maanantai 29. heinäkuuta 2019

Kansainvälisiä trendejä

Yle kertoi, että Espanjan Barcelonassa alaikäisten maahanmuuttajien porukat ryöstelevät väkivaltaisesti turisteja ja muita uhreja. Syyksi jutussa esitettiin, etteivät hallinto ja Euroopan Unioni ole pitäneet näistä nuorista riittävästi huolta.

Oltiin syystä mikä mieltä tahansa, katalonialaiset ovat jutun mukaan muuttamassa käyttäytymistään, eivätkä radiosta kuulemani haastattelun mukaan esimerkiksi halua liikkua kaupungilla myöhään illalla. Eivätkä yhä useammat halua edes asua Barcelonan keskustassa.

Iltalehti kertoi, että myös Helsingin Kaivohuoneen edustalla tapahtui väkivaltainen ryöstö, jossa uhri ja häntä auttamaan saapunut henkilö joutuivat pahoinpidellyksi. Jutussa ei kerrottu mitään tietoja ryöstäjistä, joten tiedossani ei ole, oliko rikoksen poluilla suomen- vai ruotsinkielinen nuoriso, tuntematon kotimainen vähemmistömme vai kehitysmaista maahamme turvaa hakemaan saapunut joukko.

Yhtä kaikki, Iltalehden uutinen kertoi jälleen kerran siitä, kuinka yhteiskuntamme on nopeassa muutoksessa tavalla, joka on tullut tutuksi muualla Euroopassa. Ja totta puhuen jo aiemmin myös meillä Suomessa.

Nähtäväksi jää, millä tavoin yhä enemmän naisten ehdoilla kehittyvä Helsinki pystyy reagoimaan väkivaltaisen nuorison nostamiin haasteisiin. Ja mitä se tarkoittaa pääkaupunkimme tulevaisuuden kannalta - etenkin kun kantasuomalaisen väestön naisten hedelmällisyys on laskenut historialliseen alhaiseen lukemaan eli 1,04 lapseen naista kohti ja samaan aikaan muuttoliike kaupunkiin on vahvassa nousussa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Rantautuiko ruotsalainen kulttuuri Helsinkiin?
Toimiiko Itä-Helsingissä väkivaltainen maahanmuuttajajengi?
Tiedostava etujoukko ei välitä kansan tahdosta

15 kommenttia:

 1. IS 28.7.19

  "Miestä puukotettiin Espoossa – neljä miestä otettu kiinni"

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006187701.html

  Artikkelista poimittua:

  Yleisjohtaja, komisario Juha Haapalainen kertoo, että poliisi on ottanut neljä miestä kiinni tapahtumapaikalta. Kaikki neljä miestä ovat täysi-ikäisiä.
  ///////////////

  Tässäkään uutisessa ei ole mitään "oleellisia" tietoja kuten ei Iltasanoman uutisessakaan...
  Näinhän toimitaan ainakin jos rikolliset ovat ulkomaalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus: tarkoitus oli viitata Iltalehden uutiseen, johon Professori tekstissään viittasi. Ei siis Iltasanomien.

   Poista
 2. Enpä tiedä onko oikein sanoa että vihreä kaupunki Helsinki "kehittyy" naisten ehdoilla. Ehkä pitäisi sanoa: "Narsististen naisten ehdoilla." -- Mutta myös miehet sortuvat narsistisiin "tiedollisiin" todisteluihin. Kaikki politiikka on muuttunut narsistiseksi samaistumiseksi ismi-ideologioihin. Se riittää että nähdään oma minä jossain vahvistusta tarjoavassa aatteellisessa refleksiossa ja resonanssissa.

  Narsismi on se aikamme valtavitsaus. Myös monikulttuurisuus puhuttelee nimenomaan narsisteja -- he kokevat palkitsevana seurustelun vieraskulttuuristen kanssa.

  Joku sanoi, että naisen elämä on yksi suuri identiteettikriisi. Mutta on liian monen miehenkin.

  VastaaPoista
 3. Kansainvälistä trendiä näissäkin bänneissä:

  Yle tänään:

  Kansanedustaja suuttui Facebookille ja teki rikosilmoituksen, poliisi tutkii – "Ei ole tullut vastaan aiemmin"
  Kansanedustaja ei voinut vaalien alla julkaista päivityksiä Facebookissa.

  https://yle.fi/uutiset/3-10897352

  Artikkelista poimittua:

  Vallin kertoi kesäkuussa saaneensa vaalien alla Facebookiin 30 vuorokauden julkaisueston.
  Hänen mukaansa esto alkoi eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä eli 1.4.2019.

  Vallinin mukaan hänet bannattiin eli estettiin vuoden vanhasta päivityksestä.
  ...
  ...
  Vallin kertoi aiemmin, että hän sai kiellon lainattuaan suoran sitaatin Suomen Uutisten jutusta.
  Siinä kerrottiin, että "tietyillä ulkomaalaisilla ryhmillä on yliedustus eri rikostyypeissä".

  Kansanedustaja syytti, että toimenpide oli Facebookilta vaalivaikuttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on äärimmäisen huolestuttavaa, että Facebook on ottanut oikeudekseen määritellä "oikean" ja "väärän" maailmankatsomuksen. Näin etenkin nyt, kun myös kiistattomat tosiasiat saattavat tulla tuomiotuksi vääriksi mielipiteiksi. Onhan loppujen lopuksi niin, että länsimainen sivistys on luotu nimenomaisesti sillä, että yhteiskuntien taloudellinen ja suurelta osin muukin perusta on rakennettu tosiasioiden - eli tieteen ja tekniikan - varaan.

   Poista
 4. Tästä nimenomaisesta tapauksesta löytyy facebookista:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1608969239236637&set=p.1608969239236637&type=3&eid=ARC1-NteUinmy1X_tzebkVLFX0kPD4dxPHUc7BxRZxY_M_VUXXBZgOH8LmlUOJAeeqUVLvHsRYAzmHuN

  Oli alunperin kaivarin seinällä, nyt lienee poistettu. Ei liene yllätys, että veikkaukset etnisestä taustasta eivät ole turhia...
  Teksti menee näin:
  paikassa Kaivohuone.
  Eilen 19.52 · Helsinki ·
  Varotelkaa omianne: Eilen kävi ravintola Kaivohuoneella eli poikani poistui ravintolasta ja ravintolan ulkopuolella oli n 20 hlön maahanmuuttajaporukka jotka alkoivat kiskoa häntä sivummalle, hän pääsi kuitenkin pyytämään apua vahtimestarilta jotka sulkivat oven tylysti ja eivät auttaneet. Hänet pahoinpideltiin ja mm puhelin varastettiin ja nyös tilanteeseen apuun tulleita pahoinpideltiin jopa niin että yksi joutui sairaalaan. Myös apuun tulleita naisia tönittiin ja potkittiin.
  Uskomatonta ja ravintola sulki ovensa tilanteesta täysin ja ovat sitten täysin tietämätömiä tilanteesta. Rikosilmoitus on luonnollisesti tehty, mutta olkaa kaikki varovaisia ja kertokaa junioreille, tämä on ihan organisoitu ryhmä ja heille ihmishenki on merkityksetön.
  Tässäkin tilanteessa poikani oli vain yrittänyt päästä tilanteesta puhumalla pois ja suojellut itseään, mikään ei auttanut, he tulivat 5-7 henkilön ryhminä kimppuun.
  Olen pökertynyt ja äärimmäisen surullinen ja Ravintola Kaivohuoneen henkilökunta on ison selityksen velkaa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei "ulkomaanelävien" katupartiot aiheuta poliisissa mitään toimia?
   Ne saavat huseerata ja terrorisoida isoissa porukoissa miten tahtoo ja kantaväestö, joka kulkee yksin, kaksin tai pienessä porukassa, on heti altavastaaja ison ryhmän hyökätessä.

   Poista
  2. Herää epäilys,että poliisissa on liikaa Jari Taposen kaltaisia idiootteja ylikomisarioina.

   Poista
 5. Kansainvälisiä trendejä pystyy välttämään noudattamalla Australian pakolais- ja siirtolaispolitiikkaa.
  Mielestäni siitä kannattaa ottaa mallia ennemmin kuin noudattaa Ruotsin mallia.

  VastaaPoista
 6. Kansainvälisen trendin mukaan Suomessakin on alkanut näkyä tiukasti huiviin käärittyjä ihmisiä.
  Usein täällä sanotaan, että se on naisten vaapehtoinen valinta tai uskonnon mukanaan tuoma pukeutumiskoodi.
  Tästä "vapaaehtoisuudesta" näyttää mallia Iran. Toivottavasti samat lait eivät rantaudu tänne milloinkaan.
  On siis hyvä täällä pohjolassakin ymmärtää, että meidän kultuuria on syytä arvostaa ja suojella.
  Vai kumpi on parempi, esim. helteellä pukeutua huiviin/kaapuun vai liikkua ulkona vapaasti valittavassa, mutta säädyllisessä asussa?

  Yle tänään:

  "Iranissa tuomioistuin tyrmää naisten huiviprotestit – kuva ilman huivia voi poikia jopa 10 vuoden vankeustuomion"

  https://yle.fi/uutiset/3-10897723

  Artikkelista poimittua:

  Aktivisti Masih Alinejadin perustaman "valkoiset keskiviikot"-kampanjan ideana on rohkaista naisia julkaisemaan itsestään kuvia ilman päätä peittävää huivia.
  ...
  ...
  Teheranilaisen tuomioistuimen johtaja Mousa Ghazanfarabadi on uutistoimisto Farsin mukaan kertonut,
  että niitä, jotka kuvaavat itseään tai muita ilman huivia ja lähettävät ne Alinejadille, voi odottaa 1–10 vuoden tuomio.

  VastaaPoista
 7. Kansainvälisiä trendejä juu. Aika huima juttu!

  Yle tänään:

  "Tiesitkö? Facebook saa tietosi, vaikka sinulla ei ole FB-profiilia – Jatkossa nettisivun tulee kertoa, että tiedot luovutetaan somejätille"
  Jos nettisivulla on Facebookin tykkäysnappi, siirtyvät vierailijan tiedot yhteisöpalvelulle – vaikka nappia ei painaisi.

  https://yle.fi/uutiset/3-10898457

  Artikkelista poimittua:

  Nettisivujen tulee jatkossa varoittaa vierailijoitaan, että somejätti Facebook saa heidän tietonsa. Asiasta päätti Euroopan unionin tuomioistuin tänään.
  /////////////////

  Mitä tällaisella varotuksella on merkitystä jos ko. sivulle kuitenkin täytyy mennä?

  VastaaPoista
 8. Selaimeen on saatavissa Facebook-seurannan estäviä lisäosia

  VastaaPoista
 9. HS 30.7.19

  "Kymmenet lapset ja nuoret häiriköivät ja uhkailivat Vuosaaressa: Hätäkeskus ruuhkautui, poliisi kohdistaa alueelle lisäresursseja"
  Parvekkeille kiipeilyä, ostoskärryjen työntelyä ajotiellä, pullojen rikkomista ja uhkailua Aurinkorannassa ja Columbuksessa.

  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006188927.html

  Artikkelista poimittua:

  ”Näin useamman lapsen isänä olen vakavasti huolestunut Vuosaaren Aurinkolahden nuorisojengien toiminnasta”, mies aloitti päivityksensä.

  Mies kertoo, kuinka hänen huomautettuaan lapsia näiden vaarallisesta ja häiritsevästä ”hölmöilystä” isompikokoiset nuoret olivat piirittäneet hänet ja uhanneet väkivallalla.

  ”Sivullinen aikuinen soitti hätäkeskukseen, kiitos hänelle. Ja kiitos sinulle aikuinen vuosaarelainen mies, joka tulit tuekseni ja pidit huolen, ettei yksikään noista päässyt lyömään minua takaa”, mies jatkaa.
  ...
  ...
  ”Nuoriso kiipeili ventovieraiden parvekkeille, kärräili S-marketin ostoskärryjen kanssa ajotiellä, ja uhkaili useampaa aikuista yli 30 henkilön joukolla”, nainen kertoo kommentissaan Vuosaari-ryhmässä. Nainen kertoo soittaneensa hätäkeskukseen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!