perjantai 17. heinäkuuta 2020

Kiristääkö vai laskea - kas siinäpä vasta kysymys

On selvää, että Sanna Marinin punavihreä hallitus tulee lisäämään rajusti verotusta ylläpitääkseen julkisen sektorin ja palvelut entisessä laajuudessaan. Lisäksi se ottaa huoletta velkaa eli tuleville vuosille siirrettyä verotusta. Taannoisen mielipidetiedustelun mukaan tällä linjauksella on vankka kannatus suomalaisten parissa.

Tätä taustaa vasten on suorastaan omituista, että Saksa ja Ranska aikovat alentaa omaa verotustaan parantaakseen oman teollisuutensa kannattavuutta ja kilpailukykyä. Eli lisätä tulojaan sitä kautta. Asiasta kertonut uutinen ei kuitenkaan maininnut supistetaanko Saksassa ja Ranskassa julkisia menoja vai turvaudutaanko velanottoon verotulojen ainakin väliaikaisesti laskiessa.

Tulevina vuosina näemme, kumman linja on oikea - olettaen, että kaikki edellä mainitut valtiot toimivat nyt näkyvillä olevien suunnitelmiensa mukaisesti. Eli kannattaako nyt käsillä olevan kaltaisessa kriisitilanteessa panostaa ihmisten kulutuskysynnän ylläpitämiseen julkisen vai yksityisen sektorin kautta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Himoverotuksella on Suomessa vahva kannatus
Koronakriisi ja julkisten investointien vaikeus
Onko hallitukselta unohtumassa oleellinen?

5 kommenttia:

 1. Jatkuva verojen kiristäminen vie kohti tilannetta, jossa palkkatyö muuttuu talkootyöksi, koska tulot riittävät korkeintaan syömiseen, ts. töitä tehdään ruokapalkalla. Työ muuttuu sitten tehottomaksi, koska potkujen saaminen tarkoittaisi vain lisää vapaa-aikaa ja ruokarahan saamista verotuloista. Sillä tavalla pää tulee vetäjän käteen.

  VastaaPoista
 2. Hyvä on veroja alentaa, kun muut EU-maat kippaavat alentajille miljardiluokan lahjukset.

  VastaaPoista
 3. Hyvin lievästi sanottuna huulipuna-hallitukselta mm. puuttuu taloudellisten reaaliteettien taju. He näillä näkymin EU-kiimassaan ja tyhmyydessään aikovat repiä lisää suomalaisten veronmaksajien selkänahasta ja antaa sen meitä rikkaammille maille, jotta enemmän tai vähemmän savijaloilla seisova diktatuuri-monsteri ei romahtaisi.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 4. "Taannoisen mielipidetiedustelun mukaan tällä linjauksella on vankka kannatus suomalaisten parissa."

  Linjauksen kannattajat ajattelenevat, että linjaus ei vaikuta heihin kielteisesti.

  Luullevat linjauksen iskevän vain heitä varakkaampiin. Verojen korotus voidaan nähdä myös mahdollisuutena saadaan enemmän verovaroin kustannettuja etuja.

  Bonuksena tietysti nähdään maksajien elinolojen heikentyminen.

  Acc

  VastaaPoista
 5. Eikös siinä vasemmiston suosikkikipaleessa todettu että "verot köyhälistön verta juo".

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!