maanantai 7. syyskuuta 2020

Petteri Orpo: kannattaisi katsoa peiliin

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piti viikonloppuna linjapuheen, jonka sisältö oli pääosin järkevä ja perusteltu. Itseäni siinä miellytti erityisesti kohta, jossa hän totesi, että "Suomen taloudessa pää tulee vetävään käteen. Ajamme päin seinää, ykkösluokassa. Hallituksella ei ole huolta huomisesta, ei pelkoa tulevaisuudesta."

Orpo tähdensi vielä myöhemmin Iltalehden haastattelussa, että mikäli hän olisi pääministeri, niin "ensimmäisenä me päivittäisimme hallitusohjelman ja vakauttaisimme tilanteen. Suomi on käytännössä syöksyssä taloudellisesti, työttömyys kasvaa. Me tekisimme selkeät päätökset siitä, että teollisuuden kilpailukykyä ei heikennetä ja sen kustannuksia ei nosteta, eikä yritysverotusta kiristetä."

Tässä tilanteessa olisi hyvä muistaa, että Orpo vaikutti vahvasti nykyisen hallituksen syntyyn sillä, että hän sulki viime eduskuntavaalien jälkeen yhden suurista porvaripuolueista kokonaan ulos mahdollisista hallitusneuvotteluista. Tarkoitan tietenkin Perussuomalaisia, joilla oli hänen mukaansa ja vielä Rinteen hallituksen synnyttyäkin erilainen arvopohja kuin Kokoomuksella.

Käytännössähän Orpon linjaus tarkoitti sitä, että Kokoomuksen puheenjohtaja asetti elintasopakolaiset Suomen vastuullisen taloudenhoidon edelle. Eikä Suomeen ollut siksi mahdollista pystyttää vaalien jälkeen porvarivetoista hallitusta.

Niinpä Orpon - vaikka hän viikonlopun puheissaan olikin oikeassa nykyhallituksen talouspolitiikan idioottimaisuudesta - olisi syytä katsoa peiliin etsiessään syitä sille, miksi Suomea ajetaan juuri nyt hänen omien sanojensa mukaisesti päin seinää, ykkösluokassa.

Ellei asia selviä muuten, voi Orpo tarkistaa tästä linkistä minkälaista talouspolitiikkaa halla-aholaiset tarjosivat vaaliohjelmassaan äänestäjille. Itse asiassa riittäisi, jos hän katsoisi pelkästään ohjelman väliotsikoita: "Vain sitä jaetaan, mitä on... Ensin jaetaan tärkeimpiin kohteisiin... Jaettavan määrää tulee kasvattaa".

Kuten arvoisa puheenjohtaja ja muutkin lukijani varmasti huomasivat, olisi samat otsikot ollut helppo sijoittaa Orpon omiin viime viikonlopun puheisiin. Ja sen pohjalta voisi Suomessa olla tälläkin hetkellä Marinin kauhukabinetin sijaan hallitus, jonka toimin maamme talous olisi jatkanut edellisellä hallituskaudella alkanutta tervehtymistään sen sijaan, että se vihervasemmiston johdolla siirtyi ensin kestämättömälle pohjalle ja koronavirusepidemian alettua joutui syöksykierteeseen.

Ja tämä kaikki siis vain siksi, että arvoisa puheenjohtaja asetti elintasopakolaisten maahantulon suomalaisen yhteiskunnan terveen taloudenhoidon edelle.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Poliittiset broilerit A-studiossa
Arvoitus
Veroa ja velkaa

14 kommenttia:

 1. Asiaa! Tuo poliitikkojen takinkääntö on kyllä kehittynyt taiteenlajiksi, mikä näkyy erityisesti siinä, että paskaa pystytään puhumaan kirkkain silmin ja vakaumuksen syvällä rintaäänellä. Ei niin, että Orpoa nyt muutenkaan kukaan ottaisi ihan tosissaan, mutta ihmetystä aiheuttaa kyllä se, etteikö kokoomuksessa oikeasti löydy enää jämäköitä suoraselkäisiä poliitikkoja puoluetta johtamaan. Siis henkilöä, joka lyhyen aikavälin puoluepolitikoinnin ja -kieroilun asemesta ajaisi koko Suomen asioita. Tulee kyllä Juha Rihtniemeä ikävä.

  VastaaPoista
 2. Millään sektorilla johdonmukaisuutta ei nykyaikana kunnioiteta senkään vertaa kuin ennen. Puhutaan turvallisuudesta samalla, kun sitä huononnetaan aktiivisesti. Puhutaan kestävyydestä ja kiihdytetään velkakierrettä kuin nousuhumalassa. Kun velkaa otetaan jo kaksinumeroisia miljardimääriä, hallitus on vauhtisokeana hulluilla päivillä. Puolueet ovat suomalaisia, mutta yhtä lukuun ottamatta ne huolehtivat muun maailman ja oman lähipiirinsä eduista. Kansalaiset ovat väliinputoajia.

  Käytännön esimerkkinä vallitsevasta moniulotteisesta ristiriidasta ovat korona ja mielenosoitukset: Poliisi lopettaa sähkölamauttimella monen partion voimin kymmenen hengen mielenosoituksen eduskunnan edessä koskien perustuslakituomioistuimen puuttumista. Eduskunnan sisällä haukutaan Unkaria, jolla sentään tuollainen tuomioistuin on. Samoihin aikoihin Senaatintorilla kokoonnutaan tuhansittain protestoimaan amerikkalaisen taparikollisen huumekuolemaa. Poliisi vieläpä itse osallistuu itsensä vastaiseen mielenosoitukseen. Senaatintorin mielenosoitukseen osallistuu myös kirkko, jota blm/antifa-taustajoukot vihaavat. Mediahiljaisuuden vallitessa Hietaniemessä blm-mellakoidaan ja Kaisaniemessä tapetaan suomalainen nuori poliisin vahtiessa. Syyllisiä ei käytännössä edes yritetä saada kiinni.

  Kaikille ilmeisillä kaksoisstandardeilla valtapoliitikot haluavat alleviivata, että he halveksivat kansalaisia ja että he voivat tehdä kansalaisille mitä hyvänsä välittämättä mistään ihmisoikeuksien julistuksista. Räsänen on syytettynä Raamatun olemassa olon takia, mutta imaamit julistavat kuolemantuomioitaan vapaasti.
  Poliitikot sanovat, että pelolle ei saa antaa valtaa, mutta itse he alleviivaavat teoillaan ja tekemättä jättämisillään, että pelätkää kansalaiset, olemme arvaamattomia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maallistuminen ei ole poistanut ihmisten uskonnollisuutta. Yhdeksi epäjumalaksi on korotettu ns. tasa-arvo, joka koskee kaikkia muita, paitsi valkoisia heteroita. Sen nimissä on ihana ylistää omaa hyvyyttään. Viherkommarit ovat tämänpäivän kiivaimpia hihhuleita.

   Poista
 3. Samalla Orpo taisi linjata Kokoomuksen linjaksi, entistä vihervasemmistolaisemman ja liberaalimman linjan... Löytääkö Kokoomus oikeasti äänestäjiä vaikkapa Keskustan, Vihreiden ja Demarien leireistä?
  Konservatiivikokoomuslaisia mahtanee vihloa moinen ajattelu...

  -Raksaäijä-

  VastaaPoista
 4. Taitavat olla oikeat miehet siirtyneet jonnekin kauas kokoomuksen riveista.
  MikkoKoon kommentille peukut.

  VastaaPoista
 5. Punavirheän hallituksen ja muuiden hyvien ihmisten oppositio vie Somalialta viimeisetkin sydänkirurgit pesästä.
  Eikö niitä hävetä?
  Kuinka monen somalialaislapsen täytyy vielä kuolla ennen kuin heidän hyvänolontunteensa on riittävä?

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hani-hersi-32-muutti-suomeen-kun-lapsen-taytyi-saada-sydanleikkaus-kannustaa-nyt-somalinaisia-videoillaan-meidan-kulttuurissamme-ei-puhuta-siita-miten-unelmiaan-voi-toteuttaa/7917244#gs.fh3l7w

  VastaaPoista
 6. Nykypoliitikot eivät ymmärrä, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

  VastaaPoista
 7. Maanpetturi orpo myös toi maahan kymmeniä tuhansia syöpäläisiä vihreiden ja muiden kommareiden äänestäjiksi.orpoa pitää rankaista.Kuolemantuomio maanpetoksesta ei ole liioiteltua.

  VastaaPoista
 8. Suomen politiikan suuri vedenjakaja on suhtautuminen haittamaahanmuuttoon.Yksi puolue ei sitä hyväksy. Muut puolueet hyväksyvät, vaikka osa niistä on vähän vastustavinaan.

  VastaaPoista
 9. Petteri Orpo: kannattaisi katsoa peiliin
  Ja mitä sekin hyödyttäisi? Kun ei se petteri-rukka sitä näkemäänsä ymmärtäisi. Vähän samantapainen puhuva pää kuin samariini ja toverittaret, eli viisikko vai oliko se kuusikkso? Sexan?

  VastaaPoista
 10. Orpo kasvatti valtion menoja huomattavasti päästämällä syksyllä 2015 melkein yhdellä rysäyksellä yli 30000 elintasopakolaista nauttimaan suomalaisten veronmaksajien kustantamaa avokätistä sosiaaliturvaa, josta tällä hetkellä aiheutuu vähintään 3 miljardin euron VUOSITTAISET kustannukset, jotka joudutaan rahoittamaan ULKOMAANVELKARAHAALLA - Orpohan sanoo olevansa huolissaan menojen lisääntymisen ohella myös valtion velkaantumisesta.
  Muiden valehtelevien petturipoliitikkojen tapaan Orpo ilmeisesti luottaa siihen, että vaalikarjalla on lyhyt muisti.

  Mitä tulee NYKY-kokoomuksen "vastuulliseen" politiikkaan on myös syytä muistaa, että bilderberg-vapaamuurari Katainen kasvatti kahtena hallituskautenaan valtionvelkaamme - siis käytännössä ULKOMAANVELKAAMME - melkein 50 miljardia euroa, joka on lähes puolet nykyisestä runsaan 100 miljardin euron valtionvelastamme.

  Lisäksi Katainen yhteistyössä bilderberg-demari Urpilaisen kanssa sälytti suomalaisille veronmaksajille x-kymmenen miljardin euron takuuvastuut Kreikan lainoista, "me tienataan sillä", lue: lähinnä ranskalais- ja saksalaisbanksterien keinotteluvoittojen pelastamisesta; nuo rikolliset kun menivät lainoittamaan konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa selvästikin luottaen siihen, että ainakin EMU-maiden veronmaksajat laitetaan pelastamaan heidän keinotteluvoittonsa.
  Sekä Katainen että Urpilainen palkittiin "hyvästä" työsuorituksesta politrukin viralla Brysselin lihapatojen äärellä. Katainen palkittiin vielä ilmeisesti bonuksena suojatyöpaikalla Sitrassa - kun päteviäkin hakijoita olisi ollut tarjolla; lienevätkö vapaamuurarisatanisti-veljet tarjonneet apuaan, samoin kuin aikoinaan Kataisen asiakirja-väärennös ei johtanut syytteeseen.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 11. Tässä voidaan taas palauttaa mieleen Juha Ahvion kuvaus NYKY-Kokoomuksesta:

  ”Näyttää siltä, että perinteisesti kokoomuksen aatemaailman yhteenvetona käytetyn koti, uskonto ja isänmaa -kolmikannan kaikki elementit ovat nykyisen punavihreän ja Open Borders -internationalistisen ja HLBTIQ- ja velkaelvytyskokoomuksen pahimpia inhokkeja ja kauhistelun esineitä. Pidetään mielessä sekin, että kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Orpo julisti viime vuonna Suomen kansallisvaltiollisen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistaneessa veteraanijuhlassa, että kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

  Jos vertailukohdaksi otetaan 1950–1970-lukujen kokoomuspuolue ja sen silloiset merkittävät ja aidosti konservatiiviset päivänpoliittiset vaikuttajat, näyttäytyy nykykokoomus johtavine vasemmistoliberaaleine kellokkaineen erittäin rappeutuneelta ja kulttuurimarxilaisen eetoksen läpitunkemalta. Nykykokoomuksen virallisten kannanottojen perusteella voidaan todeta, että niiden mukaan arvioituna takavuosikymmenien kansalliskonservatiivinen ja isänmaalliskristillinen kokoomuspuolue ja sen selkärankaiset edustajat kuten esimerkiksi Olavi Lähteenmäki, Margit Borg-Sundman, Tuure Junnila ja Pentti Mäki-Hakola näyttäytyvät lähinnä nykykokoomuslaisen sekulaarin humanistisen globalismin ja rajattoman raha ja yksilön mielihyvä ratkaisee -eetoksen arkkivihollisina, jollaisista nykykokoomusjohtajien mukaan koko maailma mitä ilmeisimminkin täytyy – mieluiten ”vapaakaupan” varjolla pystytetyn jonkinlaisen maailmanhallituksen voimakeinoin – vapauttaa pikimmiten. ” – http://oikeamedia.com/o1-69712

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 12. Timpe Ahonen esittää Facebookissa hyvän analyysin Kokoomuksesta. Lukusuositus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä analyysi! https://www.facebook.com/timo.ahonen.73/posts/4314870045221960

   On tapahtunut selkärangattomien petturien suorittama vallankaappaus kokoomusjohdossa jo vuosia sitten.

   Kuinka moni hyödyllinen idiootti vielä totutun tavan mukaisesti kerrasta toiseen äänestää Suomen ja kantasuomalaisten tuhoa ajavaa Kokoomusta "koti-, uskonto- ja isänmaa"-puolueena?

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!