keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Demarit pettivät tanskalaiset

Tanskan sosiaalidemokraatit näyttävät päässeen valtaan pettämällä äänestäjänsä. Tarkoitan sitä, että jopa meillä Suomessa on puhuttu (myös minä itse) siitä, kuinka Tanskassa vallitsee yksimielisyys tiukasta pakolaispolitiikasta, mutta nyt - Ylen uutisen mukaan - Sosiaalidemokraattien muodostama hallitus aikoo ryhtyä lisäämään Tanskan houkuttelevuutta kehitysmaissa elintasopakolaisuutta suunnittelevien joukossa. Puolueen maahanmuuttokriittisyys näyttäsisi siis olleen pelkkää hyvin näyteltyä teatteria.

Taustalla on se, että tanskalaiset hylkäsivät viime vaaleissa maahanmuuttokriittisen Kansanpuolueen, joka sai vain 8,7 % äänistä. Näin paikalliset demarit lienevät tulleet siihen johtopäätökseen, ettei näitä tarvitse enää pelätä ja ovet voi jälleen avata haitalliselle maahanmuutolle. Sen motiivia minun on tosin vaikea ymmärtää, sillä tuntuu todella uskomattomalta, että moraaliposeerauksen voima voi olla näin vahva.

Meillä Suomessa kansa ei hylännyt Perussuomalaisia, mutta valta kaapattiin siitä huolimatta poliittiselle vasemmistolle. Nähtäväksi jää, seuraako siitä myös meillä houkuttelevuustekijöiden lisäämistoimenpiteitä.

Siinä suhteessa ensimmäinen koetinkivi on ISIS-järjestön parissa viime ajat viettäneiden Suomen kansalaisten kohtelu: lähdetäänkö heitä - etenkin aikuisia - hakemaan aktiivisin toimenpitein Suomeen, vai annetaanko syyrialaisten ensin rauhassa selvittää heidän syyllistymisensä rikoksiin.

Ainakin lehdistö on ottanut tehtäväkseen hallituksen painostamisen. Viimeksi tänä aamuna Iltalehti kirjoitti pääkirjoituksessaan, että lapset on ehdottomasti saatava Suomeen ja jos se vaatii myös äitien hakemista elätettäväksemme, on meidän otettava myös heidät. Näin siitä huolimatta, että myös huostaanotolle olisi hyvät perusteet.

On valitettavan todennäköistä, että Rinteen hallitus tulee alistumaan tässä asiassa lehdistön tahtoon, vaikka kansa ei samaa mieltä olekaan eivätkä näiden lasten oikeudet ole nyt ainakaan sen heikommalla tolalla kuin ISIS-hallinnon aikana. Ainoa hyvä asia, jonka tässä yhteydessä keksin on se, että siinä saattaa demarien ja koko vasemmiston ml. Keskustan suosio pudota entisestään. Valitettavasti seuraaviin eduskuntavaaleihin on kuitenkin niin pitkä aika, että kansa ehtii unohtamaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Toive Maria Ohisalolle
Tuhoaako maahanmuutto ihmisten tasa-arvon Tanskassa?
Omituisten demariotusten kerho laajenee

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti Tanska pysyy pystyssä seuraaviin vaaleihin saakka. Tanskan Kansanpuolueella on kohtalainen jytky odottamassa niissä ellei sitä tuomita laittomaksi puolueeksi ennen vaaleja.

  VastaaPoista
 2. Aika vaikealta tuntuu ISIS-naisten palauttaminen Suomeen. Tai sitten jahkailu on vain Rinneteatterin näytelmää.

  Hyvin vankileiriltä viestit kulkevat Suomeen. Kännyköitä voi ladata, koska ainakin joillakin akut pelittävät edelleen.

  VastaaPoista
 3. Hetkinen. Ruotsin vaaleissa sekä hallituksen muodostamisessa oli ihme suhmurointia. Suomessa yllättäen vihervassurit valtaan korruptiolla jos suoraan sanotaan demarien johdolla. Tanskassa demarit huijasivat. Summa summarum.

  VastaaPoista
 4. Minäkinhän olen toivoskellut, että vanhat pääpuolueet omivat meidän perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan, vaan siihenhän näyttääkin liittyvän joitain riskejä. Eroa on siis sanomisessa ja toisaalta tekemisessä.

  VastaaPoista
 5. Tanskalaiset pettivät ihan itse itsensä. Meillä sanotaan, että kepu pettää aina, tmpäri maailmaa voisi sanoa, että demarit ja vassarit pettää kaikkialla.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 6. Tanskan demarit taipuivat pyöristämään tiukan politiikan terävimpiä kärkiä, jotta saivat tuen vasemmistolta. En vielä hylkäisi toivoa siitä, että Tanskan maahanmuuttopolitiikka säilyy yhtenä johtotähtenä Euroopassa.

  VastaaPoista
 7. Demari pettää aina.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!