sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Göteborgin murhapolttoyritys

Tämän päivän lehdet ovat kertoneet göteborgilaiseen synagogaan kohdistuneesta murhapolttoyrityksestä. Sytytysvälineinä yrityksen tehnyt 10-20-henkinen nuorukaisjoukkio käytti maamme talvisodasta tuttuja Molotovin coctaileja, mutta tuli ei onneksi päässyt leviämään.

Tapauksen seurauksena Ruotsin poliisi on saanut kiinni kolme epäiltyä, joiden olemuksesta ei ole haluttu kertoa mitään. Demokraatti-lehdessä kuitenkin kerrotaan, että yritys saattaisi olla seuraus Trumpin ilmoituksesta siirtää Yhdysvaltain suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin.

Käytännössä juutalaisvihaa esiintyy vain uusnatsien ja muslimien keskuudessa. Trumpin ilmoituksella on merkitystä vain jälkimmäiselle ryhmälle. Siten lienee selvää, että mikäli Demokraatissa julkaistu spekulointi pitää paikkansa, olivat murhapolton yrityksestä vastuussa musliminuorukaiset.

Edelle kirjoittamani loogisen päättelyketjun lienee käynyt läpi monikin suomalainen ja ruotsalainen. Siksi olisi kaikkien etu, että Ruotsin poliisi julkaisisi tietonsa teosta vastuussa olevista. Erityisesti näin voitaisiin vähentää muslimeihin kohdistuvan vihan määrää - mutta toki ainoastaan siinä tapauksessa, ettei sille ole perusteita.

Myös muslimeihin pätee se, ettei koko yhteisö ole vastuussa yhteisöön kuuluvien jäsentensä rikollisista toimista. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ryhmän jäseniin liittyvää poikkeuksellista rikollisuutta tulisi huomioida esimerkiksi yhteisöön kuuluvien ihmisten turvapaikkapäätöksissä.

Muslimit kohtaavat Suomessa ja Ruotsissa vihaa joukossaan yleisen seksuaali- ja väkivaltarikollisuuden takia. Mikäli he haluavat vähentää sitä, olisi heidän edusmiestensä - imaamien ja muiden kansalaisjärjestöjen johtajien - syytä tuomita uskottavasti nyt puheena olevan murhapolttoyrityksen tekijät sekä heidän mahdollisten islaminuskoon perustuvien motiiviensa oikeutusväite, riippumatta siitä ketkä lopulta paljastuvat syyllisiksi. Sekä ryhtyä tehokkaisiin toimenpiteisiin jihadistisen vihapuheen kitkemiseksi joukostaan.

Lopuksi on todettava, ettei Yhdysvaltain Israelin-suurlähetystön siirtämispäätös ole kenellekään legitiimi syy kohdistaa murhapolttoa göteborgilaisiin juutalaisiin, vaan kyseessä on yksiselitteisesti rikos, josta vastuussa ovat vain ja ainoastaan tekijät. Siten vihjailu Trumpin syyllisyydestä on niin sanoakseni matalaotsaista roskajournalismia, ellei suorastaan vihapuhetta.

Logiikka tässä on täsmälleen sama kuin puhuttaessa naisten vaatetuksen merkityksestä raiskauksiin. Siksi se, joka syyllistää Trumpin Göteborgin tapahtumista, syyllistää loogisesti ottaen myös tavallisiin länsimaisiin vaatteisiin pukeutuneet seksuaalirikoksen uhrit raiskaajansa tekoon.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Anna Kontula ja Ruotsin uusi normaali
Ruotsin kuorma-autoiskusta on otettava opiksi
Muslimimaahanmuutto aiheuttaa dominoefektin Ranskassa ja Ruotsissa

9 kommenttia:

 1. Polttopulloisku tehtiin synagogaan, ei moskeijaan.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Monikulttuurisuudesta pitäisi uutisoida tasapuolisesti. Jos nytkin olisi uutisoitu (mikäli näin olisi ollut), että "monikulttuurisuudella ei epäillä olleen osuutta asiaan", kaikki voisivat suhtautua monikulttuurisuuteen todellisuusperustaisesti, ilman ennakkoluuloja tai toisaalta aiheetonta korostamista.
  Jos tässä nimenomaisessa tapauksessa ei olisi kyse monikulttuurisuudesta, niin ketä ne polttopullon heittäjät olisivatkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti kantaruotsalaisia uusnatseja. Mutta kuten kirjoitin, Demokraatin (ja sittemmin muidenkin lehtien) vihjailu Trumpin osuudesta tekee sen äärimmäisen epätodennäköiseksi.

   Poista
 3. Ainakin Ruotsissa juutalaisviha on suurempaa Antifan ja muun äärivasemmiston kuin uusnatsien piirissä. Tosin, milloin antisemitistisen teon tekijästä ei ole tietoa, se kirjataan automaattisesti äärioikeiston tekemäksi. Ehdottomasti antisemitistisimman ryhmän muodostavat muslimit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko se Antifan parissa suurempaa, mutta sielläkin juutalaisvihaa tosiaan esiintyy. Ei tullut kirjoittaessa mieleen - lienenkö siis mediapropagandan uhri itsekin...

   Poista
 4. Ja lisää saattaa olla luvassa...
  https://pt-media.org/2017/12/10/ruotsissa-useilla-paikkakunnilla-muslimien-suuria-mielenilmauksia/
  Mutta tuskin uskontoon liittyää tämäkään!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja muistaakseni jotkut puhuvat islamin uskonnon olevan rauhanuskonto.
   Ei kai nyt epäillä, että rauhanuskonnon edustajat alkaisi käyttämään väkivaltaa toisen uskonnon edustajia vastaan?

   Vähän samaa olen ihmetellyt kun Isisin hallitsemilta alueilta on löytynyt joukkohautoja.
   Kuka kumma ne ihmiset on tappanut? Vai onko sielläkin ollut liikkeellä rauhanuskonnon edustajat?

   Poista
 5. Juutalaiset kelpaavat vasemmistolle kuolleina mutta eivät elävinä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!