sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Kohti valoisampaa tulevaisuutta

Sanna Marinin (sd) kauhukabinetti ei kaatunut turpeeseen eikä edes EU:n elvytyspakettiin. Sen sijaan se näyttäisi tähtäävään entistä tiukemmin sellaisen sosialistisen Suomen rakentamiseen, jossa - Harry Harkimon (liik) sanoin - tavoitteena on pakottaa "kaikki töihin valtiolle ja kunnille! Sitä harjoitusta yritettiin Neuvostoliitossa tunnetuin seurauksin". 

Hallituksen kaatuminen tänä vuonna näyttää kuitenkin juuri nyt epätodennäköiseltä jopa siinä tapauksessa, että Keskustan kannatus romahtaisi kesäkuun vaaleissa alle kymmeneen prosenttiin. Onhan pönkäpuolue juuri vaihtamassa uutta ketjua ministeriautojen takapenkille, eikä sen intresseissä todellakaan ole muutaman viikon ajelu, vaan parin vuoden mittainen autoilu, kun se on vielä mahdollista katoavan kansanliikkeen riveistä.

Tästä huolimatta meille on nyt tarjottu arvokasta tietoa - toivottavasti - tulevan hallituksen linjauksista. Tarkoitan Petteri Orpon (kok) kannanottoa siitä, millä ehdoilla hänen puolueensa olisi valmis samaan hallitukseen Perussuomalaisten kanssa: se on nykyisen EU-myönteisen politiikan jatkuminen ja eurossa pysyminen.

Elleivät vaatimukset tästä lisäänny, on helppo nähdä opposition keskustaoikeistopuolueiden löytävän helposti toisensa. Orpo saisi pitää EU-politiikkansa ja vastaavasti Perussuomalaiset voisi linjata Suomen maahanmuuttopolitiikan mieleisekseen. Talouden peruslinjastahan puolueet ovat varsin yksimielisiä enkä näe ylipääsemättömiä eroja myöskään puolustus-, sosiaali- ja terveys- tai ympäristöpolitiikassa. 

Jos ja kun tälle linjalle lähdetään, en usko Kristillisdemokraateilla tai Liike Nytilläkään olevan vaikeuksia liittyä joukkoon. Sen sijaan RKP tai vihervasemmisto tuskin lähtevät missään tilanteessa samaan hallitukseen Perussuomalaisten kanssa. 

Keskusta on sitten oma kysymyksensä, mutta todennäköistä lienee, ettei puolueessa ole vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen hallitusintoa etenkään, jos kannatus on edelleen laskenut. 

Oleellista tässä kaikessa on kaksi asiaa. Ensimmäinen on sen taloudellisen kraaterin syvyys, johon Marinin kauhukabinetti onnistuu meidät kaivamaan. Ja toinen on vuoden 2023 vaalitulos.

Nykyisinhän Perussuomalaisilla, Kokoomuksella, Kristillisdemokraateilla ja Liike Nytillä on eduskunnassa yhteensä vain 83 edustajaa (tai 82, jos huomioimme Turtiaisen). Siten puolueiden kannatuksen pitäisi nousta aivan oleellisesti edellisistä vaaleista, jotta Suomen suunta saataisiin jälleen käännetyksi kohti valoisampaa tulevaisuutta. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Markkinatalouden kannattajat eivät ole arvoliberaaleja
Ennakoivatko puolueiden maahanmuutto-ohjelmat tulevaa hallituspohjaa
Petteri Orpo: kannattaisi katsoa peiliin

10 kommenttia:

 1. Voi olla, että suojelurahapakettiautomaation hyväksyminen ja kansallisvaltioiden taantuminen maakunniksi laski uskoa demokratiaan, jolloin itsenäisyyttä kannattaneista monikaan ei enää vaivaudu vaaliuurnille. Se voi laskea perussuomalaisten kannatusta. Kun kokoomus osoittautui maanpetokselliseksi puolueeksi, myös sen kannatus laskenee. Veikkaanpa, että seuraavissa vaaleissa nukkuvienpuolue kasvaa entisestään, ellei nopeasti synny uutta EU:sta aidosti irti haluavaa puoluetta kokoamaan itsenäisyysmieliset yhteen. Sinimustat on siihen hommaan imagoltaan liian katupoikamainen.

  Euvostoliitto voitti, eikä hopamitaleita jaeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien tulisi muistaa, että äänestämättä jättäminen on ääni nykymenon jatkamiselle. Ja jos EU onkin ottanut niskalenkin kansallisvaltioista, ottaa se vielä kuristusotteenkin, mikäli niskalenkkiin otettu ei vastusta äänestämällä.

   Poista
  2. Proffa on täysin oikeassa. Pitäisi näiden "nukkujien" tajuta, että jos jättävät äänestämättä, niin pitäisivät myös turpansa kiinni. Nimenomaan PS hyötyisi merkittävästi, jos nuo nuput äänestäisivät puheittensa pohjalta.

   Poista
  3. Mielestäni järjestelmää saa arvostella, vaikka ei äänestäisikään. Äänestämättömyyshän voi kertoa siitä, ettei luota nykydemokratian mahdollisuuksiin. Rahanmahti ajaa demokratian yli mennen tullen, mikä näkyy myös Suomen hallituksen kokonpanossa: mukana pienpuolueet kepu ja vihreät sekä RKP, joka istuu hallituksessa kuin tauti äänimäärästä riippumatta.

   Toki itse käyn äänestämässä, koska pitää sitä eliitille jotenkin näyttää, etteivät kaikki ole heidän puolellaan. Toivottavasti kaikki persujenkin äänet vaan lasketaan.

   Poista
 2. Eikös tuo omien verorahojen luovuttaminen EU:lle ole vähintään siltaan joutumista?

  VastaaPoista
 3. Itsenäisen ja omista asioistaan päättävän, mitä rippeitä siitä nyt enää on jäljellä, Suomen tuhoa ajavat globalisti-maanpetturit saivat tahtonsa läpi käsikassaransa, Maailman talousfoorumin (WEF) ”nuoret globaalit johtajat” -ryhmään kuuluvan Sanna Marinin ja vanhan, luotetun lakeijansa Matti Vanhasen myötävaikutuksella. Jälkimmäinen on menestyksellisesti tehtävänsä suorittanut ja voi siirtyä odottamaan palkkiotaan:

  "Lautakasa sahattu päreiksi: Keskustan Matti Vanhanen luopuu valtionvarainministerin salkusta
  "Kertaluontoisen ja tarkkarajaisen" EU-elvytyspaketin lävitse ajanut globalisti Matti "Lautakasa" Vanhanen (kesk) ilmoittaa luopuvansa valtionvarainministerin paikasta jo ensi viikolla. Ilmoitus kuullaan heti EU-elvytyspaketin hyväksymisen jälkeen.
  Talousvalta ja miljardit siirretty Helsingistä Brysseliin. Maanpetturin tehtävä suoritettu ja samalla poliittinen itsemurha suoritettu, joten Matti Vanhasen siirtynee välittömästi palkkiovirkoihin – globalistieliitin tarjoamien mehevien hillotolppien ääreen.

  ”On selvää, että keskustan pitää tukea tätä, tämä on hallituksen esitys”, julisti valtionvarainministeri Matti Vanhanen YLE:ssä painostaessaan keskustapuolueen kansanedustajia hyväksymään Marinin hallituksen esitys EU:n elvytyspaketista huhtikuun lopussa.

  Viime tiistaina 18.5.2021 eduskunta hyväksyi kahden kolmasosan enemmistöllä EU:n saneleman lakipaketin, joka sen vastustajien mukaan avaa tien EU:n liittovaltioon: tulonsiirtoihin, ylikansalliseen verotukseen, talousvallan siirtoon Brysseliin ja valtaviin maksutaakkoihin. Keskustan ja kokoomuksen aiempien linjaustensa vastaiset ryhmäpäätökset mahdollistivat ns. elvytyspaketin hyväksymisen.

  Keskustapuolue käänsi takkinsa kokonaan asiassa yhtyen väitteisiin, että kyseessä olisi ollut vain ”kertaluontoinen ja tarkkarajainen” EU-sitoutuminen, vaikka kaikki tunnetut tosiasiat muuta kertovat. Matti Vanhanen kertoi keskustan äänitorvelle, Maaseudun Tulevaisuudelle, että hän jättää valtionvarainministerin paikan jo ensi viikolla...",
  https://mvlehti.net/2021/05/22/lautakasa-sahattu-pareiksi-keskustan-matti-vanhanen-luopuu-valtionvarainministerin-salkusta/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Globalisti-maanpetturien hämärä-peliä ja niille alisteisen valtavavalemedian myötävaikutusta EU:n elvytyspaketin läpiviemiseksi on artikkelia kommentoinut nimimerkki Lukutoukka kuvannut seuraavasti:

   "Vanhasta tarvittiin juuri tämän globalistien himoitseman EU:n elvytyspaketin läpiviemiseen.

   Kabinettien hämärissä oli ymmärretty, että näin suurisuuntaista ja monia kiusallisia elementtejä sisältävää hanketta on käytännössä todella hankala saada läpi, jos sitä ajamassa on pelkkiä nuoria kokemattomia tyttöjä. Niinpä jo ihan imagosyistä tarvittiin joku ”vanhempi ja kokeneempi, mielellään miespuolinen” poliitikko ajamaan hanketta, koska ajateltiin epäröivien kansalaisten näin kääntyvän helpommin tukemaan kyseistä hanketta.

   Tällaiseksi ”vanhemmaksi ja kokeneemmaksi, mielellään miespuoliseksi” poliitikoksi sitten valikoitui Matti Vanhanen, koska parempaakaan ei ollut käytettävissä.

   Ja vaikka iso osa suomalaisista tietääkin Vanhasen olevan suoranainen irvikuva sellaisille asioille kuin luotettavuus ja osaaminen, maassa kuitenkin riitti yksinkertaisia ihmisiä joihin tämä temppu tehosi – varsinkin kun valtamedia antoi voimakasta myötätukea kyseiselle operaatiolle.

   Valtamediahan on kuin yhteisestä sopimuksesta ”unohtanut” kaikki Vanhasen takavuosien toilailut ja valehtelut, ja pyrkinyt sen sijaan esittämään hänet jonain hyvinkin viisaana ja arvostettuna ”vanhempana valtiomiehenä”".

   Kalerg-suunnitelma

   Poista
 4. Venäjän oligarkit varastivat miljardeja. Siinä on edes tyyliä.
  Hillotolppamiehet myyvät maansa jostain ylemmän keskiluokan ilmaisista ansioista.
  Miljardöörien hovimestaritkin tienaavat enemmän, ja heillä on oikeasti pääsy vallan kabinetteihin.

  VastaaPoista
 5. Tuhka tuumi että nykyhallitus pystyy ostamaan kannatusta koska EKP antaa lainaa jopa miinuskorolla.
  Rahaa printataan koska inflaatio on ainoa tapa jolla velan saa hoidettua on inflaatio. Yksi on ongelma on vain se että jos inflaatio karkaa käsistä ongelmat voi olla ikäviä.

  VastaaPoista
 6. Uskooko joku sanaakaan orpo on puhunut niin paljon paskaa, että se on ihan sama mitä se sanoo... Siis ihan sama, sanat voi aina syödä tai unohtaa ja eihän siitä kukaan välitä, kannattaa muistaa, että valtakunnan syyttäjä ja tarkastus viraston päällikkö on kokoomuksen toiveita jokainen voi miettiä miksi. Tavoitehan on vaan varastaa valtiolta rahaa...

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!