lauantai 1. joulukuuta 2018

Tanskan hallitus esittää maahanmuuttoon uudistuksia

Yleisradio kertoi meille, että tanskalaisten uuteen budjettiesitykseen sisältyy kaksi maahanmuuttoaiheista uutista. Ensimmäisen mukaan rikoksiin syyllistyneet turvapaikan hakijat sijoitettaisiin Lindholmin saarelle asuntolaan, josta tie kulkisi ainoastaan rajojen ulkopuolelle.

Ehdotus on kerrassaan loistava. Ja sellaisena mm. tässä blogissa Suomen kohdalle jo aiemmin ehdotettu - tosin sillä erotuksella, että eristyksiin olisi sijoitettava myös kaidalla tiellä pysyneet maahanmuuttajat, joilla ei ole todettu turvapaikan tarvetta.

Toinen juuttihallituksen ehdotus on vieläkin loistavampi. Sen mukaan pakolaiset - joilla on turvapaikan tarve - sitoutuisivat palaamaan kotimaihinsa sen jälkeen, kun olot niissä ovat rauhoittuneet.

Tämän pitäisi tietenkin olla itsestäänselvyys, sillä eiväthän pakolaiset ole työn perässä kulkevia siirtolaisia vaan kotiolojaan pakenevia ihmisiä. Toki on kuitenkin selvää, että myös pakolainen voi integroitua niin hyvin uuteen kotimaahansa, että pystyy elättämään itsensä ja ehkä perheensäkin. Tällöin hän voi tietenkin saada jopa pysyvän oleskeluluvan työnteon perusteella.

Tanskan hallituksen esityksiin liittyy kuitenkin yksi äärimmäisen negatiivinen seikka: miksi Suomessa ei ole sellaista eduskuntaa ja hallitusta, jotka toteuttaisivat juuttien suunnittelemat asiat myös Suomessa. Poliittisista liikkeistämmehän vain vajaan kymmenen prosentin kannatuksen saavat Perussuomalaiset ovat Tanskan hallituksen linjoilla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vain siksi, että se kuvaa identiteettiä ja vakaumusta
Tuhoaako maahanmuutto ihmisten tasa-arvon Tanskassa?
Kielteisen päätöksen saaneille on rakennettava turvapaikka

7 kommenttia:

 1. Ennen vanhaan Suomi otti mallia Ruotsista ja teki perässä.
  Toivottavasti ei enää oteta mallia Ruotsista (!), syyn tiedätte,
  vaan ehdotan, että otamme mallia Tanskasta tai miksei Unkaristakin.

  VastaaPoista
 2. Yle tänään:

  "Seitsemän vangittu Oulussa epäiltyinä törkeistä seksuaalirikoksista – uhri on alaikäinen"

  Artikkelista poimittua:

  Tapauksen rikosnimikkeinä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

  Poliisin mukaan epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia. Kiiskinen ei halua tarkemmin avata epäiltyjen taustaa.

  https://yle.fi/uutiset/3-10535303
  ------------------

  Miksi ei avata epäiltyjen taustaa? Mitä uutisten lukijoilta eli kansalta pitää pimittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä, ettei kerrota enempää ennen kuin oikeus on katsonut asian. Sen jälkeen olisi sitten syytä avata asia niiltä osin kuin tapauksella on merkitystä politiikan kannalta.

   Poista
  2. Tässä lisää 'merkitystä politiikkaan':

   https://pt-media.org/2018/11/30/extra-oulussa-vangittu-8-turvapaikanhakijaa-torkeista-raiskauksista-ja-lapsiraiskauksista/

   Poista
  3. Oleellista näissä on tuoda esiin se, onko tekijä kantaväestöä vai jotain muuta porukkaa. Näin siksi, että kyseessä on niin tärkeä asia, että se pitää huomioida maahanmuuttopolitiikassa.

   Poista
  4. Lesta-Sipilän suloisia partalapsia!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Miksikö Suomessa ei ole sellaista eduskuntaa ja hallitusta, jotka toteuttaisivat juuttien suunnittelemat asiat myös Suomessa?

  No siksi, että me emme sellaista itsellemme äänestä. Me siis haluamme asiantilan jatkuvan nykyisenlaisena äänestämällä ensi keväänäkin kepudemarisekoomuksen ja vihervasemmiston valtaan.

  Paitsi että ainakaan minä en halua, mutta minkäs minä sille voin, että edustan selvästikin vähemmistöä?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!