keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Uusi jäsen demareiden otuskerhoon ja hallitukselle välikysymys kansan harhauttamisesta

Olen seuraillut demareiden omituisten otusten kerhon laajentumista jo pitkään (viimeksi täällä). Siksi oli mielenkiintoista huomata, että pääministeriksi nousseen Sanna Marinin (sd) suurena päivänä nousi julkisuuteen tuon kerhon uusin jäsen, nimeltään John Marc Okello (kuva löytyy täältä). Onnittelen pääministeriä tästä aiempien demaripäättäjien antamasta lahjasta.

Okello ansaitsi jäsenyytensä Vaasassa 26. maaliskuuta 2017 raiskaamalla kaverinsa Philip Muisya Kimuyan kanssa samaa naista vuoron perään sekä olemalla pian sen jälkeen eli huhtikuun 9. pävänä vuonna 2017 SDP:n ehdokkaana kuntavaaleissa saaden kolme ääntä.

Valehtelisin, jos väittäisin olevani hämmästynyt tästä uutisesta, sillä niin sinisilmäinen en kaikkien edellisten tapausten jälkeen enää ole. Pikemminkin olisin hämmästynyt, mikäli demareiden otuskerho ei saisi lisää jäseniä tulevina vuosina.

* * *

Myös ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) junailu ISIS-jengin saamiseksi Suomeen valaistui eilen. Ylen tietojen mukaan nämä ihmiset tuotaisiin maahamme pieninä erinä siksi, ettei asiassa tarvitsisi tehdä poliittista päätöstä, vaan kotiutus voitaisiin tehdä pelkän viranomaispäätöksen ja konsulilainsäädännön nojalla. Toisin sanoen Haavisto ja ulkoministeriön johto halusivat tuoda joukon turvallisuusuhkia salassa äänestävältä kansalta ja ehkä jopa koko Antti Rinteen (sd) hallitukselta.

Oppositiojohtaja Jussi Halla-ahon (ps) mukaan ensimmäinen ISIS-erä olisi ilmeisesti saapunut Suomeen jo tänään ilman asian ennenaikaista paljastumista. Lisäksi hän ihmetteli Twitterissä, että tulli tiedotti vasta eilen Helsinki-Vantaan lentokentällä järjestettävästä viranomaisten harjoituksesta - siis samana päivänä, jolloin ensimmäisen salalennon olisi pitänyt saapua.

Ilta-Sanomat puolestaan julkaisi käsityksensä, jonka mukaan ensimmäinen islamistien joukko saapuisi maahamme ensi viikon torstaina. Lehden mukaan terveydenhuollon viranomaiset ovat valmistautuneet sen tuloon "pitkään ja huolella". Tästä kaikesta on mahdollisesti pidetty tietämättömänä myös tasavallan presidentti, joka kehotti hallitusta tekemään asiasta selvän päätöksen.

Hyvää tässä asiassa on se, että oppositio aikoo tehdä näistä tapahtumista välikysymyksen. Toivon mukaan se tuo lisäselvyyttä sekä tapahtumien kulkuun että Haaviston (sekä myös ulkoministeriön korkeimman johdon) mahdolliseen rikolliseen toimintaan tai vähintäänkin muunnellun totuuden kertomiseen.

Hallituspuolueista Keskustan kansanedustaja Mikko Sevola ilmoitti että hänen mielestään näitä islamisteja ei pitäisi tuoda Suomeen. Tästä tuli mieleeni, että hallituksella on eduskunnassa kaikkiaan 116 paikkaa, joista 31 Keskustalla. Se tarkoittaa sitä, että mikäli näistä 17 on kyllästynyt punavihreän aisan kannattamiseen ja äänestää hallituksen luottamusta vastaan, jää Marinin hallitus Suomen historian lyhytikäisimmäksi. En toki usko näin käyvän, mutta irtiottoja saattaa hyvinkin tapahtua.

Lopuksi totean, että oman näkemykseni mukaan ISIS-naisia tai -lapsia ei pidä auttaa sen enempää kuin muitakaan vaikeuksiin joutuneita matkailijoita. Mutta jos heitä ilmaantuu maahamme, olisi alaikäiset lastensuojelun nimissä aivan ensimmäiseksi otettava huostaan islamistisilta vanhemmiltaan ja pidettävä huoli siitä, että heidän kasvatuksessaan huomioidaan aivan erityisesti vieraannuttaminen aiemmasta terroristisesta kasvatuksesta.

Lisäksi ministeri Haavisto olisi vapautettava tehtävistään siinäkin tapauksessa, että hallitus selviää välikysymyksestä. Myös ulkoministeriön korkeimman johdon rooli suomalaisten harhauttamisoperaatiossa olisi tutkittava.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Toivon Sanna Marinin hallitukselle menestystä
Ohisalo luottaa Haavistoon, mutta syyllistää virkamiehiä
SDP vahvisti asemaansa

31 kommenttia:

 1. Itse asiassa tuossa Ylen linkissä sanotaan:
  "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivoo, että tänään nimitetty hallitus pohtisi selkeän poliittisen päätöksen tekemistä al-Holilla olevien suomalaisten kotiuttamisen suhteen."

  Eli hän ei kehoittanut, vaan toivoi (!), että hallitus pohtisi (!). Jämäkkä kannanotto jälleen kerran. Ehkä olisi voinut näin joulun alla toivoa, mihin hallituksen pohdinnan hän toivoo päätyvän.

  Eiköhän tämä tyttöjen ykkösketju (vaikka jokainen heistä onkin hyökkääjä) roudaa kultamurut turvaan Suomeen. Ja totea myös, että Pekka on osoittanut tehokasta katumista, joten se asia on loppuun käsitelty. Pekka itsekin on varmaan samaa mieltä kuin ketjutoverinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkopolitiikan johtajana Niinistö olisi voinut tosiaan kertoa ihan itse, mitä tässä tilanteessa tehdään.

   Poista
 2. Olisi tosiaan Salen odottanut ärjäisevän vähän tylymmin siitä, että hänet on pidetty pimennossa tästä jo kuukausia jatkuneesta suunnittelusta ja myös järjestelyistä. Sen toki ymmärtää, että kaiken maailman toimittajamölleille ei etukäteen kerrota kaikkea herkästä operaatiosta, mutta TP:n pitää olla perillä tällaisesta. Mitä Mariniin tulee, niin oli merkille pantavaa, millä varmuudella hän totesi työllisyysprosentin nousevan tuohon 75%:n tavoitteeseen. Millähän PM sen tekee ellei lisäämällä julkisen sektorin työpaikkoja? Sehän se homman hoitaakin kotiin!

  VastaaPoista
 3. Sosiologiselta kannaltahan se mitä hallinnossa nyt tapahtuu kertoo jo olemassa olevasta taantumisesta autoritaarisen -- itse omat, julkilausumattomat tavoitteensa asettavan -- totalitarismin tilaan.

  Mitä ylevimpiä "ihmisoikeusideologioita" julkisesti tunnustetaan, sitä raadollisemmaksi poliittinen ja virkamieskoneisto tosiasiallisesti vallankäytössään muuttuu. Kun julkisuudessa ei pystytä enää käsittelemään mitään varsinaisia asiasisällöllisiä ongelmakysymyksiä, ja kun kaikki puhunta on pelkkää ylevöitettyä ihmisoikeusporopagandaa, kaikki tosiasialliset syy- ja seuraussuhteet jäävät läpikäymättä ja -- kuten natsi-Saksassa tapahtui ihan kaikkein hurjemmissakin tapauksissa kuten tehtäessä päätöstä "juutalaiskysymyksen lopullisesta ratkaisusta" Wannseen konferenssissa -- asiat alkavat "vain tapahtua" ilman että mitään selvää päätöstä tai vastuunottoa missään yhteydessä kirkastetaan.

  Juuri jostain sellaisesta nyt on kyse. Yhteiskuntamme on taantumassa, ja rajusti. Politiikalla on tietty, hyvin tunnustuksellinen ja ideologinen sisältö, mutta sen tarvitsemat päätökset "vain tapahtuvat" joskus jossakin, ja tilanne koko ajan on se, että kaikki kokevat ja kuvittelevat ratkaisujen syntyneen täysin legitiimillä tavalla ja olevan korkeasti moraalisten periaatteiden mukaisia.

  Tosiasiassa kaikki mikä päätöksiin vaikuttaa on viettitason motivaatiota -- juuri samanasteista järjettömyyttä kuin ihmistuhonta kaikissa totalitarismeissa tyypillisesti on. Asia ei muutu miksikään siitä, että nyt määräävät seksuaali- ja hoivavietit, jotka saavat naiset salaa ihailemaan raakoja machokulttuureita ja fokusoivat huolenpidon koskemaan toiskulttuureja -- ja tulilinjalle joutuvat esimerkiksi omien suomalaisten lasten ihmisoikeudet, tai ylimalkaan suomalaisten oikeudet omaan turvalliseen yhteiskuntaan.

  VastaaPoista
 4. Paljonkohan tämä ISIS-naisten ja lasten tuominen ja ylläpito on jo maksanut ja tulee maksamaan yhteiskunnalle. Veikkaisin, että jo nyt on mennyt reilu summa rahaa, vaikka vielä ketään ei ole ns. kotitiutettu.

  Valitettavasti tässä alkaa hieman motivaatio verojen maksuun laskemaan, kun rahat käytetään tällaiseen hölmöilyyn. Paljonkohan kurdeille ja ties mille salakuljettajille maksetiin, että "perheet" on saatu pois leiriltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä näkökulma tämäkin. Kustannuksista ei tässä yhteydessä ole juuri puhuttu.

   Poista
  2. On maksanut: 0,5 M€
   Tulee maksamaan: 29,5 M€

   Poista
  3. Kustannukset eivät ole viherkommunisteille ongelma: rahaa saa automaatista, sähköä tulee pistorasiasta eika valtionvelkaa tarvitse koskaan maksaa takaisin!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Odotan mielenkiinnolla minkä värinen lehti aloittaa ensimmäisenä muokkaamaan näistä Isis-äideistä vähintäänkin oman elämänsä sankareita ja kuka ensimmäisenä ehdottaa heitä palkittavaksi äitienpäivänä urhoollisesta ja sankarillisesta toiminnasta lastensa puolesta kalifaatin sorruttua. Tietenkin heistä tehdään malliäitejä naisasiaunionin probakandamyllyssä. Ei niin huonoa asiaa etteikö jotakin hyvää; hyvänä voisi pitää sitä että heidät asutetaan kehä kolmosen sisäpuolelle ja kohtapuolin paljastuu se virkamies.joka ylennyksen ja paremman urakierron toivossa päästää poliitikot piinastaan ottamalla vastuun maahantuonnista.

  VastaaPoista
 6. Miksi Haavisto haluaa väkisin maahan ihmisiä, joiden mielestä tämä Haavisto pitäisi taipumuksineen heittää katolta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä saamme kuulla vastauksen eduskunnan tulevassa välikysymyskeskustelussa - ellei Haavisto sattumalta joudu äkilliselle sairaslomalle kuten Paaterokin hetki sitten?

   Poista
  2. Tässähän se dilemma on. Miksi juuri ne, jotka kärsivät eniten Suomen kehitysmaalaistumisesta kannattavat sen tapahtumista eniten?

   Poista
 7. Tämä Al-Holin porukan tuominen Suomeen ja tämän koko operaation kustannukset? Myös virkamiesten työaikaa on kulunut ja tulee kulumaan.
  Jatkossa huostaanotettujen lastensuojelu maksaa huomattavasti. Mitä maksaa tänne tuotavien aikuisten elättäminen jos heidät tuodaan?
  Mitä tämä kaiken kaikkiaan maksaa?

  Entä turvallisuusriski? Kuinka paljon tänne tuotavat ihmiset aiheuttavat turvallisuusriskiä ja kuinka paljon Supo tai poliisi joutuu heitä vahtimaan?
  Onnistutaanko ehkäisemään mahdolliset terroriteot ja mitä se maksaa?

  Tiedetään, että naiset ovat matkustaneet sinne vapaaehtoisesti koska uskovat jihadismiin ja kalifaattiin.
  Lisäksi nämä naisethan ovat haastatteluissa todenneet edelleen uskovansa jihadismiin. Siksi he ovat iso riski suomalaisille eikä heitä pidä tänne tuoda!

  Naisethan voisivat antaa suostumuksensa siihen, että lapset tuodaan ilman äitejä!
  Tätä eivät kuitenkaan Haavisto ja kumppanit taida edes yrittää? Miksei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja terveysriski! Ei pidä unohtaa mutä kaikkia tauteja tuovat tullessaan.

   Poista
 8. Valitettavasti lastensuojelulle annetaan tässä tapauksessa sellainen kuuma peruna jota se ei pysty hoitamaan. Valtuudet ja keinot ovat nykyisin niin rajoitettuja ettei siellä pärjätä enää omienkaan kanssa ja tuollaiset aivopestyt fanaatikot ovat niin suuri turvallisuusriski että lopputuloksena voi olla ruumiita ja mitä todennäköisemmin onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tänne tuotavat lapset laitetaan jonnekin lastenkotiin, mitä se tekee muille siellä oleville kantasuomalaisille lapsille? Ovatko he varmasti turvassa?
   Vai salataanko muilta lapsilta sekä heidän vanhemmiltaan näiden tulijoiden todellinen tausta?

   Poista
  2. Tuohon totean, että kuten on tullut ilmi lastensuojelu laitoksissa olevista laiminlyönneistä, väkivallasta jne, tämä jihadiatien tuominen ei tilannetta paranna. Päinvastoin.

   Poista
  3. Ensimmäiselle Ykän kommenttiin vastanneelle anonyymille: he ovat aivan varmasti ilman turvaa. Tai ainakaan kukaan ei pysty sellaista takaamaan.

   Poista
  4. Liittyyköhän Helsingin yllättävä päätös sekoittaa päiväkotien ja koululaisten kouluvalinnat sekaisin tähänkin sen lisäksi, että ongelmalapset halutaan jakaa tasaisesti kaikkialle?

   Poista
 9. Yle tänään:

  "Pääministeri Marin: Ulkoministeri Pekka Haaviston toiminnalle al-Holin kysymyksessä on hallituksen hiljainen hyväksyntä"
  Marin lupaa, että asia perataan huolella läpi.

  https://yle.fi/uutiset/3-11112373

  Artikkelista poimittua:

  – Minulla ei ole tietoa mistään viranomaisoperaatiosta, päivämääristä eikä henkilöistä, Marin sanoi.

  Marin totesi, että asiaa on käsitelty hallituksen iltakoulussa ja Haaviston toiminnalla on hallituksen hiljainen hyväksyntä.
  ...
  ...
  Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan nyt on pohdittava onko lainsäädäntö ajan tasalla.

  – Mitään poliittisia päätöksiä ei ole tehty. Olen aivan samojen tietojen varassa kuin tekin. Terroristeja ei pidä tukea eikä auttaa, Kulmuni sanoi.
  ...
  ...
  Ylen saamien tietojen mukaan Suomi pyrkii aktiivisesti tuomaan al-Holin-leirillä olevat suomalaiset naiset ja lapset kotiin.
  Meneillään on operaatio, joka pyrkii tuomaan leirillä olevat suomalaiset tilaus-lennoilla Suomeen pienissä erissä.
  ---------------
  ---------------
  Onkohan Kulmuni nyt tilanteen tasalla? Lainsäädäntöäkö pitää tarkastella/muuttaa kun Haavisto touhuaa jotain mikä ei kestä päivänvaloa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LM/TS tänään:

   "Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa"

   https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4797295/Katri+Kulmuni+Keskusta+ei+hyvaksy+kaikkien+alHolin+suomalaisten+kotiuttamista++Paine+ulkoministeri+Haaviston+ymparilla+kasvaa

   Artikkelista poimittua:

   Kulmunin mukaan hallituksen iltakoulussa hyväksymä toimintalinjana on se, että ulkoministeriö on nimennyt erityisedustajan virkavastuulla selvittämään,
   kuinka al-Holin leirin suomalaisia lapsia voidaan auttaa.

   – Sellaista toimintalinjaa keskusta ei ole hyväksynyt eikä tue, että kaikki suomalaiset sieltä tuotaisiin tänne, Kulmuni sanoi Lännen Medialle.

   Poista
 10. Yle tänään:

  "Yle näki asiakirjan al-Hol-operaatiosta: Ulkoministeriö on valmistellut kaikkien halukkaiden palauttamista Syyriasta"

  https://yle.fi/uutiset/3-11112795

  Artikkelista poimittua:

  Ulkoministeriön johdolla luotiin marraskuussa suunnitelma palauttaa Syyrian al-Holin leiriltä kaikki palautukseen suostuvat henkilöt Suomeen.
  Heidät oli ensisijaisesti tarkoitus tuoda yhdellä charterlennolla Irakin Erbilin kautta Helsinki-Vantaan lentokentälle.

  Alustavan, ulkoministeriön asettaman aikataulutavoitteen mukaan lento oli tarkoitus järjestää viikolla 50 eli kuluvalla viikolla.
  ...
  ...
  Korpi-operaatio tarkoitettu erittäin salaiseksi

  Operaation suunnitteluun marraskuun puolivälissä perustetun työryhmän puheenjohtajana on ulkoministeriön työntekijä.
  Mukana työryhmässä on ulkoministeriön, sisäministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja puolustusministeriön edustus.

  VastaaPoista
 11. Että charter-lennoilla Suomeen. Miksi? Eihän oikeuskanslerikaan edellyttänyt muuta kuin lasten saamista turvaan.

  Stadin sossu on jo puolen vuoden ajan viilannut Isis-perheiden palveluja huippukuntoon. Millä perusteella heille luovutetaan myös asunnot ohi asuntojonon?

  Kulmuni sanoi, ettei keskusta hyväksy kaikkien Isis-vammaisten tuontia Suomeen. Tästähän on tulossa kissatappelu Katrin ja Sannan välillä. Miten pääsisin mattotuomariksi?

  VastaaPoista
 12. IL tänään

  "Poliisi: Tanskassa valmisteltu isoa terrori-iskua - 20 ihmistä pidätetty"

  Artikkelista poimittua:

  – Syynä operaatioon on epäily siitä, että tietyt valmistelut viittaavat suunniteltuun, ääri-islamistiseen terrori-iskuun, Kööpenhaminan poliisi kertoi keskiviikkona.

  Poliisi epäilee, että terrori-iskua on valmisteltu useilla paikkakunnilla. Poliisioperaatiossa on ollut mukana useita poliisipiirejä ympäri Tanskaa.
  ...
  ...
  Poliisi kertoi, että se on pidättänyt 20 ihmistä. Heidät on pidätetty 20 osoitteesta ympäri Tanskaa. Poliisin mukaan kaikki asiasta epäillyt saatiin pidätettyä.
  -----------------
  -----------------
  Juuri tätä toimintaa varten emme tarvitse yhtään enempää islamisteja Suomeenkaan.
  Suomalaisten turvallisuus pitää olla se tärkein asia!

  VastaaPoista
 13. Salen vastaus on mediateatteria. Luuletteko tosiaan, ettei olisi ollut tietoinen? Kuten kaikki muutkin. Nuo hallituksen tytöt ovat niin märkäkorvia, että pompottelevat vastauksiaan ja jankkaavat kun eivät uskalla muuta. Kyllä täältä löytyy Kokoomuksen poikia ja demari Erkki Tuomioja tämän allekirjoitti. Sopii tutkia lisää tätäkin näkökulmaa. https://www.ecfr.eu/article/commentary_open_letter_a_managed_return_of_isis_foreign_fighters?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=ecfr_press_release

  VastaaPoista
 14. Haluaisin ehdottomasti tietää, mikä tässä on ja on ollut Ohisalon rooli!

  VastaaPoista
 15. Ei se sale voi tuon tylymmin sanoa, syynä se runotyttö sillä makkarissa. Jos oot liian tyly tytöhjallitukselle niin eipä tipu jepelle pillua!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!