tiistai 10. joulukuuta 2019

Toivon Sanna Marinin hallitukselle menestystä

Suomen uusi hallitus koostuu 19 ministeristä, joista 12 on naisia ja seitsemän miehiä. Lisäksi kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat naisia. Maamme astuu siis selkeästi ns. akkavallan aikaan - näin tulemme näkemään sen, millä tavoin feminiininen politiikka eroaa miehisestä vastineestaan.

Ministerien joukossa ovat hunnutettuja poliiseja vaativa Maria Ohisalo (vihr) sekä ministeriönsä virkamiehiä käskyttänyt ja ISIS-lapsia Suomeen haikaileva Pekka Haavisto (vihr). Ja on siellä myös ilmeisesti edellisen pääministerin määräyksestä luikuria lasketellut Sirpa Paaterokin (sd).

Pekka Haaviston ja ulkoministeriön alempien virkamiesten kiista sai eilen uuden vivahteen kun virkamiesjohto lähetti alaisilleen paimenkirjeen, jossa ongelmasta syytettiin Haaviston sijaan alempia virkamiehiä. Ottaen huomioon ministeriön virkamiesten ulostulon äärimmäisen harvinaislaatuisuuden, ei kirje yllätä minua. Luulen nimittäin, että nyt on syntynyt tilanne, jossa virkamiesjohdolle on syntynyt vahva motiivi kasvattaa ministerin luottamusta itseensä ja siten turvata oma asemansa - mahdollisesti jopa Haaviston itsensä käskystä.

Onneksi tapaus on jo paisunut sen verran, että oikeuskansleri on ottanut asian selvittääkseen. Toivottavasti hän tekee työnsä kunnolla ja kuuntelee myös muita kuin ministeriön korkeimpia virkamiehiä.

Tässä tilanteessa tuotakoon esille, että olen itse omalla työhistoriallani kohdannut tapauksia, joissa talon toimiva johto on tietyissä tilanteissa väittänyt mustaa valkoiseksi - siis antanut kenen tahansa todennettavissa olleiden tosiasioiden vastaisia lausuntoja - sen jälkeen, kun sen alaiset ovat kertoneet julkisuuteen asioita, jotka ovat totuudellisuudestaan huolimatta olleet poliittisista syistä kiusallisia. Nämä tapaukset ovat kuitenkin olleet tutkimustuloksia, eivätkä siis henkilöstökysymyksiä, mutta kertonevat omalta osaltaan siitä logiikasta, jolla valtionhallinnon korkeat virkamiehet toimivat hankalissa tilanteissa.

Edelle kirjoittamastani huolimatta on syytä toivoa, että  Sanna Marinin astuessa maan johtoon kieltämättä varsin pessimistiset odotukseni hallituksen tulevista toimista osoittautuvat vääriksi. Siis että epäilyksistäni huolimatta ulkoministeriö tekee viisaita päätöksiä, maamme talous jatkaa nousuaan, suomalainen yhteiskunta saavuttaa muutamassa vuodessa osin kadottamansa sisäisen luottamuksen ja ihmiset voivat seuraavien vaalien aikaan liikkua turvallisesti missä ja mihin aikaan tahansa. Ja ettei minkään laidan ääriajattelu ole lähtenyt hallituksen toimien seurauksena nousuun.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ohisalo luottaa Haavistoon, mutta syyllistää virkamiehiä
Valehteliko poliisi virkavastuulla Oulun raiskaustapauksissa?
Pyhittääkö tarkoitus epärehelliset keinot?

16 kommenttia:

 1. Yrjöperskeles-blogissa kommentoija Hemuli epäili uuden hallituksen kokoonpanon rikkovan tasa-arvolakia.

  Laki on muutenkin nykyisten arvopohjien vastainen ja suorastaan syrjivä. Laki koskee vain miehiä ja naisia. Muunsukupuolisia ei mainita.

  Tässä olisi nyt mahdollisuus saada otsikoita lehtiin. :-)

  Acc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemuli on aivan oikeassa. Suoraan vaaleilla valittuja asia ei koske mutta hallitusta kyllä, samoin on kunnanhallituksen kanssa.
   Vähintäin 40% molempia sukupuolia.
   Marinin hallituksen ensimmäinen teko on siis rikkoa lakia. Saavutus sekin.

   Poista
  2. Mielenkiintoinen huomio. Kiitos sen välittämisestä tähänkin keskusteluun.

   Poista
 2. IS tänään:

  "Lastensuojelun työn­tekijät tietävät jo nimeltä heille tulevat al-Holin perheet – valmistelut palaajien varalta ovat pitkällä"

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006338164.html

  ---------------------

  Miten se nyt oli, että sanoiko ulkoministeri Haavisto vai presidentti Niinistö jossain vaiheessa ettei mitään päätöksiä ole tehty eikä tiedä mistään mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliitikot ovat kuin limaisia ankeriaita, joista ei saa otetta. Haavisto nyt valehtelee jo rutiinilla, kuten on tehnyt jo aiemminkin mm. ansioluettelossaan. Erityisen raivostuttava ja niljakas on Ohisalo, jolta ei kerta kaikkiaan voi saada suoraa vastausta mihinkään kysymykseen. Tämä on koettu jo useammassa haastattelussa, jossa jo toimittajatkin ovat selvästi kyllästyneet tuohon jonninjoutavaan roskanpuhumiseen.

   Poista
  2. Tästä näyttää kehittyvän mielenkiintoinen vyyhti.

   Poista
  3. IS tänään:

   "Supo: al-Holin naiset toden­näköisesti jatkaisivat terroristista toimintaa Suomessa"

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006339101.html

   Artikkelista poimittua:

   Suposta arvioidaan,
   että al-Holin leiriltä mahdollisesti palaavat naiset verkostoituvat keskenään ja integroituvat jälleen kotimaisiin jihadistisiin verkostoihin ja jatkavat terroristista toimintaa.

   Poista
 3. Kaikesta vastaisesta havaintoaineksesta huolimatta toivon Sanna Marinin olevan koko kansan pääministeri ja laittavan olennaisia epäkohtia kuntoon. Itse uskoisin, että asfaltoimalla Suomen tiet hän saisi jatkokauden. Vaan jos ei sitä tee, niin sitten tri Halla-aho pääministerinä voi tehdä sen jatkokauden tienatakseen.

  VastaaPoista
 4. Politiikanteossa on kyse yhä enemmän ikään kuin keskiaikaisen "käsiterealismin" ehdoilla syntyvistä kysymyksistä -- mihin liittyy se että kipeitä aihepiirejä pitää käsitellä väärien ja yliyleistävien yleiskäsitteiden varassa -- kuten että pitää puhua "maahanmuutosta" ja "turvapaikoista" vaikka kyse on nuorukaisten kansainvaelluksesta -- ja näihin identiteettipoliittisiin ongelmiin ratkaisuiksi koetaan vastaavasti se, että kielletään ne käsitteet jotak kuvaisivat maailmaa oikeasti.

  Ja tämä feminismi-ismin voitto ihan politiikan huipulla, hallitusta muodostettaessa, kertoo kyllä jotain siitä miten syvälle jo ollaan vajottu taanuttaessa takaisin keskiaikaiseen käsiterealismiin -- eli käytännössä koko ajattelun pysäyttävään totalitarismiin.

  Nyt on jo mahdotonta ymmärtää mitä joku poliitikko tarkoittaa, kun hän sanoo "ettei tiedä siitä-ja-siitä asiasta mitään". Kukaan ei enää pysty edes täsmentämään mikä todellisuudessa oli se-ja-se asia. Jokin puhtaasti käsiterealistinen käsitekyhäelmä?

  Ja meillä on jo nuo inkvisitiolait -- lait "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta", joissa ei ole mitään käsitteellisesti selvää, mutta joita sovelletaan jatkuvasti ja kasvavaa kafkamaisuutta osoittaen.

  VastaaPoista
 5. Äijäfeministi lensi kuin leppäkeihäs oikeiden feministien tieltä. Hallituskriisissä naisministerit vyöryttivät bonuspaikkoina itselleen pääministerin ja valtiovarainministerin pallit.

  Sanna Marin on yksitotinen poliitikko, jolta en ole lukenut talouspolitiikan tai julkistalouden hoito-ohjeita. Marin on aatemaailmaltaan tuskanpunainen sosialisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillähän ministereitä ei nimitetä substanssiosaamisen perusteella. Se on sikäli hyvä, että siitä huolen pitävät ministeriön virkamiehet takaavat jonkinlaisen jatkuvuuden asioiden hoitamisessa.

   Poista
 6. Päivän twiitti: ”Marinin johtama MOKA-Kvartetti” – Reijo Tossavainen
  https://mvlehti.net/2019/12/10/paivan-twiitti-marinin-johtama-moka-kvartetti-reijo-tossavainen/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. Haaviston ISIS-skandaalin julkaissut toimittaja: "Suomessa kaikkien aikojen epärehellisin hallitus",
  https://mvlehti.net/2019/12/10/haaviston-isis-skandaalin-julkaissut-toimittaja-suomessa-kaikkien-aikojen-eparehellisin-hallitus/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. IL tänään:

  "Vaasalaismiehet raiskasivat vuoron perään - löysivät uhrinsa kaupungilta"
  Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 31- ja 43-vuotiaa miehet törkeästä raiskauksesta kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/46cea85f-2abd-4a33-b8c5-6c4095112825

  Artikkelista poimittua:

  Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi Philip Muisya Kimuyan ja John Marc Okellon heti vangittavaksi ja passitettavaksi Vaasan vankilaan.

  VastaaPoista
 9. John Marc Okello oli vuoden 2017 kuntavaaleissa ehdokkaana Vaasassa SDP:n listalla. Hän sai kolme ääntä.

  Linjassa muiden SDP:n löydösten kanssa

  VastaaPoista
 10. HS 10.12.2019

  Presidentti Niinistö HS:lle: Hallituksen tulisi pohtia ”selkeän poliittisen päätöksen tekemistä” al-Holin suomalaisten kotiuttamisesta

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006338710.html

  Artikkelista poimittua:

  Ylen nimettömään virkamieslähteeseen perustuvien tietojen mukaan suomalaisviranomaiset ovat pyytäneet kurdihallintoa toimittamaan leiriläisiä rajalle,
  ja lennot takaisin Suomeen alkaisivat heti kun näin on tehty.

  Ylen mukaan suomalaiset tuodaan erissä, jotta asiasta ei tarvitsisi tehdä poliittista päätöstä.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!