perjantai 14. heinäkuuta 2017

EU ja Suomen metsävarat

Oikea Media välitti tiedon siitä, että puolalaiset eroavat Euroopan Unionista mieluummin kuin ottavat maahansa turvapaikanhakijoita muslimimaista. Tämä osoittaa, että joillekin kansoille itsemääräämisoikeudella on suurempi arvo kuin taloutta ylläpitävällä vapaakaupalla.

Suomessa on puolestaan kohuttu viime aikoina europarlamentin ympäristövaliokunnan suomalaista talouselämää kurittavasta metsälinjauksesta, jonka mukaan maamme joutuisi maksamaan riihikuivaa rahaa metsien käytöstä, mikäli se on suurempaa kuin metsäteollisuutemme vaikeina vuosina 2000-luvun alussa.

Päätös on täysin järjetön.

Ensinnäkin maamme metsät kasvavat vuosi vuodelta nopeammin, joten hiilinielua voidaan haluttaessa kasvattaa vaikka osa lisäkasvusta ohjattaisiin talouskäyttöön ja vain osa hiilinieluksi tai luonnon monimuotoisuutta turvaamaan. Tosin nämä jälkimmäisetkin tavoitteet ovat pitkällä aikavälillä keskenään ristiriidassa, sillä monimuotoinen ikimetsä on hiilinielun sijasta hiilineutraali tai jopa hiilen nettolähde.

Toiseksi metsiemme käyttöaste on merkittävästi alhaisempi kuin esimerkiksi Ruotsissa - yli neljännes metsistämme jää nykyisin joka tapauksessa kaupallisen käytön ulkopuolelle sitomaan ilmakehän hiilidioksidia toisin kuin naapurissa, missä käytännössä koko kasvu hyödynnetään.

Lisäksi puhuttaessa EU:n päätöksestä olisi huomioitava se, että ruotsalainen metsäteollisuus kävi täysillä silloin, kun euron korkea arvo suhteessa kruunuun painoi suomalaista kilpailijaa alas. On siis suorastaan mustalla tavalla tragikoomista, että ympäristövaliokunnan suosima vertailuajankohta on Suomelle epäedullinen nimenomaisesti EU:n takia.

Tämän aamun Helsingin Sanomien anonyymi kollega kirjoitti siitä, ettei ympäristövaliokunnan päätös ole vielä EU:n päätös, vaan maallamme on edessä tiivis metsävaikuttamisen aika. Minun nähdäkseni Suomella on tässä tilanteessa kaksi mahdollisuutta, joista ensimmäinen ja toivottavampi on saada aikaiseksi maamme kannalta kohtuullinen metsäpäätös ja toinen - mikäli päätös on ympäristövaliokunnan tahdon mukainen - on seurata puolalaisten esimerkkiä ja jättää päätös huomiotta vaikka EU:sta erottamisen uhalla.

Kyse ei ole pelkästään eikä edes ensisijaisesti taloudellisista arvoista, vaan unionimaiden keskinäisestä tasa-arvoisuudesta ja reilusta pelistä. Ainakaan minä en halua olla osallisena valtioliitossa, jossa päätökset eivät kohtele jäsenmaita tasapuolisesti, eivät perustu tosiasioihin eivätkä huomioi kunkin jäsenvaltion ja niiden kansalaisten tahtoa - sellaistahan on aiemmin hyvällä syyllä tavattu kutsua kansojen vankilaksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nöyristelyn aika on ohi
Kasvipeite sitoo yhä enemmän ilmakehän hiiltä
Kansalaiset haluavat ensisijaisesti metsien monimuotoisuutta - entä sitten?

19 kommenttia:

 1. Suomalaisista politiikoista ei vaan alemmuudentunnoissaan tule löytymään niin paljon munaa, että pistäisivät EU:lle (Saksalle) tässäkään asiassa piiruakaan hanttiin.
  Saksa on päättänyt asiat ja tarkoituksena lienee lopettaa Suomen metsäteollisuus kokonaan ja me vaan kiltisti niiataan.
  Saksan silmissä olemme vain tulevan liittovaltion virkistysaluetta kaukana periferiassa ja toki voihan niitä sääntöjä muuttaa kun olemme itse sananvaltamme lopullisesti menettäneet.
  Odotellaan muutama vuosi niin tulee rajoituksia myös vesistöjemme, varsinkin pohjavesiemme käyttöön. Tästä voin vaikka lyödä vetoa. Metsät ovat pelkkä alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkistysalueista: Natura? Metsähallitus Metsä Gmbh?

   Poista
  2. Pitänee perustaa suomeen uusia metsärosvo klaaneja ja ryöstetään ja eurooppalaisia eritoten sakasalaisia turisteja, muutahan täällä pohjoisessa suomessa ei kohta voi tehdä ..

   Poista
 2. Suomessa on jostakin syystä alettu keskustella ns.suomettumisen paluusta. Ilmeisesti keskustelijat eivät ymmärrä koko suomettumisen ideaa. Luullaan sen koskevan vain suhteita Neuvostoliittoon ja nykyisin Venäjään, vaikka kyse on alistumisesta minkä tahansa ulkovallan tahtoon.
  Tässä mielessä suomettuminen ei ole koskaan kadonnut, se on vain vaihtanut suunnan Brysseliin.
  Parhaita esimerkkejä tästä suomettumisesta oli Pertti Salolaisen lause euron kritisoimisesta:"Se herättää pahoja kaikuja euroopassa(Moskovassa)."

  Miten tulikin samantien kultainen 70- luku mieleen.

  VastaaPoista
 3. Minua näin metsäasioidenkin suhteen aikamoisena maallikkona ihmetyttää ja kauhistuttaa muutama asia.

  Ensinnäkin tietysti se, että kuka ja millä kuljettaa kaikki ne metsistä hakatut rungot. Se vaatii infraa, se vaatii kalustoa... Eikö todellakaan kukaan uskalla ääneen sanoa sitä, että raskaan kuljetuskaluston päästöt ovat aikamoinen ympäristöhaitta?

  Sitä paitsi pahoin pelkään, että noistakin kuljetuksista hyödyt vievät muut kuin suomalaiset.

  Näiden vuosien varrella minusta on tullut erittäin kyyninen ja skeptinen liittyen kaikkeen siihen, mitä "EU-direktiivi" meiltä edellyttää ja vaatii. Erittäin hyvä ja tuore esimerkki on sotesotku.

  Sitä paitsi kammoan ajatusta siitä, että tänne tulee tuhansia kiinalaisia "asiantuntijoita", vrt. mitä Afrikassa tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Eikohän ne pöllit sieltä metsästä tule samanlailla kuin tähänkin asti. Infra on jo, se vain täytyy pitää kunnossa. Ja tuskinpa ne puuautojen päästöt tämän maailmantilannetta muuta suuntaan tai toiseen.

   2. Vielä ei ole ainakaan enemmälti näkynyt ulkomaalaisia pölliautoja.

   -Jussi-

   Poista
 4. "Tämä osoittaa, että joillekin kansoille itsemääräämisoikeudella on suurempi arvo kuin taloutta ylläpitävällä vapaakaupalla."

  Vapaakauppaan ei tarvita EU-DIKTATUURIA ("Expose the EU dictatorship and its police state", www.eutruth.org.uk). Esim. ETA ja EFTA olivat käytännössä pelkkiä vapaakauppasopimuksia tarjoamatta vieraalle sortovallalle oikeutta puuttua jäsenmaiden asioihin. ETA on sitä paitsi Suomen osalta edelleenkin voimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka jyrkästi vastustan Tiedonantaja-lehden takana olevaa ideologiaa, niin lehti joskus julkaisee lukemisenkin arvoisia artikkeleita. Sellainen on 15.04.2005 julkaistu ”EU perustuslakeineen valtava takaisku demokratialle”, http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/eu-perustuslakeineen-valtava-takaisku-demokratialle

   Artikkeli perustuu EU-asiantuntija, filosofian dosentti Thomas Wallgrenin esitykseen Suomen sosiaalifoorumin EU ja demokratia –tilaisuudessa. Se on mielestäni erittäin valaiseva kurkistus makean propagandakuorrutuksen sisälle kätkettyyn Euroopan Unionin pimeään ytimeen – joka varmastikaan ei näyttäydy tavalliselle tallaajalle valta-VALE-mediasta eikä petollisten poliitikkojemme puheista.

   Poista
  2. "Euroopan vapaakauppaliitto EFTA
   Määritelmä kansainvälinen valtioiden välistä vapaakauppaa edistävä järjestö

   Selite Nykyään järjestöön kuuluvat Norja, Islanti, Liechtenstein sekä Sveitsi. Euroopan vapaakauppaliiton (EFTA, engl. European Free Trade Association) kolme jäsenvaltiota, Norja, Islanti sekä Liechtenstein muodostavat yhdessä Euroopan unionin kanssa Euroopan talousalueen (ETA)...",
   http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:Euroopan_vapaakauppaliitto_(EFTA)

   Poista
 5. Ajattelemisen aihetta mm. sana kabotaasi ja tämä aika tuore Ammattilehden uutinen.

  LVM: EU:n maantieliikennepaketilla halutaan pitää toimiala kilpailukykyisenä (Ammattilehti, 8.7.2017)

  Muuten, tunnetteko ketään suomalaisia ammattiautoilijoita? Lämpimästi suosittelen, että heidän kanssaan keskustelette nykytilasta ja nykytouhuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen maantiekuljetukset halutaan eu:n avulla siirtää virolasille ja muille itäerooppalasille yrittäjille, yksi kontis on että suomalaislta yrittäjiltä vaaditaan kaikkee mahdillsita, mitä ei vaikkpa virolasiiin kuljettajiin ei sovelleta ..

   Poista
 6. "Ydinfyysikko, teoreettisen fysiikan ja matematiikan tutkija, professori Freeman Dyson sanoo, että me emme pysty ennustamaan ilmastoa luotettavasti.

  Hänen mukaansa (2007) ilmastomallit ovat hyviä nesteiden liikkeiden ennustamiseen ilmakehässä ja valtamerissä, mutta erittäin heikkoja kuvaamaan pilviä, pölyä ja peltojen ja metsien biokemiaa ja ne eivät edes ole alulla kuvaamaan todellista maailmaa.

  Dyson sanoi vuonna 2009, että viimeisen kymmenen vuoden aikana poikkeamat havaintojen ja ennusteiden välillä ovat huomattavasti kasvaneet. On ilmeistä, että ilmastomallit ovat väärässä, mutta asia ei ollut ilmeinen 10 vuotta sitten.

  Vuonna 2015 Boston Globen artikkelissa Dyson teroitti sanomaansa sanomalla, että ympäristöliikkeen ovat kaapanneet ilmastofanaatikot, jotka ovat saaneet yleisön uskomaan kauhutarinoihinsa.

  Hyvä uutinen hänen mukaansa kuitenkin on, että hiilidioksidin pääasiallinen vaikutus on se, että se tekee planeetastamme vihreämmän ruokkimalla kaikenlaisia vihreitä kasveja ja lisäämällä maatalouden ja metsien tuottoa."
  http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/11/tottako-ydinfyysikko-hiilidioksidi-puiden-ruokaa/

  VastaaPoista
 7. Vallanpitäjiemme propaganda-kone Yle osaa tukea suurta ilmastohuijausta aika hienovaraisen-huomaamattomallakin aivopesulla:
  "Näkökulma: Miten propagandaa tehdään? ", http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/12/nakokulma-miten-propagandaa-tehdaan/

  VastaaPoista
 8. Tässä on eräs räikeimpiä esimerkkejä kuinka ilmastohuijaus-propagandalla on tehty melkoinen summa rahaa:
  "Warren Buffet’s vice chair: Gore’s ‘not very smart’ & ‘an idiot’, but became filthy rich investing in ‘global warming’",
  http://tapnewswire.com/2017/07/warren-buffets-vice-chair-gores-not-very-smart-an-idiot-but-became-filthy-rich-investing-in-global-warming/

  VastaaPoista
 9. Ehkä vähän aiheen vierestä, mutta tässä on pakollista luettavaa Carunasta.
  Tämä kaikki sinun tulisi tietää Carunasta (Usari 14.7.2017 / Martti Asikainen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava artikkeli oli kirjoitettu viime tammikuulla ennen Bernerin esittämää liikenneverkon yksityistämishanketta, soten osalta se pätee edelleen:
   "Venäläinen varasmalli – ministeri Berner ja liikenneverkon yksityistäminen",
   https://tyhmyri.wordpress.com/2017/01/21/venalainen-varasmalli-ministeri-berner-ja-liikenneverkon-yksityistaminen/

   Kokoomukselle tärkeintä soten osalta on ilmeisesti ollut veroparatiisi-yhtiöittäminen valinnanvapaus-verukkeen varjolla - kun tälläkin hetkellä on täysi valinnanvapaus yksityispuolelta niillä joilla on varaa maksaa. Ruotsin 'sotesta' saadut kokemukset osoittavat, että terveydenhoitopalveluilla on taipumus siirtyä etupäässä suurille yrityksille, jollaiset Suomessa käytännössä eivät maksa veroa.
   Jo kymmenien vuosin ajan meillä vallankahvassa olleet rikolliset poliitikot ovat vähintäänkin sallineet tapahtua sen, mitä tutkivajournalisti Seppo Konttinen on kuvannut paljastuskirjassaan "Kansallisomaisuuden ryöstö".
   Carunan tapaus on juuri sitä ja sotessa ainakin on yritetty samaa. Milloin rikolliset vallanpitäjämme alkavat dumpata kansainvälisille keinottelijoilla maailman arvokkaimpiin kuuluvia pohjavesiämme? Nykyisen Brysselin politrukki Kataisen hallituksen toimesta vesilakia muutettiin juuri tätä ajatellen.

   Poista
 10. Joko Suomen poliitikot on ostettu tai ovat muuten vaan pösilöitä. Mietitäänpä tilannetta hänen kannaltaan. Voit seisoskella torilla räntäsateessa neljän vuoden välein kuuntelemassa kansaa tai pääset Brysseliin verottomalle viiden tonnin kuukausipalkalle päivittämään Facebookin profiilia, jos olet kiltti. Onpa vaikea valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen korkein poliittinen johto on vuosikymmenien ajan koostunut etupäässä EU-diktatuurin ostamista EUnukeista.

   Poista
 11. Vastavanlaista asiaa:
  "Rakenteellisen korruption hintalappu - n. 2 500 milj. / vuosi",
  http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-rakenteellisen-korruption-hintalappu-n-2-500-milj-vuosi

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!