keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Kaksi kansainvälistä sopimusta

Suomi vastaanottaa ensi viikolla 25 turvapaikanhakijaa Kreikasta. Kyse on osasta niitä 175 onnellista, jotka Suomi on luvannut ottaa tutkittavakseen kansainvälisen sopimuksen perusteella.

Kiina puolestaan päätti eilen ohittaa Hongkongin kansainvälisellä sopimuksella taatun sisäpoliittisen autonomian. Tämän se teki koska hongkongilaiset itse eivät suostuneet säätämään Kiinan keskusjohdon haluamaa lakia.

Nämä kaksi tapausta kuvaavat sitä, mikä merkitys kansainvälisillä sopimuksilla on. Eli että Suomen kaltaiset pikkuvaltiot noudattavat niitä vaikka omaksi vahingokseen siinä toivossa, että ne samalla turvaavat omaa asemaansa maailmanpolitiikassa.

Mutta, että riittävän vahvat suurvallat viis veisaavat noista samoista sopimuksista. Siksi voisi pikkuvaltioissakin olla viisasta jättää noudattamatta ainakaan kovin hanakasti sellaisia sopimuksia, joista koituva haitta on tuntuva ja hyvin tiedossa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
175 onnellista
Pakolaisia Honkongista?
Kaksi hyvää uutista - vai onko?

9 kommenttia:

 1. Molemmissa maissahan lakeja tulkittiin aivan täsmälleen samalla tavoin sillä punaisen fasismin ja terrorin edistäminen on ensisijaisena tavoitteena molemmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen viherkommunisti-hallitushan on julkisesti myöntänyt kannatuksensa BLM-terroristeille, joita myös ihmiskunnan arkkivihollisiin luettava George Soros avokätisesti rahallisesti tukee - samoin kuin niitä "hyväntekeväisyys"-järjestöjä, jotka auttamalla kehitysmaalaisia elintasopakolaisia Välimeren yli Eurooppaan edistävät meneillään olevaa masinoitua kantaeurooppalaisten matalan intensiteetin etnistä kansanmurhaa.
   Viherkommunisteja johtava Ohisalo mm. on eräs Soroksen hyödyllisistä idiooteista: "Turvapaikan haku on perusoikeus".

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Luulenpa, että Montesquieun ajatuskin oli pohjimmiltaan sellainen, että valta-ajattelu ja oikeudellinen ajattelu ovat eri asioita. Edellinen tarvitsee auktorisoituakseen joko voimaa tai luottamusta, jälkimmäinen palautuu tapaan jolla "oikea" ja "väärä" koetaan. Ja jos nämä yritetään nähdä eri asioina ja pitää sosiaalisen organisaationkin eri lohkoina, tilanne on terveempi kuin jos niiden annetaan sulaa yhteen.

  Juuri tätähän valtakunnansyyttäjä ei ymmärrä yrittäessään puuttua siihen mitä eduskunnassa tapahtuu. Että siis ei ole mitään yhteensulatetusta "ihmisoikeusmagiasta" seuraavaa oikeutta astua polvellaan terveen vallan kurkulle ja tukehduttaa rimpuileva osapuoli.

  Valta-ajattelun ongelma on se, että moraali voi perustua joko yhteisön sosiaaliseen sitovuuteen ja siinä vallitsevaan normipaineeseen, jonka yksilöt sisäistävät ulkoaohjaavina kunnian- ja häpeän tuntoina, tai sitten luottamukseen, omantunnonetiikkaan, joka sallii yksilöiden omaksua ja toimia erilaisissa sosiaalisissa rooleissa niin että yhteisöllinen työnjako toteutuu eniten kaikkia hyödyttävällä tavalla.

  Tämä on yhteisöllinen kehityskysymys, jonka yli ei millään yhteensulatetulla ideologisella totuudella -- eli siis millään "ihmisarvo- ja -oikeusjulistuksilla" päästä. Siksi liian erilaiset kulttuurit eivät koskaan voi sopeutua toisiinsa, vaan vain tuhota toisensa. Tämä tosiasia on edelleen aivan liian monilta ymmärtämättä, ja jotkut siis ihan määrätietoisesti yrittävät astua sen päälle ja yli ja tukahduttaa vanhat eurooppalaiset kansallisvaltiot kehitysmaalaisten kansainvaelluksen alle.

  VastaaPoista
 3. Eräs suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamiseen tähtäävä toimenpide oli (ilmeisesti pienehkön) ylikansallisia tahoja palvelevan maanpetturiklikin johtaman KANSATTOMAN-ISÄNMATTOMAN Kokoomuksen silloisen sisäministeri Mykkäsen häpeällisesti allekirjoittama GCM-sopimus Marokossa vuoden 2018 lopulla - monet muut maat jättivät allekirjoituksen tekemättä tietäen sopimuksen pirullisen tarkoituksen.
  Toivottavasti koittaa vielä se aika, jolloin mm. maanpetturit viedään kansantuomioistuimen eteen saaden heidänlaisilleen kautta aikojen annetun ainoan oikean rangaistuksen. Kansantuomioistuimessa eivät mädän "oikeus"-laitoksemme Demla-kommunistituomarit sen enempää kuin vapaamuurari-tuomaritkaan ole vapauttamassa satanisti-"veljiään"
  rikoksista.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 4. Suomen valheellisen, toimittajakoulutuksen saaneiden kulttuurimarksisteiksi metamorfoituneiden saatanallisten punapolitrukkien dominoiman valtamedian jatkuvasti panetteleman Viktor Orbanin kannatus on taas huippulukemissa: www.kansalainen.fi/viktor-orbanin-kannatus-uusissa-huippulukemissa

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla ei ole mitään (uutta) sanottavaa, älä sano sitä täällä. En minäkään.

   Poista
  2. Se koira älähtää, johon kapula kalahtaas!

   Kalergi-suunitelma

   Poista
 5. Seuraavassa artikkelissa lähinnä vain kommentit ovat lukemisenarvoiset:
  www.nykysuomi.com/sisaministeri-maria-ohisalo-minulle-feminismi-on-vapausaate

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!