torstai 27. syyskuuta 2018

Ylen kyselyssä kepu yllätti maahanmuuttosinisilmäisyydellään

Yleisradio julkaisi eilen jutun, jossa verrattiin Suomen eri puolueiden puheenjohtajien maahanmuuttonäkemyksiä. Juttu oli tietenkin kiinnostava, joten päätin kommentoida sitä.

Ensimmäiseksi totesin, että kysymyksistä kuusi voidaan sijoittaa humanitaarisen maahanmuuton kriittisyys/sinisilmäisyys -asteikolle. Niitä olivat kiintiöpakolaisten määrä, turvapaikanhakuprosessin sijoittaminen Euroopan ulkopuolelle, paperittomien terveydenpalvelujen laajuus, burkakielto ja kielteisen päätöksen saaneiden liikkumisoikeuden rajoittaminen Suomessa sekä rikollisten ulkomaalaisten karkottaminen. Muihin kysymyksiin en tässä kirjoituksessa ota kantaa - ne arvoisa lukijani voi halutessaan katsoa Ylen artikkelista.

Näiden kuuden osalta laskin suuren kiinnostuksen vallassa maahanmuuttokriittisyysindeksin siten, että kriittisimmästä vaihtoehdosta sai yhden pisteen, seuraavasta vaihtoehdosta kaksi ja jos oli vielä kolmaskin vaihtoehto, niin siitä kolme. Tällä perusteella sain aikaiseksi seuraavan taulukon.

PS 6
Sin 8
Kok 10
Krist 12
SDP 12
Kepu 14
RKP 14
Vihr 14
Vas 14

Kuten taulukosta näkyy, on Perussuomalaiset maamme maahanmuuttokriittisin puolue, jota seuraa pienen etäisyyden päässä siniset. Välimaastoon sopivat Kokoomus, kristilliset ja SDP. 

Mielenkiintoisinta tässä onkin listan jaettu kuutossija, eli Suomen maahanmuuttosinisilmäisimpien puolueiden joukkio. Siihen kuuluvat vähemmän yllättävästi äärivasemmiston puolueet (Vasemmistoliitto ja Vihreät) sekä RKP, mutta ainakin vastoin omaa etukäteismielikuvaani myös Keskusta (ilmaisin blogin alkuaikoina Keskustan maahanmuuttonäkemyksen olevan "ikään kuin kokoomuksen väljähtäneempi versio"). 

* * *

Tässä yhteydessä haluan kirjata arvoisan lukijani hämmästeltäväksi myös sen, mitä olisin itse vastannut näihin kuuteen maahanmuuttokriittisyyttä mittaavaan kysymykseen. Samalla kommentoin muutamien puheenjohtajien absurdiksi katsomiani väitteitä. Siis olkaapa hyvä.

Yksi: mikä olisi sopiva vuosittainen määrä kiintiöpakolaisille? Tämä riippuu täysin siitä, onko samanaikaisesti mahdollista hakea turvapaikkaa myös spontaanisti ja käytetäänkö tuota mahdollisuutta. 

Nykytilanteessa kiintiöpakolaisten määrää tulisi laskea nykyisestä mahdollisimman paljon. Mikäli spontaani turvapaikanhakumahdollisuus kuitenkin poistettaisiin, voitaisiin kiintiön määrä asettaa sen mukaan, kuinka hyvin aiemmat tulijat on saatu integroitua suomalaista yhteiskuntaa positiivisesti rakentaviksi asukkaiksi.

Kaksi: pitäisikö EU:n turvapaikanhakuprosessi hoitaa ensisijaisesti EU:n ulkopuolella? Tämän pitäisi olla kaikille itsestään selvää. On täysin kestämätöntä, että EU:n alueelle voi kuka tahansa kävellä sisälle ja valita sieltä maan, jossa haluaa asiansa käsiteltävän.

Varsin valaiseva tässä asiassa oli Li Anderssonin (vas) kommentti, jonka mukaan "ratkaisu ei voi olla se, että EU vielä entuudestaan pyrkii ulkoistamaan omaa vastuutaan". Siis kuka tai mikä on antanut meille vastuun kaikista maailman humanitaarisista ja elintasopakolaisista? 

Kolme: tulisiko laittomasti maassa oleskeleville tarjolla olevia palveluita laajentaa tai supistaa nykyisestä? Suoraan sanottuna en ymmärrä, miksi näille ihmisille tulisi tarjota yhtään mitään muuta kuin apu akuuttiin hengenvaaraan. Paitsi tietenkin maamme muulle väestölle vaaraa aiheuttavien riskien kuten vaarallisten tautien tartuntariskin poistaminen tavalla tai toisella - mieluiten karkottamalla.

Oman näkemykseni mukaisesti pääministeri Juha Sipilän vastaus - "kysymys on kaikkein haavoittuvimmassa olevien ihmisten auttamisesta, joten on inhimillistä antaa heille hoitoa" - lähentelee lapsellisuutta. On toki totta, että laittomasti maassa olevat ovat haavoittuvassa asemassa, mutta samalla perusteella meidän tulisi kustantaa myös kaikkien muiden maailman haavoittuvien satojen miljoonien, ellei miljardien - ihmisten terveydenhuolto. Etenkin kun vaikkapa ympärileikkauskomplikaatioista verenmyrkytyksen saanut somali- tai saudiarabialainen nainen tai AIDS:in "parantamiseksi" raiskattu eteläafrikkalainen pikkutyttö lienevät vielä monin verroin haavoittuvammassa asemassa kuin yksikään Suomessa laittomasti oleskeleva.

Neljä: tulisiko vartalon kokonaan peittävän asun käyttö kieltää julkisilla paikoilla? Kyllä tulisi. Ensinnäkin tällaiset vaatteet ovat turvallisuusriski, koska niiden alle on mahdollista piilottaa tuhoaseita. Toiseksi burka naisen päällä kertoo machokulttuurista ja siihen liittyvästä naisten alistamisesta ja ihmisoikeuksien puutteesta. Kolmanneksi tällaiset vaatteet ehkäisevät tehokkaasti käyttäjiensä työllistymistä ja integroitumista yhteiskuntaamme. 

Viisi: tulisiko kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden liikkumisvapautta rajoittaa siksi ajaksi, kun he odottavat maasta poistamista? Pitäisi ehdottomasti, koska he ovat maassa laittomasti ja sellaisena sekä turvallisuusriski että osoitus yhteiskunnan laillisuuden horjumisesta. Jälkimmäinen siksi, että - kuten jo kysymyksen otsikossa lukee - heidän läsnäolonsa yhteiskunnassamme ei ole laillista, joten sitä ei myöskään tule sallia. 

Kuusi: tulisiko rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisen olla nykyistä helpompaa? Minusta on täysin käsittämätöntä, mikäli vähänkään vakavampaan rikokseen syyllistynyt saa jäädä asumaan maahamme. Absurdia se on silloin, kun henkilö vaatii oikeutta elää maassamme siksi, että hänen kotimaassaan yhteiskunta on sekaisin. 

Ja kyllä absurdia on sekin, että RKP:n, äärivasemmiston molempien puolueiden, SDP:n ja keskustan puheenjohtajat haluavat pitää rikolliset keskuudessamme. Tai sitten he eivät vain ymmärrä asian vakavuutta. Tai ainakin Antti Rinteen (sd) kommentista voisi näin ymmärtää: "rikoksiin syyllistyneiden osalta karkottaminen on tosiasiassa tehty laissa jo pitkälti niin helpoksi, kuin kansainvälisen oikeuden asettamissa rajoissa on mahdollista".

Summa summarum. Lienen näkemyksissäni näiden kysymysten osalta pitkälti samoilla linjoilla Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa. Tai ainakin sain samat pisteet kuin hän: omilta kouluajoiltani tutun kuutosen. Olen siis äärimmäisen maahanmuuttokriittinen - mutta en missään tapauksessa -vastainen, kuten lukijani varmasti tietävät.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

19 kommenttia:

 1. Olisin lisännyt vielä yhden kysymyksen:
  * Mitä kustannuksia Suomelle aiheutuu esittämästänne linjauksesta ja miten aiotte ne kattaa?
  Nyt vastauksiin voi laittaa ympäripyöreätä inhimillisyyshöttöä ilman mitään vastuuta kustannuksista.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kysymykseen pitäisi jokaisen selkärankaisen poliitikon olla valmis rehellisesti vastaamaan missä tahansa milloin tahansa.
   Valitettavasti poliitikkojen ylivoimaisellla valtaenemmistöllä näyttää olevan matelijoiden selkäranka - jos sitä on ollenkaan - ja kirkkain silmin valehdellaan kansalle ummet ja lammet sekä toimitaan täysin lupausten vastaisesti.
   Myös valitettavasi äänestäjien valtaenemmistö hyödyllisinä idiootteina äänestää kerrasta toiseen samat tai samanlaiset selkärangattomat kansanpetturit jatkamaan Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamista.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Tuo olisikin ollut yksi tärkeimmistä kysymyksistä.

   Poista
 2. "Näiden viiden..."

  Jottei ny kuiteskin kuuden, kuten edellisessä kappaleessa?

  VastaaPoista
 3. Täydet pisteet professorille artikkelistaan!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 4. Muutamia tuoreita artikkeleita MV-lehdessä:

  "Tässä se tulee: Valtion suurin kusetus? – Borg, Stubb, Vartiainen, Katainen etc…
  Kotoutetaan ihmisiä joita ei edes ole tarkoitus karkoittaa, muuta kuin puheissa, nyt luodaan Anders Borgin Eurafrikaa...",
  https://mvlehti.net/2018/09/27/tassa-se-tulee-valtion-suurin-kusetus-borg-stubb-vartianen-katainen-etc/

  "Timo Soinin räikeä takinkääntö ja kansan pettäminen
  Muistutettakoon mieliin, mitkä olivat perussuomalaisten 2011 vaalimenestyksen kaksi merkittävintä syytä, kirjoittaa James Hirvisaari..."
  https://mvlehti.net/2018/09/27/timo-soinin-raikea-takinkaanto-ja-kansan-pettaminen/

  "Vuosi 2015 – Räsänen: ”Perussuomalaiset taipuivat maahanmuuttopolitiikassa EU:n linjalle”
  Räsänen vetosi yhä pääministeri Juha Sipilään, jotta tämä oikaisisi Suomen linjan, kun asia tuli EU-päämiesten pöydälle kesäkuun 2015 lopussa.
  Päivi Räsäsen hämmästeli perussuomalaisten taipumista maahanmuuttopolitiikassa EU:n linjalle..."
  https://mvlehti.net/2018/09/27/rasanen-perussuomalaiset-taipuivat-maahanmuuttopolitiikassa-eun-linjalle/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Ylewatch-blogisti on ottanut kantaa Ylen kyselyyn artikkelissaan "Ylen kysely: maamme puoluejohtajat YK:n vapaan maahanmuutto-agendan kannalla", http://ylewatch.blogspot.com/2018/09/ylen-kysely-maamme-puoluejohtajat-ykn.html

  Artikkelin loppuosassa todetaan mm. seuraavaa:

  "...Valitettavasti maamme poliitikot ovat jääräpäisesti ihastuneet YK:n pahamaineisiin houreisiin kuten uutta totalitaristista maailmanvaltiota kehittävään Agenda 21 -projektiin. Maahanmuuttokysymyksessä he noudattavat pitkälti YK:n vuonna 2000 laatimaa asiakirjaa Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Aging Populations? [Agenda 21 on päivitettynä nyt Agenda 30, http://truthstreammedia.com/2015/09/25/agenda-2030-b-s-translator-how-to-read-the-uns-new-sustainable-development-goals/]
  ...
  YK-uskovaisuus näkyy myös tänään Ylen julkaisemassa kyselyssä...suurin osa puoluejohtajista haluaa korostaa maahanmuutossa "kansainvälisiä sopimuksia" polkien näin maahan perustuslain ja kantaväestön tulevaisuuden intressit.

  Kuvaavaa on, että kello kuuden tv-uutisissa haastateltu Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi Suomelle oleva kunniasia, että maamme noudattaa YK:n sopimuksia. On vaikea sanoa, onko Orpo tässä pelkästään isojen globalistpoikien hyödyllinen idiootti vai vetoaako hän laskelmoidusti "kansainvälisiin sopimuksiin", joilla voi laistaa vastuun oman kansansa pettämisestä. Sattumoisin juuri Petteri Orpo toimi sisäminsterinä vuonna 2015, jolloin Ruotsi ohjasi yli 32 000 turvapaikanhakijaa Suomeen ilmaisilla kuljetuksilla. Edellä viitatussa Suomimedian jutussa kerrotaan, että

  Juha Sipilä, Petteri Orpo, Sauli Niinistö ja Timo Soini neuvottelivat vuonna 2015 kesän aikana sopimuksen Euroopan Unionin, Saksan, Ruotsin ja Tanskan kanssa. Sopimuksen myötä kyseisistä maista ohjattiin turvapaikanhakijoita ilmaiseksi busseilla ja junilla kohti Suomea. Ruotsi oli järjestänyt täysin ilmaiset bussikuljetukset ja junakuljetukset turvapaikanhakijoille tornion rajalle. Turvapaikanhakijoita kehoitettiin menemään Suomeen. Samassa sovittiin, että Suomi tulee lisämään pakolaisten määrää, sekä ottamaan loputtomasti jatkuvat virrat turvapaikanhakijoita.

  Tätä taustaa vasten puoluejohtajien Ylen kyselyssä antamat näkemykset maahanmuutosta eivät hämmästytä. Mikään yllätys ei ole sekään, että mm. eniten kiintiöpakolaisten lisäämistä, laittomasti Suomessa oleskelevien terveyspalvelujen laajentamista ja rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten maassaolemista kannattavat RKP, Vasemmistoliitto, Vihreät, Kokoomus, Keskusta ja Kristillisdemokraatit."

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Ihmettelen suuresti, milloin muljahti perustuslain takaamien perusoikeuksien tulkinta sellaiseksi, että se koskee muitakin kuin Suomen kansalaisia; osittain jopa laittomasti maassa piileskeleviä?

  Esimerkiksi KHO:n silloinen presidentti Pekka Hallberg vuoden 1995 perusoikeusuudistuksesta Hesarin (3.7.1994) mukaan: "jos uudistus toteutuu, suomalaisille taataan toimeentulo ja huolenpito". Nyt jos koskaan tarvitaan Hallbergin mielestä tukevampi arvoperusta, joka lisää kansallista yhtenäisyyttä.

  VastaaPoista
 7. Sipilää täytyy kyllä ihmetellä ihmettelemästä päästyäkin. Miten ihmeessä aikuinen mies voi olla noin äärettömän lapsellinen, hyväuskoinen, sanalla sanoen typerä. Voiko se johtua vain liiasta uskonnollisuudesta, joka kai sumentaa realismin ja ajattelukyvyn. Miehen pitäisi olla vastuussa toiminnastaan ja sen kustannuksista suomalaisille, mutta tuntuu kulkevan EU:n ja Merkelin talutushihnassa kuin mikäkin puudeli. Mikään esim Unkarin Orbanin suuntainen itsenäinen ajattelu ei tule kysymykseenkään. Miten noin naiivi ihminen on voinut yleensä pysyä hengissä. Ilmeisesti jonkin lajin oveluutta on kuitenkin ollut suhteessa yhteiskunnan yritystukisysteemeihin sen verran, että miljoonaomaisuus on saatu koottua. Kyllä piti sattua lapanen Suomen johtoon kriittisellä hetkellä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein kyllä Sipilä vaikuttaa olevan aika vahvasti kuin rauhoittavien aineiden vaikutuksen alla, sen verran takeltelevaa esiintyminen välillä on. Ei ole kyllä mikään miellyttävä ajatus sekään, että maan asioita hoidettaisiin ja päätöksiä tehtäisiin hiukan sumussa.

   Poista
  2. Olen itsekin ihmetellyt Sipilän edesottamuksia etenkin viime aikoina. Muutaman kerran kirjoittanutkin niistä.

   Poista
 8. Toimivatko suomalaiset poliitikot tässäkin totalitääriseen maailmanhallitukseen tähtäävien globaalikapitalistien työkaluksi luodun YK:n kuuliaisina apulaisina?

  "Itävalta ei allekirjoita globaalin YK-pakolaisohjelman määrittelevää GCM-sopimusta.

  Joulukuun alussa, joko 10. tai 11. päivä, Marokossa tullaan allekirjoittamaan YK-sopimus, jossa määritellään globaalissa mittakaavassa maailman siirtolaisuustilannetta ”turvallisen, organisoidun ja säännöllisen maahanmuuton” nimissä. GCM-sopimuksen ovat jo hylänneet USA, Unkari, Australia ja Tanska...

  Saksassa kansalaisjärjestö Bürgerrecht Direkte Demokratie (Kansalaisoikeus suorademokratia) on aloittanut nimien keräyksen GCM-sopimuksen allekirjoittamista vastaan otsikolla YK-suunnitelma on pysäytettävä – globaali massamaahanmuuttosopimus on estettävä. Järjestö avasi samalla Saksassa keskustelun aiheesta. Aloitteen on allekirjoittanut tällä hetkellä jo yli 30 000 ihmistä. Aloitteen voivat allekirjoittaa muutkin kuin saksalaiset.

  Aloitteen tukijat ovat lähettäneet haasteen yli 80 000 poliitikolle, joilla on valtaa vaikuttaa sopimuksen valmisteluun ja allekirjoitukseen.

  YK:n pääsihteeri haluaa saada ”uusia reittejä pakolaisille...entinen Portugalin vasemmistohallituksen jäsen, António Guterres oli YK:ssa vastuussa pakolaistoiminnoista vuodesta 2005 vuoteen 2015 ja kuuluu vapaan maahanmuuton kannattajiin..."

  Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/itavalta-ei-allekirjoita-globaalin-yk-pakolaisohjelman-maarittelevaa-gcm-sopimusta/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Maahanmuuttokysymys ja etenkin muiden maiden kansalaisten elättäminen jakaa Suomen kansaa. Tulisiko näistä aiheutuneet kustannukset kattaa erillisellä verolla, vrt kirkollisvero, jota maksavat ainoastaan ne jotka vapaaehtoisesti haluavat osallistua muiden kuin Suomen kansalaisten elättämiseen. Tässä mallissa Suomen valtio ei suoraan tai epäsuorasti osallistuisi näihin kustannuksiin. Suomen kansalaisuuden saisi vasta sen ansaittuaan, opeteltuaan suomen kielen, opiskeltuaan niin, että täyttää peruskoulun tasoiseen koulutuksen ja työllistyy niin, että elättää itsensä. Tähän saakka kulut katettaisiin tällä vapaaehtoisesti perittävällä erillisverolla. Verolla kerätyistä varoista maksettaisiin myös ne vahingonkorvaukset, joihin nämä henkilöt kansalaisuutta odottavat henkilöt on rikoksista tuomittu ja joita ei saada heiltä perittyä esim. varattomuuden vuoksi.

  Näille koulutetuille sallittaisiin ja jopa tarjottaisiin mahdollisuutta palata omaa kotimaataan kehittämään ja rakentamaan ja näin voitaisiin tehokkaasti parantaa heidän kotimaidensa olosuhteita ja vähentää pakolaisuuden tarvetta, juuri kuten Dalai Lama Ruotsissa ehdotti.

  Mahdollisesti tämä erillisvero voisi olla sellainen, että sillä olisi jokin minimiprosentti, jota jokainen voisi korottaa halunsa ja maksukykynsä mukaan. Miten kukaan vastuuntuntoinen ja rehellinen ihminen voisi vastustaa tälläistä veroa, vastustaminenhan tarkoittaisi sitä, että HÄN ei halua kantaa vastuutaan asiassa mitä itse kannattaa vaan haluaa maksattaa ideologiansa kustannukset Suomen kansalaisilla, joilla ei ole tähän halua.

  Verolla katettavien kustannusten ja veron perinnän osalta olisi kunnollinen, puolueeton seuranta ja tarkastustoimintaa niin, että asia on läpinäkyvä.

  Tässä olisi oiva Suomen malli, jota voitaisiin viedä laajemmalti EU:n käyttöön.

  Kannetaan vastuu omista teoistamme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatettava ajatus!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Erittäin mielenkiintoinen ajatus.

   Poista
  3. Kiitokset kommenteista. Ehdotus on nopeasti synnytetty luonnos. Olisi hienoa, jos ehdotusta voitaisiin kehittää eteenpäin ja ehkä jopa joskus saada käyttöön.

   Tosiasia on, että yleensä ongelmat johtuvat enemmän tai vähemmän rahasta ja sen puutteesta. Veron kustannusseurannan myötä, joka tietenkin tehtäisiin verolla kerätyillä varoilla, saataisiin lopultakin myös selvyys siitä, miten paljon maahanmuutosta aiheutuu kustannuksia.

   Poista
 10. DDR-Merkelin ja Rotschild-agentti Macronin "pakolais"-politiikan hedelmää:

  "Musta rap-artisti videolla: ”Tapetaan valkoiset lapset ja hirtetään vanhemmat” – ranskalaiset raivoissaan",
  https://www.nykysuomi.com/2018/09/27/musta-rap-artisti-videolla-tapetaan-valkoiset-lapset-ja-hirtetaan-vanhemmat-ranskalaiset-raivoissaan/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!