tiistai 23. heinäkuuta 2019

Autopalot ovat jostain syystä lisäntyneet Viertolassa

Vantaan Sanomat kertoi, että Vantaan Viertolassa on tämän vuoden aikana poltettu autoja peräti kolmeen kertaan. Poliisi ei ole saanut kiinni tekijöitä, mutta on todennut että palot ovat jostain syystä lisääntyneet.

Olen aiemminkin kirjoitellut autopaloista pääkaupunkiseudulla, mainiten myös Viertolan. Tuolloin totesin, että "nämä tapaukset kertovat suomalaisen yhteiskunnan muuttumisesta, vaikka tekijöitä saattaa lähtökohtaisesti olla neljänlaisia: jotain asiaa kostavia rikollisia, satunnaisia pyromaaneja, Ruotsin tapausten perusteella uussuomalaisia tai neljäntenä vaihtoehtona ekoterroristeja."

Katsoin huvikseni Viertolan koulun nettisivuja. Niiden mukaan "oppilaamme puhuvat omana äidinkielenään 34 eri kieltä. Koulussamme järjestetään oman äidinkielen opetusta albanian, arabian, italian, kurdin, somalin, venäjän, vietnamin ja viron kielillä."

Ainakin koululaisten perusteella kulttuurien kirjo Vantaan Viertolassa näyttäisi olevan kohtuullisen suuri, vaikka sitä ei missään tapauksessa voikaan pitää monikulttuurisena slummina. Siten kaikki edellä mainitut neljä tekijävaihtoehtoa pätevät nyt puheena oleviin autopaloihin, eikä Ruotsin mallin mukaista maahanmuuttajavaikutusta voida sulkea pois.

Oli syy Viertolan autopaloille mikä tahansa, jotain yhteiskuntamme muutoksesta kertoo poliisin ohje, jonka mukaan "pysäköimällä paikalle missä on kameravalvonta ja liikennettä voidaan varmaan jossain määrin ennalta estää tulipaloja, mutta useimmiten pysäköintivaihtoehtoja ole kovin paljoa."

Toivottavasti negatiivinen yhteiskunnallinen kehitys saadaan pysähtymään Vantaalla ja muuallakin Suomessa ennen kuin se saavuttaa samanlaiset mitat kuin Ruotsissa, missä poliisi korostaa erikseen, ettei sillä ole maahanmuuttajakytköstä, vaikka jopa Pohjanlahden tällä puolella tuo kytkös on hyvässä tiedossa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS: Ruotsin väkivaltarikollisuudella ei maahanmuuttajakytkentää
Matinkylässä roihuaa edelleen
14 vuoden kuluttua Vantaalla asuvista kolmannes on maahanmuuttajia

14 kommenttia:

  1. Voihan autopalo syttyä vaikkapa tupakkia sytytellessä. Jos käy niin huono tuuri, että autoon kuolee polttopuuhissa ihmisiäkin, kannattaa laittaa kannabissätkä palamaan. Jos nimittäin käy käry, niin kantsa tekee syyllisestä syyttömän. Näin ainakin Ranskassa, joka on sivistyksen suurmaa:

    https://voiceofeurope.com/2019/07/north-african-muslim-migrant-who-murdered-jewish-neighbor-while-screaming-allahu-akbar-not-criminally-liable-because-he-was-high-on-cannabis-french-judge-rules/

    VastaaPoista
  2. Jännä juttu, kun yhteiskuntasuunnittelun kannalta Viertola on ideaali alue: sekaisin omistusasuntoja ja vuokra-asuntoja, tukiasuntoja ja muuta. Ei pitäisi segregaation lieveilmiöineen vaivata. Vaikea kyllä totta puhuen sanoa, miksi juuri tuolla poltetaan autoja. Alueena sellaista, että on varmasti helppo luikkia pakoon. Tekijät eivät välttämättä ole alueelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin tosiaan itsekin, miksi juuri Viertola. Mutta faktat ovat faktoja, joten niin vain sielläkin autot palavat eikä tekijöistä ole tietoa.

      Poista
    2. Aamulla tiesit/arvelit, mutta nyt jo unohdit?

      "Siis ei-toivotun maahanmuuttajan yhdenlaisen karikatyyrin."

      http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/07/rasisteja-sanoi-husu.html

      Poista
    3. Klikkaamassani blokissasi hienosti kuvaat uskottavasti yhdenlaisen karikatyyrin, jonkalaisilta saattaa autokin syttyä palamaan. Tämän blogin pohdinnassa asia/syyt jäävät jotenkin leijailemaan.
      (sis. sarkasmia)

      Poista
  3. Mielenkiintoista on se miten oman kulttuurimme kulttiesineet erottuvat omissakin silmissämme kulttuuritaustastamme vasta kun vieraskulttuuriset sosiopaatit alkavat rituaalinomaisesti poltella näitä.

    Väite ettemme tietäisi mitään tällaiseen käyttäytymiseen säännönmukaisesti syyllistyvistä on mieletön. Ihmistieteet tietävät kertoa heistä paljonkin. He ovat esimerkiksi miehiä, nuoria miehiä. Se johtuu siitä että tuli on seksuaalisesti kiihottava elementti.

    Saako sen lisäksi että toteaa heidän tulevan muista kuin omasta kulttuuristamme sanoa, että he ovat onnettomia nuoria miehiä? Kehittymättömiä nuoria miehiä? Mitä saa sanoa? Miten paljon täytyy jättää sanomatta, ettei syyllistyisi leimaamiseen ja "vihapuheeseen"? -- Naapurimaassa Peter Springare sanoi ääneen itsestäänselvyyksiä, joita ei saanut sanoa. Hän totesi joukkoraiskausten olevan kulttuurista rikollisuutta. Hän joutui niin esimiestensä puhutteluun kuin somen orwellilaisen obligatorisen vihapuheryöpyn kohteeksi.

    Yhteiskunnallinen keskustelumme on pöydän alla. Siellä ne pullon henget kiertävät, eikä niitä irti päästetä. Mitähän hirvittävää siitä seuraisi jos nekin jotka nyt supertehokkaasti hyssyttelevät kaikkea mahdollista joskus puhuisivat pelkäämättä toistensa moralisoivia reaktioita? Jos joku sopuli avaisi suunsa ja toteaisi että nyt saa tämä älyllinen epärehellisyys riittää?

    VastaaPoista
  4. En menisi suoraan osoittamaan uussuomalaisia. Alueella on myös antisosiaalisia suomalaisnuorukaisia, jotka ovat aivan yhtä potentiaalisia ilkivallantekijöitä (sosiaalitoimen vastaanottokeskus johon tulee erittäin moniongelmaisia nuoria).

    Tai he ja muu jännitystä etsivä irtoporukka yhdessä - voisi olla hyvinkin monikulttuurinen kokoonpano.

    Vantaalla on nähty myös mielenterveyspyromaanien aiheuttamia tuhopolttosarjoja, joten sekin on potentiaalinen vaihtoehto.

    Kolmas hyvä kandidaatti on kosto, mutta tämä tarkoittaisi rikollisjengien keskeisiä, hyvin kohdistettuja iskuja. Ihan mahdollista tämäkin.

    Ekoterrorin mahdollisuuteen en tässä kohden usko.

    Viertola on mielestäni hankalasti profiloitava alue, paljon hankalampi kuin jotkin Espoon tai Vantaan lähiöt.

    Ikävä ilmiö joka tapauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Ekoterrorismia minäkin pidän noista neljästä vaihtoehdosta epätodennäköisimpänä, mutta en sulkisi sitäkään pois.

      Poista
  5. Moraaliposeeraavat, maailmaa halaavat viherpunikki-hallituksen jäsenet tuskin ovat halunneet ajatella professorin artikkelissaan esittämänlaisten ongelmien todennäköistä lisääntymistä arvaamattomaan laajuuteen tulevaisuudessa, kun ovat seuraavanlaiseen sitoneet Suomenkin mukaan:

    "14 EU-maata on päässyt yksimielisyyteen siirtolaisten taakanjaosta – Suomi mukana",
    https://www.kansalainen.fi/14-eu-maata-on-paassyt-yksimielisyyteen-siirtolaisten-taakanjaosta-suomi-mukana/

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin epäilyttäväksi ja kyseenalaiseksi Suomen osallistumisen kehitysmaalaisista elintasopakolaisista aiheutuvaan taakanjakoon tekee se, että sitä on ajanut Rotschild-agentti Macron, joka DDR-Angela Hitler-Merkelin aisaparina johtaa kantaeurooppalaisten matalan intensitetin etnistä kansanmurhaa Kalergi-suunnitelman mukaisesti.

      Meidän viherpunikkiemme lailla moraaliposeerausta harjoittava pyöveli Merkel antaa tukensa toisen Rotschild-agentti Soroksen suuren mittaluokan valuuttakeinottelulla ansaitsemillaan miljardeilla tukemalle ja ihmissalakuljettajien itselleen erittäin tuottoisalla ”pakolais”-liiketoiminnallaan avustamalle kehitysmaalaisten maahantunkeutujien massa-invaasiolle Afrikasta Eurooppaan:

      ”Saksan liittokansleri Merkel: Välimeren pelastustoimet ovat ihmisyyden vaatimia”,
      https://www.kansalainen.fi/merkel/

      Kalergi-suunnitelma

      Poista
    2. Katsotaan nyt toteutuuko sopimus ja jos toteutuu niin missä muodossa. Lähtökohtaisesti kyse voi olla mistä tahansa alkaen kehitysmaalaisille räätälöidystä valtatiestä aina nykyistä tehokkaampaan kontrollointiin. Tosin pidän ensin mainittua kertaluokkaa todennäköisempänä kuin jälkimmäistä.

      Poista
  6. Ihan vain tiedoksi Viertolassa on palanut autoja jo yhdeksää kertaa 500m säteellä toisistaan helmikuusta lähtien 12kpl ja Simonkylässä yksi autotallipallo missä meni 20 autoa...

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!