lauantai 21. joulukuuta 2019

Retorinen kysymys?

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) sai muutama päivä sitten eduskunnalta luottamuksen. Heti sen jälkeen kymmenen kansanedustajaa teki ministerin asemasta ministerivastuuasian, jonka seurauksena tämä voi joutua valtakunnanoikeuteen.

Tämä herätti mielessäni - ehkäpä retorisen - kysymyksen, että mitä kertoisi Suomen nykytilasta jos ministeri tulisi tuomituksi vakavasta rikoksesta valtakunnanoikeudessa, mutta nauttisi saman asian suhteen eduskunnan täyttä luottamusta?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Selkärangaton päätös
ISIS-naiset haluavat ratsastaa lapsillaan
Tähän on tultu: ministereiltä odotetaan rehellisyyttä ja totuudessa pysymistä

8 kommenttia:

 1. Mitäkö kertoisi Suomen nykytilasta? Tuskin muuta kuin sen, ettei vallan kolmijako-opilla ole täällä mitään merkitystä, eikä kognitiivivista dissonansseista tarvitse välittää.

  Mutta ei tämä ole mikään nykytila. Suhmurointi poliittisen ja oikeudellisen vallan välillä ei ole tämän päivän löytö. Esimerkiksi oikeuskansleri Jorma S Aalto ei aikanaan löytänyt Kauko Juhantalon "koplauksista" mitään epäilyttävää.

  Ja oikeuden prozzessuaalisissa rasistijahtikuvioissa ("kiihottamisissa kansanryhmää vastaan") elää ihan täysillä edelleenkin täydellinen käsitesekaannus, ja noitaoikeudenkäynneissä tuomioita tupsahtelee kuin poppamiehen susiturkin hihasta.

  VastaaPoista
 2. Haavistohan ei nauti ihan täyttä eduskunnan luottamusta - politrukki-kavereiden luottamusta kylläkin.

  VastaaPoista
 3. Mitähän se mahtaa kertoa Suomen nykytilasta että de facto homoterroristi ja ISIS-kollaboraattori haavisto tuo tunnuksettomia vihollistaistelijoita äpärineen Suomeen - ja esiintyy jonain pyhänä moraalisuuden majakkana?Samaan aikaan kun toimintaa vastustavat ovat julmia,sydämettömiä ihmishirviöitä ja natseja???Mitähän se mahtaisi kertoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä äpäristä tai kauniisti sanottuna al-Hol lapsista kannattaa muistaa sekin, että ainakin suomalaiset naiset osaavat hoitaa raskauden ehkäisyn.
   Miksi siis on tarkoituksella synnytetty sodan ja terrorin keskelle lapsia?
   Ja sitten voi miettiä, että ovatko sinne tarkoituksella synnytetyt lapset niin kovin suomalaisia,
   että niitä täytyy tänne rahdata verovaroin ja jatkaa täällä epätoivoista erotusta jihadismista? Niin kauan kun lapsilla on yhteys äiteihin, ideologia säilyy. Ja tätä ei ainakaan Haavisto halua ymmärtää.

   Poista
  2. Juuri noin toimii moraaliposeeraava mutta moraalista vapaa femi-narsistinen, LGBT-viherpuna-hallituksemme kokonaisuudessaankin ja myös monin muin tavoin:

   ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”, http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

   Ks. myös kirja-arvio: ”Seksuaaliutopia – Feministien sota sivistystä vastaan”,
   https://oikeamedia.com/o1-113812

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Lystikästä, ylen lystikästä:

   ”Vasemmisto repeää: Ruotsin kommunistit perustavat uuden työväenpuolueen ilman LGBT:tä, Gretaa ja monikulttuurisuutta

   Suuri joukko kommunisteja on kyllästynyt Ruotsissa globalistien ajamaan kulttuurimarxismiin ja perusteilla on uusi kansallismielinen työläispuolue, joka irtisanoutuu vasemmistolaisuuteen mielletystä ylikansallisesta agendasta.

   Lähes puolet kommunistipuolueen jäsenistä Malmön alueella eroavat puolueesta ja aikovat perustaa uuden työväenpuolueen, joka ottaa etäisyyttä asioihin, kuten monikulttuurisuuteen, LGBT-seksuaaliagendaan ja ilmastovouhotukseen, joista on tullut hallitseva osa vasemmistolaista ajattelua. Uuden ja perusteilla olevan työväenpuolueen geopoliittiset tavoitteet eivät tule uutisista ilmi.

   Lokaltidningenille antamassaan haastattelussa kommunistipuolueen uutta siipeä edustava Nils Littorin sanoi, että tämän päivän vasemmisto on osa eliittiä, joka sivuuttaa työtä tekevän väestön näkemykset ”vieraana ja ongelmallisina”. Hänen mukaansa vasemmisto on liikkeenä kokenut pitkään jatkuneen identiteettikriisin ja irtaantunut alkuperäisistä arvoistaan, kuten luokkajakoa vastaan kamppailemisesta.

   ”He eivät ymmärrä miksi niin monet työläisistä eivät ajattele, että monikulttuurisuus, LGBT-liike ja Greta Thunberg on jotain fantastista, mutta kuvittelevat meidän olevan 1930-luvulla, ja että työläiset, jotka äänestävät ruotsidemokraatteja, ovat jonkin natsi-sairauden tartuttamia,” Littorin sanoi.

   Hänen mukaansa ruotsidemokraattien oikeistolaisuus saa tukea työväestön keskuudessa, koska vallalla on laaja tyytymättömyys liberaaliin taloussiirtolaisuuteen, joka johtaa palkkojen alentamisen kilpailuun sekä yhteisöjen ghettoistumiseen – näistä hyötyvät vain suurimmat yhtiöt.

   Uusi kommunistinen puolue ei aio käyttää nimessään enää sanaa ”kommunismi”, koska työväestön puolue päivitetään kokonaisuudessaan uudelle vuosituhannelle…”

   Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/12/20/vasemmisto-repeaa-ruotsin-kommunistit-perustavat-uuden-tyovaenpuolueen-ilman-lgbtta-gretaa-ja-monikulttuurisuutta/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Kuika pitkälle meidän moraaliposeeraava femi-narsistinen, LGBT-viherpuna-hallituksemme ehtii afrikkalaistaa Suomea, ennenkuin vastaavantyyppistä kehitystä alkaa tapahtua meillä kuten Ruotsissa, esim.

  "Ruotsin kokoomuksen kurssinmuutos aiheuttaa läpivetoa politiikan kentällä. Ulf Kristerssonin avaus yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa ilmentää voimakasta muutosta kansalaisten mielipiteissä. Tämä on huomattu myös sosialidemokraattien parissa, kun kannatus laskee.
  ...
  Tuorein Novuksen gallup on hermostuttanut sosialidemokraatteja. Huoli kasvaa, kun ruotsidemokraatit ovat keulilla parin muun mittauksen tapaan. Demarien kannatus putosi yli kaksi prosenttia kun ruotsidemokraattien nousi saman verran, niukasti yli hallituspuolueen (24 prosentin tasolla). Tämä oli Novus-kyselyn ensimmäinen kerta. Ruotsidemokraattien, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kannatus on tasoissa hallitusrintaman kanssa.

  Puoluesihteeri Lena Rådström-Baastad myöntää tilanteen olevan hyvin vakava. Jatkuvat väkivaltauutiset, ampumiset ja pomminpauke aiheuttavat levottomuutta ja kiukkua monissa kansalaisissa..."

  Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/surkeaa-poliittista-pelia-ruotsissa/

  Ohisalo: "turvapaikan hakeminen on perusoikeus", siis mm. näille afrikkalaisille myös Suomessa:

  "Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä:",
  https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. ...mitä kertoisi Suomen nykytilasta jos ministeri tulisi tuomituksi vakavasta rikoksesta valtakunnanoikeudessa, mutta nauttisi saman asian suhteen eduskunnan täyttä luottamusta?

  Onko sellainen tilanne ylipäänsä mahdollinenkaan? Jo syytteen nostaminen ministeriä vastaan valtakunnanoikeudessa edellyttää, että eduskunnan enemmistön on päätettävä asiasta. Ja käsittääkseni on selvää, että jos eduskunta niin tekee, silloin kyseinen ministeri ei myöskään enää nauti eduskunnan luottamusta, joten hänen on erottava, vaikka hän saisi vapauttavan tuomionkin. Ja vaikka eduskunta olisi vain vähän aikaisemmin päättänyt toisin, sen olisi epäilemättä katsottava tällä välin muuttaneen mieltään. Voihan epäluottamus ilmetä muutoinkin kuin välikysymyksen yhteydessä.

  Ministerille osoitettu epäluottamuslause ei kuitenkaan välttämättä ole lopullinen. Seuraavien vaalien jälkeen on ilmeisesti mahdollista, että jopa valtakunnanoikeudessa tuomittu entinen ministeri nimitetään jälleen ministeriksi. Niinpä Aarre Simonen tuomittiin vuonna 1961 Kätilöopiston jutun yhteydessä sakkoihin mutta nimitettiin vuonna 1966 vaalien jälkeen jälleen ministeriksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!