torstai 5. heinäkuuta 2018

Hätäkokouksia

Ruotsin pääministeri Stefan Löven (demarit) on huomannut, että kansankoti on epätoivotun - ellei suorastaan hirmuisen - muutoksen tilassa. Niinpä hän on kutsunut poliisijohdon hätäkokoukseen, jotta ongelmalähiöiden ampumistapaukset saataisiin loppumaan.

Pääministeri haluaa kuulla poliisilta sen, millä keinoin rikollisuus saataisiin kuriin. Ja lupaa tarvittavat resurssit sen tekemiseksi.

Kuulostaa niin hyvältä, että nyt on syytä jäädä jännityksellä odottamaan poliisijohdon näkemyksiä. Onko ajatuksena edelleen turhaksi moneen kertaan osoittautunut dialogi rikollisten kanssa, vai pyrkiikö poliisi ottamaan tilanteen tosissaan haltuunsa ja saattamaan syylliset vastuuseen? Entä mitä tehdään ongelman perusrakenteelle eli maahanmuuttajavaltaisille rikollisjengeille?

Täältä köyhästä idästä katsottuna minusta nimittäin tuntuu valitettavasti siltä, ettei Ruotsissa luultavasti tälläkään kertaa tahdota puuttua ongelman perussyyhyn - eli hallitsemattomaan maahanmuuttoon. Sillä sen seurauksistahan tässä jengirikollisuudessa on kyse.

Toinen hätäkokous järjestetään Etelä-Syyrian tilanteen takia. Sen takana on YK, joka on huolissaan siitä, etteivät taisteluja paenneet ihmiset pääse rajan yli Jordaniaan tai Israeliin.

Hätäkokouksen ja koko uutisen tekee mielenkiintoiseksi se, että taisteluissa ovat vastakkain Syyrian hallitus ja nimenomaisesti islamistiset kapinalliset, niiden joukossa ISIS. 

Siksi tämänkin hätäkokouksen tapauksessa odotan suurella jännityksellä mitä YK päättää. Puhutaanko vain pakolaisten akuuteista ongelmista, vai tehdäänkö ratkaisuja, jotka lopettavat taistelutoimet lopullisesti ja mahdollisimman pikaisesti. Toisin sanoen ryhtyykö YK tukemaan Syyrian hallitusta, vai toimiiko se de facto islamistien piikkiin pyrkien hidastamaan lopullisen ratkaisun syntymistä.

Tosiasiassa Assadin hallitus ei tule häviämään tätäkään taistelua sen enempää kuin sisällissotaansakaan. Sama voisi koskea Ruotsia - mikäli pääministeri Löven haluaisi tosissaan lopettaa jengiväkivallan, olisi hänellä siihen vielä mahdollisuus.

Mutta se ei toteudu tukemalla ammuskelevia jengejä ruokkivaa yhteiskunnallista kehitystä, vaan ongelman taustalla olevan virran katkaisemista yhdistettynä koko maan saattamiseen yhden ja saman lainsäädännön alle paitsi de jure, niin myös de facto. Kysymys kuuluukin, että onko demarijohtajalla siihen tahtoa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksei Ruotsiin löydy opettajia eikä poliiseja?
Itä-Ghoutan siviilit saamassa rauhan, mutta kurdien tilanne synkistyy
Länsimaiden pitäisi tunnustaa tosiasiat Syyriassa

11 kommenttia:

 1. Hyvä, nyt ollaan asian ytimessä!

  "...että onko demarijohtajalla siihen tahtoa."

  VastaaPoista
 2. Jotenkin epäilen, onko demarijohtajalla tahtoa puuttua ongelman perussyyhyn: ruotsalaiseen demari-ideologiaan.

  Sehän on se perussyy, joka AIHEUTTAA mm. holtittoman maahanmuuton Ruotsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on vanhojen puolueiden omaksuma moku-ideologia, jonka takia en ota näitä yleensä vaalien alla kuultavia "kovia" puheita vakavasti.

   He ovat tehneet aivan selväksi, etteivät aio puuttua kasvavien ongelmien alkusyihin:

   -Rajat kiinni! Eli rajatarkastukset takaisin ja kaikkien passittomien ja rikollisten tai ilman hyvää syytä tulevien automaattinen käännytys rajalla.

   -Pakolaisina tulleiden ja rikoksiin syyllistyneiden palautus kotimaihinsa joissa ei enää ole todellista uhkaa heille.

   -Elintasosiirtolaisten virtojen pysäyttäminen Euroopan rajoille ja avustustoiminnan keskittäminen lähtömaihin tai niiden naapurimaihin.

   -Vastikkeeton avokätinen sosiaaliturva siirtolaisille poikki heti.

   Kaikki puhe on turhaa ellei näihin toimiin ryhdytä. Se on ihan selvä.


   t: Wee-tuuntunut Stadilainen

   Poista
 3. Tuhka tuumii että taustalla on Ruotsin tulevat vaalit, one näytettävä että tehdään jotain. Väksivalta on sillä tasolla ettei enää voi sivuttaa sitä yksittäistapauksina. Joten nyt puhutaan, mutta tehdäänkö jotain merkittävää. Tuhka ei osaa sanoa, jotain tehdään siinä vaiheessa kun on pakko.

  Syyrian tapaus taas, Tuhkaa tuumi että Assad teki ovelasti, hän päästi islamistit vapaaksi ja nämä tappoivat "maalliset" kapinalliset, joten nyt valinta on diktaattori tai islamistit. Tosin Assadilal on melkoinen kasa muita vihollisia ja ystäviä jotka tuovat ongelmia. Iranin tukea tarvitaan vallassa pysymiseen, mutta se on menossa sotaan Israelia ja Saudi-Arabiaan vastaan. Jos sota syttyy, Syyria saa silloin osansa Israelin tulivoimasta. Venäjä ei puutu siihen se on mieluummin Israelin liittolainen kuin Iranin. Turkki taas haluaa Assadin pois vallasta, mutta etupäässä haluaa kurdit pois päiviltä.

  Syyrian sisällissota voi päättyä, mutta se voi laajentua suuremmaksi sodaksi. Ei tämä ole päättymässä, uusi vaihe siinä on vain alkamassa.

  VastaaPoista
 4. Olen katsellut vankiladokumentteja USA:n jengeistä. Muistaakseni meksikolaisessa jengissä (La Eme) on 50000 jäsentä. Gangstat tienaavat jengirikollisuudella huomattavasti enemmän mitä työssä käyvä kansalainen tienaa. Huumeet, huorabisnes ja kiristys ovat jengiläisten normaalia toimintaa. Yhdessä vankiladokumentissa joku sanoi että jengit toimivat tasan niin kauan kuin yhteiskunta antaa jengien olla olemassa. Lepsut yhteiskunnat siis mahdollistavat jengirikollisuuden. Ruotsissa etniset jengit riehuvat tällä hetkellä enimmäkseen omiensa parissa, mutta jos heidän annetaan riehua rauhassa, niin esimerkiksi kiristykset ovat mahdollisesti kantaväestön riesana jo lähitulevaisuudessa. Kulttuurit persläpimaissa ovat otollinen alusta jengien syntymisille. Jos esimerkiksi persläpimaa Meksikossa olisi toisenlainen kulttuuri ja mentaliteetti, niin muuria Meksikon rajalle ei tarvitsisi edes harkita USA:ssa. Persläpikulttuuria ilmenee myös demokraattisissa maissa, mutta ei samassa mittakaavassa mitä esimerkiksi latinalaisessa Amerikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jengit on vaan jatkumoa klaani ja heimokulttuureille, jota on ollut myös koko länsimaisessa maailamassa, nykyisin vähenemissä määrin, feodaaliruhtinaat oli jonknlainen jengi aikoinaan

   Poista
 5. Many issues mention about cockfight in philipine, we are from ayam bangkok tarung want to explain that. You can read our article. Thanks.

  VastaaPoista
 6. "Annie Lööf klassisk lands- och Alliansförrädare

  Massinvandringen är välorganiserad och påtvingad av mörkerkrafterna med George Soros som ansiktet utåt. Precis när finanssystemet var på väg att kollapsa hösten 2015 iscensattes migrantionstsunamin och staten, kommuner samt landsting var tvungna att ta nya lån, vilket förlänger bankernas pyramidspel. Huvudsyftet med den påtvingade migrationen är dock att förstöra de få resterande välfungerande samhällen, så att jorden till slut enbart får kaossamhällen som i Mellanöstern och Afrika. De bjuder på mindre motstånd till mörkerkrafterna. Inbördeskrig mellan olika etniska invandringsgrupper och svenskarna är inprogrammerad. Gängskjutningarna är bara början. Den insmugglade ISIS-armén väntar på sina order.

  Den journalist eller politiker som inte förstår dessa sammanhang är antingen ond, dum, under mind control eller både och:...",
  Koko artikeli: http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/2137.html

  Ylläoleva tekstinpätkäkin sisältää useita linkkejä joten kannattaa katsoa koko artikkelia.
  Saksalais-ruotsalaisen oikeustiet.toht. Henning Witten Whitetv-sivusto on yksi harvoja ruotsalaisia TODELLISEN so. sensuroimattoman vaihtoehtomedian sivustoja ja haastaa monia raudanlujassa MATRIXISSAAN elävien käsityksiä joukosta asioita.

  VastaaPoista
 7. Seuraava ei koske vain Ruotsia vaan ilmeisesti koko läntistä maailmaa:

  "De ljugande massmediernas nya position", http://friasidor.is/de-ljugande-massmediernas-nya-position/

  Artikkelin mukaan:
  "De ljugande massmedierna som bedragit oss i 70 år gör nu en kontrollerad och försiktig reträtt till en ny position. Man låtsas som att det är någon annan än de själva som ljugit för svenska folket. Den nya positionen är att inte längre omedelbart stämpla massinvandringskritiker som rasister och nazister – nu är det den farliga populismen man vill bekämpa samt falska nyheter.
  ...
  Slutsats

  De lögnaktiga massmedierna har nu gjort en taktisk reträtt. Den nya positionen är att det finns vissa brister men de är isolerade företeelser som vi kan adressera och därför, mer eller mindre, fortsätta som förut. Den stora faran är idag, enligt dem, falska nyheter som man påstår sprids av alternativa medier och som skapar en farlig populism. Den nya fienden är nu inte längre bara vanligt folk som uttrycker sig plumpt utan alternativa medier som man påstår är de som sprider en falsk, dyster bild av tillståndet i Sverige."

  VastaaPoista
 8. Taitaa olla pian Suomikin hirmuisen muutoksen tilassa ellei kepuleja saada järkiinsä:

  Suomenmaa

  "Kommentti: Syitä lähteä pakolaiseksi tulee yhä vain enemmän, eikä rajoja voi siksi sulkea – väestö kasvaa ja ilmasto-olot vaikeutuvat"

  "Ilmaston muutoksen myötä kansainvaelluksiin pitää osata sopeutua. Erityisesti Afrikan muuttuvat olosuhteet pajottavat ihmiset liikkeelle,
  toimittaja Lauri Heikkilä kirjoittaa kommentissaan"

  https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/392311/7c42afa170

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Kepu pettää aina.Tuon luettuani toivon todella, ettei siihen ole poikkeuksia.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!