keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Kohti eurooppalaista liittovaltiota

Eilen Suomi päätti hyväksyä EU:n elvytyspaketin eduskunnan yli kahden kolmasosan enemmistön päätöksellä. Määräenemmistö tarvittiin, koska päätökseen sisältyi merkittävä toimivallan siirto EU:lle.

Näin Suomi on omasta puolestaan astunut yhden askeleen eteenpäin tiellä eurooppalaiseen liittovaltioon. Mutta samalla tuo liittovaltio - mikäli kaikki muutkin jäsenmaat toimivat kuten Suomi - on kävellyt yli omien virallisten päätöstensä siirtämällä joidenkin jäsenmaiden taloudellista vastuuta toisille. 

Nähtäväksi jää, mikä on Suomen kohtalo liittovaltion osana. Ensi alkuun se on tietenkin ennen kaikkea maksajan rooli, kuten elvytyspaketin maksu-/rahanjako osoittaa. Meiltähän virtaa muihin jäsenmaihin miljardikaupalla riihikuivaa rahaa plus vielä mahdollisesti joskus laukeavia takauksia muille maille.  

Pidemmällä tähtäimellä vaarana on, että Suomesta tulee ajan myötä EU:n luontoreservaatti, jonka metsien sitomalla hiilinielulla voidaan kuitata eteläisempien maiden kivihiilen käyttö. Tämän edellytyksenä on suomalaisesta metsien museoiminen eli niiden taloudellisen hyödyntämisen sisältävästä monikäytöstä luopuminen. 

Tähän suuntaan vaikuttaa toteutuessaan myös valtiovarainministeriön eilinen polttoaineiden hinnan korotusehdotus. Sen mukaan dieselin verotusta nostettaisiin 26 senttiä litralta, mikä kasvattaisi vientiteollisuuden kuljetusten kustannuksia noin 26 miljoonaa euroa vuodessa. 

Ehdotuksen mukaan tätä voidaan kompensoida raskaalle kuorma-autoliikenteelle, mutta se ei muuta sitä, että suomalainen yhteiskunnan näkymä teollisuudelle muuttuu aiempaa epävarmemmaksi. Eli sijoittajia aiempaa vähemmän houkuttelevaksi. Siten kehityksen jatkuessa nyt nähtyyn suuntaan kohdistuu Suomeen yhä vähemmän teollisia investointeja. 

Käytännössä dieselveron nostaminen vaikuttaa ensimmäisenä sisämaan ja rannikoiden väliseen kiinnostavuuteen sijoittajien parissa ensin mainitun seudun tappioksi eli sinne kohdistuvien investointihalujen katoamisena. Samoin vaikutus tulee näkyviin välittömästi puutavaran kuljetuksissa nollarajan siirtyessä lähemmäs rannikkoseutuja.

Tässä tilanteessa tuntuu varsin huonosti perustellulta nähdä valopilkkuja Suomen tulevaisuudessa. Ehkä kuitenkin sen verran, että talouden pohjan pettäessä voimme toivoa sosiaaliturvan varassa elävien elintasopakolaisten siirtyvän kohti liittovation eteläisiä tai läntisiä osia, mikäli sieltä löytyy tulevaisuudessa parempia etuuksia jaettavaksi kuin vähitellen kuihtuvasta Suomesta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mistä EU:n komission ehdottamassa elpymisrahastossa on kyse?
Minne menet, Euroopan Unioni?
Lajityypillistä käytöstä

14 kommenttia:

 1. EU toteuttaa Kolmannen valtakunnan suunnitelmaa. Olikohan se Abert Speer, joka suunnitteli Suomen osaksi toimia Saksan puuvarastona ja kunnon arjalaisten metsästysmaana.

  VastaaPoista
 2. Taloudellinen toimija, "yritys", perustetaan hyödyntämään ja lisäämään sijoituspääomaa. EU-liittovaltio on olemuksellisesti raha-arvokupla, jonka vastuullisia toimijoita yhdistää yhteinen kieli -- numeerinen raha.

  Historiallinen -- nimenomaan ajatushistoriallinen -- tragedia on nyt täydellistymässä. Keskiajan tuhatvuotisesta depersonalisaation unesta renessanssin kokenut ja kokonaan uuden "tiedollisen" ajattelun ja uudet tiedonalat kehittänyt eurooppalainen ajatteluperinne romahtaa lopulta ihan itse kehittämäänsä perinteisen uskonnollisuuden korvikkeeseen -- "rahaan" kuuluvaan, pohjimmiltaan uskonnollislaatuiseen kaikkivoipaisuuskuvitelmaan.

  Yhtäältä taloususkonto, toisaalta samalla tavalla yliyleistävien ylevöitettyjen yleiskäsitteiden varassa muotoillut "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" ovat ne -- tosiasiassa yksi ja sama -- tajunnallis-tiedollinen mammuttiluokan ajatusharha, johon eurooppalainen uusi aika tulee romahtamaan.

  Historiallisessa spektaakkelissahan tämän romahduksen täydellistävät, aivan samaan tapaan kuin muinaisen Rooman valtakunnan tuhon, "barbaarit", joiden massamittaisen kansainvaelluksen alle vanhat eurooppalaiset kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot jäävät. Eurooppa eurooppalaisena historiallisena emergenssinä lakkaa olemasta.

  VastaaPoista
 3. Harvoin eduskunnan päätökset menevät tunteisiin, mutta eiliset päätökset ja uutiset sen poikkeuksellisesti tekivät. Vähäinenkin itsenäisyys meni ja veronkorotuksia lisätään, jotta saadaan rahaa muille maille. Lisäksi hallitus ja kokoomus haluaa vielä lisätä työperäistä maahanmuuttoa. Mikä yhtälö tällaisessa laskevan aurin-gon maassa. On meillä siinä päättäjät. Toivottavasti joku nettomaksajamaa vielä torppaa koko elvytyspakettihankkeen. Lieneekö Hollanti toivomme?

  Työperäiseen maahanmuuttoon oli hyvä juttu Iltalehdessä (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b712dfa1-2de7-41fd-88d2-b4957d1b5bfd). Siinä on havainnollisesti esitetty top 10 sektoria, mihin huippuosaajat työllistyvät. Juttu on muutenkin silmäilemisen arvoinen.

  VastaaPoista
 4. Ennen eilistä äänestyspäätöstä saattoi jokainen valistunut kansalainen noteerata miten "totalitaristiseksi" -- eli kuriin ja vahvaan sosiaaliseen sitovuuteen perustuvaksi -- oli poliittisten puolueiden toiminta jo muuttumassa. Nythän tehdään jo jälkiselvittelyjä -- rangaistaan niitä, jotka tohtivat livetä rintamasta ja noudattivat omantuntonsa ääntä ja äänestivät vastaan.

  Tämä puoluekurin korostuminen kertoo siitä mikä "demokratian" ominaisuus jää jäljelle, kun varsinainen ajattelu lakkaa ja yhteiskunnalliset päätökset alkavat enenevästi tapahtumaan vain sen pohjalta "mitä tilanne välttämättä vaatii". Eli kun demokratia lakkaa olemasta ja "asiat alkavat vain tapahtua" -- ikään kuin automotorisesti, vastaanpanemattomasti, kuten asiat totalitarismeissa aina ovat tapahtuneet.

  Totalitarismissa katoaa demokraattinen tahdonmuodostus ja "valta", ja, kuten historia on osoittanut, myös "vastuu". Nyt elämme totalitarisoituvan Euroopan välinäytöstä, jossa taloustotalitarismi sanelee kaiken mitä tapahtuu -- ja nämä poliitikko-ressukat, jotka yhä haluavat ylläpitää illuusiota omasta vallastaan ja vastuustaan, sortuvat nyt sisäiseen kurinpitoon niitä kohtaan jotka eivät suostu näitä yhteisiä kulisseja kannattelemaan.

  Kriittinen puoluetoveri on petturi, luopio. Omaa ajattelua ja tahtoa omaamattomien rivipoliitikkojen ainoa tapa säilyttää illuusio vallasta ja vastuusta on tiivistää rivit niin ettei kukaan joudu yksin kantamaan vastuuta. "Tässä me olemme samassa veneessä kaikki." -- Puolueet ovat taantuneet jengien tasolle -- lujat sisäiset lojaalisuussiteet määräävät enemmän kuin järki.

  "Leiki kanssamme tai tule potkituksi.

  VastaaPoista
 5. Väkivaltaahan ei kuulemma saa kannattaa, mutta kovin suosiollisesti valtavalemedia muistelee vastarintaliikkeen toimintaa Saksan miehittämillä alueilla. Siihen kuului väkivalta olennaisesti. Pitäisikö kanttisheteroiden pikku hiljaa polkaista oma maanalainen armeija, sillä maatamme miehitetään koko ajan. Miehittäjillehän on kautta historian jouduttu kantamaan verot. Maakuntaamme myös virtaa islamilaista sotilasta kuin kommandopipoa.

  "Syvä iskumme on, viha voittamaton..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan reippaasti perustamaan! Näytä meille miten se käy.

   Minä luulin jo että sinusta olisi päästy eroon voimafantasioinesi. No, eipä oltu ensi kerta.

   Poista
  2. Ollaanpa sitä nyt kireänä.

   Poista
 6. Vituttaa Kuin Pientä Oravaa19. toukokuuta 2021 klo 10.33

  Off-Topiccina kunnallisvaaliehdokkaan esittely: https://aitosuomalainen.blogspot.com/2021/05/ehdokasesittely-junes-lokka.html

  Ja arvostamani blogisti Yrjöperskeles on kirjoittanut noista EU:n luontoreservaateista tulevaisuuskuvauksia.

  VastaaPoista
 7. Aika hiljaa, tarkoituksellisesti kai, on oltu siitä että on vielä useita maita, jotka eivät ole pakettia hyväksyneet. Hollanti on mainittu, ei näitä muita juurikaan. Ja on annettu nimenomaan ymmärtää, että sen elvytyspaketin toteutuminen on vain ja ainoastaan Suomen päätöksestä kiinni, ja muualta Euroopasta on muka katsottu paheksuen Suomeen. Nyt riemuitaan sen läpimenosta täällä. Ei ole kuitenkaan vielä varmaa, kuinka tässä käy.
  Meillä on siis vielä toivoa..

  VastaaPoista
 8. Mistä kummasta on Suomen päättäjiin löytynyt tuollainen lammaslauma, jonka suurin tavoite on, että EU:ssa sopu säilyy, kuten Marin asian ilmaisi. Nyt kun pienelläkin maalla olisi ollut mahdollisuus kieltäytyä itselleen tuhoisasta sopimuksesta, nämä vellihousut, kuten Marin, Tuppurainen ja Orpo, myyvät Suomen itsenäisyyden, jotta eivät "joutuisi häpeään" Euroopan isojen poikien ja tyttöjen silmissä. Ei ole montaa kuukautta, kun Tuppuraiset ja Vanhaset vakuuttelivat, että muiden velkoja ei oteta maksettaviksi. Nyt on ääni kellossa muuttunut täydellisesti. Oikein nauratti Satosenkin naiivi selittely, että nyt kun saatiin valiokunnan lausuntoon kirjaus, että paketti on ainutkertainen, niin kyllä voidaan nyt osallistua, mutta sitten seuraavalla kerralla voidaan kieltäytyä. Että paska paketti, mutta kyllä tämän kerran voidaan hyväksyä. Ikäänkuin joku EU:ssa tai täälläkään korvaansa lotkauttaisi tuollaisille kirjauksille, kun seuraavaa tukipakettia esitetään. Ja sitähän jo aivan avoimesti pedataan komissaarien ja muiden Euroopan johtajien puheissa. Kokoomus Orpon johdolla on aivan hukassa.

  VastaaPoista
 9. Johan sieltä pari tuntia eduskunnan ääliöpäätöksen jälkeen tuli komissiosta ultimaatumi: Yritysverotus saatetaan eu-normien mukaiseksi, eli verot määrätään brysseissä eikä aisata neuvotella Suomen kanssa. Maksa ja vikise!!!
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannu Hoskonen pitää pahimpana tuota EU: n verotusoikeutta ja olen samaa mieltä. Kasvottomat komissaarit hinaavat sitä koko ajan vähitellen ylöspäin ja Välimeren mailla alennukset tai vapautus kokonaan.

   Nils- Aslak

   Poista
  2. Planeettamme globaalin rikollisen ns. "eliitin" pystyttämä EU-DIKTATUURI eikä demokraattinen "rauhanprojekti" kuten meillä kolmisenkymmentä vuotta vallankahvassa olleet maanpetturit ovat uskotelleet, nuo halveksittavat EU-diktatuurin niljakkaat syöttiläät, sen ja sen takana olevien rikollisten käsikassarat

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 10. Ainoa tapa päästä tästä paskasopimuksesta on erota EU:sta. Siihen tarvitaan yhden asian puolue. Sen pitää saada yli puolet kansanedustajapaikoista. Koska suurin osa äänestäjistä on tyhmää tai laiskaa vaalikarjaa, jota eliitti ohjailee, tällainen puolue ei ikinä pääsisi tavoitteeseensa demokraattisesti.

  Niinpä meidän on vain sopeuduttava ajatukseen, että on syntynyt taas uusi imperiumi, jonka alaisia olemme. Osa pitää sitä hyvänä asiana, osa yhdentekevänä ja osa huonona. Tyytymättömissä osa pitää kiinni demokratiauskosta kuin hukkuva oljenkorresta. Osa puree hammasta kiukusta ja kuolee ennenaikaisesti stressiperäiseen tautiin. Meikäläinen kuuluu siihen kaikkein säälittävimpään ryhmään, joka "voimafantasioi", mutta tietää, ettei tällaisesta hajanaisesta porukasta koskaan ole eliitin vastustajaksi. Näillä mennään uudessa neukkulassa. Get over it.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!