torstai 22. syyskuuta 2022

Suomen väestön kehityksestä nyt ja lähitulevaisuudessa

Tilastokeskus julkaisi tiedon Suomen väkiluvusta. Sen mukaan väestö kasvoi tammi–elokuun aikana 7 336 hengellä, joten maassamme asui elokuun lopussa yhteensä 5 555 577 ihmistä. Tilaston yksityiskohdat antoivat ainakin itselleni paljon miettimisen aihetta. 

Tammi–elokuun aikana syntyi nimittäin yhteensä 30 306 lasta eli 3 088 lasta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2021. Kuolleiden määrä taas oli 40 929, mikä on 3 795 enemmän kuin vuotta aiemmin. Tämä tarkoittaa suomalaisen kantaväestön kiihtyvää vähenemistä - etenkin kun huomioimme sen, että tiettyjen maahanmuuttajaryhmien lisääntyvyys on paljon suomalaisia suurempi.

Ulkomailta muutti Suomeen alkuvuoden aikana peräti 24 740 henkeä kun taas poismuutajia oli 8 328 henkeä. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 5 383 ja maastamuuttajista 5 375 henkeä. Maahanmuuttajista suurin osa oli karussa Putinin hyökkäystä, koska Migrin mukaan maalis-elokuun aikana 35 891 ukrainalaista oli saanut oleskeluluvan.

Nykyisessä tilanteessa ukrainalaiset ovat luonnollisesti tervetulleita maahamme. Eikä heistä ole koitunut suurempaa murhettakaan, koska he ovat olleet vastaanottoonsa tyytyväisiä sekä hakeutuneet aktiivisesti työmarkkinoille elättääkseen itsensä. Moni on myös palannut kotimaahansa Ukrainan armeijan saatua niskalenkin hyökkääjästä.

* * *

Seuraavaksi Suomeen olisi ilmeisesti rynnistämässä suuri määrä venäläisiä nuoria miehiä, joiden tarkoituksena on paeta Putin julistamaa osittaista liikekannallepanoa. Maahan saapumiselle tarvitaan kuitenkin viisumi ja kaikeksi onneksi hallituskin oli eilen lopulta heräämässä rajojen sulkemiseen - ehkäpä siksi, että sitä vaativa kansalaisaloite on parin päivän aikana saanut poikkeuksellisen paljon allekirjoittajia. 

Rajojen sulkeminen on tärkeää monesta syystä. Ensinnäkin Putin saattaa yrittää käyttää maastaan lähtijöitä lännen yhtenäisyyden horjuttamiseen. Tämän toimenpiteen tehoa hän voisi vielä lisätä välittämällä heidän joukkoonsa suuria määriä alkujaan kehitysmaista peräisin olevia turvapaikanhakijoita, kuten nähtiin aiemmin Puolan ja Liettuan rajoilla. 

Toinen - eikä edellistä poissulkeva - mahdollisuus on, että lähtijöiden mukana maahan toimitetaan presidentille uskollisia venäläisiä, joiden tarkoituksena on toimia maan sisällä samaan tapaan kuin toisen maailmansodan aikaiset desantit. Siis sabotöörejä ja vakoilijoita, joiden tehtäväksi on annettu suomalaisen yhteiskunnan horjuttaminen. 

Lisäksi on muistettava, että mikäli nuorten venäläisten maastamuutosta seuraa Suomeen suuri venäläisvähemmistö, on Venäjän nähty jo aiemminkin käyttävän sellaisten asemaa tekosyynä sotkeutua naapurimaiden asioihin. Onhan tunnettua, ettei kohdemaassa olevien venäläisten omilla mielipiteillä ole tähän mitään vaikutusta. Ja tähän mahdollisuuteenhan Putin viittasi suoraan sanomalla, että kyse on myös "maanmiestemme tahdosta ja pyrkimyksestä päättää itse omasta tulevaisuudestaan".

10 kommenttia:

 1. Hallitus on taaskin venkoillut ja piiloutunut EU:n selän taakse, kun on ollut kysymys oman maamme turvallisuudesta. Jostakin kumman syystä muiden maiden kansalaiset ja heidän oikeutensa tuntuvat olevan tärkeämpiä kuin omat. Vasemmistolla näkyy olevan myös aina vaan lukkarinrakkautta Venäjää kohtaan, ehkäpä säälivätkin venäläisiä kun se ihana sosialismi ei toteutunutkaan.

  VastaaPoista
 2. Tilastoja voi lukea monella tavalla.

  Jos Suomeen muuttaa 24.700 henkilöä, joista suomalaisia on 5400 ja ukrainalaiset ovat samaan aikaan saaneet 35.900 oleskelulupaa, niin ei täsmää. Etenkin kun tänne on tullut paljon muitakin.

  Ukrainalaiset ovat viime vuosina poimineet suomalaisten mansikat. Nyt kun he ovat täällä, jäi mansikoita poimimatta suuria määriä. Sosiaaliturva tuhoaa kaiken aktiivisuuden, niin arabien, somalien, suomalaisten kuin ukrainalaisetenkin.

  Syntyneiden etnistä taustaa ei Suomessa tilastoida. Äidinkielen mukaan tehtävistä väestötilastoista voi päätellä, että viime vuonna Suomessa on syntynyt (ja Suomeen muuttanut) vieraskielisiä 5600. Vielä ei olla Ruotsin luvuissa, mutta kovaa vauhtia niitä lähestytään.

  VastaaPoista
 3. No, mansikkaa oli enemmän saatavilla ostettavaksi tänävuonna kun monena vuonna yhteensä.
  Joten joku ei nyt täsmää Vahteran kirjoituksessa.
  Alkaako putinismi nostamaan kenties päätään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eteläsuomessa helteiden vuoksi sato valmistui hetkessä, mikä aiheutti hetkellisen ylitarjonnan markkinoille ja toisaalta sen, että kaikkea valmistunutta satoa ei ehditty korjaamaan. Tavoite on normaalisti se, että satoa valmistuu pikkuhiljaa. (tyyliin hernettä kylvetään viikon välein jotta koko kesän olisi hyvää tori hernettä saatavilla)

   Poista
 4. HS tänään

  Itärajalla maahan saapuvien liikenne vilkastui yön aikana – Keski­viikkona itärajan ylitti lähes 5 000 venäläistä

  Maahan saapuvien liikenne oli torstain vastaisena yönä Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla normaalia vilkkaampaa.

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009086465.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi olisi ohjata tulijat suoraan eteenpäin länsimaihin, ettei maahamme jäisi liikaa Putinin "suojelua" tarvitsevia. Tuo Pietari Kääpiö kun ei ole kuullutkaan periaatteesta: maassa maan tavalla tai maasta pois.

   Poista
  2. Johtajalle oman maan kansalaisten ujuttaminen toiseen maahan on yksi ovelimmista tavoista vallata tämä toinen valtio.
   Tätähän muslimitkin ovat tehneet jo pitkään ja jatkavat edelleen.
   Periaatteessa Troijan hevonen oli vain yksi keino saada omia toisen alueelle.
   Nyt se tehdään täysin avoimesta mutta tässäkin on kysymys siitä, että käytetään hyväksi ihmisten hyväuskoisuutta ja hölmöyttä, joka kostautuu pahemman kerran.

   Mikä oli Troijan kohtalo?
   Mikä on ollut amerikan alkuperäisväestön kohtalo eurooppalaisten saapuessa ja vallatessa maat?
   Mikä on Euroopan ja Suomen kohtalo? Voimmeko vaikuttaa kohtaloomme? Mitä pitäisi tehdä?

   Poista
  3. Kiinnostavaa on katsoa mitä Siperiassa tapahtuu. Kohta enemmistö asukkaista on kiinalaisia (huom. en kirjoittanut "ovat" kuten HS:n toimittajat tekevät).

   Poista
 5. Hieman asian vierestä mutta kuten tiedätte Ruotsissa on puolue nimeltä Sverigedemokraterna eli Ruotsidemokraatit.
  Ruotsidemokraatit vastustaa Ruotsin nykyistä maahanmuuttoa, joka sen mielestä aiheuttaa yhteiskunnallisia ongelmia ja valtavia kustannuksia.
  Varmaan se on perustettu syystä ja pyrkimyksenä vaikuttaa Ruotsin väestökehitykseen.

  Nyt on jostain syystä Tanskaan perustettu Tanskademokraatit-puolue. Onkohan perussyy sama kuin Ruotsissa?

  https://yle.fi/uutiset/3-12632498

  Minusta Suomessa meillä on vielä mahdollisuus vaikuttaa väestökehitykseemme jos ei tehdä niitä samoja virheitä mitä muualla on tehty.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!