keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Turruttavaa

Kirjoitin Lontoon viimeisten iskujen jälkeen siitä, kuinka jatkuvat terrorismiuutiset turruttavat eurooppalaiset ihmiset ja tiedotusvälineet. Tästä saimme hyvän esimerkin tänään, kun esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Iltalehti tekivät pikku-uutisen poliisin Pariisin Notre Damessa ampumasta "Syyrian puolesta" vasaralla poliisin kimppuun hyökänneestä henkilöstä.

En usko, että uutinen kuohutti juuri kenenkään mieltä. Vasaramies ei saanut ketään hengiltä, joten asiassa ei kaiken viime vuosina tapahtuneen jälkeen ollut suurempaa mielenkiintoa lehdistön eikä myöskään lukijoiden kannalta.

Tässä yhteydessä on hyvä todeta, että uutisointi on ollut lähes olematonta myös Ruotsin maahanmuuttaja-häiriöiden yhteydessä. Siellä tapahtuneista autojen polttamisista tai poliisin ja maahanmuuttajanuorten välisistä kahakoista on uutisoitu ainoastaan silloin, kun ne ovat olleet poikkeuksellisen laajamittaisia.

Kuitenkin esimerkiksi autoja on viime päivinä poltettu pelkästään Malmössä päivittäin. Mediamme on siis joko turtunut autopolttoihin tai vaihtoehtoisesti se haluaa salata ruotsalaisen monikulttuurin ongelmia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Terrorismia ja afrikkalaisia menestystarinoita
Kehitysmaalaista menoa
Media-analyysi Narinkkatorin eilisistä laittomuuksista


12 kommenttia:

 1. Median nykyinen taso pelkistettynä. Maailmalla tapahtuu islamistien tekemä terroriteko. Sitä ei uutisoida tai jos uutisoidaan, todellinen syyllinen on Trump, persut tai Venäjä. Tai näiden yhdistelmä. Nämä kelpaavat vakiosyyllisiksi kaikkeen muuhunkin pahaan, mitä maailmassa tapahtuu. Uutisen perään tulevat tietysti vakiokaneetit siitä, että ei saa antaa pelolle eikä varsinkaan vihapuheelle valtaa. Toimituksellisesti tämä on taloudellista, koska samat tekstit voidaan kierrättää suorastaan käsin koskematta.

  Suuri uutinen, joka täyttää palstat päiviksi ellei suorastaan viikoiksi on sitten se, että suljetussa facebookryhmässä joku poliisi kommentoi kovasti näytösluontoisen ja lavastetun näköistä itsemurhayritelmää avuttoman näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ne ministerit, poliisipäälliköt, virkamiehet jne., jotka murehtivat niin sanottua vihapuhetta, ovat ne kaikkein avuttomimmat :(

   Poista
  2. Niin tai että Helsingin uusi pormestari ei katsoisi hyvällä sitä että Kokoomus menisi Halla-ahon kanssa hallitukseen, Halla-ahon joka vastustaa jyrkästi muslimimaahanmuuttajia näiden väkivaltaisen uskonnon ja varsinkin juutalaisiin kohdistaman rasismin takia. Ihmetellä sopii. hh

   Poista
 2. Mittees Proffa ajattele tuosta kaveista ja sen motiiveista ja tapahtumista mistä tuoki kirjottelu lähtenyt alkuun ..
  http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238054-huhtasaari-levittaa-puolueeksi-aikovan-aarijarjeston-propagandavideota

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole koskaan kuulutkaan kyseisestä siuntiolaisesta, joten minulla ei ole hänestä ajatuksiakaan. Tapauksen taustalla lienee samassa koulussa tapahtunut koraanin lukeminen kaiuttimista, mistä nousi ansaittu huomio. Mikäli tekstin some-julkisuudessa ollut sisältö pitää paikkansa, olisi Helsingin kouluviraston syytä selvittää, onko koulun rehtori kykenevä hoitamaan virkaansa.

   Tapaukseen kirjoituksen mukaan mahdollisesti liittyvälle koulukiusaamiselle (tai jopa väkivallan uhalle) taas pitäisi luonnollisesti olla kaikissa kouluissa nollatoleranssi. Mutta enpä tunne sen paremmin asian tuotakaan puolta, joten en pysty ottamaan sen kummemmin kantaa juuri tähän tapaukseen.

   Huhtasaari taas on poliitikko, jonka toimet arvioi suomalainen äänestäjäkunta niin kauan kuin lakeja ei rikota.

   Poista
  2. Jos lähteisiin on uskominen, koulun rehtori on tosiaan sallinut Koraanin lukua aamun avauksessa ja kiistänyt sen, että kyseessä olisi uskonnon harjoittaminen. Kyseinen Koraanin kohta on kai ollut Lehmän suura, joka liittyy jollakin tavalla ramadanin alkuun. Äänite pääsi mahdollisesti vahingossa ulkona olevaan koulun kaiuttimeen, ja kuului laajalla alueella koulun ulkopuolella. Tästä on olemassa koulun ulkopuolella tehty lyhyt äänite. Tiedossa ei ole, kuinka suuri osa Lehmän suurasta luettiin. Äänite päättyy muutamia jakeita ennen sellaista kohtaa, jossa kehotetaan uskovaisia tappamaan (muistaakseni) kristittyjä tai uskosta luopuneita. Jos tämä on totta, rehtori on sallinut aamun avauksessa luettavan murhakehoituksia.

   Mielestäni asia olisi tutkittava ja tutkimustuloksen pohjalta olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin. Mikäli kyseessä on todella ollut kehoitus murhiin, olisi häntä syytettävä rikokseen yllyttämisestä ja tuomittava asianmukaiseen rangaistukseen. Lisäksi hänet tulisi erottaa virastaan.

   Toinen professori

   Poista
 3. Tällä heslingin+ uudella pormestarilla on kasi helppoa vaihtoehtoa ongelman ratkaisuksi. Eroa itse kokoomuksesta tai kokomuus eroaa hallituksesta. Molempi parempi.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Turruttavaa uutisointia vai harkittua propagandaa?

  Ja kova on tarve kehua maahanmuuttajia, varsinkin irakilaista.

  "Leimallista ulkomaalaistaustaisille korkeakoulutetuille on, että suurin osa heistä on kouluttautunut jossain muualla jo ennen saapumistaan Suomeen.
  Vuonna 2014 jopa 40 prosentilla ulkomaalaistaustaisista oli korkea-asteen tutkinto."

  https://yle.fi/uutiset/3-9623049

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä heitto! Tosiaan, hetkeksi unohdin minäkin, että meillä on paljon Venäjältä, Baltiasta ja entisen itäblokin maista tulleita, maista joissa on ollut eurooppalaistasoinen, ehkä vanhahtava (siis tuloksia tuottava) koulutus. hh

   Poista
  2. Taisi olla se ainoa irakilainen...

   Poista
 5. Vihervasemmisto-toimittajien kosto poliisin "vihapuheista"?

  Kohtuullisen törkeää vihjailua tai sanotaanko "annetaan ymmärtää"-kirjoittelua!

  "Poliisien epäillyistä rikoksista on tehty ilmoituksia aiempaa harvemmin – mitä tapahtuu Facebook-kohun jälkeen?
  Poliisin toimista tehtyjen rikosilmoitusten määrä on ollut laskussa.

  Valtakunnansyyttäjänvirastossa ei haluta ennakoida sitä, kääntykö suunta poliisien salaisessa Facebook-ryhmässä käydyn rasistisen keskustelun vuoksi."

  https://yle.fi/uutiset/3-9630438

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!