sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Ohisalo kaipasi lisää veroja

Suomen punavihreän hallituksen sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kaipaili Suomeen lisää veroja. Näin siksi, että Suomi saavuttaisi hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä. Hänen mukaansa seuraavaksi ratkaistavien asioiden listalla ovat liikenteen päästövähennykset ja maatalouden päästöjen saaminen laskuun.

Ministeriä ei siis näytä hetkauttavan millään tavalla esimerkiksi teknologiateollisuuden ilmaisema huoli siitä, että "Suomen korkea veroaste ja monien verojen ja veroluonteisten maksujen korkea taso heikentävät yritysten työllistämiskykyä: työtä karkaa muualle. Suomen heikkous on myös palkansaajien ansiotulojen kireä verotus."

Yrittämisen verohelvetistä kertoo jotain se, että yrityksen omistaja maksaa yhteensä viittä veroa eli  arvonlisäveroa, ansiotuloveroa, työntekijän ja -antajan sivukuluja, yhteisöveroa sekä pääomatuloveroa. Tämän kokonaisuuden on arvioitu muodostavan alasta ja yrityksestä riippuen jopa 2/3 asiakkaalta saatavista maksuista. Sellaisena se heikentää Suomen kansainvälistä kilpailukykyä ja on yksi keskeisistä juurisyistä taloudellisiin ongelmiimme.

Olisikin hienoa, jos joku valtalehdistön toimittaja syvähaastattelisi sisäministeriämme siten, että meille kansalaisille valkenisi millä mekanismilla tämän kaavailema verotuksen edelleen kiristäminen palvelee meidän suomalaisten elinolosuhteita täällä pohjoisen karuissa olosuhteissa. Tai millä tavoin tuotantotaloutemme siirtyminen kireän verotuksen seurauksena vähemmän verottaviin, mutta myös ympäristöstään heikommin huolehtiviin, valtioihin palvelee vihreää siirtymää. 

Näin siksi, että minun logiikkani mukaan se ei palvele sitä lainkaan. Sen sijaan sen vaikutus on päinvastainen ja johtaa ajan myötä myös suomalaisen yhteiskunnan taloudellisesti ja sosiaalisesti täysin kestämättömään tilanteeseen. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pääministeri Marin otti sulan hattuunsa, mutta vihreät nikottelevat
Maria Ohisalo valehteli - Yle salasi ministerin arvostelun
Marin kieltäytyi edes vihjaamasta

18 kommenttia:

 1. Vähän aiheen sivusta. Tilasin Ilkka-Pohjalaisen pitkästä aikaa. Ei olisi pitänyt. Rasismihumppaa ja ideologista vihervasuritangoa ennen niin hyvässä maakuntalehdessä. Ja persujen haukkumista, minkä tosin ymmärtää "kepu/kokoomus" lehdeltä. Onneksi tilasin vain 3kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan vähän aiheen sivusta. I-P-lehden päätoimittaja on vieläpä jonkin sortin "uskovainen," niin olen ymmärtänyt. Mutta ei tosiaankaan ole entisenlainen hyvä maakuntalehti. Sairaita juttuja, sitomista harrastavasta parista viimeksi.

   Poista
  2. Ilkka-Pohjalaisen verkkosivulla oli 16.5.2021 seuraavia otsikoita:

   "Suomen translaki rikkoo ihmisoikeussopimuksia..."

   "N-sana on suoran rasistinen ilmaus..."

   "Kauhavan yhtenäiskoululla liehui rasistinen lippu..."


   Pahaksi on mennyt tilanne Pohjanmaalla.

   acc

   Poista
  3. Lukekaapa ÖT:ä tai Sydiniä, niin saatte nähdä.

   Poista
 2. Eihän Ohisalon pyrkimys olekaan edistää Suomalaisten hyvinvointia, vaan saada Suomi hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ohisalon konsteilla se kyllä onnistuu. Ensin lähtee työt, ja sen jälkeen tekijät. Tavoite saavutettu.

  VastaaPoista
 3. Ohisalon veroprosentti pitäisi nostaa niin, että käteen jäisi korkeintaan tonni kuussa. Tipahtaisi ehkä reaalimaailmaan sieltä unelmapilvestä. Helpointa kuitenkin olisi laittaa koko intersektionsaalinen tapaus työkyvyttömyyseläkkeelle.

  VastaaPoista
 4. Sivukuluja ovat eläkemaksujen lisäksi työttömyysvakuutus-, ryhmähenkivakuutus- ja tapaturmavakuutukset sekä sairausvakuutusmaksut. Lisäksi on maksettava sairasajan palkat, lomapalkat, lomarahat ja palkka mitä moninaisimmista poissaoloista. Se tarkoittaa kaksoispalkkaa, koska esimerkiksi ravintoloihin joudutaan hakemaan pikahälytyksellä tuuraajat, joiden kulut ovat varsinaisen työntekijän palkkaakin suuremmat.

  Yrityksen on järjestettävä ja maksettava työterveyshuolto. Yrittäjän on maksettava oma pakollinen yrittäjäeläkemaksu.

  Vähän joka alalla on erilaisia lupamaksuja ja valvontamaksuja, esimerkiksi tulityökortteja, jotka työnantaja maksaa. Kortit on uusittava muutaman vuoden välein.

  Veronluonteisia maksuja ovat myös ilmaiseksi teetettävät palkkatietojen päivitykset tulorekisteriin sekä arvonlisäverojen tilitykset maksut. Yritys joutuu myös tilittämään ay-jäsenmaksut ja ulosotot korvauksetta. Ne ovat varsin kalliita ja työläitä hoitaa. Mitättömistäkin virheistä ja viiveistä maksetaan veronkorotukset samaan aikaan kun isojakin rikoksia voidaan yhteiskunnassa tehdä saamatta mitään rangaistusta.

  VastaaPoista
 5. Eikö jo ala silmät avautumaan, että mitä tässä ajetaan?
  Kokonaisuutena ajetaan perusvoimaa alas, samoin huoltovarmuutta, ja koitetaan saada aikaan energiapula, jotta sitä päästään säännöstelemään, ja ssadaan siitäkin yksi kontrolliväline lisää. Samoin tämä "pandemia", jolla on saatu melkoiset hallintalait aikaiseksi, ja jotka voidaan ottaa käyttöön ilmoitusmenettelyllä. Ja samaa agendaa palvelee tuo ilmastohumppa ja hiildioksidi- "päästöt", joita koitetaan ajaa alas vailla mitään tieteellisiä perusteita.
  Kaikki tähtäävät samaa maaliin.
  Tästä voi käydä itse lukemassa, että mistä on kyse.
  https://www.truthunmasked.org/p/be-informed.html

  VastaaPoista
 6. Jälleen kerran on aika muistuttaa missä, miksi ja keiden toimesta Euroopan vihreä liike on perustettu.
  Liike perustettiin KGB:n kätilöimänä entisten natsien ja silloisten kommunistien toimesta harppisaksassa.
  Tavoitteena oli ja on edelleen länsimaiden talouden ja sisäisen turvallisuuden tuhoaminen.
  Ihan sama ideologia ajaa mätäsaloa.

  VastaaPoista
 7. Kerättyjen verojen käyttöön liittyen kansanedustajille omantunnon kysymys. Perustuslakivaliokunnan mukaan EU-tukipaketin hyväksymiseen vaaditaan kahden kolmasosan kannatus. Kansalaisista alle kaksi kolmasosaa ei kannata paketin hyväksymistä. Äänestävätkö kansanedustajat asiassa edustamiensa kansalaisten vai oman puolueensa / heidän itsensä näkemyksen ja etujen mukaisesti?

  Kyllä kansa tietää!!!

  VastaaPoista
 8. Kerättyjen verojen käyttöön liittyen kansanedustajille omantunnon kysymys. Perustuslakivaliokunnan mukaan EU-tukipaketin hyväksymiseen vaaditaan kahden kolmasosan kannatus. Kansalaisista alle kaksi kolmasosaa ei kannata paketin hyväksymistä. Äänestävätkö kansanedustajat asiassa edustamiensa kansalaisten vai oman puolueensa / heidän itsensä näkemyksen ja etujen mukaisesti?

  Kyllä kansa tietää!!!

  VastaaPoista
 9. Miksi Suomen pitää olla hiilineutraali 15 vuotta ennen muita. Vain siksikö, että Ohisalolle tulee siitä hyvä mieli.
  Suomen päästöillähän ei ole muutenkaan maapallon päästöihin kuin se promillen vaikutus, eli käytännössä ei mitään. Kiina päästää muutamassa tunnissa Suomen vuosipäästöjen verran. Eipä taida tuo taulapää tietää tai ymmärtää asioiden todellisia suuruusluokkia ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeampi kysymys on, että miksi ylipäätään pitää olla "hiilineutraali"?

   Poista
  2. Ohisalo ja muut viherkommunistit ovat täysin hulluja: Kiinan 5 tunnin päästöt ovat yhtä suuret kuin Suomen koko vuoden vastaavat päästöt ja Kiina on rakentamassa lisää hiilivoimaloita!
   Että Kiinan vallanhaluinen ja tyrannimainen kommunistijohto ottaisi esimerkkiä Suomesta - järki hoi, äly älä jätä!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 10. Arvoisa Herra (oletan/kunenmuista) Professori.
  Tuo 1. linkki menee jonnekin Huitsinnevadaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näytti tekevän. Nyt se on korjattu. Kiitokset tiedosta.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!