tiistai 18. kesäkuuta 2019

Jos 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle...

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) ja pääministeri Antti Rinne (sd) sanailivat keskenään Kultarannassa presidentti Sauli Niinistön isännöimässä poliittista viihdettä parhaimmillaan edustaneessa tilaisuudessa. Tapauksen uutisoinnissa oli yksi seikka, joka jäi kaihertamaan mieltäni.

Tuo seikka oli Antti Rinteen kysymys Jussi Halla-aholle: "jos 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, pistämmekö rautaa rajalle ja estämme tänne tulemasta vai mitä meidän pitää tehdä"?

Halla-aho kommentoi tähän kysymykseen korostamalla Schengen-sopimuksen yhteiskunnassa nauttiman legitimiteetin säilyttämistä, jossa käytännön keinona tulee olla mahdollisuus sulkea rajat tarvittaessa. Vain siten voidaan hänen mukaansa säilyttää EU:n sisäinen vapaa liikkuvuus.

Hän ei kuitenkaan vastannut Rinteen varsinaiseen kysymykseen 100-200 miljoonan ihmisen kansainvaelluksesta EU:n alueelle. Jos se saisi järjestäytyneen muodon, niin millä se pysäytettäisiin? Riittäisivätkö poliisit ja muut siviilivirkamiehet sekä vastaanottotilat. Vai pitäisikö tulijoita ryhtyä ampumaan, kuten Rinne vihjaisi?

Tästä päästäänkin toiseen mieltäni vaivaaman jääneeseen kommenttiin. Se oli pääministerin väite, jonka mukaan "tästä pitää uskaltaa puhua suoraan. Meidän etumme on, että autamme Afrikkaa kehittymään".

Olen tästä asiasta Rinteen kanssa samaa mieltä, mutta olisin mielelläni kuullut hänen keinoistaan. Panostetaanko kerta toisensa jälkeen hätäapuun, jotta maanosan väestöräjähdys pääsisi jatkumaan myös vaikeiden vaiheiden yli? Tai autetaanko Afrikan omaa ruokatuotantoa kehittymään, jotta se pystyisi ruokkimaan entistä useampia ihmisiä? Vai ryhdytäänkö viemään koulutusta tytöille, jotta näiden lapsiluku pienenisi.

Mikäli hyväksymme väestöräjähdyksen perimmäiseksi ongelmaksi - kuten meidän ehdottomasti pitäisi - ovat kaikki edelle luonnehtimani keinot kelvottomia. Afrikkalaisen ruokatuotannon lisääminen ja etenkin hätäapu ovat suoraan ongelman pahentamista ja koulutusvientikin vaikuttaa liian pitkällä aikavälillä ehtiäkseen ratkaisemaan akuuttia ongelmaa - muuten siitä lienee toki apua moniin asioihin.

Mutta jos ajatellaan, että tuollainen Rinteen mainitsema kansainvaellus syntyisi esimerkiksi Afrikan väestön kaksinkertaistuttua nykyisestä, on meillä aikaa vastauksen löytämiseen noin 30 vuotta. Jos oletamme ongelman laukeavan väestön kolminkertaistuttua, olemme ongelma edessä noin 50 vuoden kuluttua. Arveleeko arvoisa lukijani - tai pääministeri Antti Rinne - että noilla aikajaksoilla tyttöjen koulutus saataisiin korruptoituneessa ja akuuttien kriisien vaivaamassa Afrikassa sellaiseen malliin, että se ratkaisisi ongelman?

Totean tässä nöyrästi, ettei minulla ole käyttökelpoista kehitysapuun perustuvaa ratkaisua afrikkalaisen väestöräjähdyksen ongelmaan. Mutta en missään nimessä kannata myöskään afrikkalaisten joukkotuhoamista tai muuta yhtä brutaalia, en edes maanosamme rajoilla.

Siksi ongelman ratkaisun täytyy löytyä EU:n houkuttelevuudesta afrikkalaisille. Se tarkoittaa nykyisestä turvapaikkajärjestelmästä luopumista, laittoman afrikkalaisen työvoiman käytön lopettamista sekä maanosaamme päässeiden ihmisten tehokasta palauttamista. Eli kertakaikkisesti Euroopan vetovoimatekijöiden poistamista ja sitä kautta motiivin poistamista Rinteen mainitsemilta 100-200 miljoonalta afrikkalaiselta.

Tai sitten käsien nostamista pystyyn ja sen hyväksymistä, että Eurooppa sellaisena kuin minun sukupolveni on sen oppinut tuntemaan on vain pala historiaa. Sekä afroeuroppalaisen tulevaisuuden vastaanottamista ja siihen sopeutumista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maailmanpolitiikan keskeisin kysymys
Ruuasta on ehkä pula, mutta ei sentään lapsista
Afrikkalainen paljasti juurisyyt

30 kommenttia:

 1. "Mutta en missään nimessä kannata myöskään afrikkalaisten joukkotuhoamista tai muuta yhtä brutaalia, en edes maanosamme rajoilla.
  Siksi ongelman ratkaisun täytyy löytyä EU:n houkuttelevuudesta afrikkalaisille."

  Vaihda afrikkalaisten tilalle venäläiset. Helpottaa ongelman ja sen ratkaisun ymmärtämistä. 1939-1944.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki rautaa voidaan tarvita, mutta ei ihmisten joukkotuhoamiseksi. Riittää, että otetaan tulijat kiinni ja palautetaan sinne, mistä tulivat. Eri asia tietenkin jos tulevat aseiden kanssa tai kieltäytyvät muuten tottelemasta rajavartioita.

   Poista
  2. "... tai kieltäytyvät muuten tottelemasta rajavartijoita."

   Ei kai kukaan ole ehdottanut joukkotuhoamista maahantunketumista yrittäville.

   "Otetaan tulijat kiinni..." Väärin. Estetään maahan tunkeutuminen. Oikein.

   Poista
 2. Niin kauan kuin elintaso Euroopassa on korkeampi kuin Afrikassa, meillä on pysyvä vetovoimatekijä, joka heitä vetää tänne.
  Siksi syntyvyyden säännöstely kaiken avun ehdoksi. Jos tämä ei kelpaa niin todellakin rautaa rajalle, jolla estetään tulijoiden kansainvaellus.

  Ei ole mikään pakko elintasopakolaisten hypätä veneeseen ja yrittää juuri Eurooppaan. Voihan sitä kävellä Egyptin ja Lähi-idän kautta vaikka Venäjälle, Kiinaan tai Intiaan.
  Tiedä sitten onko siellä vastaanotto sen lämpimämpää...

  Trump muuten sai Meksikon kanssa sopimuksen, että Meksiko estää kansainvaelluksen USA:n. Eurooppalaisten johtajien on aika ryhdistäytyä, mukaan lukien Rinteen.

  Vai annammeko tosiaan Euroopan ja itsemme tuhoutua siihen, että annamme kansainvaelluksen toteutua tänne?

  VastaaPoista
 3. Asioista "suoraan puhuminen" tarkoittaa, että nähdään se tosiasia, ettei Eurooppa tule selviytymään satojen miljoonien kehitysmaalaisten kansainvaelluksesta. Eurooppa tulee romahtamaan taloudellisesti, sosiaalisesti, terveydellisesti, ja, seikka jota emme vielä tunnu ollenkaan ymmärtävän, myös tiedollis-kognitiivisesti.

  Emme ymmärrä, mitä merkitsee se, että kehityskuilut ovat niin valtavia. Että euroopanpuolkeista rantaa lukkunottamatta Afrikasta ei löydy ainoatakaan kansaa, joka omassa keskuudessaan olisi kehittänyt itselleen kirjoitustaidon. Ettei ole ainoatakaan kaupunkia, jonka afrikkalaiset ovat rakentaneet.

  Me kuvittelemme, että voisimme viedä sivistystä" ja muuta apua Afrikkaan -- mutta mikään siitä mitä yritämme viedä, ei tartu mihinkään olemassaolevaan kognitiiviseen pintaan. Esimerkiksi idea että tyttöjen kouluttaminen onnistuisi jotenkin paremmin kuin miesten, on vain omaa utopistista sinisilmäisyyttämme. Se nousee ikioman eurooppalaisen sivistysajattelumme pohjalta -- me todella uskomme siihen että käsitetieto pelastaa maailman.

  Se ettei Afrikka pelastu vaeltamalla Eurooppaan on tosiasia. Se että massamittaisesta vaelluksesta seuraa Euroopan kognitiivinen romahdus, on tosiasia. Se että romahtava Eurooppa ei pelasta tänne vaeltaneita, on tosiasia. -- Nämä ovat tulevaisuuden vaihtoehdot. Afrikkalaiset eivät tule selviytymään siellä missä heidän väestönsä räjähtää miljardista neljään miljardiin. He eivät tule selviytymään vaeltamalla Eurooppaan. Eurooppa ei tule selviytymään edes osasta massavaellusta. Romahtaneessa Euroopassa ei selviydy kukaan, ei edes se joka osaa olla raaka ja rahtaa rautaa rajalle.

  Jos halutaan "puhua suoraan", on puhe aloitettava siitä miksi Eurooppa on tekemässä "outoa itsemurhaa". Kaikki muut lähtökohdat ovat vain älyllisesti epärehellisiä väistöliikkeitä.

  Niinistö, Rinne, hallitus, virkamies- ja tutkijakunta kaikkein vähiten itseään naristisesti kuuntelevat humanisti-intellektuellit -- kukaan heistä ei ei ole älyllisesti rehellinen. "Poliittinen korrektius" on jo syönyt kyvyn nähdä ja hyväksyä lähtökohtaiset tosiasiat. Vain valkoisia tabuaukkoja on ajattelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä proffan kirjoitus on tärkeä.

   Koska SO ei ole itse ennättänyt laittaa kommentiksi omaa kirjoitustaan Finlandia, niin katsoin aiheelliseksi liittää sen tähän:
   http://alkonkassalla.blogspot.com/2019/06/finlandia.html?view=flipcard

   Lukekaa se huolella ja ajatuksen kanssa, koska se (ja koko Alkon kassa) antaa vastauksen moniin turhiin miksi-kysymyksiin liittyen tämänkin kertaiseen ja lukemattomiin muihin some-keskusteluihin.

   Poista
 4. Miksi pääministeri Rinne pelottelee 100-200 miljoonan ihmisen kansainvaelluksella Eurooppaan? Prosenttikin tuosta on liikaa.

  Kyllä sitä rautaa pitää olla rajoilla. Puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen on puolustettava Suomea myös aseellisesti.

  Afrikan kehitykselle emme mahda mitään. "Antin kanalassa" haudotaan nahkamuniakin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sen 'rautaa rajalle' täytyy olla keinovalikoimassa, vaikkakin ihan äärimmäisenä. En olisi muutenkaan Oikkosen defaitismin kannalla. Mutta kaikki kehitysapu, mikä vähänkin tukee väestön holtitonta kasvua, on lakkautettava välittömästi ja kokonaan, moraaliposeeraajien kirkumisesta piittaamatta. Ei mahda PM Rinne hahmottaa ristiriitaa huolensa 200-300 miljoonan tänne rynnimisen ja hallituksensa tavoitteen nostaa kehitysapu YK:n 0,7 prosenttiin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinteen hahmotuskyvyssä näyttäisi muutenkin olevan runsaasti parannettavaa.

   Poista
 6. Miksi Suomella on rajavartiolaitos? Ihan vilpittömästi ihmettelin ja katsoin rajavartiolaitoksen sivuilta.

  "Rajavartiolaitokselle on määritelty kuusi ydintoimintoa: rajojen valvonta, rajatarkastukset, rikostorjunta, merialueen turvallisuus, kansainvälinen yhteistyö ja maanpuolustus."

  Jos valtiontalouteen tarvitaan säästöjä lakkauttamalla tarpeettomia virastoja, niin tuossa olisi hyvä ehdokas. Hyvähän tuollainenkin virasto on, mutta jos sitä ei käytetä hankalassakaan tilanteessa, niin mitäpä tuon ylläpitämistä maksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Suomella oli hieman eri tason johtajat, joilla hahmotyskyky oli kohdallaan, kun naapuri pyrki kotoutumaan Suomeen v 1939. Silloin oli vielä johtajina särmiä miehiä, eikä tällaisia Brysselin talutusnuorassa kulkevia vellihousuja. Pakolaispolitiikassa esimerkkiä pitäisi ottaa Tanskasta ja Virosta, ja kaikki taloudelliset houkutustekijät olisi saatava ehdottomalle minimitasolle. Tulijoiden vapauksia tulisi rajoittaa siten, että henkilöt joiden taustat ovat epäselvät, pidettäisiin suljetuisssa vok:eissa, ja myös kaikki kielteisen päätöksen saaneet otettaisiin säilöön, josta pääsisi vain muualle kuin Suomeen. Ei puhettakaan mistään palveluista paperittomille !
   Nykyisen hallituksen aikana ei tule tapahtumaan, mutta viimeistään neljän vuoden päästä on mahdollisuus korjata tilanne.

   Poista
 7. Mitä tulee tuohon massavyöryyn afrikasta sekä lähi-idästä, Gunnar Heihnsohn os asiasta varoitellut vuosia/ vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
 8. Halla-ahoa on muutamaankin kertaan kehoitettu olemaan lietsomatta kauhukuvia hallitsemattomasta siirtolaisuudesta tai afrikkalaisten invaasiosta. Nyt Rinne sitten lietsoo niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoma näyttäisi menneen perille, mutta ei (vielä?) johtaneen loogisiin johtopäätöksiin.

   Poista
 9. Eurooppa on tehnyt kaikkensa Afrikan väestönkasvun tukemiseksi. Samalla loputon rahallinen kehitysapu on luonut rakenteet ja suhdeverkostot, jotka ovat kehityksen jarruna. Kuten Suomen uuden hallituksen ennätyksellisen avustaja-armeijan palkkauksesta näkee, johdon hyväveli&sisko-verkostossa rahan käyttö on hulvatonta, jopa täällä Pohjolassa saatikka Afrikassa.

  Tuo satojen miljoonien vyöry Afrikasta ei ole luonnonvoima, ellei tulijoita suorastaan houkutella tänne tarjoamalla ilmainen loppuelämä tulijalle ja hänen klaanilleen. Kun ruhtinaallinen Kela-rahoitus poistetaan ja Euroopan rajoilla on kuolemanvaara tai varma palautus lähtöruutuun, tulijavirta ehtyy itsestään.

  VastaaPoista
 10. Kaipa jokaisella maalla on oikeus puolustautua tunkeutujia vastaan. Ellen aivan väärn muista, niin julkisuudessakin on esitetty joku säädöspaperi 90-luvulta, joka olisi oikeuttanut voiman käyttöön, jos itäraja takaa olisi alkanut vaellus. Tuo paperi on varmaan vielä jossain arkistoituna ja valmiina päivitykseen.

  Kun itäkarjalaiset ja Kronstadtin kapinalliset tulivat tuhansittain pyytämättä ja yllätyksenä muutamassa hetkessä, niin ei niitä ruvettu ampumaan vaan jokseenkin hallitusti otettiin vastaan ja siirrettiin vastaanottoleireille.

  Ja Rinteen johtamalla puolueella on kyllä kokemusta ihmisten ampumisesta, asia, jonka demarit aina unohtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta että punakapina käytiin SDP:n nimissä, mutta sen jälkeen puolue hajosi demokratian ja väkivallan kautta vallankumoukseen pyrkiviin puolueisiin. Siinä jaossa punakapinallisten aatteellinen seuraaja on Vasemmistoliitto ja ainakin osittain myös Vihreät.

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tyhmä mutta raivokas kannanotto, joka ei sovellu tänne.

   Poista
  2. Maanpettureita on ollut Suomessa vallankahvassa viimeiset 30 vuotta kaiken aikaa.
   Maanpetturit tuhosivat Suomen itsenäisyyden masinoimalla sen EU-diktatuuriin. Saman tien liitettiin Suomi euroon eli kytkettiin myös Rotschildin kasaarimafian velkaponzi-rahajärjestelmään.

   Jorma Jaakkola on ansiokkaasti selvittänyt, kuinka Suomen itsenäisyys tuhottiin valtiopetoksen avulla, ks. http://jormajaakkola.fi/

   Ks. myös britti-patriootti David Noakes:
   "Expose the EU dictatorship and its police state", https://eutruth.org.uk/

   "The Hidden History of the Incredibly Evil [Rotschild] Khazarian Mafia", https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Meillä vallankahvassa olleet maanpetturit ovat nöyrästi totelleet tätä Brysselin diktaattia ja merkit viittaavat siihen, että tulevat edelleenkin tottelemaan:

   "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be "New Norm"",
   https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   On syytä muistaa myös EU:n aatteellisena isänä pidetyn kreivi Coudenhove-Kalergin suunnitelma kantaeurooppalaisten tuhoamiseksi etnisellä, valkoisella kansanmurhalla, ks. "Suomen tuhoamisohjelma",
   https://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   "VIHREÄT JA YLE NÄKEVÄT NAZEJA KAIKKIALLA", http://ylewatch.blogspot.com/2019/06/vihreat-ja-yle-nakevat-nazeja-kaikkialla.html

   Kalelrgi-suunnitelma

   Poista
  4. On taas syytä palauttaa mieleen, mitä roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi n. 2000 vuotta sitten:

   ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

   Aikoinaan Risto Rytikin varoitti maan sisäisistä vihollisista.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  5. Sande: ”ITSENÄISYYSMIELISTÄ PUHETTA”,
   http://rayhablogi.blogspot.com/2019/06/itsenaisyysmielista-puhetta.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  6. Poistin tämän juosteen avauksen laittomana ja asiattomana. Pyydän pitämään keskustelun jatkossa asiallisena.

   Poista
 12. Mitäpä ajattelit tehdä? Jos Afrikan väkiluku tosiaan kasvaa parilla miljardilla, ei ole kivoja ratkaisuja. Emme voi pelastaa Afrikkaa, mutta voimme pelastaa Euroopan. Onhan tuossa onneksi Välimerikin välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähissä ovat mahdollisuudet Afrikan suhteen. Mutta joka tapauksessa turvapaikkajärjestelmään ja myös laittoman työvoiman asemaan on tehtävä perusteellinen muutos kuten päätekstissä ja joissakin aiemmissa kirjoituksissani olen kirjoittanut. Yllä myös MikkoK:lla on hyviä näkemyksiä, joista olen samaa mieltä.

   Poista
 13. Jos Afrikasta lähtee tulemaan 200 miljoonaa ihmistä, ja he saavat vapaasti tulla, niin sen jälkeen on kaksi Afrikkaa.

  Valtsu

  VastaaPoista
 14. Olen joskus aikaimminkin kirjoittanut siitä, että puhdas juokseva vesi, tasa-arvo ja demokratia ovat liian houkuttelevia. Ja edelleen toistain itseäni: estradiolisilmä siihen hirssipuuroon aamuisin. Olen käynyt pääosan oppivelvollisuudestani 70-luvulla. Jo silloin -olisko ollut maantiedo tai yhteiskuntaopin tunneilla puhuttiin kehitysavusta. Kuvat pallomahaisista Biafralaislapsista oli arkipäivää uutisissa (minä katsoin niitä jo lapsena). Onko juuri mikään kehittynyt Afrikassa? Apartheid loppui, Botswana tuntuu olevan jonkinlainen demokratia, mutta siihen se jää. Lisää ruokaa tarkoittaa lisää lapsia, lisää lapsia tarkoittaa väestöräjähdystä. Väestöräjähdys lisää muuttoliikettä.

  VastaaPoista
 15. Afrikan maiden ja kansojen tulee itse ratkaista ongelmansa. Ei ole Suomen eikä Euroopan asia kertoa, kuinka Afrikassa asiat tulee järjestää. Jos Afrikan kansat haluavat kasvattaa väestöänsä, niin tapahtukoon. Jos Afrikan kansat haluavat siirtää pääomiaan muihin maanosiin, niin tapahtukoon. Jos luonnonvarat halutaan antaa kiinalaisten, eurooppalaisten ja amerikkalaisten hallittaviksi, niin tapahtukoon. Afrikkalaisten on annettava itse päättää.
  Jos miljoonia lähtee Afrikasta liikkeelle, on heitä kehotettava palaamaan kotiseudulleen ratkaisemaa omat ongelmansa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!