sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Suomen tulevaisuudesta eräiden tilastojen valossa

Helsingin Sanomat teki jutun Suomessa asuvien ulkomaalaistaustaisten lisääntymisestä. Sen mukaan "maahanmuuton vaikutus Suomen väkimäärän kasvuun ei Helmisen mukaan kuitenkaan nykyisen kokoisella maahanmuuttajaväestöllä ole kovin suuri". Mainittu (Marja-Liisa) Helminen on yliaktuaari Tilastokeskuksessa.

Jutussa kerrotaan edelleen, että "ulkomaalaistaustaisten synnyttämien lasten määrä on kasvanut vuoden 1997 vajaasta 2 000:sta noin 6 500:aan vuonna 2017... suomalaistaustaisten synnyttämien lasten määrä on vähentynyt 57 000:sta vajaaseen 44 000:een". Siten suomalaisten osuus maamme väestöstä tulee laskemaan merkittävästi seuraavassa sukupolvessa.

Jutussa valaistiin myös ulkomaalaisten taustaa mainitsemalla kiinalaisten, venäläisten, virolaisten, thaimaalaisten ja somalialaisten ensisynnyttäjien iät. Etenkin jälkimmäisten osalta se on yllättävän korkea.

Itse jäin miettimään minkälaisia muita lisääntymiseroja kuin ensisynnyttäjien iät näillä ulkomaalaistaustaisilla väestöryhmillä on. Niinpä päädyin tilastotietoon, jossa kerrottiin Suomessa asuvien somalinaisten hedelmällisyysluvuksi 4,3.

Eli somalinaiset siis saavat Suomessa keskimäärin yli neljä lasta, kun suomalaistaustaisilla se jää alle puolentoista. Siten somaleiden osuus Suomessa nykyisin syntyvistä ikäluokista on vanhempien sukupolveen verrattuna noin kolminkertainen suhteessa suomalaistaustaisiin.

Muita suomalaisiin verrattuna yli kaksinkertaisella vauhdilla kasvavia väestöryhmiä ovat marokkolaiset, kongolaiset, turkkilaiset ja irakilaiset. Siten näiden väestöryhmien osuus uusissa ikäluokissa on yli kaksinkertainen verrattuna vanhempien ikäluokkiin. Sen sijaan saksalaiset, japanilaiset ja espanjalaiset lisääntyvät kantaväestöäkin hitaammin.

Edellä kuvaamani tilasto osoittaa selvästi, että väestömme on nopeassa muutoksessa vaikka se ei sinänsä kasvaisikaan. Lisäksi tätä muutosta kiihdyttää maahanmuutto. Sen osalta oleellista on maamme kansalaisuuden saaneiden määrä.

Siinä suhteessa viimeisen 12 kuukauden aikana kärjessä ovat olleet 1 840 kansalaisuuden saanutta venäläistä ja seuraavina 919 somalia ja 655 irakilaista. Saksalaisia oli 59, japanilaisia kolme ja espanjalaisia 41. Siten tämäkin tilasto tukee Suomen kehitysmaalaistaustaisen väestön nopeaa kasvua.

Itselläni lienee elinikää enintään muutamia kymmeniä vuosia. Sen aikana Suomen väestö ei ehdi vaihtua täysin tunnistamattomaksi, mutta selvä muutos siinä tulee kuitenkin näkymään. Samalla on myös todennäköistä, että yhteiskuntamme muuttuu merkittävästi siihen suuntaan kuin hiukan yli kolme vuotta sitten hahmottelin. Toivottavasti olen väärässä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nyt tarvitaan taloudellisen, kulttuurisen, sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden skenaarioita
Keitä me suomalaiset olemme?
Kun minä kuolen...

16 kommenttia:

 1. "Ne jyrää meitin." Oulun raiskausrinki nosti vihreiden kannatusta, jos tulkitsee vapaasti Hesarin gallupia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että Pekka Haavistolla on punavihreässä kuplassa enemmän vetovoimaa kuin raiskaajaringeillä työntövoimaa. Normaalien ihmisten osalta asia on päinvastoin.

   Poista
 2. Raiskaajaremmit lisääntyvät tehokkaasti, näitä postmodernin aikakauden varjopuolia... ainakin siis jos ei kysy postmodernistilta itseltään.

  VastaaPoista
 3. Eniten lisääntyvät ne kansallissuusryhmät, joiden työllisyysaste on reilusti alle 50 %.

  Vaikea ymmärtää poliitikkoja, jotka näkevät ulkomaalaisperäisen väestön lisäämisen olevan välttämätöntä huoltosuhteen turvaamiseksi. Minusta asiassa on käymässä juuri päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtäminen on kaikkein vaikeinta ministereiden kohdalla, hehän ovat varmasti maan parhaiten informoituja henkilöitä. Eivätkö he todellakaan pysty tekemään oikeita johtopäätöksiä rikos- ja työllisyystilastoista, vai onko kysymys jostain muusta, kuten vaikka halusta näyttäytyä oikein ajattelevana Brysselin silmissä. Esimerkiksi sisäministeri Mykkänen joutuu toimenkuvansa takia osallistumaan Suomen turvallisuuteen liittyvään suunnitteluun, ja luulisi että viranomaisten joukossa olisi kuitenkin vielä sellaisiakin, joilla on kykyä nähdä asiat realistisesti. Mykkänen on kuitenkin ensimmäisenä ja oikein kiihkolla haalimassa tänne kaikkein ongelmallisinta väkeä, ja kielteisen päätöksen saaneitakaan, eli siis huijareita, ei saisi päästää täältä pois. Ei vaikuttanut Turku ja tuskin vaikuttaa Oulukaan.
   Oikea selitys todennäköisesti on se Bryssel.

   Poista
  2. Saatat hyvinkin olla oikeilla jäljillä. On kuitenkin muistettava, että tämä on mahdollista vain niin kauan kuin kansa eli äänestäjät hyväksyvät asian. Italialaiset, tanskalaiset ja itävaltalaiset eivät enää hyväksy.

   Poista
 4. Vallankahvassa, olevat Brysseliä kumartavat maanpetturit eivät paljoa näytä piittaavan edes oman jälkikasvunsa tulevaisuudessa pitäessään rajat apposen auki Afrikasta tuleville synnytyskoneille ja muslimiterroristeille.

  "Saksan Muslimiveljeskunta haluaa maasta islamistisen valtion",
  https://www.kansalainen.fi/saksan-muslimiveljeskunta-haluaa-maasta-islamistisen-valtion/
  KANSATTOMAN, ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen punaliberaalin ministeri Mykkäsen allekirjoittama GMC-sopimus takaa, että Saksan tie on Suomenkin tie - ellei seuraaviin vaaleihin mennessä riittävä määrä kantasuomalaisia ravista viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian ripustamia valeen verhoja silmiltään ja äänestä petturien sijaan Suomen ja KANTA-suomalaisten asiaa ajavat poliitikot vallankahvaan.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Yle tänään:

  "Ylen reportaasi: Monet syyrialaiset voisivat nyt palata kotiin, mutta moni valitsee silti hökkelikylän naapurimaassa"

  https://yle.fi/uutiset/3-10554745

  Artikkelista poimittua:

  Libanonissa moni pakolainen haluaa vielä odottaa
  ...
  Perheen kaikki neljä lasta ovat syntyneet Libanonissa yli kuusi vuotta kestäneellä pakomatkalla.
  -------------------

  14 miljoonaa nälkiintyvää jemeniläistä odottaa kiihkeästi tiistaita

  https://yle.fi/uutiset/3-10557109

  Artikkelista poimittua:

  Jemenin 30 miljoonasta asukkaasta arviolta 14 miljoonaa tarvitsee heti hätäapua.
  --------------------

  Suomessa on pitkään kohkattu, että syyrialaisia, irakilaisia, afgaaneja jne täytyy ottaa Suomeen kun meidän muka täytyy auttaa maailman hädässä olevia.
  Nyt kun Jemenissä on ilmeisesti vaikea tilanne, kukaan ei ehdota, että siirretään aluksi vaikka 14 miljoonaa Jemeniläistä Suomeen?

  Suvaitsevaiston hölmöys tulee juuri siinä esiin, että pidetään meteliä lillukanvarsista muttei todella isoja ongelmia pystytä hahmottamaan saati ratkaisemaan.
  Ihmisten siirtäminen Suomeen tai Eurooppaan ei ratkaise ongelmaa vaan vain tuhoaa kulttuurimme ja elämämme.
  Siirtely ei ole ratkaisu kun ongelma on maapallon väestön syntyvyys ja ratkaisu sen säätely - varsinkin niiden parissa missä se on ongelma.
  Pallo ei todellakaan kestä sitä syntyvyyttä mitä Lähi-idän ihmeet ja Afrikkalaiset harrastavat.
  IS:
  "Kaksi kuvaa kertoo, miksi Afrikan väestönkehitys on yksi Euroopan suurimmista haasteista – Mykkänen luvuista: ”Dramaattisia”

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005931738.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle tänään:

   Pohjoisen pikkukylän vodkaa kuljetetaan Afrikkaan, missä sitä halutaan myydä rikkaalle yläluokalle

   https://yle.fi/uutiset/3-10539732
   -----------------------

   Suomen sosiaaliturvasta on todella turha tukea Afrikkalaisia.

   Poista
  2. Mahdollinen apu kehitysmaille olisi kohdennettava kolmeen asiaan: väestönkasvun pysäyttämiseen, väestönkasvun pysäyttämiseen ja väestönkasvun pysäyttämiseen. Jos sen jälkeen vielä jää kehitysapuvaroja voi ne käyttää esimerkiksi syntyvyyden alentamiseen.

   Poista
  3. Paras tapa kaikkiin neljään olisi naisten koulutukseen panostaminen. Mitä koulutetumpia naiset ovat, sitä vähemmän he suostuvat sikiämään.

   Poista
  4. https://www.smbc-comics.com/comic/2006-09-01

   Bobrikov

   Poista
 6. Marja-Liisan mielestä maahanmuuton vaikutus Suomen väkimäärän kasvuun ei nykyisen kokoisella maahanmuuttajaväestöllä ole kovin suuri.
  Vaan entäpä se laatu?

  Tämä denaturoinnissa käytetty kemikaali
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Denatonium
  maustaa juoman liian katkeraksi nauttia hyvin pieninä pitoisuuksina.

  Tämä bakteeriperäinen hermomyrkky
  https://en.wikipedia.org/wiki/Botulinum_toxin
  puolestaan tappaa ihmisen esiintyessään ruoassa häviävänkin pieninä pitoisuuksina.

  Olemme nähneet, että jotkut maahanmuuttajaryhmät ovat kuin lantrinkia alkoholille.
  Toiset taas ovat kuin Denatoniumia drinkkiin.
  Kolmannet puolestaan ovatkin kuin botuliinia ruoassa.

  Näiden ryhmien erot ovat yleisesti tiedossa empiirisen havaintoaineiston perusteella.
  Mutta eliittimme vain haluaa pitää kiinni heille sanellusta valeesta, että Denatonium (jolla maustettua juomaa he itse eivät tietenkään juo) maistuu hyvältä eikä botuliini (jonka saastuttamaa ruokaa he itse eivät tietenkään syö) on täysin terveydelle vaaratonta.

  No, ensi keväänä meillä on taas tilaisuus vaihtaa eliittimme. Teemmekö me niin?

  VastaaPoista
 7. Kirjoitus sai minut jotenkin ajattelemaan Suomen sosiaaliturvaa ja sen tulevaisuutta. Sillähän ne tänne tulleet "turvapaikanhakijat" elävät.

  Ymmärtääkseni se aikoinaan kehitettiin ajatuksella, että suomalaiset sen maksavat ja se on tarkoitettu suomalaisille?
  Mutta kun Ruotsin ja Suomen sosiaaliturvaa mainostettiin ulkomaalaisille - ja yhä enemmän ja avokätisesti sitä heille tarjotaan, tarttuivat he syöttiin ja me maksamme.

  Aikoinaan Suomikin koki ja kärsi sisällissodan. Hoidimme sen ja jälkipyykin itse ja vuonna 1939 olimme yhtenä naisena ja miehenä puolustamassa isänmaata.
  Isäni oli iästä johtuen vain jatkosodassa - koko sodan ajan - mutta palasi hengissä. Osa suomalaisista antoi hengensä suomalaisten ja isänmaan puolesta, ei turviksien puolesta!

  Isäni, kuten kaikki muutkin suomalaiset naiset ja miehet - jälleenrakensivat Suomen, järjestivät olympialaiset, maksoimme sotakorvaukset ja
  heidän työnsä oli perusta sille hyvinvoinnille mistä nyt nautimme ml. sosiaaliturva.

  Kaikki ne nuoret miehet tai aikuisuuden kynnyksellä olevat pojat, jotka tulevat rajallemme, eivät minusta välttämättä ole turvapaikanhakijoita?
  He ovat joko elintasopakolaisia tai sotakarkureita, jotka ovat luikkineet sotaa pakoon. Ja mikä ettei kun meidän sosiaaliturva maksaa.

  Sosiaaliturvamme maksajat ovat varmasti tulevaisuudessakin pääosin suomalaisia mutta kuka siitä rahasta nauttii ja onko sillä tulevaisuutta?

  Entä jos Suomeen hyökättäisiin ja Suomi joutuisi sotaan? Ketkä Suomea puolustaisivat? Varmasti suomalaiset miehet ja naiset.
  Entä tänne kotiutuneet ulkomaalaiset elintasopakolaiset tai sotakarkurit? He menisivät niin, että hippulat vinkuu Ruotsin rajalle ja olisivat taas
  niin turvapaikanhakijaa, niin turvapaikanhakijaa...Se niistä Suomen "toivoista".

  Suomen tulevaisuus on ollut ja on jatkossakin suomalaisten käsissä jos teemme oikean valinnan - äänestyskopissa.

  Moni käy jouluna hautausmaalla. Sankarivainajat tuskin pahastuvat vaikka heidän haudallaan kävisi vieraskin ihminen - pääasia ettemme unohda heidän uhrautumistaan.
  Kaikki nuoremman polven suomalaiset. Katsokaapa hautakivestä minkä ikäisinä he menettivät henkensä? Mitä sinä teit/tulet tekemään saman ikäisenä? Ainakin sinulla on tulevaisuus.

  VastaaPoista
 8. 14 Ranskan armeijan kenraalia on kääntynyt Rotschild-pankkiiri Macronia vastaan syyttäen häntä maanpetoksesta GMC-sopimuksen vuoksi:
  https://new.euro-med.dk/20181216-because-of-marrakech-migration-compact-14-army-generals-turn-against-rothschild-banker-macron.php

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Tulevaisuus kuuluu niille, jotka ovat silloin paikalla. Jos ei maallisia suomalaisia kiinnosta, niin ei voi mitään. Kenties Pohjanmaan lestadiolaiset pelastavat?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!