lauantai 29. syyskuuta 2018

Sipilä ja Merkel ovat kaivaneet itselleen yhteistä kuoppaa - Orpokin haluaa sinne

Totesin pari päivää sitten, että Keskustan eli Juha Sipilän asenne maahanmuuttopolitiikkaan oli Ylen kyselyssä yllättävä, sillä se sijoittui samaan joukkoon humanitaariseen maahanmuuttoon tunnetusti täysin kritiikittömien RKP:n, Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa. Eilen alkoi kuulua samansuuntaisia ääniä myös Keskustan omista riveistä.

Asiasta kertoneen Iltalehden mukaan pari anonyymiä kansanedustajaa oli ihmetellyt Sipilän linjauksia kyselyssä. Heistä toinen totesi, että "jos valitsen randomilla kymmenen keskustan kannattajaa meidän maakunnasta, niin kukaan ei ajattele niin kuin Sipilä".

Toinen anonyymi kepulainen puolestaan totesi, että "kyllä se vähän ärtymystä ja keskustelua porukassa herätti". Hänen mukaansa puolueessa ajatellaan toisin.

Nähtäväksi jää, vaikuttaako Ylen kysely Sipilän tai keskustan kannatukseen. Ainakin Jussi Halla-aho (ps) yritti iskeä tähän rakoon toteamalla Facebookissa, että "jos äänestää kepua, saa kepulaista politiikkaa, ja kepu ei nykyjohdon alaisuudessa sanottavasti eroa vihreistä. Ei maahanmuuttokysymyksissä eikä energia- ja ympäristökysymyksissä."

Sipilän tapaus on rinnakkainen samaan aikaan käynnissä olevaan Saksan voimanaisen Angela Merkelin kujanjuoksuun. Myös se juontuu poliitikon äänestäjäkuntaansa kritiikittömämmästä maahanmuuttopolitiikasta ja kulminoitui - Helsingin Sanomien sanoja lainatakseni - pikkujuttuun, josta saattoi tulla Angela Merkelin lopun alku. Eli hänen suosikkinsa tappioon CDU/CSU:n parlamenttiryhmän puheenjohtajavalinnassa.

Näyttäisikin siltä, että Juha Sipilä ja Angela Merkel ovat kaivamassa itselleen yhteistä kuoppaa. Siis sellaista, johon monet muutkin omien maidensa mahtavat poliitikot ovat pudonneet.

Tarkoitan tällä sitä, että maahanmuuttokysymykset ovat järisyttäneet demokratioiden poliittista kenttää muuallakin. Näin on käynyt Italiassa ja Itävallassa, eikä USA:n presidentti Donald Trumpinkaan nousu valtaan tapahtunut ilman maahanmuuttokytköstä.

Tämän soisi tulevan ymmärretyksi myös suomalaisessa politiikassa. Valitettavasti juuri nyt ei tosin näytä siltä - ei ainakaan Petteri Orpon (kok) tänä aamuna julkaistun lehtihaastattelun mukaan. Hän nimitäin linjasi edelleen, ettei hän "ole nähnyt perussuomalaisissa sellaista muutosta, että voisimme heidän kanssaan toimia hallituksessa."

Vaikuttaakin siltä, että myös Orpo haluaa samaan kuoppaan Sipilän ja Merkelin kanssa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ylen kyselyssä kepu yllätti maahanmuuttosinisilmäisyydellään
Italiassa hallitusvastuu kannattaa, mutta miksi?
EVA:n tutkimus osoitti median poliittisen retoriikan ontuvuuden

13 kommenttia:

 1. Mikähän siinä on, että Orpolle ei kelpaa se, että pyritään minimoimaan haittamaahanmuutto ja käyttämään siihen uhratut verorahat omien kansalaisten hyväksi. Suomessahan on paljon omiakin vähäosaisia ja tukea tarvitsevia. Ilmeisesti Orpo ja Sipilä eivät myöskään ole tietoisia mistään tilastoista liittyen maahanmuuttajien rikoksiin tai työllisyyteen. Uskomattomia taulapäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaahan tässä joutuu itse kukin ihmettelemään.

   Poista
 2. Se on kiistatonta, että eduskuntavaaleissa on kysymys isänmaallisuudesta (=suomalaisuudesta) ja epäisänmaallisuudesta. Äänestäjäkunnan enemistö ei tätä ymmärrä. Valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen ja kantasuomalaisten tuhoa ajavat viher- ja muut kommunistit sekä näiden kanssa samassa veneessä kulkevat punaliberaalit punaporvari-johtajat ovat viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian vahvalla tuella onnistuneet tekemään isänmaallisuudesta eli suomalaisuudesta kirosanoja.

   Vrt. "Orpo solvasi sotaveteraaneja ja lottia", https://beta.oikeamedia.com/o1-8413

   "Pirkanmaan kokoomusnuorten Valtteri Koivunen lupaa sylkeä jokaiselle Lotta-patsaalle",
   https://www.nykysuomi.com/2018/06/06/pirkanmaan-kokoomusnuorten-valtteri-koivunen-lupaa-sylkea-jokaiselle-lotta-patsaalle/

   Vaikka Stubb ei enää kuulukaan kokoomuksen johtoklikkiin niin:
   "Stubb: ”Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka”",
   https://mvlehti.net/2015/08/29/stubb-itakeskukseen-kun-menee-se-on-kuin-somalia-se-on-hieno-paikka/
   (Homioonottaen vielä kuinka erinomaisesti nimenomaan somalit ovat 'kotoutuneet' koulutettuina/ammattitaitoisina, työteliäinä VERONMAKSAJINA Suomeen!)

   Juha Ahvion kuvaus kokoomuksesta:
   ”Näyttää siltä, että perinteisesti kokoomuksen aatemaailman yhteenvetona käytetyn koti, uskonto ja isänmaa -kolmikannan kaikki elementit ovat nykyisen punavihreän ja Open Borders -internationalistisen ja HLBTIQ- ja velkaelvytyskokoomuksen pahimpia inhokkeja ja kauhistelun esineitä. Pidetään mielessä sekin, että kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Orpo julisti viime vuonna Suomen kansallisvaltiollisen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistaneessa veteraanijuhlassa, että kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

   Jos vertailukohdaksi otetaan 1950–1970-lukujen kokoomuspuolue ja sen silloiset merkittävät ja aidosti konservatiiviset päivänpoliittiset vaikuttajat, näyttäytyy nykykokoomus johtavine vasemmistoliberaaleine kellokkaineen erittäin rappeutuneelta ja kulttuurimarxilaisen eetoksen läpitunkemalta. Nykykokoomuksen virallisten kannanottojen perusteella voidaan todeta, että niiden mukaan arvioituna takavuosikymmenien kansalliskonservatiivinen ja isänmaalliskristillinen kokoomuspuolue ja sen selkärankaiset edustajat kuten esimerkiksi Olavi Lähteenmäki, Margit Borg-Sundman, Tuure Junnila ja Pentti Mäki-Hakola näyttäytyvät lähinnä nykykokoomuslaisen sekulaarin humanistisen globalismin ja rajattoman raha ja yksilön mielihyvä ratkaisee -eetoksen arkkivihollisina, jollaisista nykykokoomusjohtajien mukaan koko maailma mitä ilmeisimminkin täytyy – mieluiten ”vapaakaupan” varjolla pystytetyn jonkinlaisen maailmanhallituksen voimakeinoin – vapauttaa pikimmiten.” – http://oikeamedia.com/o1-69712

   Kalergi-suunnitelma


   Poista
  2. Kuvaan sopii hyvin Suomen poliiittisesti korruptoidun "oikeus"-laitoksen eräs näytös-oikeudenkäynti, johon Ylewatch-blogisti on ottanut kantaa mm. seuraavasti artikkelissaan TURUN HOVIOIKEUS KIELSI VASTARINTALIIKKEEN – MIKÄ JÄRJESTÖ KIELLETÄÄN SEURAAVAKSI?":

   "...Kaikki Turun hovioikeuden perustelut ovat pohjimmiltaan poliittisia, jonka tarkoitus on poissulkea yhteiskunnallisesta kansalaisvaikuttamisesta ne, jotka eivät kannata poliittisen eliitin ideologiaa.

   Hovioikeuden päätös herättää kysymyksen, ketkä DEMLA-JURISTIT, SUOMALAISVIHAMIELINEN POLIISIJOHTO JA MAAN PETOKSELLINEN POLIITTINEN JOHTO haluaa panna seuraavaksi kieltolistalle. Nyt kun pää on avattu liukuvalla pinnalla, kieltopäätökset saattavat koskea seuraavaksi ns. miedompia liikkeitä, jotka eivät kannata EU:ta ja vastustavat elitiin organisoimaa maahanmuuttoinvaasiota.

   Tämä kaikki lakivenkulointi on kuitenkin turhaa, sillä korruptoituneet tahot eivät voi kieltää ideaa, jonka aika on tullut. Kertoo jotain maamme johdon paniikkitunnelmista kun muutaman sadan ihmisen muodostama vaihtoehtoliike saa sen ylireagoimaan hysteerisillä kieltopäätöksillä. Kansa tulee väistämättä heräämään ja silloin kansantuomioistuin tulee tuomitsemaan kansanviholliset, jotka sortavat omaa kansaansa.”

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2018/09/turun-hovioikeus-kielsi.html

   Poista
  3. Eikä paremmalta näytä samoin globaalikapitalisteja kumartavien maanpetturien johtamassa Ruotsissakaan, jossa on käynnissä vastaavanlainen POLIITTINEN ”OIKEUDEN”-käynti:

   ”Varför Nordfronts sak blivit läsaren
   September 28, 2018 / caerulis

   Just nu pågår en “rättegång” mot en av Nordfronts ansvariga utgivare.
   Åtalet omfattar 107 punkter av det oklara och gummiaktiga lagstycket “hets mot folkgrupp” (HMF) och utgör enligt uppgift det mest omfattande ÅSIKTSBSRÅTSÅTALET i svensk historia.

   Åtalet är förmodligen också Sveriges största rättsskandal.

   Den som driver åtalet är regeringens egen husadvokat, Justitiekanslern (JK).
   Åtalet har inget med förtal eller hets att göra – utan är en strategi omfamnad av de som vill föstöra Sverige och förvandla världen till en global diktatur..."

   Koko artikkeli: https://caerulis.wordpress.com/2018/09/28/varfor-nordfronts-sak-blivit-lasarens/


   ”Skandaldom från Göta hovrätt för hets mot folkgrupp",
   http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/2188.html

   Artikkelin kirjoittaja Henning Witte on saksalais-ruotsalainen oikeustiet. toht., joka mm. on toiminut Estonian uhrien omaisten asianajajana. - Estonia upotettiin räjäyttämällä reikä sen kylkeen vesirajan alapuolelle. Lastina oli matkustajien lisäksi alasajetun Neuvostoliiton salaista sotilasteknologiaa Baltiasta matkalla Yhdysvaltoihin.

   Poista
 3. Naurattaa jo etukäteen millä tavalla kokoomus ja SDP tulevat toimeen samassa hallituksessa?! Vai onko niin että SDP ottaa keskustan jolloin saadaan taas punamulta-hallitus.

  Vaikuttaa vahvasti siltä että keskusta-oikeisto blokkia EU saada, niin kaukana ovat perussuomalaisten "arvopohja" Orpon ja Sipilän vastaavista...

  Kun nyt edes Ruotsissa ja/tai Saksassa tapahtuisi käänne. Niitä maitahan Suomen arvopolitiikot seuraavat, omia suomalaisia arvoja ei uskalleta noudattaa, sääli ...

  Setarkos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa nuo tulisivat toimeen samalla tavalla kuin Holkerin surullisen kuuluisassa sinipunahallituksessa.
   Tuolloinhan tuosta kombinaatiosta sanottiin, että jos Kepu oli ollut SDP:n edessä polvillaan, oli Kokoomus nyt rähmällään.

   Eikä noita kahta muutenkaan enää erota toisistaan, paitsi että SDP ei ole nykyään niin vasemmistolainen kuin Ylikansallinen Globoomus.

   Kevennyksenä voisi vielä viljellä hieman vulgaarisuomea:
   Iltalehden kolumnisti mainitsi Orpon äänestetyn jossain gallupissa Suomen seksikkäimmäksi poliitikoksi. No näinhän asia on:
   Orpo on samaan aikaan sekä Suomen suurin mulkku että Suomen vittumaisin mies.

   Poista
 4. Globaalikapitalistien juoksupoika, punaliberaali punaporvari Mykkänen haluaa peitetysti ja tosiasiallisesti lisää sananvapautta kuristavaa sensuuria:

  "Sisäministeri Kai Mykkänen: Nimet ja kasvot esiin nettikeskusteluissa",
  https://www.nykysuomi.com/2018/09/29/sisaministeri-kai-mykkanen-nimet-ja-kasvot-esiin-nettikeskusteluissa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa siltä, että Sipilä, Orpo ja Soinikin ovat sopineet EU-eliitin kanssa jotain, joka ei päivänvaloa kestä (ks. Kummelin pääministerisketsit). Sopimukseen voi kuulua valtava Suomea velkaannuttava rahavirta, jolla myös rahoitetaan rakennusbuumia.
  Muuten on vaikea ymmärtää näiden heppujen heppoisia, kierteleviä ja tyhmää näytteleviä perusteluja avoimille rajoille ja avokätiselle siirtolaisten sosiaalirahoitukselle. On kuin normaalijärki olisi haihtunut päättäjiltä, vaikka esim. Sipiläkin on osoittanut varallisuutensa hankkimisessa omaavansa erinomaista pelisilmää ja taustatietämystä.

  VastaaPoista
 6. Jukka Hankamäeltä varsin lukemisenarvoinen artikkeli:

  "Mykistävän typerää sananvapauden sensurointia

  Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen on osoittautumassa todelliseksi sananvapauden ja kansanvallan viholliseksi. Pari viikkoa sitten hän halusi kätilöidä passeja Irakista saapuneille pakolaisille, jotta heistä voitaisiin tekaista laillisia työnhakijoita työttömyydestä kärsivään Suomeen (aiheesta täällä).

  Viime viikolla järjestetyssä ja maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyvässä ”Integration 2018” -tapahtumassa hän paljasti, että kokoomuksen ministerien perustamassa ”vihapuheen vastaisessa hankkeessa” suunnitellaan anonyymin nettikeskustelun kieltämistä. Mykkänen vaatisi käyttäjien toimivan omalla nimellään sosiaalisen median palveluissa, kuten Facebookissa ja Twitterissä.

  Yleisradion häneltä puhelimitse urkkiman lausuman mukaan Mykkäsen tavoite on, että anonyymia viestintää alettaisiin rajoittaa EU:n toimenpiteillä, sillä ”koululaisia kiusataan ja etnisten ryhmien välisiä riitoja käydään yhä useammin anonyymien nettiprofiilien kautta keskusteluryhmissä”.

  Kenenkään ei kannata uskoa, että Mykkäsen kannanotossa olisi kyse mistään lasten oikeuksista. Lapsikortti on jälleen pelkkä veruke, jolla Euroopan unioniin kohdistuvaa poliittista arvostelua koetetaan riipiä pois nettilangoilta.

  Lasten hyvinvointi on tietysti tärkeä asia, mutta käytännössä kiusaajat esiintyvät aina omalla naamallaan ja nimellään. Koulujen ja takapihojen pahikset tiedetään ja tunnetaan laajalti kulmakunnilla. Oman muistini mukaan useimmat heistä ovat sitä paitsi vihervasemmistolaisia hulttioita, joista ei koskaan tullut mitään pilvenpolttajia kummempia, tai sitten he ovat porvarien hemmoteltuja hyvinvointikakaroita, joiden myöhempi kriminalisoituminen on toiminut eräänlaisena luonnon kostona riistokapitalistisille vanhemmilleen.

  Ei ole Mykkäsenkään mykistävissä pyrkimyksissä kyse mistään ”nettikiusaamisen” kieltämisestä. Kokoomuksen ministeriryhmä haluaisi kieltää itseensä kohdistuvan kritiikin.

  Sensuuri on sairaus..."

  Koko artikkeli: http://jukkahankamaki.blogspot.com/2018/09/mykistavan-typeraa-sananvapauden.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. https://yle.fi/uutiset/3-10426756

  Asiaan liittyen ja kirjoitusvihjettä Proffalle.

  Ministeri Mykkänen oikeasti haluaisi rajoittaa anonyymiä kommentointia, vaikka jokainen ymmärtää, mitä sananvapausongelmia tuollainen rajoitus tarkoittaisi. Onko liberaalin demokratian vai totalitaarisen hallinnon kannattaja tämä Mykkänen?

  VastaaPoista
 8. Omaa kansaansa vastaan sotaa käyvä kansanpetturi-hallitus on varmasti eri mieltä kuin PS:n Tavio:

  "Poliisin on vähennettävä somekyttäämistä ja keskityttävä ottamaan kiinni oikeita rikollisia",
  https://www.kansalainen.fi/psn-tavio-poliisin-on-vahennettava-somekyttaamista-ja-keskityttava-ottamaan-kiinni-oikeita-rikollisia/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!