maanantai 3. syyskuuta 2018

Maahanmuuttokeskustelun vaikeudesta

Maahanmuuttokeskustelu näyttää olevan äärimmäisen vaikeaa. Sen saimme huomata jälleen kerran, kun Juha Sipilä (kepu) sanoi suurimman osan Eurooppaan pyrkivistä olevan liikkeellä taloudellisin motiivein. Asiaa lähti analysoimaan Ylen Eero Mäntymaa, joka päätyi sopivasti faktat valikoimalla siihen, että Sipilä olisi väärässä.

Valikoinnilla tarkoitan erityisesti seuraavaa kohtaa: "lisäksi on syytä muistaa, että osa turvapaikkahakemuksista raukesi ennen kuin turvapaikanhakijan suojelun tarvetta oli arvioitu. Pelkästään Suomesta poistui loppuvuonna 2015 tuhansia turvapaikanhakijoita vain kuukausia saapumisensa jälkeen. Heidän lähtönsä syitä voidaan vain arvailla."

Ei tarvitse arvailla. Kyllä nuo kaikki olivat elintasopakolaisia, sillä eivät turvapaikkaa todellisuudessa tarvitsevat lähde pois kerran turvalliseen maahan saavuttuaan.

Lisäksi kyseenalaistan Mäntymaan logiikan, jonka mukaan turvapaikan tarpeessa ovat olleet kaikki positiivisen päätöksen saaneet ja vielä valituksenkin kautta turvapaikan ansainneet. Onhan selvää, että päätöksissä on enemmän vääriä positiivisia kuin vääriä negatiivisia, sillä varsinkin vuoden 2015 tulijavyöryn purkamisen alkuvaiheessa epäselvissä tapauksissa päätöksiä pyrittiin tekemään tulijoiden eduksi. Eikä kukaan vieläkään valita oikeuteen positiivisista päätöksistä.

Asiaan tarttui myös Li Andersson (vas), joka innostui haukkumaan pääministeriä tietämättömäksi. Poliittiset irtopisteet cityviherpunikeilta näyttivät houkuttavan kovassa kisassa vihreiden kanssa heidän ääntensä samaiseksi seuraavissa vaaleissa.

Mutta sitten itse asiaan. On täysin toissijaista se, ovatko täältä turvapaikkaa hakevat ihmisen sen tarpeessa vai ei. Turvapaikkaoikeus on nimittäin veteen piirretty viiva, jonka ratkaisee kunkin hetken lainsäädäntö eikä sellaisen absoluuttinen tarve.

Lisäksi nykyisin perustein turvapaikkaa tarvitsevia on maailmassa joka tapauksessa niin paljon, ettei Eurooppa voi ottaa heitä vastaan tuhoamatta omaa perimmäistä olemustaan - siitä ovat merkkinä jo nykyisin nähtävät ongelmalähiöt, tulijoiden tekemä seksuaali- ja väkivaltarikollisuus sekä jäävuoren huippuna terrorismi. Eikä meillä ole varaakaan siihen niin kauan, kuin jokaisen tulijan kustannus veronmaksajille on 700-800 tuhatta euroa.

Ja tämä on se asia, josta meidän tulisi käydä yhteiskunnallinen keskustelu. Kuinka monta tulijaa meillä on varaa ottaa. Ja mitä me olemme valmiita maksamaan heidän tulostaan sekä puhtaana rahana, että epäsuorasti yhteiskunnan muuttumisena epäsuotavaan suuntaan. Mutta siitä eivät juhasipilät tai lianderssonit puhu. Eikä media tahdo myöskään välittää niiden poliitikkojen puheita jotka puhuvat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kuka valittaisi maahanmuuttoviraston myönteisistä päätöksistä?
Turvapaikanhakijoiden kansallisuudet eivät osoita kansainvälisen suojelun tarvetta
Syyrian sodan ratkaiseminen ei lopettaisi EU:n pakolaistulvaa

27 kommenttia:

 1. Tekstissä on erhe. Pitäisi olla 700-800 tuhatta. Ei miljoonaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista se on kun aamukiireessä kirjoittaa... Kiitos tarkkaavaisuudesta ja huomautuksesta, korjasin virheen.

   Poista
 2. Yle tänään:

  "Oppituntien rauhattomuus selittää ainakin osittain Ruotsin koululaisten heikkoa Pisa-testimenestystä"

  Artikkelista poimittua:

  Dagens Nyheterin mukaan (siirryt toiseen palveluun)tärkeäksi syyksi heikkoon menestykseen on nostettu puutteet oppituntien työrauhassa.

  Vakavat, uhkaa tai väkivaltaa sisältäneet häiriöt pitää Ruotsin kouluissa ilmoittaa Työympäristövirastoon.
  Ilmoitukset ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuosina, sanomalehti Dagens Nyheterin saamien tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun).
  Vuonna 2012 ilmoituksia tuli 327, vuonna 2017 597.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://yle.fi/uutiset/3-10383663

   Poista
  2. Hauskaa, että ruotsalaiset ovat löytäneet selityksen, joka itselleni ja kenelle tahansa muulle ajattelukykyiselle on ollut ilmeistä jo ainakin puoli vuosikymmentä.

   Poista
 3. Onhan sisäministeriö tehnyt jo suunnitelmat sen varalle, että jopa se miljoona juhlapaikanhakijaa paukkii "yllättäen" Suomeen.
  Kovasti näkyi suunnitelmassa olevan poikkeustilalain pykäliä asuntojen ja autojen pakkolunastusta myöten mutta ei sitä vaihtoehtoa , että tulijat torpataan jo rajalla.
  Ne ensimmäiset kun pysäytettäisiin vaikka aseilla niin eiköhän neekerit tajuaisi mennä vaikkapa Ruotsiin, mutta tämä vaihtoehto ei ole näköjään käyettävissä.
  Toivottavasti afrikassa eivät lue sisäministeriön sivuja, on meinaan mietintö siellä myös lontooksi ja kovempaa sisäänheittopaperia saa hakea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian jonkinlaiseen horrokseen vaivuttama osa kansasta - ilmeisesti valtaenemmistö - herää ja näkee vallankahvassa olevat maanpetturit, sudet lampaan vaatteissa, jotka ovat Brysseliä kumartaen viemässä maatamme ja kantasuomalaisia tuhoon, valkoiseen kansanmurhaan?

   "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ‘New Norm’", https://www.breitbart.com/london/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   Saksalainen professori Heinsohn: "950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan
   puoliväliin mennessä",
   https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

   Unkarissa oman kansansa asiaa ajava kansallismielinen hallitus on rakennuttamansa raja-aidan ja kouluttamiensa raja-poliisien avulla osoittanut, että Heinsonin ennakoima synkkä tulevaisuus voidaan torjua -
   syrjäyttämällä "vieraita herroja" palvelevat maanpetturit vallasta. http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

   Seuraavilla eduskuntavaaleilla on hyvin huomattava merkitys maamme ja kantasuomalaisten tulevaisuudelle.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Kansan soisi tosiaan olevan hereillä vaalipäivänä. Ja käyvän kertomassa järjestelmällemme, minkälaisessa maassa se haluaa asua. Toistaiseksi on haluttu mennä kohti monikulttuurista sekasortoa.

   Poista
 4. “Puhe väestöräjähdyksestä on vanhanaikaista”
  "Vihreiden europarlamentaarikon mukaan Afrikan ongelmien taustalla on köyhyys ja korruptio."

  Artikkelista poimittua:

  – Puhe Afrikan väestöräjähdyksestä on vanhanaikaista, ei ole mitään väestöpommia. On vain valtavaa köyhyyttä ja osattomuutta, Hautala sanoi.

  https://www.verkkouutiset.fi/puhe-vaestorajahdyksesta-on-vanhanaikaista/
  ------------------------

  Voiko tosiaan meppi olla näin pihalla? Entä hänen äänestäjänsä?
  Keskustele sitten näiden kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Hautalan väite suorastaan valehtelua ja vain tosiasioiden kieltämistä vai miten se oikein pitäisi ymmärtää?
   Missä luuraa ajatus maapallon pelastamisesta ja käytännön toimista sen tavoitteen eteen? Miksi vihreät ovat olemassa?

   Poista
  2. Never underestimate the power of human stupidity. Ja näköjään vielä vähemmän tulipunavihreän naisen typeryyttä.

   Poista
  3. Kaksi asiaa ovat rajattomia, ihmisen typeryys ja universumi.
   Tosin universumin rajattomuudesta ei olla täysin varmoja.

   Hautala joskus takavuosina erästä biologista vedenpuhdistamoa hämmästellessään totesi tohkeissaan asiaa esittelevälle insinöörille, joka oli ylpeä siitä, että jäteveden Ph on 7, Johon hautala tokaisi, "Eikös sen pitäisi olla lähempänä nollaa!"

   Siihen tokaistiin hiljaa, "Terve talonpoikaisjärki pitäisi ottaa Natura-suojeluohjelmaan"
   Avustaja kysyi tokaisijalta vihaisesti, "Vittuiletko?", vastaus oli, "En, olen haudanvakavissani".

   Poista
 5. Maahanmuuttovirasto on tehnyt perusteettomia ja Suomelle haitallisia myöntöpäätöksiä monia tuhansia. Nyt Stockmannin mallinuken näköinen sisäministeri vihervasemmiston paineesta tuhrii alaisensa hallinnon maineen asettammalla maahanmuuttoviraston toiminnan syyniin. Siinä on epäilys väärinkäytöksistä, johon ei ainakaan pariin vuoteen ole ollut mitään aihetta.

  VastaaPoista
 6. Täydennän yllä olevaa juttuani. Syyni tehdään, koska Migri on ruvennut hylkäämään aiheettomia turhapaikanhakijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihmetellyt samaa. Kuin myös sitä, että arvion toteuttajaksi harkitaan YK:n pakolaisjärjestöä, joka tuskin on aiheeseen nähden ulkopuolinen taho.

   Poista
 7. Juu ja se myimkakkasen riippumaton ulkopuoinen tutkija on, ettepä arvaa, unhcr, yksi pakolaisuuden osapuoli. Että e siitä riippumattomuudesta ja puoleettomasta.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 8. "Saksa: Kolme maahanmuuttajalasta raiskasi 10-vuotiaan pojan koulutiellä",
  https://www.kansalainen.fi/saksa-kolme-maahanmuuttajalasta-raiskasi-10-vuotiaan-pojan-koulutiella/

  Mitähän noista kolmesta vielä parrattomasta 'suloisesta' mamu-
  lapsukaisesta siinä vaiheessa tulee kun he ovat jo niitä Sipilänkin hellimiä PARTA-lapsia?! Mahtaako olla "yksittäistapaus"?

  VastaaPoista
 9. Täydennystä "totuusmedian" uutisointiin:

  "Pienpuolueiden esittelysarja alkaa – Siniristin Liitto – Jouko Pihon tuore haastatteluvideo
  Youtubettaja Hegesippus haastatteli Jouko Pihoa 2.9.2018 Hakaniemenrannassa.

  Koska Suomeen on syntynyt tilanne, jossa myös verovaroin kustannettu YLE valehtelee, kertoo muunneltua totuutta, sekä jättää kertomatta monista asioista, julkaisee MV-media tietoa pienpuolueista. Pyrkimys on julkaista tiedot jostakin puolueesta/puoluehankkeesta korkeintaan parin päivän välein..."

  Koko artikkeli ja linkki videoon: https://mvlehti.net/2018/09/03/pienpuolueiden-esittelysarja-alkaa-siniristin-liitto-jouko-pihon-tuore-haastatteluvideo/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. "Ruotsin Västeråsissa paloi 13 autoa viime yönä
  Tuhopoltot jatkuvat, kun ulkomaalaisjengit taistelevat siitä, kenellä on valta Ruotsin lähiöissä - ja jo muuallakin...",
  https://mvlehti.net/2018/09/03/ruotsin-vasterasissa-paloi-13-autoa-viime-yona/

  Tällaiseenko Sipilä, Mykkänen, Orpo ym. meilläkin tähtäävät, Brysseliä kumartaen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko tähtäävät tai sitten ovat äsittämättömän tietämättömiä ja ymmärtämättömiä.

   Poista
  2. On yllättävää, että saksalainen FEMINISTI-julkaisu kuvaa ilmeisen totuudenmukaisesti saksalaisen Chemnitzin kaupungin tilannetta:

   "Saksa: Chemnitzin naiset ovat vihaisia",
   https://www.kansalainen.fi/saksa-chemnitzin-naiset-ovat-vihaisia/

   Ylewatch-blogisti otti myös kantaa Ylen raportointiin Cheminitzin tapahtumista 28.8.2018:

   "Turvapaikanhakijat raiskaavat ja tappavat, media panikoi vain "äärioikeistosta"

   Ylessä on tänään päivän teemana jälleen kerran "äärioikeisto", jonka sisältöä se vääntelee mielivaltaisesti omien poliittisten päämääriensä mukaan. Objektiivisesti arvioituna ääriliikkeistä ja ääri-imiöistä puhuttaessa pitäisi viitata hallitsevaan hegemoniaan; valtapuolueiseen, valtakulttuuriin ja valtamediaan. Suomen ja muun Euroopan yhteiskunnallisia muutoksia ei tarvitse tarkastella kuin lyhyellä aikahaitarilla niin huomaa, että muutokset ovat olleet aikaisempaan verrattuna äärimmäisiä ja vieläpä huonompaan suuntaan. Kuvaavaa on, että kun nykyistä yhteiskunnallista hulluutta vastaan asettuu poliittisia voimia, valtaa pitävät ääri-ihmiset leimaavatkin maalaisjärkeä puolustavat totuudenpuhujat äärilliikkeiden edustajiksi.

   Kun puheeksi nousee demonisoitu "äärioikeisto", korruptoituneelle järjestelmälle huoraavat suomalaiset sopulitoimittajat noudattavat täsmälleen samaa poliittista linjaa kuin muiden EU-maiden valtavirtatoimittajat. Ylen harhaanjohtavasti osoitteleva uutinen "Saksan Chemnitzissä useita loukkaantunut äärioikeiston ja vastamielenosoittajien yhteenotoissa – Miesjoukot ovat jahdanneet ulkomaalaisia puukotuksen jälkeen" voisi hyvin olla Saksan miehityshallintoa mielistelevän Die Weltin tai Frankfurter Allgemeine Zeitungin toimittajan kynästä.

   Kuten tavallista äärioikeistouutisissa, tässäkin tapauksessa toimittaja Simo Ortamo kiinniittää päähuomion seurauksiin, eikä varsinaiseen syyhyn, jossa laittomat turvapaikanhakijat tappoivat puukolla kylmäverisesti 35-vuotiaan saksalaismiehen..."

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2018/08/turvapaikan-hakijat-raiskaavat-ja.html

   Poista
 11. US tänään:

  "Juha Sipilä lyö nyt pöytään omat lukunsa: ”Tosiasia on, että suurin osa ei täyttänyt turvapaikkakriteerejä”

  Artikkelista pomittua:

  Me emme saa jättää ihmisten huolia ja pelkoja huomioimatta, vaan politiikassa on kyettävä keskustelemaan ratkaisuista ilman,
  että ajamme ennakkoasenteilla toisten yli”, pääministeri toteaa.

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257743-juha-sipila-lyo-nyt-luvut-poytaan-tosiasia-etta-suurin-osa-ei-tayttanyt
  -----------------------------

  Hups keikkaa kun takinliepeet heiluu - ei kai vaan takki kääntynyt kun vaalit ne lähestyy?
  Saattais ihan kuvitella, että PS:n kanssakin voidaan nyt sitten keskustella...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusisuomi-artikkelissa esitetyt prosenttiluvut ovat vahvassa ristiriidassa seuraavassa esitetyn kanssa:

   ""YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin oikeina pakolaisina.

   Italiaan saapui viime vuonna [2016] 181 436 maahanmuuttajaa YK:n raportin mukaan. Suurin osa heistä saapui Välimeren yli. Vain 4808 heistä sai Italiasta turvapaikan, ja 90 334 hakijaa julistettiin laittomiksi.
   Nämä laittomiksi julistetut eivät edes vaivautuneet hakemaan turvapaikkaa, vaan yksinkertaisesti katosivat maan alle, ja jatkavat maassa oleskelua ns. paperittomina. Ilman turvapaikkaa nämä paperittomat eivät voi koskaan tehdä oikeita töitä, vaan tulevat todennäköisesti ajautumaan rikollisuuden pariin.

   Vain 2,65 prosenttia Italiaan saapuneista turvapaikanhakijoista sai Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan turvapaikan, ja heidät katsottiin aidoiksi suojelun tarpeessa oleviksi pakolaisiksi..."

   https://www.nykysuomi.com/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/

   Eivät Italiaan tunkeutuneet kehitysmaalaiset voi erota niin paljoa Suomeen hyväksytyistä.
   Jostain tulee mädän löyhkä.

   Mitä tulee Sipilän kaiuttamaan työperäiseen maahanmuuttoon, niin Afrikasta miljoonittain tunkeutuvista kouluttamattomista tai hyvin vajaakoulutetuista, kieli- ja lukutaidottomista kehitysmaalais-massoista korkeintaan muutama prosentti voi olla edes jollain tavalla työmarkkinakelpoista Suomessa tällä hetkellä ja vielä vähemmän varsin lähellä olevassa tulevaisuudessa, kun myös suomalaisesta koulutetusta ja ammattitaitoisestakin työvoimasta huomattava osa tullaan korvaamaan roboteilla ja muulla automaatiolla sekä tekoälysovellusten avulla.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 12. Tämän ylen lahja pakkomaksaville asiakkaille on nimeltään Mäntymaa, ei Mäntyranta. Eipä nyt häpäistä kunnon hiihtosankarin nimeä.
  tira+

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!