perjantai 26. heinäkuuta 2019

Johtiko EU:n, Rinteen ja Ohisalon aktiivisuus kuolonuhreihin?

Suomi ja muut EU-maat lähtivät kesäkuun lopulla tukemaan Välimeren ihmissalakuljettajien toimintaa. Sama toistettiin vakuudeksi vielä heinäkuun alkupäivinä, vaikka ainakin pääministeri Antti Rinteen (sd)  tiedossa oli, että se johtaa uusiin hukkumiskuolemiin.

Näin tehtiin siitä huolimatta, että Italian ja muun EU:n nihkeys meren ylittäjien vastaanottamiseksi oli romahduttanut taksiliikenteen ja samalla mereen kuolleiden ihmisten määrän. Tämä näkyy hyvin tilastoista: vuonna 2018 Välimereen oli kuollut 2 217 henkeä, vuonna 2017 heitä oli 3 139 ja vuonna 2016 peräti 5 096. Tänä vuonna on juuri nyt näkyvien tilastojen mukaan mereen kuollut vain 669 hukkunutta.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Suomen ja muiden EU-maiden uusi into tarjota meren ylittäjille elämä Euroopassa on käynnistänyt kuolemanmatkat jälleen. Helsingin Sanomien mukaan Libyan rannikolle pelätään nimittäin hukkuneen kertaheitolla noin 150 ihmistä.

Tässä tilanteessa haluaisin kysyä pääministeri Antti Rinteeltä ja asiaa ajavalta ministeriltä Maria Ohisalolta (vihr), että kuinka tämän asian hoitaminen on sujunut niinkuin omasta mielestä. Sekä vielä, että miltäs nyt tuntuu? 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kahdeksasta tuli kolmetoista
Vihervasemmiston hallitus ryhtyi tukemaan ihmissalakuljettajia
Ehdotan Nobelin rauhanpalkintoa Libyan rannikkovartiostolle

16 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Moro!
  Jos uutisointi olisi tässäkin tapauksessa neutraalia, olisi pitänyt HS:n ja Yle:n kirjoittaa että; Libyan rannikolla epäillään tai arvellaan hukkuneen noin 150 henkeä. Ei "pelätään". Tuolla yhdellä sanalla on suuri merkitys kontekstiin.

  VastaaPoista
 3. Toivotan Italian sisäministeri Matteo Salvinille onnea ja voimia pyrkimyksessään pelastaa oma maansa siirtolaisten invaasiolta.
  Siinä on mies, joka edes yrittää toisin kuin kotimaiset viher- ja kokoomusministerit toimiessaan sisäministerinä.

  VastaaPoista
 4. Hutisalo vastaa, että ei tunnu miltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei tunnu, niin on hänellä kova nahka. Tai vaihtoehtoisesti heikko ymmärrys syy- ja seuraussuhteista.

   Poista
  2. Veikkanpa, että heikko ymmärrys.

   Poista
 5. Terveisiä lomailevalle Antille!

  OM 25.7.19

  "Boris Johnson laittaa maahanmuuton kuriin Australian mallilla"
  Tuoreen pääministerin mukaan Britannia on varautunut Brexitiin paremmin kuin monet uskovat ja maahanmuuttopolitiikkaan tulee nyt järjestys.

  https://oikeamedia.com/o1-115915

  Artikkelista poimittua:

  Tuore pääministeri Boris Johnsonin ilmoittaa, että Britannia tulee ”radikaalisti kirjoittamaan uudelleen maahanmuuttojärjestelmänsä”, kertoo BBC.
  ...
  ...
  Pääministeri Johnsonin tavoitteena on laittaa Britannian maahanmuutto viimein järjestykseen.
  Hän ehdottaa otettavaksi käyttöön samanlaisen pistejärjestelmän kuin on erittäin tiukasta maahanmuuttopolitiikasta tunnetulla Australialla.

  "Maahanmuuttojärjestelmän on muututtava", Johnson sanoi tiukasti.
  //////////////////////

  Hienoa, että vetovoimatekijöitä vähennetään toisin kuin Suomen ministerit toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boris Johnson ei ole Brysselin korruptoima maanpetturi:

   ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ‘New Norm’”,
   http://www.breitbart.com/london/2017/12/18/eu-white-mass-migration-nor

   ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 6. Yhteiskunnallisesta keskustelustamme puuttuvat ne käsitteet, joilla voisimme nostaa käsittelyyn nyt tunnistamattomina alitajuntaan jäävät, hmmm, sairaat humanistiset oikosulut -- eli ne uhriajattelun voimaannuttavat ja ryhmävahvistuksella sementoidut älylliset väistöliikkeet, joiden vallassa ajaudumme kiihtyvällä vauhdilla kohti koko Euroopan kulttuuriperinteen romahdusta.

  Miten ministerimme nämä aivojensa humanistiset oikosulut tunnistaisivat saati tunnustaisivat? Silmät eivät näe metriä kauemmaksi -- ne näkevät vain valtalehdistön otsikot. Ja ne otsikot eivät sisällä muuta kuin humanistisen oikosulun tehoefektejä.

  Mussupuheita pidetään "kunniassa". Kuka nyt ihan ensimmäiseksi sanoisi, että tämä vakuuttuneilla moralistisilla äänenpainoilla mainostettu "toinen toisensa kunnioittaminen" on vain yksi sinänsä lievä mutta älyttömyyksiin kasvaessaan aivan sairas kunniakulttuurin muoto? Ja että me nyt elämme hyvin liukkaalla ja kiihtyvästi viettävällä pinnalla? -- Kuka sanoisi, että niin sanotut "vihapuheet" eivät ole mitään mitä meidän tulisi torjua, vaan torjuttava alitajunnan aines on jotain aivan muuta? Ja että "vihapuheet" ovat oikeastaan ainoa parantava terapia koko ajan sairaaammaksi käyvään narsistisen uhriajattelun ja yhteiskunnan totalitarisoitumiseen johtavan voimistuvan ryhmävahvistautumisen purkamiseksi.

  Puheiden suitsiminen -- mikä tapahtuu siis mitä hienoimmin verukkein kuten juuri "kunnioittamisen" merkeissä -- ja sensuuri, kieli-ilmaisujen sementoituminen niin että leimasanat muuttuvat maagisiksi taikasanoiksi joilla kriittisten yksilöjen kuvitellaan uhkaavan kokonaisia kansanryhmiä, koko ajan jo vahvistuva ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri -- tämän kehityksen päässä odottaa totalitarismi. Tässä meidän pitäisi nähdä se taivaanrannat ydistävä sateenkaari, jonka elkupäässä on narsistinen viehtymys toiskulttuuureihin ja toisessa päässä odottaa nollatoleransseja vaativa totalitarismi.

  VastaaPoista
 7. Pari päivää sitten oli teloitusyritys Helsingissä, Turun torin puukotustapauksesta on pari vuotta ja nyt sai Kontulan konnakin tuomionsa.
  Nimestä päätellen taitaa olla sitä ihku ihanaa tuontitavaraa jota Ohisalo ja kumppanit ovat hommaamassa tänne "taakanjako"-sopimuksen myötä.
  Onko tosiaan niin ettei tälle järjettömälle Euroopan matutukselle mahdeta mitään?
  Kukaan ei tiedä kuinka monta tappajaa tai raiskaajaa tulijoiden joukossa tulee!
  Toisaalta eikö Rinne ja Ohisalo etc. tajua miten hölmöjä idiootteja he ovat auttaessaan salakuljettajien bisnestä? Vai eivätkö he vaan välitä kotimaastaan?

  IL tänään:

  "Kuolema oli parin millin päässä, uhri pakeni huoltoasemalle — 19-vuotias tuomittiin Kontulan Nesteen puukotuksesta"
  Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan Abdibadri Mustafe Duaalen neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/304fdeed-49e2-4dcb-9b58-2184a5e64c70

  Artikkelista poimittua:

  21-vuotias mies oli saanut keittiöveitsen terän vatsaansa. Terä oli muun muassa lävistänyt maksan.

  Uhrin hengenmeno oli ollut hyvin lähellä. Terä oli pysähtynyt alaonttolaskimon seinämään.
  Jos terä olisi puhkaissut laskimon, olisi nuori mies lääkärin arvion mukaan hyvin todennäköisesti menehtynyt verenvuotoon.

  Helsingin käräjäoikeus katsoo, että veitsi-kolmikosta juuri Abdibadri Mustafa Duaale on kohtalokkaan lyönnin iskenyt. Vammasta päätellen hän oli käyttänyt lyönnissään voimaa.
  ...
  ...
  Yksi on lapsenhyväksikäyttäjä
  ...
  ...
  Yksi vastaajista sai myös ehdottoman vankeusrangaistuksen. Ehdottomaan tuomioon tosin vaikutti saman, nykyään 24-vuotiaan miehen aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeudesta saama ehdollinen tuomio lapsen hyväksikäytöstä.

  24-vuotias sai muun muassa törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja kolmen kuukauden rangaistuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Nimestä päätellen taitaa olla sitä ihku ihanaa tuontitavaraa jota Ohisalo ja kumppanit ovat hommaamassa tänne "taakanjako"-sopimuksen myötä."

   Etteivät nuo Brysselin vasallit kykene ajattelemaan edes millaista helvettiä he ovat rakentamassa omalle jälkikasvulleenkin!

   Kalergi-suunnitelm

   Poista
 8. Suomikin on mm. Polpoineen ja nettikyttineen edennyt hyvän matkaa tällä tiellä:

  "Europas länder går mot full anarkotyranni

  Youtube-stjärnan Black Pigeon Speaks varnar i en ny video för att västerländska länder i allmänhet, och Storbritannien i synnerhet, är på väg in i ett politiskt system som kallas anarkotyranni: Staten har genom massinvandring skapat anarki och när medborgarna protesterar dömer man dem med tyranniska metoder.

  Anarkotyranni är ett begrepp som myntades 1992 av den amerikanske nationalisten och skribenten Sam Francis (1947-2005)...",
  https://www.svegot.se/2018/03/25/europas-lander-gar-mot-full-anarkotyranni/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. IL tänään:

  "Poliisin synkät tilastot: henkirikosten määrä kasvoi viidenneksellä"
  Kaiken kaikkiaan poliisille ilmoitettujen rikosten määrä on vähenemään päin. Tänä vuonna poikkeuksen muodostavat henkirikokset ja seksuaalirikokset.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/df9a4064-6534-4842-903a-0b6f2f2f0c21

  Artikkelista poimittua:

  Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan trendinä onkin turvallisuusongelmien kasautuminen yhä pienemmälle väestöryhmälle sekä näiden keskittyminen tietyille alueille.

  VastaaPoista
 10. Kyllä ne toiset pitää huolta kotimaastaan mutta toki ongelmaa levitetään osalle Eurooppaa ja meidän Anttikin pääsee taas tekemään kertaluontoisen päätöksen...
  Jännä ettei edes Yle enää kehtaa kirjoittaa turvapaikanhakijoista vaan nyt tänne työnnetään ihka oikeita siirtolaisia...vai olisko elintasopakolaisia?

  Yle tänään:

  "Italian sisäministeri ei päästä oman maan rannikkovartioston alusta satamaan laivalla olevien siirtolaisten vuoksi"
  Matteo Salvinin mukaan lupa alukselle heltiää vasta, kun muut EU-maat suostuvat ottamaan siirtolaiset vastaan.

  https://yle.fi/uutiset/3-10895939

  VastaaPoista
 11. Ohisalo ja Rinne eivät tajua tämänhetkistä asemaansa ja sitä, että heidän aloitteensa menevät tiedoksi reaaliajassa ihmissalakuljettajille ja ilmaista elatusta kärkkyville laittomille ja Euroopalle tuhoisille tulijoille.
  Mitään eivät ole oppineet Sipilän vuosisadan munauksesta. Syitä voi vain aavistella, mutta vaihtoehtoina ovat sinisilmäinen typeryys tai halu nuoleskella EU:n eliittiä, joka ilmeisesti vähät välittää eurooppalaisten tulevaisuudesta.

  VastaaPoista
 12. Johti/johtaa.
  S Oikkosen Alkonkassalla olevassa kirjoituksessa annetaan asiaan tyhjentävä selitys. Voi meitä raukkoja.

  http://alkonkassalla.blogspot.com/2019/07/politiikan-loppu.html?view=flipcard

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!