perjantai 24. heinäkuuta 2020

Liian vaikea yhtälö professorin ymmärrettäväksi

Perussuomalaiset yrittivät saada aikaiseksi eduskuntakeskustelua pääministeri Sanna Marinin (sd) johdolla otetusta Etelä-Euroopan tukipaketista maamme veronmaksajien piikkiin. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kepu) ei kuitenkaan aio kutsua parlamenttiamme koolle kesken kesän istuntotauon tällaisen asian takia.

MTV3 oli sillä aikaa seurannut maailman uutisvirtaa ja huomannut italialaisten tutkijoiden varoittaneen tukirahojen todennäköisesti valuvan suurelta osin mafialle. Tämä näkemys perustui peräti 900-sivuiseen raporttiin, joka oli luovutettu maan parlamentin hyödynnettäväksi. Ei siis liene syytä epäillä, etteikö pelko olisi aiheellinen.

Eilinen Nature-lehti puolestaan kertoi COVID-19 epidemian vauhdittaneen eri maiden perustulokokeiluja. Erityisesti esillä oli Espanjan päätös maksaa halukkaille 1 015 euron perustulo. Kuten muistamme, on Espanja yksi niistä maista, jotka hyötyvät eniten Marinin hyväksymästä rahansiirrosta EU:n pohjoisista maista eteläisiin valtioihin. 

Sivuseikkana todettakoon, että Nature kommentoi myös Suomen taannoista perustulokokeilua. Lehden mukaan se epäonnistui, eivätkä kansalaispalkan saajat olleet verrokkiryhmää innokkaampia työnhakijoita - ehkä siksi, että perustulo vähensi näiltä ihmisiltä yhteiskunnan muuta tukea.

Palataan kuitenkin asiaan. Eli miettimään sitä, mihin rahamme käytetään ja miten ne vauhdittavat omaa vientiteollisuuttamme. Ainakin on selvää, että jaettavat rahavirrat vievät EU:n suurista vientimaistamme kohti pienempiä vientimaita.

Tilastojen mukaan Saksa on vientitilastomme sijalla 1, Ruotsi sijalla 2, Alankomaat sijalla 4 ja Belgia sijalla 8. Suurista tuensaajista Ranska on parhaana sijalla 9, Puola sijalla 11, Italia sijalla 14 ja Espanja sijalla 15.  

Ehkä joku arvoisista lukijoistani osaa kertoa, millä logiikalla esimerkiksi valtionvarainministerimme Matti Vanhanen (kepu) on päätynyt siihen, että suurten vientimaiden rahavirtojen siirtäminen pienempiin lisää maamme vientiä, kun en itse tätä ymmärrä. Päinvastoin, minusta näyttäisi loogiselta, että tähän suuntaan tapahtuvan varainsiirron vaikutus on pikemminkin vientimahdollisuuksiamme heikentävä kuin parantava. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

14 kommenttia:

 1. Erinomainen kysymys! Toinen looginen ristiriita, joka itseäni on koko ajan ihmetyttänyt on semmoinen, että jos tukipaketista on Suomellekin hyötyä Euroopan "kokonaisedun" kautta, niin miksi Suomi halusi pienentää tukipaketin kokoa. Suurempi tukipaketti, enemmän hyötyä. Pienempi tukipaketti, vähemmän hyötyä. Enemmän hyötyä olisi ollut mielestäni parempi kuin vähemmän hyötyä.

  VastaaPoista
 2. Taitaa Vanhasella olla käytössä Orwellilainen logiikka, jossa kaikki kääntyy päinvastaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Kai se on tätä politiikan syvimmissä ja pimeimmissä pohjaliejuissa rypemistä... "jos et raaputa minun selkääni niin kusen sinun muroihisi".. pienen suomen täytyy miellyttää ettei iso EU kosta.

  VastaaPoista
 4. Ei tässä mistään koronaelvytyksestä ole ollut kyse. Joko pelastetaan euroa romahtamasta ja/tai pelastetaan Italian, Espanjan ja Ranskan pankkeja. Tai ilmeisimmin ostetaan lisäaikaa väistämättömän suhteen. Kaikki muu on teatteria.

  https://www.vahtera.blog/post/euroopan-velkaunioni

  VastaaPoista
 5. Jos olen ollenkaan päässyt kärryille tuosta logiikasta, menee se jotenkin niin, jotta Italia saa paljon rahaa, jolloin se ostaa tuotteita Saksasta. Saksassa laitetaan koneet ylikierroksille, jolloin ne pitää pian uusia ja Suomi pääsee ehkä toimittamaan niitä koneita tai ainakin varaosia.. Eli ihan puhdasta pokerinpeluuta veronmaksajien miljardeilla..
  Tai sitten olen ymmärtänyt tämänkin taas väärin..

  VastaaPoista
 6. Asia on juuri kuten Pauli Vahtera toteaa. Virallisesti meille syötetyt perustelut ovat valhetta.

  Se mikä ihmetyttää on, että eikö noilla päättäjillä yhtään selkärankaa (tai mikä osa se nyt kullakin moraalia aistii) nipistä kun jokainen asia jota joutuvat ajamaan pitää peittää valheilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii taas palauttaa mieleen, mitä roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi n. 2000 vuotta sitten:

   ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

   Eipä ole ihmettelemistä, että Suomi on tunnettu ja tunnustettu erinomaisena Brysselin mallioppilaana!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Näin viherkommunisti-hallitus repii työläisen(kin) selkänahasta ison tukon rahaa ranskalais- ja saksalaisbanksterien voittojen ja sitä kautta EU-diktatuurimonsterin pelastamiseksi:

  ”EU:N LAITON TUKIPAKETTI SALAKULJETTAA UNIONIIN LIITTOVALTIOPOLITIIKAN

  Euroopan Unionin sosialistisille federalisteille koronaviruksen taloudellisten vaikutusten hoito on ollut oivallinen tekosyy edistää liittovaltiokehitystä kyökin kautta. Neljä päivää kestäneissä EU:n elvytyspakettineuvotteluissa päädyttin lopulta käsikirjoituksen mukaiseen lopputulokseen, joka on Suomen kaltaisille nettomaksajavaltiolle sekä taloudellinen että poliittinen katastrofi.

  Yle sitä vastoin pitää neuvotteluja Suomen voittona uutisessaan EU-johtajat pääsivät sopuun 1,8 tuhannen miljardin euron budjetista ja koronapaketista, pääministeri Marin tyytyväinen lopputulokseen. Jutusta käy heti selväksi, että Suomen kaltaisten pienten valtioiden teatraaliset ”vaatimukset” korona-apupaketin puolittamisesta epäonnistuivat suurten maiden saatua läpi alkuperäisen budjetin, jolla tuetaan pääasiassa etelän holtittomia maita. Tuloksen surkeus saa kysymään, sabotoivatko nämä pehmoiset demaritylleröt Suomen edun tahallaan:

  Neuvottelujen kohteena on ollut runsaan 1 800 miljardin euron rahasumma, johon sisältyy 750 miljardin euron suuruinen korona-apupaketti. Korona-apuna jäsenmaille jaetaan 390 miljardia euroa avustuksina ja 360 miljardia lainoina. Vuosien 2021–2027 budjetti on noin 1 074 miljardia euroa.

  Ylen agendaan luottaville demarieläkeläisille loihdittiin huippukokouksesta näytelmä, jossa demaritaustaiset neuvottelijamme, pääministeri Sanna Marin ja Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, taistelivat muka tiikeriemon lailla Suomen etujen puolesta. Kotimaan valtamediassa Suomen katsottiin olevan ”nuukan nelikon” (Itävalta, Hollanti, Ruotsi ja Tanska) viides jäsen, vaikka neuvottelujen lopputuloksena maamme ei lopulta saanut jäsenmaksuhyvityksiä toisin kuin muut pienet nettomaksajamaat.

  Se, ettei Suomi tosiasiassa edes vaatinut jäsenmaksuhyvityksiä, kertoo millä motiivilla sosialistihallituksemme petokselliset neuvottelijat olivat liikkeellä: he haluavat edistää EU:n kansallisvaltioiden vastaista uussosialistista liittovaltiokehitystä. Kertaluontoisiksi väitetyillä tulonsiirroilla etelän jäsenmaille huulipunahallitus pyrkii ainoastaan sitomaan Suomen entistä tiukemmin Euroopan Unionin liittovaltiohimmeliin. Kun Suomi sidotaan vastikkeettomiin velkoihin vuosikymmeniksi, tehdään Unionista eroaminen lähes mahdottomaksi rauhanomaisin keinoin.

  Varsinkin Suomen toisen pääneuvottelijan Tytti Tuppuraisen koko poliittinen ura on ollut sosialismin syövyttämää internationalismia, jossa Neuvostoliiton paikan on korvannut Euroopan Unioni. Leimallista hänen politiikalleen on ollut tietoinen halu vesittää suomalaista kansanvaltaa epädemokraattisten globaalien hallintokoneistojen hyväksi. Hän ei edes peittele suomalaisvihamielistä kosmopolitismiaan todettuaan muutama viikko sitten Uuden Suomen haastattelussa, että ”oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”…”

  Koko rtikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/07/eun-laiton-tukipaketti-salakuljettaa.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. Näin viherkommunisti-hallitus kulkee rikollisten suurbanksterien kanssa samassa veneessä EU-diktatuurimonsterin vallan kasvattamisen ohella (Enemmän tai vähemmäm kökkö Google-käännös):

  ”EU: n 750 miljardia euroa säästää pankkien pyramidijärjestelmiä ja ottaa käyttöön EU: n veroja
  Maanantai, 20. heinäkuuta 2020 11:57

  Viisi säästämismaata Ruotsi, Tanska, Suomi, Alankomaat ja Itävalta ovat täysin oikeassa vaatiessaan vähentää tuen osuutta EU: n köyhimmille maille. Miksi Ruotsin [ja Suomen] pitäisi maksaa lainat takaisin, jotta muut maat saavat apurahoja?

  Kuten yleensä, kukaan ei kysy raha-asiasta tärkeintä kysymystä: mistä 750 miljardia euroa tulee? Saksalaisen ARD: n (vastaa SVT: tä) lähteitä on pääasiassa kolme: ESM, EU-maiden vuonna 2012 perustama vakautusrahasto, Euroopan investointipankki ja Euroopan komission lyhytaikaista luottoa antava rahasto, jotka johtuvat pääasiassa yksityisten pankkien lainoista EU: n jäsenvaltioille. Monet ESM: ään maksetut eurot tulivat alun perin myös yksityisistä pankeista.

  Ongelmana on, että suurin rahan määrä, digitaalinen raha, syntyy yksityisten pankkien myöntämällä lainalla, ei maiden keskuspankeilta tai EKP: ltä Frankfurtissa. He voivat tuottaa vain käteisvaroja, mutta eivät rahoittaa valtioita tai EU: ta Suureen Lissabonin sopimuksen lisäsopimuksen 123 artiklan nojalla, joka kieltää suoran julkisen rahoituksen, jotta yksityisillä pankeilla on tosiasiallinen monopoli rahan tuottamisessa.

  Jokainen, jolla on valta tuottaa rahaa, on myös salainen poliittinen valta, jotta kaikkien EU-maiden demokratiat laitetaan pelistä. Siksi jopa erittäin skandaalinen Art. 123 salakuljetettiin Lissabonin sopimukseen. Tästä syystä on mätää tekopyhyyttä, että hollantilainen Mark Rutte hyökkää nyt Unkarin Viktor Orbaniin, koska hänellä ei ole oikeusvaltiota Unkarissa. Mikään EU-maa ei ole oikeusvaltio. Joten tämä vaatimus ehdoksi maksuille Unkariin tai Puolaan on iso skandaali.

  Vain EU: n omistamassa Euroopan investointipankissa vuodesta 1958 on mahdollisuus rahoittaa EU: ta suoraan lainoilla, ei avustuksilla. EKP huijaa ja rahoittaa EU-maita ostamalla epäsuorasti valtion joukkovelkakirjalainoja. Mutta ydin on, että kaikki antavat lainoja eikä kukaan tuota rahaa korkoihin. Tämä puute tekee pankkijärjestelmästämme maailman pahimman pyramidi-kaavion, kuten kaikki Ponzi-järjestelmät.

  Uusia lainoja tarvitaan jatkuvasti vanhojen korkojen maksamiseen. Taloustieteen Valkoisen koulukunnan ja Populistisen puolueen mukaan siksi vain keskuspankkien tulisi antaa ansaita digitaalista rahaa avustuksina (työrahana) eikä lainoina, jotta takaisinmaksu- ja korkovaatimuksista luopuisi.

  Joten avustuksia koskevat vaatimukset ovat todellakin parempi tapa, mutta ei rahan luomisen toisessa vaiheessa, mutta ensimmäisessä vaiheessa.

  Tänään pidettävässä EU: n kokouksessa, joka on nyt neljäs päivä, on valitettavasti tarkoitus vain laajentaa yksityisten pankkien laittomia pyramidijärjestelmiä ja avata EU: n suorille veroille. Joten pankkitoiminta ja veroorjuus sortavat meitä vielä enemmän!”

  ”EU:s 750 Corona-miljarder EUR skall rädda bankernas pyramidspel och införa EU-skatt”,
  http://whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/2466.html

  Ks. myös britti-patriootti David Noakes: ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://eutruth.org.uk/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diktatuuri on diktatuuri vaikkahan voissa paistaisi:

   "Teuvo Hakkarainen: Euroopan parlamentin salamapäätös halveksuu demokratiaa",
   https://www.kansalainen.fi/teuvo-hakkarainen-euroopan-parlamentin-salamapaatos-halveksuu-demokratiaa/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 9. Marin on oikein vanhan ajan immeinen. Perinteikkäästi hän ajattelee, että tauti lähtee sillä, millä se on tullutkin. Velka lähtee ottamalla lisää velkaa. Ahneus lähtee pyytäjältä antamalla sille kaikki , mitä se haluaa ja vähän päälle. Ihana tämä meidän pääministerimme!

  VastaaPoista
 10. Raimo Ilaskivi: ”Elvytyspaketti täydellinen talouskatastrofi”,
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raimoilaskivi/elvytyspaketti-taydellinen-talouskatastrofi/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, Ilaskiven talousopit eivät ole kovin kummoisia. Muistan ajan, kun Ilaskivi ehdotti että painetaan lisää rahaa 90-luvun alamn aikoihin.

   Poista
 11. Samaan aikaan USA elvyttää voimakkaasti keskuspankkirahalla. Näin voisi toimia myös EUssa. Samalla toimet kohdistuisivat EUn sijasta euro-alueelle.

  Nyt raha pyörii budjettien kautta mitkä pitää oikeasti rahoittaa tienatuilla senteillä ja niistä maksetuilla veroilla.

  Oikeasti tarvitaan vain bensaa koneeseen kriisin yli ja siinä EKP olisi oikea väline.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!