maanantai 10. kesäkuuta 2019

Islamkritiikkiä ja -fobiaa

Helsingin Sanomat haastatteli kahta entistä muslimia siitä, mitä on islamofobia. Lopputulemana se näyttäisi olevan jotain sellaista kuin islaminuskoiseksi tunnistaminen ulkonäön tai nimen perusteella sekä puhuminen muslimeja alentavasti ja pilkkaamalla.

Muslimien Kairon eli ihmisoikeuksien julistuksestakin lainattiin orwellilaiselta kuulostava kohta, jonka mukaan "jokaisella tulee olla oikeus ilmaista mielipiteensä vapaasti, kunhan se ei ole sharialain periaatteiden vastaista". Lisäksi huomautettiin islamin rajoittavan tiedon käyttöä kertomalla, ettei sitä saa käyttää profeettojen pyhyyden vastaisesti tai heikentämään uskoa.

Eipä siis ihme, ettei islamilainen maailma ole pysynyt länsimaiden kehityksen mukana vaan on tuottanut yhteiskuntia, joista monet ihmiset pyrkivät pois. Ja joissa islamistit tekevät terrori-iskuja huomattavati useammin kuin länsimaissa.

Jutussa luonnehdittiin myös asiallista islamkritiikkiä. Sellaista ovat ainakin islamin ääriliikkeiden uskontosuhteen kritiikki sekä islamin sisältä löytyvistä epäloogisuuksista ja virheistä kertovien todisteiden esittäminen. Samoin sananvapauden loukkaamisten esille nostaminen ja naisten burkhaan säkittämisen arvostelu.

Kritiikin pitää kuulemma olla tieteellistä ja perusteltua. Suorastaan huvittava oli kohta, jossa muistettiin syyllistää länsimaat islamilaisten maiden ihmisoikeuksien alennustilasta.

Huolimatta mielenkiintoisesta asetelmasta jäi juttu siis kovin vajaaksi ja pinnalliseksi. Sellaisenakin se saattaisi kuitenkin toimia jonkinlaisena keskustelunavaajana, mikäli jatkossa kritiikkiä syvennetään koskemaan vaikkapa muslimien oikeuteen valehdella eriuskoisista, ei-muslimien ja naisten kohteluun toisen luokan kansalaisina, lapsimorsianten oikeutuksesta tai vaikkapa uskonnon ja maallisen yhtäläisyyteen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kuinka käy islamistimurhaajalta Taqiyya?
Oulun demari-imaami kiistää oikeuden näkemyksen lapsiraiskausasiassa
Muslimimaahanmuuttajat ajautumassa ylisukupolviseksi etnis-uskonnollisesti leimautuneeksi alaluokaksi

7 kommenttia:

 1. Paras keino saada järkeä muslimien päähän on rummuttaa Koraanin sekä hadithien epätieteellisyyttä, sillä pedofiiliprofeetasta moralisoiminen kaikuu kuuroille korville. Tosin islamiin kääntyneille naisille kannattaa aina ja joka paikassa esittää Muhammedin moraalittomuuksia listaava kysymyspatteri. Motivaatio on vahvin, kun se lähtee ihmisestä itsestään.

  Koska Koraanin uskotaan olevan suora viesti jumalalta, niin ainakin periaatteessa koko uskonnolta on mahdollista pudottaa pohja pois.

  VastaaPoista
 2. Ilman erityistä tiedettäkin pystyy sanomaan, mistä länsimaisen ihmisen tuntema vastenmielisyys johtuu. Brutaalista terrorismista, jossa viattomia ihmisiä tapetaan rynnäkkökivääreillä ja rekoilla, sharialain epäinhimillisellä julmuudella, johon kuuluu mm varkaiden käden amputointi, naisten kivittäminen, homojen hirttäminen, naisten oikeuksien täydellisellä puuttumisella, jne. Esim Saudi-Arabiassa käytetään rangaistuksena ristiinnaulitsemista, siis vuonna 2019. Jotain sikäläisen uskonnollisen ajattelun tasosta kertoo esim se, että marttyyriä odottaa paratiisissa 70 neitsyttä, jotka aivan ilmeisesti eivät ole mitään enkeleitä kristillisessä mielessä.
  Koko touhu on niin täysin länsimaisen sivistyksen vastaista, että tuntuu aivan käsittämättömältä, että sen yleensä sallitaan levitä tänne. Typerät poliitikot ja media toimivat hyödyllisinä idiootteina kuoleman kultin hyväksi.

  VastaaPoista
 3. IL tänään:

  "13-vuotiaan tytön epäilty raiskaaja tuotiin oikeuteen - tämä Oulun karmeasta vyyhdistä tiedetään nyt"
  Nyt käsiteltävä tapaus on syytteiden perusteella Oulun vyyhdin törkeimmästä päästä.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/71cd3713-4c40-4123-9888-9def8c89a419

  Artikkelista poimittua:

  Oulun käräjäoikeudessa luettiin jälleen seksuaalirikossyytteitä maanantaiaamuna.
  Käräjäoikeudessa käsitellään vyyhtiä, jossa 13-vuotias tyttö on joutunut väitetysti kahdeksan eri miehen seksuaalisesti hyväksikäyttämäksi. Neljä heistä on jo tuomittu käräjillä.
  ...
  Poliisi on kertonut aiemmin, että kaikki epäillyt tekijät ovat tulleet Suomeen pakolaisina tai turvapaikanhakijoina.
  ...
  Miehiä on tuomittu maksamaan tytölle kovia korvauksia. Kovimmasta rikoksesta tuomitun Gheibalin korvaussumma oli 22 000 euroa. On ilmeistä, että korvaukset jäävät valtion maksettaviksi.

  VastaaPoista
 4. Yle tänään:

  "Useampi auto roihusi Turun Lausteella aamuyöllä – bensavuoto ruokki paloa entisestään, katso video palopaikalta"
  Tulipalossa neljä autoa tuhoutui täysin ja kaksi muuta sai isoja vaurioita Turussa viime yönä.

  https://yle.fi/uutiset/3-10823769

  Artikkelista poimittua:

  Tutkinnanjohtaja Jussi Helesvirta kertoo, että on vahvasti syytä epäillä, että tulipalo on tahallaan aiheutettu.

  – Näin monta autoa ei syty itsellään.
  Lisäksi Turun Lausteella tapahtui toinen tulipalo autoissa vain vuorokautta aikaisemmin, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Silloin paloi kaksi autoa.

  Video: Bilal Ghafour Rahim

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HS 11.6.19

   "Poliisi epäilee: Autokatos sytytettiin tahallaan tuleen Järvenpäässä, yhdeksän ajoneuvoa tuhoutui"
   Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi, ja se tutkii asiaa törkeänä vahingontekona.

   https://www.hs.fi/kaupunki/jarvenpaa/art-2000006138525.html

   Poista
 5. IL tänään:

  "Syyte raa’asti silvotun naisen murhasta luettiin Porissa, syytetty kiisti kaiken – IL seurasi hetki hetkeltä"

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/abdcb092-6f17-43af-82af-622aa24d1d0b

  Artikkelista poimittua:

  Turvapaikanhakijana Suomeen syksyllä 2015 tulleelle Irakin kansalaiselle (s. 1990) luetaan tänään Satakunnan käräjäoikeudessa syyte murhasta.
  ...
  29-vuotiaan miehen epäillään murhanneen viime syyskuussa itseään vanhemman porilaisen naisen (s. 1964) , jonka kanssa hänellä oli poliisin mukaan seurustelusuhde.
  Henkirikoksen motiiviksi epäillään seurustelun päättymistä, jota epäilty ei hyväksynyt.
  ...
  – En voi tutkinnan tässä vaiheessa kertoa siitä tarkemmin, mutta sen voin sanoa, että kyseessä on ollut äärimmäisen raaka tekotapa,
  tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari kommentoi Iltalehdelle viime lokakuussa.

  VastaaPoista
 6. Ongelmaa voi pohtia monelta kannalta. Esimerkiksi onko parempi, että yhteiskunnassa on suuri määrä työttömiä miehiä, jotka eivät pääse yrittämäänkään purkaa seksuaalisuuttaan vastakkaisen sukupuolen kanssa ja vielä vähemmän saman? He eivät voi myöskään vetää nuppia turvoksiin kavereiden kanssa ja futismatsejakin on harvassa. Lännessä vastaava ongelma koskee vain liikajuopottelua. Ehkä se on hinta, joka on kärsittävä vapaudessa aikuistumisesta. Kun joissakin maissa kaikki miehet vahtivat raivokkaaksi läheisnaistensa pillua yhteiskunta muuttuu runkkari- ja/tai perverssiyheiskunnaksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!