sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Tähän on tultu: ministereiltä odotetaan rehellisyyttä ja totuudessa pysymistä

Muunnellun totuuden kertomisesta kiinni jäänyt hallitusneuvottelija Antti Rinne (sd) teki kaksi kysymystä, joista ensimmäisen saattoivat hyväksyä vain hänen johtamaansa edelliseen hallitukseen kuuluvat puolueet. Hänen seuraajansa selviää puolestaan tänään, kun SDP asettaa oman ehdokkaansa tehtävään.

Pääministerin nimen lisäksi mielenkiintoisin kysymys hallitusta muodostettaessa on Antti Rinteen asema jatkossa: kehtaako hän kaiken tapahtuneen jälkeen korottaa itsensä ministeriksi vai ymmärtääkö asemansa poliittisena ruumiina. Ja jos jälkimmäistä, muodostuuko uuden pääministerin asema edellisen marionetiksi. Tämä vaara on erityisen suuri, mikäli maan hallitusta ryhtyy johtamaan Rinteen tukema Sanna Marin.

Toinen oleellisen kysymys liittyy Pekka Haaviston (vihr) asemaan nyt kun on paljastunut, että hän aiemman ministerinpestinsä aikana sortui mitä ilmeisimmin laittomuuksiin lisätäkseen islamilaisen terrorismin vaaraa maassamme. Se ei sinänsä ollut yllätys ottaen huomion Haaviston aiemmat vaikeudet pysyä totuudessa, mutta epäilemättä Rinteen aseman ohella merkittävin henkilökysymys siinä palapelissä, josta muodostuu Suomen kansan luottamus hallitukseensa.

Itse asiassa, tämän hallitusepisodin suhteen on valitettavan kuvaavaa se, että puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) kirjautti Rinteen kysymykseen puolueensa hallitukseen osallistumiselle sen, että "kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen ja edellyttävät ministereiltä totuudessa pysymistä". Absurdilta kuulostava vaatimus on tässä tilanteessa perusteltu, vaikka Suomen perustuslain mukaan "ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Poliittiset broilerit A-studiossa
Kävelevät aikapommit tulevat Suomeen ennemmin tai myöhemmin
Pekka Haavisto ja Li Andersson viihteen parissa

8 kommenttia:

 1. Jos Sanna Marin (sd) valitaan pääministeriksi, on neljällä hallituspuolueella kolmikymppinen vihertävä naispuheenjohtaja. Ahdaskatseisten hallitus olisi Suomelle tuhoisa vaikka ei sitä Lindtmankaan pelasta nykyisellä hallitusohjelmalla.

  Rinne nostettaneen kultaiselle tunkiolle eduskunnan varapuhemieheksi.

  VastaaPoista
 2. Näytelmä kokonaisuudessaan on kuin suoraan huumorin tsekkimestari Jaroslav Hasekin kynästä. Ministereitä jotka eivät näe eivätkä ymmärrä omaa täydellistä mielettömyyttään. Vahvaa absurditeettia ilmassa. Hormonipiikkejä naisministereiden veressä kun ruskeasilmäisiä kansainvaeltajanuorukaisia kutsutaan.

  Ihan mahdotonta touhua. Mutta kyllä politiikka on sellaista ollut jo useampia vuosikymmeniä. Hätkähdin ja järkytyin vähän itsekin, kun juuri uudelleenlämmitin vanhaa, talousajattelua koskevaa blogitekstiäni vuodelta 2014. Siinä vedetään yhteen talousajattelumme mammuttimaisia harhoja ja sitä mitä maassa 90-luvun suuren laman aikaan tapahtui. Aivan karmeaa.

  VastaaPoista
 3. Jos tulevakin hallitus kaatuu säheltämisiinsä, kepu ja sosdem sukeltavat todella syvälle. Ja alta nelikymppinen, kokematon pääministeri on todella hirveä lähtökohta.

  Valtsu

  VastaaPoista
 4. Rinne ei osaa hävetä, ja hän on niin paksunahkainen, että tällainen epäluotettavaksi toteaminen ja historiallinen erottaminen eivät heilauta yhtään. Linnan juhlissa valssi sujuu, ja muiden syyttely jatkuu. Menestys vaaleissa perustui katteettomiin lupauksiin ja sekoilu ja valehteleminen jatkui pääministerinä. Mielenkiintoista, että Marin on niin ohjailtavissa, että ehdottaa erotettua pääministeriä uudeksi hallitustunnustelijaksi. Ei lainkaan ymmärrä, miten absurdilta se näyttää äänestäjille, joista kuitenkin aika iso osa on kohtalaisen järkevää väkeä. Nämä sossut pitävät tavallista äänestäjää pilkkanaan ja pelaavat omaa peliään, jossa tärkeintä on vallassa roikkuminen hinnalla millä hyvänsä. Kertoo paljon myös Rkp:stä , vihreistä ja vasemmistoliitosta, että ne olisivat hyväksyneet Rinteen puliveivauksen.

  VastaaPoista
 5. Mahtaako mikään valtamedia-lehti kertoa tästä Sebastian Tynkkysen viestistä Ohisalolle:

  "Kentällä poliisien keskuudessa tyytymättömyys teitä kohtaan kasvaa vauhdilla, sisäministeri ⁦@MariaOhisalo⁩. Lupasin välittää teille terveiset, joita ei uskalleta työpaikan menettämisen pelossa kertoa suoraan..."

  https://twitter.com/SebastianTyne/status/1203312201567744000?s=20

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisten oikeasti, kuinka helkkarin pöljä sitä ministeri oikein saa olla. Tuo nainen ei ole todellinen, vaan jokin sketsihahmo, Keijo Kaarisateen naispuolinen versio.

   Poista
 6. Punatuho-hallituksen sisäministeri Ohisalo vaarallisella tiellä:

  "Maria Ohisalo vaatii aktiivista muslimien rekrytoimista Poliisin riveihin - ehdottaa huntuja univormuihin
  ...
  Halla-aho ja Perussuomalaiset näkevät asian ilmeisen epäkohdan ja eivät kaipaa Suomeen islamilaisittain hunnutettuja islamisteja poliiseiksi.

  "Etenkin keskustan on syytä miettiä asiaa hyvin tarkkaan. Haluatteko selitellä seuraavat kolme ja puoli vuotta äänestäjillenne sitä, että sisä-, ulko- ja ympäristöministeriötä hallitsevat vihreät romuttavat turvapaikkajärjestelmän, junailevat salaisilla operaatioilla isis-naisia Suomeen, rekrytoivat hunnutettuja islamisteja poliiseiksi ja tekevät teollisuuden ja maatalouden toimintaympäristön entistä tukalammaksi?", kommentoi Halla-aho Facebookissa.

  Näkyvät islamilaiset uskonnolliset tunnukset kuten hunnut kertovat henkilön tunnustautuvan islamistiksi, poliittisen islamin kannattajaksi. Varsinkin jos henkilö väittää, ettei pysty tai saa työskennellä ilman huntua, kyse on yleensä jo radikaalista islamin tulkinnasta ja se kertoo kyseessä olevan myös poliittisen islamin kannattaja. Islamistien rekrytoiminen Poliisiin ja muihin luottamuksellisiin turvallisuustehtäviin on aivan ilmeinen turvallisuusriski.

  Jos Suomen sisäministerinä toimiva henkilö ei ymmärrä asiaan liittyvää täysin ilmeistä turvallisuusriskiä, tilanne on turvallisuuden kannalta erittäin vakava."

  Koko artikkeli: https://oikeamedia.com/o1-126800

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. Sanna Marin otti voittonsa vastaan ilmeettömänä. Hän kyllä ajaa hallituksen ilmasto-ohjelman läpi kaikkine järjettömyyksineen.

  Teollisuusliitolta tulikin jo tuki. Bensiinin ja dieselin tuotanto on pysäytetty. :={

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!