torstai 19. joulukuuta 2019

ISIS-lasten radikalisoituminen ja albanisoituminen on estettävä

Eilen kävi sitten selväksi, että maahamme tuodaan lähitulevaisuudessa ainakin kaksi terroristivanhempien jälkeläistä. Ja jatkossa heitä tuodaan veronmaksajien varoilla todennäköisesti lisää. Nähtäväksi jää, kuinka paljon mukana seuraa myös itse terroristinaisia.

Koska nykyisen hallituksen aikana näiden potentiaalisesti vaarallisten ihmisten maahantuloa voi tuskin estää, on syytä toivoa, että viranomaiset onnistuvat edes minimoimaan heihin liittyvän riskin. Se tarkoittaa näiden lasten ja mahdollisten aikuisten onnistunutta vieraannuttamista niistä aatteista, joiden innoittamina he lähtivät aikanaan ISIS:in kalifaattiin.

Valitettavasti en näe, että Suomessa olisi tarkoitus käyttää tehokkaita keinoja sen estämiseksi, että maahan saapuneet vahvasti traumatisoituneet lapset voitaisiin suurella varmuudella kasvattaa ja kouluttaa menestyviksi kansalaisiksi. Sen sijaan pidän varsin suurena sitä riskiä, että heistä yksi tai useampi tulee menestymään heikosti koulussa ja sen myötä syrjäytymään yhteiskuntamme normaalista elämänmenosta. Ja syyttämään siitä - hyvää tarkoittavien kukkahattutätien opastuksella - suomalaista yhteiskuntaa sekä uskomaan kaiken johtuvan etnis-uskonnollisesta syrjinnästä.

Tätä riskiä kasvattaa ennestään se, mikäli heidän kasvatuksestaan pääsevät vastaamaan radikaaleja ajatuksia omaavat äidit ja myöhemmin mahdollisesti jopa isät. Siksi toivon, että ensimmäisessä vaiheessa hereillä ovat lastensuojelun viranomaiset ja oikeuslaitos, jotta tämä riskitekijä tunnistetaan ja voidaan ehkäistä.

Myöhemmässä vaiheessa keskeistä on koko deradikalisoitumisketjun onnistuminen ainutlaatuisella tavalla. Siis sikäli ainutlaatuisella, ettei edes tavanomaisen laajamittaisen islamilaisen maahanmuuton ongelmia ole onnistuttu välttämään missään.

* * *

Liittyi se sitten islamiin tai johonkin muuhun, kertoi poliisi eilen myös siitä, että maahamme on saapunut ryminällä albanialaistaustainen rikollisuus, jonka huume-operaatiota on viime aikoina saatu keskeytetyksi kotimaisen poliisimme kiitettävän toiminnan ansiosta. Vastaava rikollisuus on jo aiemmin ollut näyttävästi esillä Ruotsissa - missä on suuri albanialaistaustainen vähemmistö - sillä erotuksella, ettei sikäläinen poliisi ole pystynyt ehkäisemään edes maahanmuuttajataustaisten rikollisten keskinäistä väkivaltaa

Siitä syystä maan pääministeri Stefan Löfven (sd) on halunnut syyllistää rikollisuudesta maan rikkaat huumeiden käytöstä ja sitä kautta välillisesti jengirikollisuudesta. Saman sukuinen oli Suomen poliisin rikosylikomisarion lausahdus, jonka mukaan "täällä on sellaisen elintason omaavaa porukkaa, jolla on varaa ja jota kokaiini houkuttaa".

On tietenkin selvää, ettei huumekauppiaita olisi ellei olisi myös niiden käyttäjiä ja sikäli sekä Löfven että rikoskomisariomme eivät ole ainakaan täysin väärässä. Siitä huolimatta ei ole itsestään selvää, että huumekaupan tulisi olla albanialaisten hallussa - sen sijaan tämä tosiasia on seurausta ennen kaikkea albanialaisten maahanmuutosta.

Huumekauppiaiden tausta ei kuitenkaan ole merkityksetön, kuten poliisin luonnehdinta albaanirikollisista osoittaa: "he ovat tulleet EU:n alueella erittäin tunnetuiksi ehtymättömästä väkivallan käytöstään". Lisäksi "jäsenet tuntevat yleensä toisensa sukulaissiteiden kautta. Sillä taataan lojaliteetti ja kiinni jäädessä vaikeneminen poliisin kuulusteluissa".

Täytyy siis toivoa viranomaisemme kaikilla tasoilla onnistuvan niin hyvin, etteivät nyt maahamme saapuvat lapset ja heidän mahdolliset sukulaisensa ryhdy albaanitaustaisten rikollisten kilpailijoiksi. Se lisäisi riskiä ruotsalaistyyppisestä rikollisjengiväkivallasta, jossa kukaan ei tunne ketään eikä edes ammuttu halua paljastaa hyvin tuntemaansa ampujaa. Riskin todellisuutta osoittaa se, että esimerkiksi afrikkalaiset ovat jo vuosia olleet aktiivisia huumekauppiaita myös Suomessa.

Muuten olen sitä mieltä - roomalaista Cato vanhempaa mukaillen - että ministeri Pekka Haavisto on saatava oikeuden eteen mahdollisesti tekemistään laittomuuksista ISIS-lasten ja näiden äitien tuomiseksi maahamme.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Selkärangaton päätös
Albaanit kusettivat suomalaisnaista ja veronmaksajaa
Afrikkalaiset aktiivisina - EU suunnittelee taakanjakoa

16 kommenttia:

 1. Olen muuten sitä mieltä, että blogin viimeinen kappale on rautaa!!!

  VastaaPoista
 2. Tulee vaan mieleen, että kuinka paljon Suomen EU-jäsenyys nopeutti pääsyä ulkomaanlennoille. Vai oliko siitä mitään hyötyä satunnaisille matkailijoille. Passi oli esitettävä viime kesänä jopa lissabonilaisessa hotellissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä juuri ollut mitään hyötyä. Passia joutuu näyttämään jos missä. Normirajatarkastukset pitäisi ottaa käyttöön eikä ilman papereita rajalle saapuneita pitäisi päästää maahan, ei, vaikka yrittäisivät käyttää taikasanaa 'asylum'. Professorin kirjoittama viimeinen kappale: samaa mieltä mutta miten se onnistuu?

   Poista
  2. Suomessa ei ajokortti riitä kantasuomalaisella enää henkilöllisyystodistukseksi, mutta kehitysmaalaiset saavat keksiä ihan itse henkilöllisyyden itselleen. Maahanmuuttoviranomaisilla ei ole mitään keinoja oikean henkilöllisyyden todentamiseksi. Niinpä täällä liikkuu paljon porukkaa, jonka todellisista taustoista ja tekosista ei ole kenelläkään mitään tietoa. Mutta Marinin mielestä niiden pitäisi hävetä, jotka kantavat huolta suomalaisten turvallisuudesta. On asiat mallillaan.

   Poista
 3. Mutta syrjäytymisteoria ei ole edes teoria, vaan päälleliimattava selitysmalli, joka ei perustu käsitykseen varhaisten vaiheiden ratkasevammasta merkitystyksestä ja kulttuurisista vaikutuksista jo ennen itsetietoisuuden kynnystä, vaan korvaa tällaiset tekijät uskomalla opillisten näkemysten merkitykseen.

  Kuitenkin vihervasemmistolainen väkivalta on täsmälleen samanlaista kuin äärioikeistolainen väkivalta, ja yhteiskunnat saattavat taantua tunnustuksellisen totalitarismin tilaan ihan minkä tahansa opillisen ideologian nimissä.

  Oma yhteiskuntammehan on tällä taantumisen tiellä jo hyvin vahvasti. Kuten viime päivinä on huomattu, valta ja vastuu eivät kulje enää käsi kädessä, asiat alkavat "vain tapahtua", ja samalla alamaisten valvonta, salailu ja sensuuri lisääntyvät, mielipiteitä kriminalisoidaan ja omaa moraalirappiotaan tunnistamaton eliitti sulkeutuu tunnustukselliseen, valtavirtajournalismin suojelemaan ja ryhmävahvistusta tarjoavaan mutta nimenomaan julkilausumattomaan sisäpiiriinsä.

  Eikä todellakaan edes hyvinvointi pelasta meitä. Se että huumeet leviävät yhteiskunnan yläkerroksissa on tosiasia. Ja se että Pentti Linkolan ylistämä köyhä Albania on kuvassa mukana on saman asian toinen puoli.

  Meillä on todellakin ISIS-hallitus. Se ei sitä itse ymmärrä eikä tiedä, eikä näe itseään peilistä. Se kultaa tien totalitarismiin "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" nimissä. Se tie vie ihan samaan väkivaltaan ja pakkovaltaan mikä kaikille historian totalitarismeille on ollut ominaista ihan opillisista tunnustuksista riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim. tätäkö SO tarkoittaa:
   https://www.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs

   Poista
  2. Kyllä, ja esimerkiksi tätä.

   Me emme ymmärrä miten erityinen tämä eurooppalaisen uuden ajan kulttuurikognitio on, emmekä sitä, että niin paljon kuin kaikkeen toiseuteen saattaa sisältyä esimerkiksi seksuaalista vetovoimaa tai vääristyneitä hoivaviettejä, toisilleen sosiodynaamisesti erisuuntaisten kulttuurien kohtaaminen tarkoittaa törmäyskurssia, jonka seuraukset eivät rajoitu vain räjähtäviin taloudellisiin kustannuksiin ja lisääntyvään rikollisuuteen ja muuhun sosiaaliseen häiriöön, vaan tapahtuu myös romahdus tajunnallisissa rakenteissa, ja kognitiivisten kykyjen romahtaminen.

   Yhteiskunnallinen romahdus ei siis ole hoidettavissa esimerkiksi taloudellisia resursseja joihinkin kohteisiin lisäämällä tai yksillä tai toisilla sopeutus- tai koulutusohjelmilla. Romahdus tapahtuu kaiken tietoisen ajattelun ja toiminnan pinnan alla, ja sen rooli esimerkiksi erilaisissa sosiaalisissa häiriöissä jää meiltä nytkin jo silmien väliin.

   Poista
  3. SO
   Linkissäsi lopuksi kerrot: "Niinpä se on aika turhaa, tämä kirjoittelumme täällä tai muualla."

   Ehkä kuitenkin kannattaa yrittää.

   Poista
 4. Yle tänään:

  "Ulkoministeri Pekka Haaviston toimista al-Holin leirin suomalaisten asiassa muistutus perustuslakivaliokunnalle"
  Kymmenen perussuomalaisten, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kansanedustajaa vaatii ulkoministerin toiminnan laillisuuden tutkimista.

  https://yle.fi/uutiset/3-11127293

  Artikkelista poimittua:

  – Julkisuuden tietojen sekä oikeustieteen professorien lausuntojen perusteella on syytä epäillä, ettei ulkoministeri ole toiminut laillisesti al-Holin leirillä olevien asiassa.
  Epäselväksi on jäänyt erityisesti ulkoministerin toiminnan lainmukaisuus ulkoministeriön virkamiesten osalta, perussuomalaisten Mari Rantanen sanoo.
  ...
  Kokoomuksen Heikki Vestmanin mielestä muistutuksessa on kyse perustuslain mukaisesta ministerivastuuasiasta, joka on juridinen prosessi.

  – Oikeusvaltiossa myös ministerin toiminnan pitää perustua lakiin.
  Koska epäily toimien laillisuudesta on jäänyt ilmaan, on myös ulkoministerin itsensä edun ja oikeusturvan kannalta tärkeää, että asia tutkitaan huolella, Vestman toteaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok kommentti
   Jäi vain kommentoijan mielipide puuttumaan.
   Ihan mielenkiinnosta...

   Poista
 5. Albaanien väkivaltaa, Yle tänään:

  "Helsingin Hietalahden heinäkuisesta ammuskelusta 10 vuoden tuomio"
  Ammuskelu tapahtui viime kesänä Helsingin ydinkeskustassa keskellä päivää.

  https://yle.fi/uutiset/3-11123818

  Artikkelista poimittua:

  Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kosovolaistaustaisen, 32-vuotiaan miehen kymmenen vuoden vankeuteen. Tuomio tuli muun muassa kolmesta murhan yrityksestä.

  32-vuotias tuomittu avasi tulen iltapäiväruuhkassa keskellä katua. Hänen kohteenaan oli kolme veljestä, joista kaksi sai ampumisessa vakavia vammoja.
  ...
  ...
  Veljeksistä kaksi tuomittiin sakkoihin ampujaan kohdistuneesta pahoinpitelystä. Oikeuden mukaan toinen veljeksistä löi Hajdaria päähän vain muutamaa tuntia ennen ampumista.

  Myös toinen veljistä sai tuomion pahoinpitelystä, jonka kohteena oli Hajdari. Oikeuden mukaan mies löi tätä leukaan vantaalaisella huoltoasemalla viime vuoden joulukuussa.

  Hajdariin viime vuoden lopulla kohdistuneesta väkivallasta sai tuomion myös kolmas mies, jolla on sama sukunimi kuin veljeksillä.

  VastaaPoista
 6. Ohisalon mukaan turvapaikan hakeminen on perusoikeus. Suomen rajalla siitä on vielä tuplavarmistuksena taikasana "asylum", siis ilmeisesti tällaisillekin:

  "10-vuotias poika al-Holin leirillä Syyriassa toimittajalle: ”Me tapamme sinut teurastamalla sinut. Me teurastamme sinut.”,
  https://www.kansalainen.fi/10-vuotias-poika-al-holin-leirilla-syyriassa-toimittajalle-me-tapamme-sinut-teurastamalla-sinut-me-teurastamme-sinut/

  Niillekö moraaliposeeraava viherpuna-hallitus järjestää oikein tarkoitukseen tilatun, kalliin privaatti-lentokonekyydin?

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. "Siksi toivon, että ensimmäisessä vaiheessa hereillä ovat lastensuojelun viranomaiset..."

  Perskeleen Yrjö varmaan sanoisi, että turha toivoa, koska lastensuojelu on täysin voimaton pikku gangstanalkujen edessä. Pikemminkin lastensuojelu tekee juuri tarvittavat toimenpiteet gangstanalkujen narsismin kehittämiseksi täyteen kukoistukseensa.

  VastaaPoista
 8. Eniten tämä on seurausta avoimista rajoista, joiden yli rikolliset kulkevat ihan miten niitä lystittää. Ruotsissa kosovon/albaanimafia on ollut perussettiä jo kymmeniä vuosia ja rikollisuus yleensäkin ainoa monikulttuurin muoto, jossa kantaväestö ja maahanmuuttajat tulevat hyvin toimeen keskenään - yhteiskuntaa vastaan.

  VastaaPoista
 9. Näkemys se on tämäkin, HS 19.12.2019

  "Kanada ei aio hakea nelivuotiasta orpolasta al-Holista, koska se olisi Trudeaun mukaan ”liian vaarallista”
  Al-Holin leirillä olevista lapsista ja naisista on tullut arka poliittinen kysymys ympäri maailman.

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006348289.html
  -------------

  Miten voi olla oikeusvaltioiden pääministereillä niin erilaiset näkemykset?
  Ehkä Marin ei välitä oman maan kansalaisista kuten virkaveli?

  VastaaPoista
 10. Ceterium censeo...
  Sipilä ja Orpo on saatteva vastuuseen syksyn 2015 tapahtumista!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!