torstai 6. kesäkuuta 2019

Toive Maria Ohisalolle

Tanska sai vasemmistoenemmistöisen parlamentin ja sen myötä todennäköisesti vielä Suomeakin vasemmistolaisemman hallituksen. Suurimman tappion sai lähinnä meidän Perussuomalaisiamme vastaava Tanskan kansanpuolue, jonka kannatus enemmän kuin puolittui.

Tanskan vasemmiston voittokulku ja Kansanpuolueen alamäki liittyivät siihen, että juutit ovat varsin yksimielisiä maahanmuuttopolitiikastaan. Se tulee olemaan - ainakin poliitikkojen puheiden perusteella - paljon Suomea tiukempaa myös vasemmistohallituksen kaudella.

Tämä tosiasia on tehnyt Kansanpuolueesta varsin tarpeettoman, eikä asiaa ole auttanut se, että viitisen prosenttiyksikköä heidän äänistään valui vieläkin tiukemman maahanmuuttopolitiikan kannattajille. Tanskalaisten kannalta jälkimmäisellä asialla ei kuitenkaan ole merkitystä edellä mainitsemastani syystä - eli siitä, että Kansanpuolueen taannoinen korkea kannatus on jo johtanut maahanmuuttopolitiikan järkeistymiseen.

Kun Suomikin on nyt saanut varsin vasemmistolaisen hallituksen ja sille vihreän sisäministerin, olisi hienoa, mikäli se noudattaisi Tanskan esimerkkiä ja omaksuisi eduskunnan toiseksi suurimmaksi vaaleissa nousseen maahanmuuttorealistisen puolueen maahanmuuttolinjaukset. Valitettavasti hallitusohjelma ei sellaista lupaa, mutta tutkijankoulutuksen saaneen ministeri Maria Ohisalon (vihr) voisi korkean koulutuksensa oletettavasti antamien valmiuksien perusteella toivoa ymmärtävän asian.

Joka tapauksessa on loistavaa, että edelle kirjoittamani logiikan omaksunut Jussi Halla-aho (ps) on päättänyt pyrkiä uudelle puolueensa puheenjohtajakaudelle. Niinikään tutkijankoulutuksen saaneena hän on oikea henkilö argumentoimaan Ohisalolle maahanmuuttopolitiikan muutoksen tärkeydestä. Onkin syytä toivoa, että nämä kaksi tohtorikollegaa löytävät tässä asiassa ennakkoluulottoman ja vuorovaikutteisen yhteyden, jonka lopputulos on eduksi koko Suomelle.

Edelle kirjoittamastani huolimatta epäilen, ettei Ohisalo ymmärrä tanskalaisten logiikkaa eikä tohtorikollegaansa. Mutta siitä huolimatta toivon, että olisin sittenkin väärässä ja Ohisalo yllättäisi minut ja suurimman osan muista suomalaisista positiivisesti eikä lähtisi luotsaamaan maamme maahanmuuttopolitiikkaa negatiiviseen suuntaan, vaan ottaisi mallia tanskalaisista ja hoitaisi maahanmuuttoasiat kuntoon myös Suomessa.

Ellei muusta syystä niin siksi, että kehitysmaalaisten muuttoliike Eurooppaan on ilmastontavoitteiden ja luonnonvarojen kulutuksen kannalta äärimmäisen negatiivinen ilmiö. Ja Ohisalo itse edustaa maamme ainoaa puoluetta, jonka olemassaolon oikeutus lähtee ympäristönsuojelusta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mykkäsen testamentti punamullalle
Tanskan hallitus esittää maahanmuuttoon uudistuksia
Suomalaisten asenteet maahanmuuttoon ovat kohdallaan

5 kommenttia:

 1. Ihmeitä tapahtuu aina joskus. Tuota proffan toivomaa ihmettä odotellessa ei ainakaan kannata henkeään pidätellä. Loppuu pian puhti kokonaan.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, suosittelen kaikille lukijoilleni säännöllistä hengittämistä: se on kuulemma terveellistä.

   Poista
 2. Noinhan sitä voi pohtia, jos kuvittelee, että itse asiasubstanssit painaisivat vaa'assa jotain. Mutta ne eivät paina.

  Tanskalaiset eivät ole historiallisesti alistettua kansaa, joka omassa keskuudessaan jakaisi itseään aina kahteen antagonistiseen klikkiin. Suomalaiset ovat, ja siksi suomalaiset pitävät viimeiseen saakka kiinni kahtiajaoista. Yksikään yksilö ei itse tajua miten paha kognitiivinen dissonanssi heidän aivoissaan vallitsee. Tosiaan, vihreä nainen rakastaa tummahipiäistä miestä, eikä koe mitään "turkijakoulutuksen saaneelle ominaista" loogista ristiriitaa siinä, että samaan hengenvetoon suosittaa eurooppalaisille luonnonvarojen kuluttamisen lopettamista ja toivottaa "refugees welcome" vaikka muiljardille kehitysmaalaiselle.

  Alistetun kansan psykohistoriallinen rasite on valtava. Eikä kuulu kuvaan, että sen näkisi peilistä. Ihan sama minkä koulutuksen ihminen on saanut, koska koulutietomme on vain skolastista käsiterealismia, jolla ei oikeasti ole todellisuudenhallinnan edellytyksiä. Ei Suomessa ole koulutuksesta (vielä) pula, tragedia on siinä että niin koulukirjoissa kuin uutislähetyksissäkin "tositieto" on määrittynyt eliitin tarpeesta pitää hajurakoa rahvaaseen.

  Ei se suinkaan ole mikään sattuma, että juuri Suomi haluaa olla ykkönen "ilmastonmuutoksen torjunnassa". Sehän on se tunnustuksellisen ajattelun alue, jolla kognitiiviset dissonanssit trimmataan tragikoomisiin mittoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin.

   Juuri pitivät jonkinlaiset laulukilpailut Euroalueella Israelissa. Suomen joikhu päätyi peruskiveksi, ennen kuin varsinaista arkkiviisua alettiin rakentaa.

   Samaa tehdään lajissa kuin lajissa politiikan viheriöillä, turpiin tulee kotijoukoille, mutta maailmalla meille hymyilevät. Olemme voittajakansa.

   Poista
 3. Lueskelin tuossa Mikko Paunion kirjoittuksia aiheesta. En tiedä itkisikö vai nauraisi, no itkun puolelle menee. Siis nää on umpitolloja, kusetettuja ja mitä lie nää meidän ympäriämpärivihreät tollot. Fy fan niinku ruåttalaiset sanos. No sinne aasian meriin ne meidänkin muoviroskat päätyy, kas kun niitä ei saa täällä polttaa, kun "kierotalous" vai mikä se ny oli se siilinlärven, sen Ischias Drunkkerin apupojan ja nuolijan unelma. Huru-ukko

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!