perjantai 31. heinäkuuta 2020

Vihjeinä "Ruotsi" ja "kansainvaellus"

Jatkan vielä hiukan eilisestä aiheesta eli siitä kuinka Helsingin Sanomien julistama pyrkimys totuuteen toteutuu sen toimittajien jutuissa. Näin siksi, että tänään löysin kaksi tapaukseen liittyvää kirjoitusta.

Niistä ensimmäisessä kerrottiin järjestyshäiriöiden lisääntymisestä Helsingissä. Juttu loppui tunnetun poliisimies Jari Taposen kommenttiin, jonka mukaan "ne nuoret, joilla menee huonosti – heillä menee koko ajan huonommin. Se on pieni porukka nuorisosta, kun puhutaan ylisukupolvisesta syrjäytymisestä."

Tämä pitää varmasti paikkansa, mutta jälleen kerran olisi ollut ehkä syytä pohtia sitä, onko tuon yhä syvemmin syrjäytyvän porukan olemassaololle muitakin syytä kuin se, että - kuten jutussa aiemmin todettiin - nuorisotyöttömyys on ollut tänä vuonna erityisen korkeaa koronaviruksen takia. Kolmen pisteen vihjeenä - jonka toimittajat ja Taponenkin varmasti tietävät - annan sanat "Ruotsi" ja "kansainvaellus".

Toisessa aihetta valaisevassa jutussa kerrottiin kahden taksinkuljettajan ottaneen Helsingissä rajulla tavalla yhteen. Aseina olivat mm. nyrkit ja auto. Avoimeksi jutussa jäi kysymys siitä, miksi takinkuljettajat toimivat nykyisin yhä useammin nyt nähdyn kaltaisella tavalla.

Lienee selvää, että medioissa aiemmin syylliseksi nostettu Sipilän hallinnon taksilakiuudistus on vaikuttanut asiaan - mutta se ei yksin selitä nyt nähtyä kehitystä. Siksi annan tähänkin tapaukseen vihjeiksi sanat "Ruotsi" ja "kansainvaellus", enkä todellakaan tarkoita sanalla "Ruotsi" kantaruotsalaisia vaan jotain ihan muuta.

Minusta olisi hienoa, että Helsingin Sanomat olisi totuuteenpyrkimisuhonsa jälkeen ryhtynyt myös noudattamaan sen edellyttämää linjaa eli kertonut tasapuolisesti puheena olevien asioiden kaikki puolet. Tai ainakin ne, jotka noihin seikkoihin selvimmin liittyvät - etenkin kun me sijoitamme vuosittain miljoonakaupalla rahaa saadaksemme maahamme lisää samankaltaista kehitystä kuin tämän aamun lehdestä poimimissani jutuissa kuvattiin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pyrkiikö HS:n toimituskunta totuuteen
Demokratiavaje syö kansanvallan pohjaa
Aloittiko Helsingin Sanomat asiallisen maahanmuutto-uutisoinnin?

15 kommenttia:

 1. Kun kristillinen perinne on länsimaista tuhottu, voi valittu kansa ottaa vallan messiaansa johdolla.

  VastaaPoista
 2. Eivätpä ne, tämä valtalehdistön omistaja tai toimittajarepsukat, omilla aivoillaan noita ajatuksiaan ole ajatelleet, vaan kyllähän siinä on kyse "Suuren Yhteisen Valheen" omaksumisesta ja tunnustamisesta.

  "Vallitsevat arvot" ovat yhteiskunnille välttämättömyys, ja totalitaristiset valtiot ovat jo esimerkillään todistaneet, että Yhteinen Valhe venyy ihan miten absurdeihin mittoihin tahansa ennen kuin se romahtaa. Joten turha on odotella mitään viisastumista tämän systeemin sisältä.

  Kapuloita rattaisiin voi tietysti lakien puitteissa yrittää heitellä. Siinäkin alkaa olla esteenä se, että olemme jo laeilla kieltäneet itseltämme esimerkiksi kansainvaelluksen kriittisen arvostelun. Se voidaan ihan koska tahansa tulkita vihapuheeksi ja soveltaa keskiaikaista käsiterealismia edustavia lakipykäliä totuudenpuhujien vaientamiseksi.

  Toimittajat ja poliitikot ovat kumpikin ammattikuntia, joissa ihmisen on pakko yrittää päteä asiahallinnallaan, ja valitettavasti ammattistatuksesta siitä maksetaan kova hinta oman ajattelukyvyn kustannuksella. Noiden ammattien edustajat muuttavat omaa ajatteluaan vasta äärimmäisen pakon edessä.

  Niinpä silmät ummessa mennään. Yhteiskunta ympärillä romahtaa -- eikä yhteiskunnallisen luottamuksen romahtamiseen todellakaan tarvita suuria määriä häiriötekijöitä, vaan ihan pienikin tekijä riittää jos se on suhteessa yhteiskunnan omaan kulttuuriin tarpeeksi erilaatuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Eivätpä ne, tämä valtalehdistön omistaja tai toimittajarepsukat, omilla aivoillaan noita ajatuksiaan ole ajatelleet..."

   Se "lähde", josta Suomen valtalehdistön nykyisen mahtimies Antti Herlinin ääneen sanomatta jätetty poliittinen agenda ja osa ajatuksista ilmeisestikin pääosin on peräisin, on kuvattu Daniel Estulinin kirjassa
   "The True Story of the Bilderberg Group". Jos ei ole halua tai aikaa lukea koko kirjaa, niin kannattaa lukea siitä erään blogistin tekemä erinomainen kirja-arvostelu/yhteenveto:
   https://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1718494.msg1783220.html?PHPSESSID=4akjpbmei5bp3a6kf4c2dvupp3#msg1783220

   Kirjan suomeksi käännetty painos sensuroitiin. Sen toimeenpanneet maanpetturit löytyvät todennäköisesti seuraavassa olevasta nimiluettelosta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/22/bilderberg-suomalaiset-osanottajat
   Luettelo on päivittämätön vuosien 2014-2020 osalta.

   Antti Herlin osallistui vuoden 2018 kokoukseen:
   "Bilderberg-kokouksessa käsitellään populismia Euroopassa, tekoälyä ja Venäjää – Suomesta osallistujalistalla Herlin, Lepomäki ja Wahlroos", https://yle.fi/uutiset/3-10242117
   Artikkelissa todetaan mm.: "Tiedotusvälineitä ei päästetä uutisoimaan kokouksen sisällöstä. Turvatoimet kokouspaikan ympäristössä ovat erittäin kireät.
   Bilderberg-ryhmää vastustavat mielenosoittajat ovat järjestäneet protesteja kokouspaikkojen ympäristössä useina vuosina. He uskovat, että Bilderbergin taustavoimien tavoitteena on jonkinlaisen totalitaristisen maailmanhallituksen perustaminen."

   Estulinin kirjan perusteella voi sanoa, että tuo mielenosoittajien väite totalitaristisen maailmanhallituksen perustamisesta ei
   perustu pelkkään uskomukseen eikä ole "salaliittoteoria"-miekalla nitistettävissä.

   Jotain totuudenkin sirusia sentään Ylen MOT-ohjelmissa paljastetaan, Ylen viherkommunistisen propaganda-sekamelskan keskellä.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Iltasanomat. Poliisi julkaisi Espoossa tapon yrityksestä epäillyn kuvan alle viikko tapahtuneen jälkeen. Siis TAPON YRITYS.

  Kaivohuoneen tapon jälkeen kesti 2-3 viikkoa, ennenkuin poliisi julkaisi kuvat ja sitä on selitelty kieli solmussa.

  Suomessa poliisilla on kova kansan luottamus ja aivan ansiosta. Se on kuitenkin helppo menettää. Ruotsalaiset eivät enää luota omaan poliisiinsa ja siellä asuvat maahanmuuttajat vihaavat heitä. Poliisia uhkaillaan, kivitetään jatkuvasti ja erään poliisin omakotitalo/rivitaloa ammuttiin rynnäkkökiväärillä. Perhe sisällä ja luodit menivät talon läpi naapuritalon seinään. Kunhan mainitsin.

  Nykyisin kansa saa tietoa kaikkialta ja Hesarin sensuroiduista uutisista se osaa siirtyä heti muualle. Hesari voisi aivan hyvin kirjoittaa rehellisen uutisen ja mustata tietyt kohdat. Kansa tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kantasuomalaisen kuva lyötiin heti julki, mutta ei maahanmuuttajien. Koska BLM.

   Poista
 4. "Suomessa poliisilla on kova kansan luottamus ja aivan ansiosta. Se on kuitenkin helppo menettää."

  Tosiaankin, poliisin ei Suomessa kannattaisi vaarantaa kantaväestön tukea. Muuta tukea sillä ei tule koskaan olemaan.

  VastaaPoista
 5. ”Juttu loppui tunnetun poliisimies Jari Taposen kommenttiin, jonka mukaan "ne nuoret, joilla menee huonosti – heillä menee koko ajan huonommin. Se on pieni porukka nuorisosta, kun puhutaan ylisukupolvisesta syrjäytymisestä."

  Tämä oli suoranainen kouluesimerkki vastuuttomasta tyhjänpuhumisesta. Lähdetään liikkeelle eufemistisesta ilmauksesta, jonka mukaan ”heillä menee huonosti”, ikään kuin kyseessä olisi joku kohtalon voima, josta asianomaiset eivät itse ole vastuussa ja jolle eivät voi mitään. Sanomatta tietysti jätetään myös se, että ”menee huonosti” tarkoittaa suomeksi väkivalta- ja rikoskierrettä, jolle ei aiotakaan tehdä mitään. Koko tyhjänpäiväisyys sitten kruunataan puppuilmauksella ”ylisukupolvinen syrjäytyminen”. Tämä on sellaista laitavasemmistolle tyypillistä haihattelua, jossa teot korvataan sanoilla ja ajattelu liturgialla. Yhtenä, mutta vain yhtenä, esimerkkinä tuon porukan toimintatavoista on se, että samalla kuin ollaan kovin huumemyönteisiä, toisella puolella sitten ihmetellään seurauksia. Tuon tasoiseen epärehellisyyteen ei kukaan lankea vahingossa.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen, joskaan ei uutuuden viehätystä herättävä blogi.

  Prof. edelleen jatkaa mainosmiehenä HS:lle, sekä nostaa Taposen mediavaikuttajaksi, joidenka kannaonottoja on ihan pakko kritisoida näinkin luetulla sivustolla. Usein eli vähän väliä. Keijo Kaarisateen kannanotot Taposen urahteluihin ovat, no ainakin hauskempia.

  Pääasia, että nimi on esillä, asiasisällöllä ei ole sen suurempaa merkitystä (siis HS_llä ja Taposella).

  Sori tästä. Kuten Jope olisi sanonut: aatteleppa ite!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No selvennäpä sitten Hoikka itse, miten Hesaria ja Taposta pitäisi kommentoida.

   Poista
  2. Professori selvästi ei kuulu niihin itseään ns. intellektuelleinakin pitäviin,
   joille kritiikittömästi Pravda = totuus ja vastaavantasoisen Ylen ohella mahdollisesti ainakin lähes ainoa uutislähde!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Ja ihan annoin mv-median itselleni kertoa, että kepun Saarikko on kovin mamumyönteinen. Ja on kepun liberaalia osastoa. Vaikea uskoa että saisi kepun kannatusta ylöspäin. Kun lukee saarikon vanhoja haastatteluja, niin alkaa kulmuni vaikuttamaan tolkun ihmiseltä.

  VastaaPoista
 8. Varsinkin Ohisalon ja monien muiden kansan myötävaikutuksella vallankahvaan kiipineiden olisi syytä ajatella, onko heillä kansan antama mandaatti jatkaa sitä politiikkaansa, joka johtaa Ruotsin ja useiden muiden Euroopan maiden tapaan tällaisten tapausten yleistymiseen "uudeksi normaaliksi":

  "12 otettu kiinni murhasta epäiltyinä Helsingissä, vangitsemis-istunnot viikonloppuna", https://www.extrauutiset.com/12-kiinniotettua-murhasta-epailtyna-helsingissa-vangitsemis-istunnot-viikonloppuna/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Keskustan puheenjohtajan pestiä tavoitteleva Annikka Saarikko vaati vuonna 2010 Suomeen imaamikoulutusta",
   https://www.kansalainen.fi/keskustan-puheenjohtajan-pestia-tavoitteleva-annikka-saarikko-vaati-vuonna-2010-suomeen-imaamikoulutusta/

   Kuinkahan moni Kepua äänestänyt tietää tuon ja on valmis hyväksymään sen?

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 9. Uppsalassa ammuttiin tänään puistossa 15- 20 laukausta, yksi uhri. Kalashnikov? Uppsalassa tällä viikolla jo kolme puukotusta.

  Joka päivä jossain päin Ruotsia paukkuu ja palaa. Lundissa palavat koulut ja autot, jossain poltettiin tänään oikeustalo.

  Ryöstöjä ja raiskauksia parissa viikossa enemmän kuin Suomessa koko vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on Ruotsin maanpetturi-hallituksen aikaansaama ja hyväksymä "uusi normaali".

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!