sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Matinkylästä Suomen autopyromaanien Mekka

Espoon Matinkylästä näyttää tulleen suomalaisten autopyromaanien Mekka. Näin siitä päätellen, että viime yönä siellä poltettiin viisi autoa, vuosi sitten kävi samoin ja kaksi vuotta sitten poroksi meni kaksi autoa. Lisäksi toissa vuonna joku viilteli 12 auton renkaat hajalle samassa kaupunginosassa.

Kirjoitin Matinkylän autopaloista jo viime vuonna. Tuolloin kiinnitin huomiota siihen, että alueella toimii moskeija sekä toin esille autopalojen yleisyyden Ruotsissa. Jälkimmäisestä sen verran, että länsinaapurissa niiden määrä on noussut vuoden 2008 843:sta viime vuoden 1457:ään eli lähes kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Ruotsissa autopalot keskittyvät maahanmuuttajavaltaisille alueille. Siksi moskeijan olemassaolo saattaa antaa vihjeen myös Matinkylän autonpolttajien taustasta. Toisaalta kyse voi olla myös ekoterroristeista, sillä viime vuonna sellaiset ilmoittautuivat Tampereella tapahtuneiden kuorma-autopolttojen tekijöiksi.

Oli Ruotsin autonpolttojen runsauden syy mikä tahansa on syytä toivoa, ettei samanlaista kehitystä ole tapahtumassa myös Suomessa. Siksi olisi tärkeää, että Matinkylän autonpolttajat jäisivät kiinni. Valitettavasti en kuitenkaan löytänyt sellaista tietoa googlaamalla viime- enkä toissavuodelta, joten tekijä tai tekijät eivät ole jääneet kiinni, lehdistö ei ole julkaissut siitä tietoa tai en osannut antaa oikeita hakusanoja.

Sen sijaan löysin tiedon, että tänä kesänä Espoossa jäi kiinni henkilö renkaiden viiltelemisestä. Hänestä ei ole annettu (tai en löytänyt) muuta tietoa kuin maininta rikoshistoriasta. Asiasta kertoneesta jutusta voidaan kuitenkin päätellä, ettei salaperäisellä henkilöllä ole ilmeisesti tekemistä Matinkylän aiempien tapausten kanssa.

Nyt onkin syytä toivottaa poliisille onnea heidän etsiessään Matinkylän autopyromaania. Onnea nimittäin tarvitaan, sillä ainakin Ruotsissa autopoltot selviävät vain äärimmäisen harvoin: kiinni jää vähemmän kuin yksi tuhannesta autopyromaanista. Mutta ehkäpä Suomen poliisi on läntisiä kollegoitaan tehokkaampi tai ainakin onnekkaampi selvitellessään Matinkylän tapahtumia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Göteborgin murhapolttoyritys
Terroristi kuin terroristi
Autopaloista Matinkylässä ja Ruotsissa

11 kommenttia:

 1. https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ranskassa-poltettiin-uutenavuotena-lahes-tuhat-autoa-sisaministerin-mukaan-juhlat-sujuivat-erityisen-hyvin/6251486#gs.2Em1Lb4

  Kuten Uuden Suomen blogisti Pekka Iiskonmäki totesi Ruotsin autopaloista: "Myydään jälkiuunivolvo. Entinen väri punainen. Nyt edullisesti."

  Onhan hän ansiokkaan blogin itsekin kirjoittanut kyseisestä kulttuurivillityksestä:
  http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259459-ensin-paloivat-ruotsin-metsat-nyt-autot

  Että siitä vaan suomikonstat ottamaan kiinni polttouhraajia. Onnellahan se onnistuu.

  VastaaPoista
 2. Polliisin kannattaisi mielestäni keskittyä tämän tavan lopettamiseen alkuunsa. Resursseja voisi keskittää vaikka vihapuhepuolen budjetista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun ei se poliisi tässä aikuisten maailmassa todellakaan voi päättää ihan issekseen mitä tehdä eikä varsinkaan siirrellä sille suotuja määrärahoja mielensä mukaan tarkoituksesta toiseen.

   Poliisin on tehtävä, mitä sisäministeriön alainen Poliisihallitus sen käskee tehdä. Ja sen on tehtävä se niillä rahoilla, jotka valtion tulo- ja menoarviossa sille on suotu.

   Poista
 3. Komission johtoon nyt pyrkivä moraaliton ja isänmaaton roisto sen totesi: monikulttuurisuus on rikkaus, eikä mulla muuta. Hallitsemattoman maahanmuuton seuraukset muissa länsimaissa ovat jokaiselle itsenäiseen ajatteluun kykenevälle selkeästi nähtävissä, ja on vain ajan kysymys milloin ne eskaloituvat myös Suomessa, jos nykyinen vastuuton maahanmuuttopolitiikka jatkuu.

  VastaaPoista
 4. Matinkylän "omaa" väkeä nuo tuhopolttajat. Ei kai aamuneljältä pääse julkisilla kulkuneuvoilla mihinkään.

  Pahaenteisenä arvelen, että tästä alkoi autogrillien yleistyminen Suomessakin. Vakuutusyhtiö voisi lähettää laskun ministeri Orpopojalle.

  VastaaPoista
 5. Jos olisin murkku joka saa informaatiota pelkästään valtamediasta, niin tekisin ilmeisesti taideteoksen missä Laura ja Jussi olisivat suunnitelleet autopalot Trumpin käskystä ja humalainen persu olisi sytytellyt autot tuleen ja humalainen sen vuoksi, että autopalojen välillä oli muutama sata metriä ja humalainen ei yleensä kävele kuin muutaman sata metriä ennen sammumista. Jos taas olisin murkku joka saa informaatiota muualtakin kuin valtamediasta niin taideteoksessa ilmeisesti ihmettelisin, että miksi esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa ei pala autoja, ei tapahdu joukkoraiskauksia, ei kivitellä poliiseja jne. ja terrori-iskut loistavat poissaolollaan, mutta kun en ole murkku enkä pahemmin taiteellinen niin sanon vaan että katos perkele, taas on talvi tulossa.

  VastaaPoista
 6. Ruotsin tauti etenee Suomessakin. Autot palavat mamualueilla eikä ketään edes yritetä saada kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fria Tider: "Antalet bilbränder har ökat med 300 procent". V. -98 paloi 380 henkilöautoa, v. -08 1008 autoa, v. -16 1641 autoa ja v. -17 1457 autoa. Kun netissä lukee blogeja ja kommentteja, niin osa kirjoittajista yhdistää meikän mielestä jollain hämärällä tavalla autojen poltot Ruotsin tänä vuonna olleisiin vaaleihin. Ehkä vuosien -16 ja -17 autopalot olivat jonkinlaista esivaalityötä, lol. Myös koulujen alkamiset ovat olleet eräiden mielestä syy autopaloihin.

   Poista
  2. Ehkä voisi hieman tarkentaa. Artikkelissa lukee myös näin: "Detta gäller antalet utryckningar till avsiktligt antända personbilsbränder". Siis on tiedossa että nämä autopalot olivat tahallisesti aiheutettuja ja hälytyksiä oli ollut esimerkiksi v. -17 1457 kertaa.

   Poista
 7. On se vaan mukavaa, että multikulti on saapunut kaikissa muodoissaan tänne ummehtuneeseen Impivaaraan. Paskaksi vaan ja palamaan, seuraavaksi kunnon pyssyhippaset ja käsikranut paukkumaan. Pitäähän härmäänkin saada kunnon Libanonmeininki. Ollaan muutoin rasisteja.

  VastaaPoista
 8. Vakuutusyhtiöt odottelee innolla tätä Uusruotsalaisten harrastusta, autojenpolttelua, kunhan se alkaa kunnolla rantautuun Suomeen ..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!