torstai 20. syyskuuta 2018

Suurin osa eurooppalaisista haluaa pakolaisia

Pew-tutkimuslaitoksen mukaan enemmistö eurooppalaisista on edelleen valmiita ottamaan vastaan pakolaisia maista, joissa heihin kohdistuu väkivaltaa tai joissa on sota. Suomi ei ollut tutkimuksessa mukana, mutta todennäköisesti meilläkin suhtautuminen sotaa pakeneviin ihmisiin eli oikeisiin pakolaisiin on yhtä lailla positiivinen, vaikka tutkimuksessa puolalaiset ja erityisesti unkarilaiset muodostivatkin poikkeuksen.

Humanitaarisen maahanmuuton ongelma eivät varsinaisesti olekaan todellista vaaraa pakenevat ihmiset, vaan järjestelmän väärinkäyttäjät. Esimerkiksi vuonna 2015 Suomeen saapui joukoittain ihmisiä maista, joissa eläminen ei missään tapauksessa ollut erityisen vaarallista. Tämän totesi viimeksi eilen myös maamme pääministeri Alma-median järjestämässä keskustelussa.

Toisen suuren ongelman lausui ääneen maailman ruokaohjelman pääjohtaja David Beasley, jonka mukaan yhden syyrialaisen ruokahuolto Berliinissä maksaa 50 euroa, mutta Syyriassa vain 50 senttiä. Jo pelkästään tästä syystä kehitysmaiden väestön siirtäminen länsimaihin on järjetöntä ja sotaa pakenevatkin kannattaisi huoltaa mieluummin kotiseuduillaan kuin siirtämällä heidät länsimaihin. Etenkin kun tuosta siirrosta näyttää aivan liian usein seuraavan muitakin ongelmia.

Tästä ei keskusteltu eilisessä Alma-median tentissä, mutta Jussi Halla-aho nosti esille pääministeri Juha Sipilän roolin pakolaisten maahan houkuttelemisessa lupaamalla näille talonsa. Sipilä ei myöntänyt syyllisyyttään, vaikka se on täysin selvä, vaan sanoi toimineensa henkilökohtaisten arvojensa perusteella. Halla-ahon mukaan "Sipilällä oli aivan keskeinen vastuu... tilanteen pahentamisesta", minkä myös HS yllättäen vahvisti jutussaan linkittämällä vanhoja uutisiaan.

Pew-tutkimuslaitos kertoi myös, että eurooppalaiset ovat tyytymättömiä EU:n tapaan hoitaa pakolaispolitiikkaa. Asian korjaamiseksi  Unionin johtajat kokoontuvat keskiviikkona ja torstaina Itävallan Salzburgiin etsimään yhteistä linjaa maahanmuutossa. Agendalla ovat ainakin yhteiset rajavalvontajoukot.

Lisäksi Italia nostaa varmuudella esiin kysymyksen siitä, mitä tehdä Välimerellä seilaileville laivoille. Minne ne ohjataan ja mitä niissä Eurooppaan pyrkiville ihmisille tehdään?

Pääministeri Sipilän mukaan Suomella on ainakin etukäteen ajateltuna varsin passiivinen rooli. Ottaen huomioon Sipilän näköalattomuuden pakolaiskriisin suhteen, se saattaa tällä kertaa olla positiivinen uutinen - näin hän ei ainakaan tule ajaneeksi mitään sellaista, joka lisäisi EU:n ja Suomen vetovoimatekijöitä.

Lopuksi nostan vielä esille eilisen uutisen, jonka mukaan irakilaisten palauttamisprosessi Suomesta kotimaahansa on Sipilän mukaan "ihan jumissa". Pääministeri aikoo ottaa asian esille Salzburgin kokouksessa.

Näin on syytä tehdäkin, mutta samalla olisi mietittävä millä keinoin Irakia voitaisiin asiassa painostaa: ainakin kaikenlainen rahallinen ja muu tuki olisi syytä lopettaa niin pitkäksi aikaa, että irakilaiset elintasopakolaiset otetaan mukisematta vastaan. Näin siitä huolimatta, että avun saajat ovat täysin syyttömiä hallituksensa politiikkaan. Mutta niin olemme mekin irakilaisten elintasopakolaisten haluttomuuteen palata kotiinsa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kalle Silfverberg ja Khaled Mossain sortuivat älylliseen epärehellisyyteen
Mykkänen järjestää joillekin irakilaisille passeja, mutta miksei kaikille?
Turvapaikanhakijoiden kansallisuudet eivät osoita kansainvälisen suojelun tarvetta


8 kommenttia:

 1. Asiaa sivuten: IS artikkelissa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005834112.html väitetään "Ilmastoasiantuntijoilta vakava varoitus: 2 asteen lämmönnousu voi sulattaa Antarktiksen – maapallo lämpenemässä 4–5 astetta."

  Toisaalta Clive Bestin tuoreessa artikkelissa http://clivebest.com/blog/?p=8628, Clive on laskenut että lämpeneminen on nykyisin 0,0125C/vuosi eli sadassa vuodessa 1,25 C.

  Eli ei ainakaan Cliven mukaan jäätiköt/jäämeri sula, joten ilmastopakolaisuudelle ei ole todisteita.

  Setarkos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antarktiksen keskilämpötila on -60 C, rannikolla -10 C. Miten ihmeessä kahden asteen nousu voisi sulattaa sen ? Ilmastoasiantuntijat eivät ole asiantuntijoita ollenkaan.

   Poista
 2. Olisipa Sipilä tajunnut v 2015 kuunnella Halla-Ahon ehdotuksia, niin ei oltaisi nyt tässä kusessa mm irakilaisten kanssa. Mutta kun piti olla niin helkutin hyvää ihmistä, että tosiasiat unohtuivat. Ei ole kyllä järkeä tullut touhuun vieläkään, vaikka vaalien takia puheet ovat hiukan muuttuneet. Laittaisi nyt onneton sen rajavalvonnan toimintaan, kun porukkaa lappaa edelleen sisään. Pakenevat Ruotsista kymmenen muun maan läpi Suomeen, kun vasta täällä on riittävän turvallista. Pelleily jatkuu vaan.

  VastaaPoista
 3. Suomen ei pidä ottaa yhtään pakolaista tms mistään ilmansuunnasta, ei ketään, ei millään perusteella ennen kuin palautussäännöt ja turvapaikan saannin edellytykset ovat sovittu. Nyt Suomessa on porukkaa, jota ei kukaan halua takaisin maahansa ja joka ei itse suostu lähtemään. Senkin luulisi kertovan jo jostain.

  VastaaPoista
 4. Euro on turvapaikkapolitiikan paras konsultti. Kun ei tulijoille anneta yhtään rahaa, vaan saavat maksaa kaikesta, se on reilua suomalaisia kohtaan.

  VastaaPoista
 5. "Pew-tutkimuslaitos kertoi myös, että eurooppalaiset ovat tyytymättömiä EU:n tapaan hoitaa pakolaispolitiikkaa."

  Tyytymättömiä ovat ainakin Tšekki ja Slovakia:
  "Tšekin ja Slovakian pääministerit kritisoivat EU-komission suunnitelmia kasvattaa EU:n rajavalvontaviranomaista, kertoo Radio Praha. Pääministerit Andrej Babiš ja Peter Pellegrini kertoivat Salzburgissa ennen EU-kokouksen alkamista, että he pitävät päällekkäisiä eurooppalaisia turvallisuusrakenteita sekä tehottomaksi osoittautuneen viranomaistahon kaksinkertaistamista tarpeettomina...",
  https://www.kansalainen.fi/tsekki-ja-slovakia-eivat-luota-eun-ulkorajojen-valvontaviranomaiseen/

  EU-rajavalvontaviranomaiset lienevät kuin ketut kanatarhan vartijoina huomioon ottaen Kalergi-suunnitelman ja tämän:
  ” Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ‘New Norm’,
  https://www.breitbart.com/london/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Milloinkahan nykyisenlaisen suomentuho-politiikan toteuttajien hyödylliset idiootit heräisivät horroksestaan ja ja ymmärtäisivät vaikutuksensa vaaliuurnilla. Seuraavassakin olisi heille pientä vihjettä:

  ”Vuoden 2019 budjettikäsittelyssä perussuomalaiset muistuttivat “haittamaahanmuuton” kuluista, työvoiman saatavuusharkinnan tärkeydestä sekä EU:n kehityksen ongelmallisuudesta.
  Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri vertasi turvapaikanhakijoista aiheutuvia kuluja velanottoon.
  – Me otamme 1,4 miljardia velkaa ensi vuonna. Vuosina 2017—2019 kotoutukseen kuluu 700 miljoonaa ja vastaanottoon 700 miljoonaa. Sehän on yhteensä tuo 1,4 miljardia euroa, Meri huomautti.
  Meri kysyi, tehdäänkö EU:n tasolla turvapaikanhakutilanteelle mitään ja huomautti, että samalla kun turvapaikanhakijoihin menee satoja miljoonia, suomalaisten takuueläkkeisiin annettiin vain 10 miljoonaa lisää.
  – Milloin tämä turvapaikanhakutilanne saadaan kuntoon, jolloin me pääsisimme panostamaan suomalaisiin paljon enemmän? Jos takuueläkettä nostettiin 9 euroa kuussa, se oli 10 miljoonan panostus. Miettikää, satoja miljoonia menee koko ajan muuhun kuin suomalaisten edunvalvontakoneistoon! Meri muistutti.
  Suomalaiset työttömät koulutukseen ja työhön: ei työn saatavuusharkinnan poistolle
  Kansanedustaja Sami Savio (ps.) huomautti, että työllisyysasteen nosto on perussuomalaisille keskeinen asia…”
  https://www.kansalainen.fi/perussuomalaiset-nostivat-budjettikeskustelussa-esille-haittamaahanmuuton-kulut-tyovoiman-saatavuusharkinnan-ja-eun-kehityksen/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. Irak-jutussa kirjoitetaan noin vaan, kyseenalaistamatta, että Irak ei "suostu" ottamaan kansalaisiaan vastaan?

  Anteeksi mitä? Miksi asiaa pitäisi edes kysyä Irakilta?

  Ei kai valtiolla ole mitään oikeutta kieltäytyä ottamasta vastaan omia kansalaisiaan.

  Toistan: Miksi pitäisi Irakin valtiota yrittää maanitella ja neuvotella "suostumaan" mihinkään?

  Viedään palautettavat Irakin rajalle, ei päästetä takaisin, ja se siitä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!