torstai 9. heinäkuuta 2020

Poliisin epäily pudotti Haaviston pois presidenttipelistä

Helsingin Sanomien mukaan ulkoministeri Pekka Haavistoa on syytä epäillä virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta. Seuraavaksi asiaan ottaa kantaa poliisin raportin perusteella perustuslakivaliokunta, minkä jälkeen Haaviston joutumisesta syytteeseen päättää koko eduskunta.

Mikäli oikeuteen asti mennään, se ei tapahdu normaalissa oikeudenkäynnissä, vaan asian ratkaisee valtakunnanoikeus, jossa ovat edustettuina kansanedustaja Johannes Koskisen (sd), oikeustieteen kandidaatti ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen (sd), kansanedustaja Leena Meren (ps), kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok), kansanedustaja Pihla Keto-Huovisen (kok) ja asianajaja Anssi Kyllösen.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Haaviston syyllisyydestä ei näyttäisi olevan varteenotettavia epäilyjä, mutta myös häntä koskee syyttömyysolettama. Toisin sanoen ISIS-järjestön naisten tukijana tunnettu vihreä veteraanipoliitikko on syytön kunnes toisin osoitetaan.

On kuitenkin selvää, että esillä olleet tapahtumat ovat jo tyrmänneet Haaviston haaveet presidentiksi nousemisesta siitä huolimatta, että hän on edelleen gallupjohtaja. Toki terroristinaisten Suomeen hakemisen järjesteleminen on saattanut entisestään vahvistaa hänen asemaansa äärimmäisen vihervasemmiston piirissä, mutta tolkun ihmisille se on luonnollisesti ylikäymätön este miehen valitsemiselle valtakunnan ykkösvirkaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tarja Halosen möläytyksestä
Ilta-Sanomat jihadistin asialla
Retorinen kysymys?

11 kommenttia:

 1. Jos asia pääsee eduskunnan suuren salin äänestykseen asti, niin äänien jakaumasta voi kyllä tehdä melko pitkälle riittäviä päätelmiä presidentinvaalien ehdokkuuden suhteen - olettaen tietysti, että edustajilla on äänestyksessä vapaat kädet.

  VastaaPoista
 2. Euroopan sisäasioista vastaava komissaari, ruotsalainen Ylva Johansson vaatii: Rajat auki yhä useammille Välimeren siirtolaisille, https://www.friatider.se/ylva-johansson-vill-ha-mer-asylinvandring-over-hela-europa

  eli EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelma elää ja voi hyvin, https://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

  Jo aikaisemmin EU-diktatuuri on vaatinut samaa: ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must be ”New Norm”", https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

  ja nyt siis tuon ruotsalaisen maanpetturin käsky EU-diktatuurin provinsseille jatkaa kansallista itsetuhoaan matalan intensiteetin etnisellä kansanmurhalla!

  Ks. myös britti-patriootti David Noakes: ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://eutruth.org.uk/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 3. Kun poliitikkojen älyllinen rehellisyys ja moraalinen kantti on jo niin rapautunut, että "poliittisen korrektiuden" nimissä Halla-ahon perussuomalaisetkin sortuvat puhdistuksiin keskuudessaan, enpä paljoa panisi toivoa siihen että jostain yksittäisestä haavistosta huolimatta asiat noin niinkuin yleiseltä kannalta olisivat muuttumassa parempaan suuntaan.

  Kyllä tämä maa on muuttumassa tunnustuksellisten ismitotuuksien totalitarismiksi -- jossa ainoa sallittu totuus on muotoiltu yliyleistävin yleiskäsittein "ihmisarvo- ja -oikeusideologioissa" -- ja kyllä täällä esimerkiksi akateeminen maailma jo on yhtä vahvojen sisäisten paineiden ohjaama kuin mitä oli natsien valtaannousun aikoina Saksassa tai "tieteellistä" marxismiaan tunnustaneessa N-liitossa.

  Totalitarismi on jo vahvasti ilmassa. Ei täällä enää voi olla vapaasti toista mieltä. Yhteiskunnan sisäiset jännitteet kasvavat, ja kerettiläisiä valvotaan totalitaristisen ilmiantopolitiikan hengessä haukansilmin. Juuri tuo sana hänet kavaltaa.

  Ei tässä yhteiskunnassa kohta kukaan enää saa itse valita ystäviään. Sinulla on oltava monikulttuurinen ystäväpiiri -- ihan niinkuin ylikansallisen vaatefirman mainoskuva esittää. Ja ellet ajattele paineen määräämällä tavalla, sinut syljetään ulos kaikista piireistä, kuten suuri "arvojohtajamme" aikoinaan esitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "...ja kyllä täällä esimerkiksi akateeminen maailma jo on yhtä vahvojen sisäisten paineiden ohjaama kuin mitä oli natsien valtaannousun aikoina Saksassa tai "tieteellistä" marxismiaan tunnustaneessa N-liitossa."

   Niin näyttää olevan:

   "Taikausko tasa-arvototemiin laskee instituutioiden kuten yliopiston ja armeijan tasoa

   Länsimaisen kulttuurin ennennäkemättömän nopeaa alasajoa todistaa kenties parhaiten kyseenalaistamattoman tasa-arvokultin tunkeutuminen lähes kaikkiin yhteiskunnan keskeisiin instituutioihin. Harmittomimmillaan tasa-arvoilveily tuottaa viihdyttävää tahatonta komiikkaa kuten oksymoroni naispappeus. Pahimmillaan se uhkaa kansakunnan keskeisten instituutioiden toimintakykyä.

   Esimerkiksi naisten vapaaehtoinen osallistuminen armeijaan on keventänyt taistelukoulutusta. Tämä voi olla kohtalokasta tosipaikan tullessa. Lukuisten tutkimusten perusteella on tiedetty jo pitkään, että naisten kuolemisella rintamalla on demoralisoiva vaikutus miessotilaisiin. Siksi monet rationaalisesti toimivat maat eivät suostukaan päästämään naisia armeijoihinsa.

   Naisten läsnäolo heikentää myös taisteluryhmien koheesiota, synnyttää ylimääräistä sukupuolista jännitettä ja mustasukkaisuutta. Vaikka tämä kaikki tiedetään, monessä länsimaissa armeijan ydintehtävää tärkeämmäksi on nostettu sukupuolten "yhdenvertaisuus". Toisin sanoen järjetön tasa-arvoideologia ylittää armeijan perimmäisen tarkoituksen eli olla mahdollisimman tehokas taistelutilanteessa, jotta kansankunnan olemassaoloa uhkaava vihollinen lyötäisiin.

   Vallitseva tasa-arvoteatteri vaikuttaa pitkällä tähtäimellä myös kansakuntien menestykseen. Voi vain kysyä, miksi eurooppalaisten yliopistojen taso on laskenut kansainvälisessä vertailussa. Eräs vastaus löytyy Ylen jutusta Pätevyys ratkaisee, mutta sukupuolellakin on väliä – suurin osa Suomen yliopistoista harjoittaa positiivista erityiskohtelua rekrytoinnissa. Uutisjutun johdannossa punavihreä toimittajapoika Eero Mäntymaa tuskin edes ymmärtää kirjoittavansa palturia:

   Jos tarjolla on kaksi tasavahvaa hakijaa, yliopistot voivat suosia vähemmistöryhmään kuuluvaa. Usein se on nainen.

   Väestötilastojen mukaan jokaista naista kohti Suomessa on 0,97 miestä. Toimittaja ja punaiset yliopistot kuitenkin viittaavat kintaalla tälle tosiasialle luokittelemalla naiset vähemmistöryhmäksi. Nurinkurinen vähemmistöajattelu on erityisen räikeää yliopistossa, joiden opiskelijoista on naisia normaaliin sukupuolijakaumaan verrattuna huomattavasti enemmän kuin miehiä.

   Suomalaisten ja muiden eurooppalaisten yliopistojen positiivisessa syrjinnässä olennaista ei ole eri sukupuolten kyvyt sinänsä, vaan se, että virkaan ei valita välttämättä pätevintä..."

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/07/taikausko-tasa-arvototeemiin-laskee.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Ikävä puoli tällaisten yksittäistapausten yhteydessä on se, ettei niitä käytetä minkään yleisemmän tietoraamituksen esiinnostamiseen.

   Esimerkiksi tämä Haaviston tapaus olisi oiva esimerkki käsitellä sitä mielenmekanismia, jolla "uhriajattelu" -- eli uhrirooleihin samaistuminen -- johtaa omankädenoikeuteen.

   Sehän on aikamme vitsaus. Elämme "kulttuurisen narsismin" vallassa, jossa massoja puhuttelevat sateenkaaren hedonistiset värit ja varhaislapsuuden symbioottiseen kehitysvaiheeseen palautuvat "objektina olemisen" tunnot. Ne elpyvät kun "suojelutarpeessa olevia" ihmisiä kohtaan tunnetaan empatiaa.

   Ja senjälkeen sitten tapahtuu aivoissa naksahdus, ja -- koska uhrit mielletään "viattomina" -- koetaan että oikeus voidaan ottaa omiin käsiin.

   Tapahtuiko näin tässä haavistokeississä, en tiedä, mutta tapausta voisi tarkastella tältä kantilta jotta opittaisiin jotain siitä miten tavattoman vaarallinen mielenmekanismi uhriajattelu on.

   Poista
  3. Yliopistojen toimintaa halvaannuttaa se, että niissä asioista ei saa olla eri mieltä. Jos joku esittää kilpailevan selityksen yhteiskunnallisille ongelmille tai vaikka ilmaston vaihtelulle, kiihotutaan hysteerisesti ja tarvitaan ensiavuksi turvatiloja pehmoleluineen. Jos kilpaileva selitys on peräti poliittisesti epäkorrekti, puuhataan jo erottamista yliopistosta.

   Oulun yliopiston hylkimä, mainio dosentti Edward Dutton on todennut, että nykyään Isaac Newtonin kaltaisia epäsosiaalisia, autistisia neroja ei enää hyväksytä tiedepiireihin ja heidän potentiaalinsa jää käyttämättä. DNA:n rakenteen keksijäryhmässä ollut James D. Watson on myöhemmällä iällään muuttunut tiedemaailmassa epähenkilöksi, kun hän on esittänyt ilmeisiä syitä Afrikan ongelmiin. Kun totuudenpuhujat eivät saa puheenvuoroa, päädytään siihen, että yhteiskuntaa ja maailmaa johdetaan lähtökohdista, jotka ovat jo perustaltaan virheellisiä.

   Poista
  4. "Kun poliitikkojen älyllinen rehellisyys ja moraalinen kantti on jo niin rapautunut, että "poliittisen korrektiuden" nimissä Halla-ahon perussuomalaisetkin sortuvat puhdistuksiin keskuudessaan..."

   Tähän on Ylewatch'kin ottanut osuvasti kantaa:

   "Persuistakin on tullut vasemmiston rappioarvojen aisankannattaja",
   http://ylewatch.blogspot.com/2020/06/persuistakin-on-tullut-vasemmiston.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  5. Ai että persutkin! Kaipaisiko puolue sitten lisää "turtiaisia"? Jos haluaa jäädä ikuiseksi mölyäväksi oppositiopuolueeksi syöttelemään vasureiden lapaan, niin vasurit ainakin tykkäisivät.

   Poista
 4. Blogin aiheena näytti olevan Pekan menetetty tuleva johtajuus Suomen arvopohjaajana.
  Pivkka-Pekkahan on on aivan muottiinvalettu Suomen kansa pienoiskoossa, joten ei huolta huomisesta. Eikö me nyt voitais joskus olla tyytyväisiä johtajiin, jotka olemme ihan itse saaneet valita.

  Kenttäpiiskat viuhuvat. Taidan piirtää sotilaspassin kanteen kirkkoveneen osoittamaan arvostusta puolustusvoimien johdolle. Eipä taida rintamapappien lohdun sanat enää olla tarpeen, vaikka tulisi se yhdestoistakin puun takaa.

  VastaaPoista
 5. "Poliisin epäily pudotti Haaviston pois presidenttipelistä..."

  En olisi tuosta yhtään varma. Katsokaa vaikka millä tarmolla jenkkilehdistö yrittää pitää luultavasti dementoituneen Joe Bidenin uskottavuutta yllä.

  Jos pressanvaaleissa tulee olemaan joku "konservatiivi" Pekka Haavistoa vastaan, YLE ja muu lehdistö tulee tekemään kaikkensa näiden pikkukepposten selittelemiseksi.


  t: V-tuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pitää muistaa että jos stadilaiset olisivat saaneet päättää istuisi Haavisto nyt toista kauttaan presidenttinä. Vastaavasti: miten typerä eduskunta onkaan, Helsingin valtuusto on vielä typerämpi. -jussi n

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!