torstai 5. joulukuuta 2019

Uutisia muuttuvasta Suomesta

Helsingin Sanomat asetti meidät tänä aamuna haljun tulevaisuudennäkymän eteen. Sen mukaan "jos syntyvyys jatkuisi 2010-luvun kaltaisena, vuonna 2051 ulkomaalaistaustaisia vauvoja syntyisi kantasuomalaisia enemmän... Tämä on seurausta etenkin kantasuomalaisten naisten vauvakadosta".

Uutisessa kerrottiin myös, että "viime vuonna suomalaistaustaisten naisten kokonais­hedelmällisyysluku oli 1,20 lasta naista kohden". Jos väite pitää paikkansa, se tarkoittaisi nyt syntyvän sukupolven olevan 40 prosenttia vanhempiensa sukupolvea pienempi.

Jutussa kerrottiin edelleen, että ulkomaalaistaustaisten naisten synnyttämien vauvojen osuus on nykyisin yli 14 prosenttia kaikista Suomen vauvoista. Siinä on kuuden prosenttiyksikön nousu vuodesta 2010. Tai toisin sanoen 75 prosentin nousu mainitusta vuodesta.

Niinpä meidän suomalaisten - ja etenkin nuorimpien sukupolvien - on syytä varautua kovin erilaiseen tulevaisuuden Suomeen kuin tämä nykyinen. Näin siitä huolimatta, ettei sana "ulkomaalaistaustainen" tarkoita pelkästään kulttuurisesti suomalaisuudesta kovin radikaalisti poikkeavia ihmisiä.

* * *

Iltalehti puolestaan muistutti meistä siitä, mitä kaikkea monikulttuurisessa yhteiskunnassa tapahtuu, uutisoidessaan tunnetun helsinkiläisen homobaarin tapahtumista. Siellä Husham-niminen uussuomalaisnuorukainen veti lesbonaisen vessakoppiin, lukitsi oven sekä työnsi tämän seinää ja pönttöä vasten vetäen samalla uhrin hametta ylös.

Nainen kielsi suomeksi ja englanniksi yrittäen avata kopin ovea. Mies sai kuitenkin estettyä naisen pakenemisen, kouri tätä rinnoista ja sormiraiskasi sekä yritti työntää myös elimensä tämän sisälle.

Vuonna 1996 syntynyt Husham sai tekosestaan kahden vuoden vapausrangaistuksen, vaikka väittikin olevansa itse homo ja joutuneensa naisen raiskaamaksi. Tällä äärimmäisen epäuskottavalla kertomuksella hän yritti joko harhauttaa oikeutta tai vaihtoehtoisesti vain jatkoi kotiseutujensa mahdollisesti hyvinkin rikasta tarinankerrontaperinnettä.

* * *

Edellä olevien - ainakin omasta mielestäni - ikävien uutisten jälkeen haluan vielä nostaa esiin Ylen uuden gallupin. Sen mukaan Perussuomalaisten kannatus oli noussut jo 24,5 prosenttiin ja Kokoomuksenkin 18,6:een.

Tämä tarkoittaa, että mikäli vaalit pidettäisiin juuri nyt, saavuttaisivat nämä puolueet suuria puolueita suosivan vaalijärjestelmämme seurauksena noin 55 ja 40 kansanedustajaa. Eli niiden edustajilla olisi lähes puolet kaikista eduskuntapaikoista.

Sen sijaan juuri kaatuneen hallituksen yhteenlaskettu kannatus oli laskenut jo 50 prosenttiin. Siitä 13,9 prosenttia meni Vihreille, 13,2 SDP:lle ja veret seisauttavat 10,6 prosenttia Keskustalle. Ja loput Vasemmistoliitolle ja RKP:lle.

Nähtäväksi jää, putoaako Keskustan kannatus seuraavassa kannatuskyselyssä jo alle kymmenen prosentin. Ja onko sillä mitään vaikutusta tulevan hallituksen toimintaan.

Vaikka voihan se olla, että jo nykyiset lukemat panevat Katri Kulmunin (kesk) ja kumppanit miettimään kuinka pelastaa oma poliittinen tulevaisuutensa - sekä sen seurauksena luopumaan vihervasemmiston aisankannattamisesta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Politiikan perusteet järisevät
Mitä me olemme tehneet väärin?
Veret seisauttavia seksuaalirikostilastoja

8 kommenttia:

 1. Mutta mitä hyötyä on korkeista kannatuslukemista, kun poliittinen korrektius on jo amputoinut mahdollisuuden käyttää todellisuutta kuvaavia käsitteitä ja ajatella yhteisölähtöisesti? Kun kaikki kannatus kuitenkin on kyhätty kiertoilmaisujen ja ajattelun tabuaukkojen päälle? Kun, hmmm, ympäripyöreyksiään pöpöttävä presidentti on se kaikkein suosituin?

  Tilannehan on koko Euroopan suhteen kuitenkin jokseenkin toivoton. Tänne vaeltavat ne joilla on vain tuhoava vaikutus eurooppalaiseen ajatteluperinteeseen, ja luottamukseen perustuvien edustuksellisten demokratioiden kestävyys on yhtä ohuiden säikeiden varaan rakennettu kuin hämähäkinverkko. Ei tämä kognitiivinen perinne kestä edes nykyisiä kansainvaeltajia, vaan palautuksia pitäisi saada aikaan isossa mittakaavassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee siis luopua poliittisesta korrektiudesta.

   acc

   Poista
 2. Sen verran korjaan, että valtakunnallisesta gallupista ei kannata tehdä päätelmiä paikkajakoon. Vaalipiirejä on useita ja vallankin viimeisiä läpimenijöitä on mahdoton ennustaa.

  Mutta siitä olen samaa mieltä, että prosentit näyttävät mielenkiintoisilta ja aiheuttavat pientä nykimistä suupielissä.


  T. Bobrikov

  VastaaPoista
 3. Tuttua puuhaa kepulle/maalaisliitolle, hevosmihethän kannatteleva aisaa kun hevosta kärryjen eteen laittavat...

  VastaaPoista
 4. Nyt ovat gallup-luvut kohdallaan, mutta valitettavasti ne muuttuvat taas seuraavassa mittauksessa.

  Keskustalle 10,6 % on pahempi juttu kuin puoluekerma osasi odottaa. Vain maanläheinen juntti-Einari voisi nostaa kannatusta. Epävarma Kulmuni ei siihen pysty.

  Hallituspuolueet joutuvat kehittelemään jotain uusia makupaloja hallitusohjelmaansa, joka tuskin enää kelpaa niille sellaisenaan.

  VastaaPoista
 5. Valonpilkahdus Ruotsista?

  "Ruotsissa on tapahtumassa merkittävä poliittinen käänne. Kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on tavannut Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonin keskustellakseen tämän kanssa puolueiden yhteisistä näkemyksistä ajankohtaisissa asioissa.

  Ulf Kristersson sanoi Facebook-sivullaan eilen, että ei ole syytä odottaa seuraavia vaaleja, vaan ryhdyttävä kokoamaan voimia paremman politiikan puolesta nyt.

  Kristersson viittaa lokakuiseen puheeseensa puoluekokouksessa. Hän nosti kolmena tärkeimpänä kysymyksenä rikollisuuden, Ruotsin energiahuollon sekä maahanmuuttopolitiikan. Kristersson uskoo näissä kysymyksissä vallitsevan laajan kansalaisten tuen paremmalle politiikalle. Hallituksen linja on paitsi todellisuudelle myös yhteiskunnan mielipiteelle vieras."

  Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/ruotsin-poliittinen-kentta-murroksessa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Viime hallitusneuvotteluissa Rinne taisi luottaa enemmän kepuun kuin kokoomukseen mutta on taas todettava, että kepu pettää aina?
  Tietenkin on myös selvää ettei kokematon Kulmuni Rinteen kanssa pärjää joten jotain piti tilanteelle tehdä, jotta kepu saisi huomiota ja kannatusluvut nousuun.
  Kun sitten mahdollisuus tuli niin iskettiin. Saapa nähdä sen kepun tulevan kannatuksen kanssa...

  VastaaPoista
 7. Tulevaisuudessa häämöttää Kumitontun ihannemaailma, missä osa kansasta raataa orjina, jotta tämä kumitontut voivat olla yksilöllisesti vapaita..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!