maanantai 22. heinäkuuta 2019

HS: Ruotsin väkivaltarikollisuudella ei maahanmuuttajakytkentää

Kun selailin tämän päivän Helsingin Sanomia yllätyin siitä, että lehdessä oli pitkä juttu Ruotsin rikollisuudesta. Siinä kerrottiin, että käsikranaateista on tullut arkea ja että ampuma-aseiden kautta henkensä menetti viime vuonna useampia ihmisiä kuin koskaan - yli 40 kappaletta.

Jutussa kerrottiin rikosten tekotavoista ja niiden välittömistä motiiveista varsin yksityiskohtaisesti. Samoin mainittiin rikollisjengit ja brittiläinen kuolonuhri. Sekä aseiden alkuperä entisen Jugoslavian alueella.

Yhdestä asiasta kuitenkin vaiettiin totaalisen täydellisesti. Se oli rikoksentekijöiden etnis-kulttuurinen identiteetti. Uhreistakin mainituksi tuli vain "brittipoika", joka nukkui samassa sängyssä äitinsä, isosiskonsa ja pikkuveljensä kanssa kun ikkunasta lennähti kranaatti.

HS:n uutisen luettuani olin surullinen. Kun maan pääsanomalehti tekee reportaasin nyky-Ruotsissa esiintyvästä suunnattomasta väkivallasta ja jättää kertomatta sen oleellisimman perussyyn eli maahanmuuttotaustan, on kyse tarkoitushakuisesta propagandasta, jonka ainoa tarkoitus on johtaa lukijaa harhaan.

Tässä yhteydessä ihmettelen erityisesti toimittajan omia motiiveja - millä ihmeen tavalla hän perustelee itselleen lukijakuntansa harhaanjohtamisen? Ja miksi HS:n päätoimittaja sekä lehden omistajat siunaavat tämän toiminnan?

Samalla ihmettelen julkisen sanan neuvostoa, joka on julkaissut journalisteille ohjeet. Niiden kahdeksannen pykälän mukaan "journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen".

Koska HS on jutussaan kiistatta pyrkinyt totuuden peittämiseen ja lukijakuntansa harhaanjohtamiseen, jään suurella mielenkiinnolla odottamaan, reagoiko JSN juttuun jollain tavalla - tai pikemminkin surullisesti toteamaan, ettei se näe aiheelliseksi kommentoida asiaa.

Samalla jään miettimään, että kuinka suuri osa suomalaisista ei ole tietoinen ruotsalaisen väkivalta- ja myös raiskausrikosten liittymisestä kuningaskunnan maahanmuuttopolitiikkaan. Vaalitulosten perusteella luku näyttäisi olevan yli 80 prosenttia.

Tai sitten osa väestöstä ei pidä maahanmuuttoon liittyvää väkivaltaa ja yhteiskunnan kehitysmaalaistumista merkittävänä tulevaisuudenuhkana, vaan kuvittelee sinisilmäisesti Suomen pystyvän välttämään sen, mikä on monin paikoin jo tuhonnut ruotsalaisen yhteiskunnan. Vai voisiko olla suorastaan niin, että ylivoimaisesti suurin osa maanmiehistäni suorastaan toivoo samaa - kranaatteja, ihmisten ampumisia ja raiskauksia - myös Suomeen: niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.

Tämän vaihtoehdon puolesta puhuu kuitenkin se, että maamme eri valtamedioita lukiessa ruotsalaisessa yhteiskunnassa tapahtuneen kehitysmaalaistumisen rantautuminen myös Suomeen näyttää olevan lehtitalojemme toiveissa, sillä ei kai HS:n tässä puheena olevan jutun kaltainen maahanmuuttoaspektin salailu propagandatarkoituksessa voisi muuten olla niiden ilmiselvä toimituksellinen linja.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
IS:n pääkirjoitus oli harhaanjohtava ja loukkaava
Mitä Maria Pettersson kertoo journalismistamme?
HS:n seksuaalirikosjutussa jäi harmittamaan kaksi seikkaa

20 kommenttia:

 1. "Totuus" on sitä mikä koetaan totuudeksi. Kun yhteiskunnallista keskustelua ihan yleisesti käydään ylimitoitetuilla yleiskäsitteillä, jotka noituvat ymmärryksen, tietysti kaikki "asioista kiinnostuneet" ihmiset kokevat omaavansa ja hallitsevansa "tositietoa" maailman menosta.

  Tapa jolla ylileveät yleiskäsitteet noituvat ymmärryksemme on kamala. Puhumme "maahanmuutosta", "siirtolaisuudesta", "pakolaisuudesta", "turvapaikoista" -- kun meidän pitäisi puhua Afrikan väestöräjähdyksestä ja kansainvaelluksesta. -- Kuinka journalisti voisi kysyä olennaisia kysymyksiä -- esimerkiksi syitä sille miksi suursijoittajat suosivat kansainvaellusta, ehkä ulospääsemättömään kriisiin ajautuvia kansallisvaltioita lainoittaakseen? -- ja kun sekä journalistit että poliitikoille tilaustöinä tutkimuksiaan tekevät tilastomanipulaattorit ovat harhaisten käsitteidensä noitumia, mitä mahdollisuuksia demokratialla on?

  Demokratia viettää kesäjuhliaan Porin areenalla jonne kaikki narsistit ovat kokoontuneet. Kuka voi edes kuvitella että "yhteiskunnallinen keskustelu" voisi oieta miltään suunnalta, kun tuollaiset journalistiset myllyt pyörittävät institutionalisoituneita vääriä käsitteitään. Kuinka monta kertaa siellä yhdessäkään puheenvuorossa mainitaan kansainvaellus tai Soroksen motiivit?

  Ylimittaiset yleiskäsitteet luovat tajuntaan hallinnan ja totuuden illuusion. Eikä kyse ole ainoastaan tiedollisesta totuudesta, vaan sama ymmärryksen noituminen koskee myös moraalisia tulkintatarpeita. Puhumme "ihmisyydestä", "ihmiskäsityksekstä ja -kuvasta", "ihmisarvosta ja -oikeuksista" -- ja taustalla on vain joukko tajuttomuuteen saakka lavennettuja ylimitoitettuja mielikuvia siitä mikä on "ihminen". Kun otamme totena mielikuvat ylihistoriallisesta, ylikulttuurisesta, ylikansallisesta ja yliyhteisöllisestä ihmisestä, emme tietenkään näe, että tällainen yli-ihminen viihtyy vain kaikkein suvaitsemattomimmissa, nollatoleransseja vaativissa yli-ihmisopeissa.

  Porin areenalta on suora tie totalitarismiin.

  VastaaPoista
 2. Ei unohdeta myöskään Ruotsin jatkuvia autopaloja. Mikähän ryhmittymä niitä mahtaa aiheuttaa (?) ja valitettavasti ne ovat saavuttaneet Suomessakin jo ainakin pääkaupunkiseudun kuten olemme tämän vuoden aikana saaneet uutisista lukea.

  VastaaPoista
 3. En minä hämmästele Hesarin enkä sen toimittajan motiiveja. En enää. Joskus aikoinaan, silloin kun olin nuorukainen, tunnettiin sellainen tieteenala (no ehkä suoranaisesta tieteenalasta ei ollut kyse) kuin kremnologia, jossa Neuvostoliiton median kirjoitelmien takaa etsittiin piilotettua ja kätkettyä informaatiota. Moiseen asiaan ja etenkin sen tarpeellisuuteen suhtauduttiin vähintäänkin huvittuneesti. Nyt, kun sama tarve koskee merkittävää osaa suomalaisesta mediasta, se ei ole enää huvittavaa. Eikä tilanne ole muuttunut parempaan vaan pikemminkin pahempaan suuntaan.

  Tässä jokunen aika sitten Hesarin kirjoitukseen tukeutuva kirjoittaja etsi keinoja joilla voisi estää uuden Hitlerin valtaannousun Suomessa. Siinä hän sitten listaili moista tavoitetta ajavista henkilöistä varottavia tunnusmerkkejä tyyliin:

  -kansallismielisyys, suomalaisuude
  - pakkomielteinen ja vääristelevä korostus
  -terveen kansainvälisen yhteistyön esto
  -pakkomielteinen maahanmuuttovastaisuus
  -valhepropaganda loputtomin toistoin, elintilan valtaaminen myös mediassa ja somessa keinoina
  sairas flirttailu väkivallalla ja rasismilla
  -humanismin, taiteen ja kirjallisuuden tuho
  -kilpaurheilun nosto kulttuurin huipulle
  -kyttääminen ja haitanteko esim. netissä, uhkaukset, iskut
  -varsinaisten tarkoitusperien kätkentä
  -maskuliinisuus, väkivaltaisuus, militarismi

  Väistämättä tuli mieleen, että kirjoittaja oli rakentelemassa omaa Malleus Maleficarumiaan, Noitavasaraa, jonka avulla voidaan tunnistaa näitä paholaisen kanssa liiton tehneitä. Ettei vain Hesari olisi viemässä seuraajiaan kohti pimeää keskiaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa kansalaiset voisivatkin oppia tunnistamaan totalitarismin todelliset tunnusmerkit -- kuten narsismin, itseidentiteetin ekstrapolaatiot eli identiteettipoliittiset ismit, ja kaikkein symbioottisimpana vaikuttajana syvällä alitajunnassa muhivan ja voimaannuttavan uhriajattelun -- jos nämä tunnistettaisiin samalla tarkkuudella jolla nyt kvasiselityksen tarjoavia opillisia pintaismejä toistellaan, asiat voisivat olla paljon paremmin.

   Mutta enemmistö -- se kielimaailman valta-ajattelu, joka omaa sen ilmaisullisen "totuuden" joka totuudeksi laajalti koetaan -- ei kyllä omaa narsismiaan eikä oman aikamme narsistisuutta tunnista. Se tunnustaa vain niitä oppeja joiden yhteydessä sille on opetettu "hyvän" ja "pahan" käsitteet.

   Ajatteles, jos ihmiset vaikkapa yhtäkkiä ymmärtäisivät omien narsististen taipumustensa yhteyden Hitlerin sairaaseen narsismiin. Kun Hitlerin suunnitelmat haaksirikkoutuivat ja perikato oli edessä, hän huusi vielä viimeisenä narsisminsa kliimaksina: "Saksan kansa on pettänyt minut!" -- Ajattele mikä tajunnallinen mullistus tapahtuisi vaikkapa feministin aivoissa jos hän äkkiä ymmärtäisi miten sairaaseen uhriajatteluun hänen "oikeudentuntoinen" idealisminsa perustuu.

   Stalinista ja Hitleristä enemmän jutussa johon pääsee nimeäni klikkaamalla.

   Poista
  2. Sen verran olen optimisti, etten voinut olla panematta merkille Vihreiden eduskuntaryhmän koostumusta ja kysyä, että mitä se kertoo niistä miehistä, joille luonnon- ja ympäristönsuojelu ovat tärkeitä. Ja joilla on lajinsisäiset miehiset tarpeet siinä kuin muillakin miehillä.

   Poista
  3. Onko niillä lajityypillisiä miehisiä tarpeita???

   Poista
  4. Onko vihreät muunsukupuolisten eduskuntaryhmä.

   Poista
 4. On myös julkaisuja, jotka kertovat asiat totuudenmukaisesti.

  IL tänään:

  "Vihan valtakunta"
  Orjakauppaa, joukkoraiskauksia, kansanmurha, julkisia mestauksia... Isis-järjestön islamilaisen kalifaatin hirmuteot ovat kuin pahimmasta kauhuelokuvasta.
  Lyhyen aikaa elänyt "Isis-valtio" oli ehkä 2000-luvun alun hirvittävin yhteiskuntakokeilu.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4a086c33-8a04-4cc9-9c12-d9a5c8495dc1

  Artikkelista poimittua:

  Hirmuteot
  Irakin ja Syyrian alueelle levittäytyneen kauhujen kalifaatin tarkoitus oli alistaa kaikki kansat valtaansa.
  Isis noudattaa islamin sunnalaista tulkintaa, joten kaikkien muiden uskontokuntien edustajien lisäksi sen vihollisia ovat myös shiiamuslimit.

  Järjestö langetti ankaria rangaistuksia pienistäkin rikoksista.
  Vääräuskoisia, rikollisia sekä järjestön vihollisia rankaistiin muun muassa ruoskimalla, katkaisemalla heiltä ruumiinosia kuten käsiä, leikkaamalla pää irti, sekä hirttämällä ja ristiinnaulitsemalla. Naiset ja lapset raiskattiin ja heitä kidutettiin.
  Osa uhreista myös poltettiin elävältä.
  Monet näistä kammottavista rikoksista ihmisyyttä vastaan kuvattiin videolle Isisin toimesta ja ne julkaistiin internetissä.
  ...
  ...
  Jopa pikkulapsia ja vanhuksia joukkoraiskattiin ja kidutettiin Isisin jäsenten toimesta pahimmillaan vuosien ajan.
  Jesidinaiset ovat useaan otteeseen kertoneet, että heidän täysin järjestelmälliseen orjuuttamiseen, kiduttamiseen ja raiskaamiseensa eivät syyllistyneet pelkästään miehet
  vaan myös Isisin toiminnassa mukana olleet naiset.

  Isisiin aikanaan liittyneet ja järjestön toimintaan tavalla tai toisella osallistuneet suomalaisnaiset haluavat nyt siis kalifaattinsa romahdettua palata takaisin Suomeen.

  Isisin hirmutekojen uhreiksi joutuneilla ja julmuuksista hengissä selvinneillä jesidinaisilla ja -lapsilla ei kuitenkaan ole enää koteja tai kaupunkeja minne palata.
  Ne on kaikki tuhottu Isisin toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän ilman muuta Iltalehden (ja MTV3.n) olevan muuta valtamediaamme rehellisempi. Mutta tuossakin kirjoituksessa taisi jäädä huomaamatta islamistien ja meihin kohdistuvan maahanmuuton välinen syy-seuraussuhde.

   Eiväthän Ruotsissakaan ongelmia aiheuta ISIS-tyyppiset islamistit vaan todennäköisesti varsin maltillisesti uskoonsa suhtautuvat maahanmuuttajat.

   Poista
 5. Hesari ei julkaissut tätä kommenttiani juttuun:
  "Ruotsalaiset ovat päättäneet maahanmuuttopolitiikastaan demokraattisesti ja ymmärtäen, että kielteisiäkin ilmiöitä tulee. Kokonaisetu ratkaisee."
  Ilmeisesti moderaattori piti kommentiani epäsopivana. Mistä tämä kertoo?

  VastaaPoista
 6. Ainakin ruotsalainen Bandidos rupeaa olemaan hyvin monikulttuurinen. Lisäksi sillä on paljon "aliurakoitsija" jengejä, jotka ovat nimenomaan maahanmuuttajien omia ja muslimien hallitsemia.

  https://www.expressen.se/nyheter/krim/bilderna-avslojar-bandidos-hemliga-liv-vill-inte-synas/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös näillä monikultuureilla ole yleensä omat matu-kerhot? Tuon Bandidoksen kanssa Satudarahilla kerrotaan olevan lämpimät välit, joten siitä ilmeinen kytkös Ruotsinmaalla.

   Mikäs se olikaan pari vuotta sitten Helsinkiin rantautunut sekarotuisten kerho? Kaikki menee alamäkeen...

   heppa

   Poista
  2. Olen siinä käsityksestä, että nuo kerhot ovat varsin suvaitsevaisia jäsentensä taustoja kohtaan.

   Poista
 7. 60-70-luvun taitteessa huomattiin, että Vapaussodan voitti "väärä" puoli. Ei tullut Neuvosto-Suomea > tämä ei ole meidän maa > kaikki keinot on käytettävä vääränlaisen Suomen tuhoamiseksi. Toivottavasti vasemmiston piiristä löytyy uusi Väinö Tanner, silloin Suomella saattaisi olla vielä toivoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ei-vasemmiston puolelta sen verran yhteistä tahtoa, ettei reilusti alle 40 prosentin äänimäärällä voitaisi määrittää maassa noudatettavaa poliittista linjaa, kuten tällä hetkellä tapahtuu.

   Poista
  2. Kepu pettää aina.

   Poista
 8. Brysselin Pravda tukee propagandallaan sen takapirun, bilderbergi-globalisti Antti Herlinin Bilderberg-agendaa, johon kuuluu mm. kansallisvaltioiden hävittäminen muukalaisten massainvaasiolla. Kansallisvaltiot ovat yksi este globalisti-pankkigangsterien Uuden maailmanjärjestyksen toteuttamiselle.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Tämäkö on maailmoja halaavan "natsittaja"-sisäministeri Ohisalon tavoittelemaa avointen rajojen ihanne-Suomea?

  "ISIS-terroristi: Päiden leikkaaminen ja kurkkujen katkominen on Islamin kirjoitusten mukaista",
  https://www.kansalainen.fi/isis-terroristi-paiden-leikkaaminen-ja-kurkkujen-katkominen-on-islamin-kirjoitusten-mukaista/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. Saman verran Ruotsissa hyökätään veitsien ja puukkojen kanssa tappoaikeissa kuin pyssyjenkin kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!