sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Aatteet kuin kaksi marjaa

Meillä yli 30 vuotta sitten eläneillä ihmisillä on vielä hyvässä muistissa se, kuinka itäisessä naapurissa vallitsi aate, jonka tarkoituksena oli tehdä ihmisistä tasa-arvoisia ja sitä kautta poistaa köyhyys ja kurjuus. Tämä aate pohjasi Karl Marxin teorioihin ja johti käytännössä harvainvaltaan, kurjuuteen ja jopa mittaviin vainoihin, joissa toisinajattelijat vaiennettiin armotta.

Suomessa on edelleen kommunisteja, joista kansanedustaja Anna Kontula (vas) luonnehti aatettaan seuraavin sanoin: "ihmiset voisivat paremmin, jos nykyistä suurempi osuus toiminnoista järjestettäisiin yhteisomistuksen ja itseisarvoisen työn varaan".  Näin siitä huolimatta, ettei 1900-luvun historia kerro yhdestäkään tämän aatteen - tai sen sisaren sosialismin - varaan rakennettua yhteiskuntaa, joka olisi lunastanut kansanedustajamme lupauksen. Kontula on siis mitä ilmeisimmin puhtaaksi viljelty esimerkki älyllisestä epärehellisyydestä.

Edelle kirjoittamani tuli mieleen luettuani Iltalehdestä jutun islamista, jonka mukaan "jos sharia olisi täydellisesti käytössä sellaisena kuin se on Koraanissa sanottu, niin sellaisessa maassa ei olisi köyhyyttä eikä syrjintää, siellä olisi tasa-arvo, kaikkia autettaisiin, eikä kenenkään täytyisi elää puutteessa tai hädässä."

Tämäkin aate eli uskonto on ollut kyvytön tuottamaan seuraajilleen hyvää elämää. Sen sijaan sen nimissä on vainottu samaa uskoa hiukan eri tavalla tulkitsevia ja toisuskoisia. Lisäksi se toimii nykyaikana terroristien yleisimpänä innoittajana.

Niinpä edelle kopioimani luonnehdinnan lausunut suomalainen käännynnäisnainen joutui tunnustamaan, että "sellaista valtiota ei ole tällä hetkellä olemassa". Siis ei ole sharia-lain mukaan toimivaa valtiota, jossa ihmisten olisi hyvä elää. Ei, vaikka lukuisat valtiot sanovatkin noudattavansa mainittua lakia.

Iltalehden jutun luettuani minulle jäi arvoitukseksi se, miksi suomalaisnainen kieltäytyy hyväksymästä uskontonsa luomaa todellisuutta, vaikka hän oman kertomuksensa mukaan on siitä hyvin tietoinen. Siten kyseinen musliminainen on samalla tavalla älyllisesti epärehellinen kuin edellä lainaamani itseään kommunistiksi tituleeraava kansanedustajakin, jonka täytyy niin ikään olla tietoinen oman aatteensa luomasta kurjuudesta ja sen verisestä historiasta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
"Pikkupuolueen poliitikko": ´olen eduskunnan ainoa kansallissosialisti´"
Ihmisoikeudet ihmisoikeuksien uhrina
YK:n ihmisoikeuskomitea tuomitsi naisten oikeuden vapauteen, tasa-arvoon ja menestykseen

15 kommenttia:

 1. Islam on yhtä paljon poliittinen järjestelmä kuin uskontokin, ellei peräti enemmän.

  VastaaPoista
 2. Onko olemassa maltillista islamia?
  Voidaan yhtähyvin esittää kysysmys oliko maltillista natsismia...

  VastaaPoista
 3. Niin, tämähän on kuin kilpakävely tai kuiskaamiskilpailu. Kuka peittää parhaiten juoksunsa tai kuka kuiskaa koviten.

  VastaaPoista
 4. Ehkä Kontulan mielestä ihmiset voivat paremmin Pohjois-Koreassa, jossa he syövät hengenpitimikseen ruohoa. Etelä-Koreassa asiat ovat toisin. Ihme, ettei kahden Korean vertailu aiheuta mitään oivallusta kommunisteille.

  VastaaPoista
 5. Arkiajattelumme pinnallisuus on karmaisevaa -- ja tarkoitan siis arkiajattelulla juuri näitä nykyihmisen "syvällisimpiä" pohdiskeluja, jotka koskevat esimerkiksi poliittisia ideologioita tai uskontoja.

  Aniharvat asettavat kysymysmerkit tarpeeksi syvälle. Tunnistamistason valmiudet riittävät -- kun kuullaan joukko avainkäsitteitä, niihin reagoidaan, ja niin ajatusaitaukset sulkeutuvat ja koetaan että ollaan oikealla puolella ja omien joukoissa.

  Kuitenkin tällä elämällämme "ismien" ajalla on ollut oma kehityshistoriansa, joka historiassa taaksepäin johtaa "suurten kertomusten" läpi uuden ajan alkuun ja erityistieteiden syntyyn. Niitä edeltävä keskiaika Euroopassakin oli paljolti samanlaista kuuloaistin kognitioon pohjautuvaa depersonalisaation vallassa elettyä magiaa, jota "islamin maailma" kulttuurisine kuvakieltoineen elää tänäkin päivänä.

  Ja kyllähän inhimillisen kehityksen suuri linja, joka johtaa symbioottisista ja kollektiivisista alkutiloista kohti yksilöllistä eriytymistä ja aikuista autonomiaa, uudenkin ajan historiassa on ottanut taka-askelia -- aina siellä missä tunnustukselliseen ryhmävahvistautumiseen palauttavat kollektiivisoimat ovat ottaneet vallan ja joukkoriehunnat ovat käynnistyneet. Ei kannata antaa sen hämätä, miten ylevien tavoitteiden nimissä näitä regressioita on aina harjoitettu.

  Tällä hetkellä eurooppalainen sivistys on vajoamassa tunnustuksellisen totalitarismin suuntaan hyvinkin ihanteellisten "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" nimissä. Ne tulevat koitumaan kohtaloksemme.

  Kun hallituksemme julistaa absolutismin hengessä ihanteellisia "arvojaan", se kertoo tosiasiassa vain siitä, että todellisuudentaju on jo kadonnut. Ja mitä hurmahenkisemmin "ihmisarvon" kunniaa huudetaan, sitä julmemmiksi noitaoikeudenkäynnit harhaoppisten eliminoimiseksi käyvät. Sillä tiellä tosiasiassa ollaan.

  VastaaPoista
 6. Niinpä,seuraava totaliristinen ismi on jo syntymässä.Se tosin verhoutuu jakamattoman ihmisarvon,tasa-arvon ,yhdenvertaisuuden,"oikeusvaltion",anti-natsimin ja anti-rasismin vale kaapuun.
  Hmm.. kaavusta tulee mieleen muuten islam...

  VastaaPoista
 7. Todellisuudesta vieraantuneet idealistit tekevät demokratiasta huonon järjestelmän. Jonkinlainen kontrolli tarvittaisiin äänioikeuteenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, naisillehan annettiin Suomessa äänioikeus vähän yli 100-vuotta sitten ja tähän ollaan päädytty. Alkuperäinen demokratia koski vain asevelvollisuutensa suorittaneita, vapaita miehiä. Näin siis antiikin Kreikan kaupunkivaltioissa - ennen niiden yhteiskuntien rappeutumista ja elinvoiman loppumista!

   Poista
 8. Noin 130 vuotta sitten merikapteeni Höökin johtama suomalainen retkikunta perusti eräänlaisen utopian Vladivostokin lähelle. Tämä jonkinlainen "esikommunistinen" yhteisö totesi, että suomalaista ei ole tehty harjoittamaan yhteisomistettua suunnitelmataloutta. Ymmärsivät että hommasta ei tule mitään. Surullista, että meillä modernissa yhteiskunnassa on aineksia, jotka uskovat vielä vasemmistolaiseen utopiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitä suomalaisten perustamia utopioita ollut useitakin esim. Etelä-amerikassa.
   Nämä nyky-suomen nuoret (ääri vasemmistolaiset) ihan pääministeristä lähtien ovat oppineet,että raha tulee taikaseinästä.
   Joten ei ihme,että he ihan tosissaan uskovat,että että Suomi pystyy ja ja on jopa velvoll
   inen pelastamaan koko mailman,niin "ilmastonmuutoksen kuin pakolais ongelmankin suhteen.

   Poista
 9. Media hallitsee ihmisyksilöiden ja varsinkin lasten tarinoiden kautta. Lapsia käytetään ihmiskilpinä arvostelulle. Terroristin lapsi saa kaiken huomion ja pimentoon jätetään tuhansien paikalliseen vähemmistöön kuuluneiden, kiduttamalla tapettujen lasten ynnä aikuisten tapaukset.

  Toinen esimerkki lapsen hyväksikäyttämisestä Greta. Hänen esittämiensä näkemysten arvostelu on kielletty, koska kyseessä on lapsi, jolla on kehitysongelmia. Nyttemmin Gretan käsikirjoittajat ovat liittäneet hänen repliikkeihinsä mm. feminismiä, anti-patriarkaalisuutta ja antifaa, mikä ilmentää hankkeen todellista tavoitetta, eli vallan keskittämistä maailmassa yhä harvempien käsiin.

  Median ja hallituksemmekin suhteellisuudentaju on kankaalla. Hallitus on täynnä ulkoministereitä, jotka hankkivat rahoituksensa intohimoisiin kansainvälisiin hankkeisiin suomalaisia kurjistamalla. Kotimaassa tuhotaan teollisuutta, sikäli kuin kärkihankkeilta ehditään. Kärkihankkeita ovat islamin ja sen terroritoiminnan ja kommunismin tukeminen sekä globaaliyritysten rajoitusten poistaminen ja vallan riisuminen suomalaisilta.

  VastaaPoista
 10. Tuosta tarinasta, joka kosketti islamia ja sharia-lakia.
  Sielläkö muka olisi tasa-arvo?
  Ei ainakaan miesten ja naisten välillä.
  Eihän sen pahemmin alistettuja naisia olekaan kuin islamilaisen yhteiskunnan naiset!

  VastaaPoista
 11. Noita piilokommunisteja, sattumoisin myös intersektionaalisia feministejä, on tuolla enemmänkin. Silmät vain tarkkana niin huomaatte kyllä keitä tarkoitan.

  VastaaPoista
 12. Idealistista homo soveticusta ei ole, tai niitä on merkityksetön osuus sosialistisesta populasta. Kun oppi taas on sen mukaan suunniteltu, että kaikki olisivat, niin eihän siitä tule vapaaehtoisesti mitään ja pakolla vain stalinismia. Islamin idealistit ajautuvat jihadistiseen hirmuhallintoon aika herkästi. Luterilaisissa kirkoissa sentään myönnetään joka sunnuntai, ettemme ole eläneet ihan kirjan mukaan.

  VastaaPoista
 13. Itse paavikin näyttää kääntävän viittansa. Pelkääköhän hän katolisen kirkon häviävän suosiossa ja oman valtansa hiipuvan? Jos hänet valittaisiin ex-katolisten islaminharjoittajien yli-imaamiksi, valta saattaisi jopa kasvaa nykyiseen verrattuna. Eikä niiden kuoripoikien itkua ja valitusta enää kukaan kuuntelisi.
  https://www.breitbart.com/faith/2019/12/22/pope-francis-tells-christians-not-to-try-to-convert-nonbelievers/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!