tiistai 21. heinäkuuta 2020

Katajan pahoinpitely käy yhä hämärämmäksi

Pekka Katajan (ps) pahoinpitelytapaus käy yhä oudommaksi. Ensimmäisten tietojen mukaan - joiden perusteella kirjoitin asiasta aiemmin - vaikutti siltä, että hän joutui ulkomaalaistaustaisten henkilöiden pahoinpitelemäksi poliittisesti motivoituneen ryöstömurhan yhteydessä.

Ensin tarina muuttui siten, ettei tapaukseen liittynytkään omaisuuden anastamista. Ja viimeksi Kataja on arvellut, että pahoinpitelijät saattoivatkin olla äärioikeistolaisia. Ja kertoi etteivät he puhuneetkaan Suomea murtaen, kuten hän oli aluksi kertonut, vaan ainoastaan eri tavalla kuin paikkakunnalla on tapana.

Toivottavasti tarina ei elä enempää, sillä monet muutokset ovat alkaneet syödä sen uskottavuutta ainakin omissa silmissäni. En enää pidä täysin mahdottomana edes sitä, että pahoinpitelyn syyksi paljastuisivat nyt esillä olleen poliittisen motiivin sijasta jonkinlaiset henkilökohtaiset syyt.  

Joka tapauksessa on selvää, että pahoinpitely oli äärimmäisen vakava. Samoin se, että olivat tekijät keitä tahansa, ovat he sellaista yhteiskunnan pohjasakkaa, joille paras paikka on istua kaltereiden takana eristyksissä muita ihmisistä. 

Täytyy siis toivoa, että poliisi saa tekijät kiinni mahdollisimman pikaisesti. Ja että media uutisoi asiasta totuudenmukaisesti riippumatta siitä, keitä pahoinpitelijät lopulta olivat. Onhan selvää, että oli näiden motivaatio ja viiteryhmä mikä tahansa, on Suomen kansalla oikeus tietää mistä oli kyse ja tehdä sen perusteella omia johtopäätöksiään tapauksen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

12 kommenttia:

 1. Tapaus on epäselvä, tai hämärä, kuten blogisti kirjoittaa. Synnyttää herkästi erilaisia spekulaatioita.
  Sekavuutta lausunnoissa voi ainakin osin selittää päähän kohdistuneet iskut. Uhri itse on ollut keskimääräistä aktiivisempi tuomaan tapaustaan julki.

  Toivoa sopii, että poliisi selvittää tapauksen juurta jaksaen. Ettei kävisi kuten vaikkapa taannoisessa Haagan puukotuksessa, että pääepäilty kotiutuukin lähtömaahansa ja poliisi jatkaa muiden töiden parissa.

  VastaaPoista
 2. Yle watch -blogistilla oli joltakin hevosmiesten tietotoimistolta saatuja vihjeitä mahdollisesta motiivista. Kannattaa lukea.

  VastaaPoista
 3. No sinänsä on ihan ymmärrettävää, että noin vakavan tilanteen edessä ei heti hoksaa, että rahoja ei olekaan viety. Olen itse joutunut, no en ihan noin vakavan, väkivallan teon kohteeksi, mutta läheltä pitää, ja tiedän, ettei siinä tilassa kun makaat verissä päin paareilla, muista missä lompakko on, tai paljonko siellä on jne. Mutta tuo retoriikan vaihtuminen on kyllä mielenkiintoista. Ilmeneekö siinä Katajan vahva "äärioikeistoviha" (mitä hän sitten sillä "äärioikeistolla" sitten tarkoittaakaan). Valitettavasti se taitaa nyt iskeä Katajan nilkkaan takaisin. Jos syyttä mollaa, niin se tulee kyllä itselle muodossa tai toisessa takaisin.

  VastaaPoista
 4. Pääasia että kirjoittavat nimen oikein. Vai miten se meni? Kun tiedämme, että palomiehet ovat leikkineet sankaria, kunhan ensin ovat sytyttäneet palon ja muut eri ammattiryhmiin kuuluvat vastaavat teot, niin ehkä kysymyksessä on vaalikampanjan aloitus. Oma tilaustyö toisin sanoen.

  Ehkä epäillyt saadaan oikeuteen ennen kevään vaaleja juuri sopivasti ja siihen mennessä rikosnimike on varmasti jo vaihtunut korkeintaan ehdollista tai sakkoja tuovaan. Ei ei rangaistusta ollenkaan.

  Itse olen menettänyt uskoni rehellisyyteen, totuuteen ja sen sellaiseen jo vuosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun ei pitäisi kirjoittaa tänne ollenkaan, ehdotan. Olet todella harhainen: "oma tilaustyö".

   Poista
  2. Siitä olen kyllä varma, ettei tämä ollut oma tilaustyö.

   Poista
 5. Voihan se olla yksinkertaisesti pelkoa siitä, että sama toistuu, jos on vaikka uhkailtukin uusintakäsittelyllä. Alkaisiko selittää heikkokuntoisena ja pahoinpideltynä muuta kuin juuri kokemaansa?

  VastaaPoista
 6. Toimittajat kirjoittavat usein mitä luulevat kuulleensa ja lisäävät haastateltavan sanomisiin oman toimittajalisänsä.

  Kokemuksesta tiedän annetun haastattelun olleen täysin ulkopuolella siitä mitä on kerrottu.

  Myös useat vasaraniskut päähän aiheuttavat haastattelutilanteessa omat ongelmansa.

  VastaaPoista
 7. Juuri näinhän kehittyneet "demokraattisetkin" yhteiskunnat nyt ovat hajoamassa. Yhteisöä organisoiva "valta" hajoaa tunnustuksellisten ryhmien omankädenoikeudeksi, jota erottaa täysin epäsosiaalisten marginaalien väkivaltaisuudesta vain se, että tunnustukselliset viharyhmät oikeuttavat oman väkivaltaisuutensa samaistumalla ja vetoamalla uhrirooleihin.

  Minusta näyttää siltä että oma yhteiskuntamme on tuossa mielessä romahtanut omankädenoikeuden asteelle ihan hallitustasolta katurähinöitsijöiden ja mielenosoittajajoukkojen riehumiseen asti. Emme elä enää alkuvaiheen kahtiajakautuvassa yhteiskunnassa, vaan mitä sekalaisimpien väkivaltaseurakuntien Suomessa.

  Siinä tilanteessa sitten käy jo mahdottomaksi muotoilla tai toimia minkään yhden yhteisen yhteiskuntamoraalin mukaan. Kuvaan kuuluu, että jopa oikeuslaitos yrittää tehdä yhteiskuntapolitiikkaa -- eli valitsee oman puolensa viharyhmien keskinäisessä taistelussa.

  VastaaPoista
 8. Eiköhän poliisi kohta nappaa "mustaviiksiset" murhan yrittäjät, kun taitaa olla jo jäljillä. Supokin on asiasta kiinnostunut, koska Kataja on kansanedustajan eduskunta-avustaja. Tämä haiskahtaa edelleen poliittisen murhan yritykseltä.

  VastaaPoista
 9. Kataja sanoi hänellä olevan vihollisia sekä äärivasemmalla, että -oikealla ja media tietysti poimi sieltä tuon äärioikean.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!