keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Autopaloista Matinkylässä ja Ruotsissa

Aamun lehti kertoi, että Espoon Matinkylässä on kolme autoa vaurioitunut tulipalossa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi. Tällaisia uutisia näkee Suomessa silloin tällöin, mutta jokapäiväisiä ne eivät ole. Matinkylästä kuitenkin uutisoitiin autojen tuhopolttoja myös viime toukokuussa.

Läntisessä naapurissamme paloi autoja vuonna 1996 yhteensä 215 kappaletta, mutta vuoteen 2014 mennessä määrä oli noussut jo 1276:een. Syitä nopealle muutokselle voimme vain arvailla, mutta jotenkin minusta tuntuu siltä, että se saattaisi liittyä Ruotsin nopeaan väestölliseen ja kulttuuriseen muutokseen.

Todennäköisen tuhopolton kokeneessa Espoon kaupunginosassa sijaitsee mallikkaasti toimiva moskeija. Sillä ei tiettävästi ole yhteyttä kaupunginosassa nähtyihin autojen tuhopolttoihin, mutta sen olemassaolo kertoo seudulla asuvan paljon sellaista väestöä, joka on usein yhdistetty ruotsalaisiin autojen polttamisiin.

Oli syy Ruotsin räjähdysmäisesti kasvaviin autopaloihin mikä tahansa, on meillä Suomessa siis syytä huolehtia siitä, ettei ilmiö rantaudu tai ainakaan pääse vakiintumaan Itämeren tälle rannalle. Ja toivoa, ettei Matinkylän tapausten taustalla ole samankaltaisia syitä kuin Ruotsissa arkipäiväksi muuttuneessa toisten omaisuuden tuhoamisessa, vaan että eilinen tapaus on pelkkä yksittäisen pyromaanin tekemä yksittäistapaus.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsinki sulkeutuu ulkomaailmalta
Miksi suomalainen media vaikenee?
Neiti Sofia valitsi Carl Philipin ja monikulttuurisen valtakunnan

8 kommenttia:

 1. Syyt Ruotsin autopaloihin ovat hyvin yleisessä tiedossa, on turhaa puhua konditionaalissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti Ruotsin poliisi ei pysty selvittämään autopalojen sytyttäjiä. Siten niiden tekijät eivät ole yleisessä tiedossa, vaikka onkin totta, että Ruotsissa onkin totta, että autot palavat lähinnä maahanmuuttajalähiöissä.

   Poista
 2. Eiköhän tuossa anarkisteja kannattaisi epäillä ensimmäiseksi. Tarkkailkaa, josko takku.netiin ilmestyisi tiedotetta asiasta.

  VastaaPoista
 3. Tämäkin, eräs monikulttuurisuuden hienoimmista saavutuksista, on siis rantautunut jo Suomeen. Mahtavaa! 28.12 voitaisiin julistaa kansalliseksi monikulttuurin juhlapäiväksi.

  Minä koen itseni onnekkaaksi siinä suhteessa, etten enää tarvitse autoa mihinkään. Turussa on erinomaisesti toimiva joukkoliikenne, jonka palvelut riittävät kaikille paitsi kolmivuorotyöstä toimeentulonsa hankkiville. En olisi kovinkaan yllättynyt vaikka lähivuosina nähtäisiin kasvava White Flight maaseudulle rikastetuimmilta alueilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttaminen pois seudulta, jossa on liikaa ulkomaalaisia ilkivallantekijöitä, on tietysti väärä tapa toimia asiassa mutta tavallisen suomalaisen ainoa keino koska viranomaiset eivät hoida asioita. Annetaan vaan porukkaa tulla ja keskittyä tietyille alueille.

   Eihän Suomessa saa edes keskustella turvapaikan hakijoiden aiheuttamista ongelmista saati, että sanottaisiin suoraan ketkä ilkivaltaa tekevät sosiaalihuollon kustantamana.

   Päivän 1. kommentti on ytimekkyydessään täysin oikeassa, lisään, että kaikki muut asian tietävät mutta ei YLE:n uutistoimitus. Se ei tiedä edes tästä tapauksesta vaikka tapahtuu Suomessa.

   PS. Auton tankit ei ala itsestään vuotamaan ja vaikka polttoainetta valuisikin kylmälle asfaltille, ei se näin kylmällä ilmalla itsestään syty palamaan. Sanasta pyromaani saa käsityksen, että sen olisi tehnyt joku suomalainen mutta autojen polttaminen ei kuulu suomalaisten tapoihin vaan se kuuluu...ai niin, ei saa sanoa kenen tapoihin.

   Poista
  2. https://paavotajukangas.com/category/autogrilli/

   Poista
 4. Yllättävää kyllä, tänään uutisoitiin molemmissa iltapäivälehdissä Ruotsin poliisin vaikeuksista joissakin lähiöissä. Tajukankaansa lukeneet tietävät kyllä enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. … ja molempien jutut olivat käytännössä samasta kynästä pientä alkulausetta lukuun ottamatta. Iltalehdessä oli marginaalissa sentään pientä lisätietoa. Nyt ne on jo painettu alas. Kommentteja ei näköjään ole sallittu, eipä tietysti. hh

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!