sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kalle Silfverberg ja Khaled Mossain sortuivat älylliseen epärehellisyyteen

Kolumnisti Kalle Silfverberg kommentoi Ruotsidemokraattien menestystä taannoisissa naapurimaan vaaleissa ja nosti esille sen, kuinka viimeisessä vaalikeskustelussa muiden puolueiden retoriikka oli muuttunut erottelemaan maahanmuuttajat (eli heidät) kantaväestöstä (eli meistä). Tämän muutoksen hän arveli olevan lottovoitto vaalien suurimman voittajan puheenjohtajalle Jimmie Åkessonille.

Ilmiö ei kuitenkaan ole uusi, vaan Ruotsin maahanmuuttajaongelmien lisääntyessä kriittisiä ääniä on kuultu jo jonkin aikaa myös valtapuolueilta. Ongelmana on se, etteivät ne ole johtaneet käytännössä juuri mihinkään, eikä näin liene tarkoitettukaan. Tämä ei ole sikäli yllätys, että Ruotsi "vanhojen puolueiden" tarkoitus on jo alun perin ollut pikemminkin pelin politiikka, jossa vaalikarjaa on pyritty hämäämään kovilla puheilla ja siten vähentämään Ruotsidemokraattien kannatusta.

Silfverberg kirjoitti edelleen mitenkään perustelematta, että keskustelun sävyn muuttuminen "saattaa hyvinkin vähentää maahanmuuttajien kiinnostusta osallistua politiikkaan ja ankkuroitua ruotsalaiseen yhteiskuntaan muutenkaan". Väite on peräti mielenkiintoinen ja herättää pari kysymystä.

Niistä ensimmäinen on se, että riippuuko kehitysmaalaisten maahanmuuttajien (näistähän Silfverberg tosiasiassa puhui, ei länsimaisista työperäisistä) ankkuroituminen yhteiskuntaan tosiaankin poliittisen keskustelun äänenpainoista? Ja sitä seuraava toinen kysymys kuuluu, että jos näin tosiaankin on, niin miksi Ruotsissa on Rinkebyn ja Rosengårdin kaltaisia ongelmalähiöitä, vaikka tähän mennessä retoriikka on ollut erilaista kuin näissä vaaleissa?

Samassa yhteydessä on syytä kysellä myös sen perään, että miksi käytännössä ainoa "kotouttamiskeino", jolla somalit on saatu menestymään, on ollut erioikeuksien puuttuminen. Eli vaatimus siitä, että he ponnistelevat itsensä ja yhteiskunnan eteen siinä missä muutkin.

Entä miksi me emme siirry Suomessa ja Ruotsissa tähän käytännössä hyväksi todettuun keinoon, vaan edelleen ylläpidämme maahanmuuttoteollista kompleksia tavallisine ja kulttuuritulkkeineen, asunnonjakajineen ja lainopillisine neuvonantajineen? Vai tätäkö Silfverberg tarkoittikin pitäessään meidän ja heidän erottelemista pahana asiana?

Lopulta Silferbergin kommentista nousee vielä kysymys liittyen maahanmuuttajien poliittiseen aktiivisuuteen. Mitkä ovat ne perustelut, että erilaisten ihmisryhmien erottaminen puheessa johtaisi poliittisen aktiivisuuden loppumiseen? Näin nopeasti ajatellenhan asioiden kutsuminen oikeilla nimillä (me ja he) loisi keskusteluun selkeyttä ja sitä kautta sen voisi kuvitella jopa lisäävän maahanmuuttajien kiinnostusta politiikkaan.

* * *

Luin aamulla myös afgaanitaustaisen kirjailija Khaled Mossainin ajatuksista suhteessa maahanmuuttoon. Hän on luonut itselleen uran kirjoittamalla entisestä kotimaastaan ja pakolaiskokemuksistaan - ja sitä kautta edennyt aina pakolaisten asiaa edistäväksi YK-lähettilääksi.

Hänen ajatuksensa olivatkin avartavia. Mielenkiintoisin väite oli se, että uutisten ja tilastojen kautta saatavat kylmät faktat pysäyttävät ihmisiä harvoin ajattelemaan. Niinpä pakolaisia pitäisikin ajatella sijoittamalla itsensä heidän sijalleen. Siis tunteella.

Ajatustapa on mahdollisesti sama, jota ns. suvaitsevaisto käyttää. Eli tosiasiat ohitetaan kylmästi tuntemuksilla ja siksi heidän suhtautumiseen tulijavirtaan on lapsellisen sinisilmäinen ja luottavainen.

Khaledin epäanalyyttisyys näkyi myös siinä, että hän puhui pakolaisista ja siitä kuinka "päätös lähteä on aina tuskallinen ja usein viimeinen vaihtoehto." Näin varmaankin on, mutta ongelma on sikäli monimutkaisempi, että Eurooppaan pyrkivistä vain pieni osa on Geneven sopimuksen mukaisia pakolaisia. Suurin osa on turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjiä eli elintasopakolaisia tai jopa turvapaikkashoppailijoita.

Sitä paitsi maailmassa todellisuudessakin kotinsa erilaisten pakkojen edessä jättämään joutuvien määrä on Etelä-Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa niin suuri, ettei Euroopan vastaanottokyky viime vuosina nähdyllä tavalla ole mahdollista. Ei etenkään kun tulijat eivät ole tahtoneet sopeutua täällä vallitsevaan kulttuuriin, minkä jokainen Suomessakin elävä voi huomata tarkastellessaan isojen kaupunkien kaduilla vastaan kävelevien musliminaisten vaatetusta.

Asiaa ei ole auttanut se, että Ruotsissa koko poliittinen eliitti on viime vuosiin saakka tahtonut asettua pakolaisten asemaan ja tehdä Ruotsiin muuttamisen heille lähes subjektiiviseksi oikeudeksi. Samalla on maahan syntynyt kymmeniä ongelmalähiöitä ja valtava määrä turvattomuutta, jonka merkkinä on raiskausten nopea lisääntyminen "turvaa hakevien" maahanmuuttajamäärien kasvaessa.

* * *

Kaiken kaikkiaan kaksi edellä kommentoimaani kannanottoa maailman pakolaistilanteeseen kertovat siitä henkisestä tyhjyydestä ja laiskuudesta, josta Euroopan viime vuosikymmenien maahanmuutto on ollut seurausta. On menty älyllisesti epärehellisin argumentein ja tunteen vallassa sen sijaan, että oltaisiin tunnustettu tosiasiat ja auttamiskykymme rajat.

Onneksi tähän on tulossa muutos, kuten Tanskan, Itävallan, Unkarin, Puolan, Tshekin, Italian ja ehkä lopulta myös Ruotsin ja myös Suomen poliittiset muutokset antaisivat ymmärtää. Toisin kuin Mossain ilmeisesti arvelee, juuri faktat antavat sen pohjan, jolle voidaan rakentaa kestävä hädänalaisten auttamisjärjestelmä. Sellainen on viime kädessä myös kaikkien turvallisuutensa takia kotoaan pakenevien etu.

 Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
 Herättääkö Stefan Löfven ajatuksia?
Naisen ja miehen logiikka
Ruotsin Kokoomus katuu - mutta miten korjata tehdyt virheet?

12 kommenttia:

 1. "YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin OIKEINA pakolaisina.
  Italiaan saapui viime vuonna [siis vuonna 2016] 181 436 maahanmuuttajaa YK:n raportin mukaan. Suurin osa heistä saapui Välimeren yli. Vain 4808 heistä sai Italiasta turvapaikan, ja 90 334 hakijaa julistettiin laittomiksi."
  https://www.nykysuomi.com/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/

  On vaikea uskoa, että Suomeen tunkeutuvista kehitysmaalaisista olisi olennaisesti suurempi osa TODELLISIA pakolaisia, vaikka viherkommunisti-toimittajien dominoima valtaVALEmedia puhuukin moninkymmenkertaisista prosenttiosuuksista Suomessa - eivätkä suoraa huutoa ulvovat suvakki-idiootit hyväksy ollenkaan todellisuutta vastaavaa sanaa elintasopakolainen tai synonyymia VALEPAKOLAINEN.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä suhteessa "Sipilä-kausti" oli paljonpuhuva.

   Poista
 2. Ilmeisesti myös Pohjoismaihin tulleista vain n. 3% on oikeita pakolaisia ja loput kuuluvat sarjaan: Tuhannen + yhden huivin kurpitsavankkuritarinat. Salen ja kumppaneiden pitäisi jakaa kunniamitalit kaikille tulijoille, jotka kadottivat passinsa, unohtivat ikänsä ja valehtelivat nimensä tullessaan Suomeen, koska se osoittaa suurta kekseliäisyyttä ja Suomi tarvitsee uusia innovaatioiden kehittäjiä ja tarinaniskijöiden joukossa on mitä suurimmalla varmuudella yksilöitä, jotka aamupäivällä kehittävät toimivan ikiliikkujan ja iltapäivällä valoa nopeammin kulkevan raketin.

  VastaaPoista
 3. Pistää vain miettimään, kummastakohan on kysymys?
  a) Valtapuolueiden johtavat henkilöt haluavat lisää sosiaaalituella elätettäviä Suomeen.
  b) Valtapuolueiden johtavat henkilöt eivät ymmärrä, mitä ovat tekemässä.

  VastaaPoista
 4. Niin, kumpaakohan vaihtoehtoa noista pitäisi toivoa?

  VastaaPoista
 5. "..täällä vallitsevaan kulttuuriin.." Proffa, olen hieman eri mieltä tuosta. Ei yksilöä leivota suomalaiseksi tai ruotsalaiseksi tuosta vaan. Kun puhutaan sopeutumisesta, niin kaikkien jotka tulevat Suomeen, pitäisi allekirjoittaa sopimus, missä he lupaavat toimia ja elää Suomen lakien, sopimusten ja demokraattisten periaatteiden (tasavertaisuus, ihmisoikeudet) mukaan ja jos esimerkiksi tulijoiden omat kulttuuriset käsitykset ja tavat ovat ristiriidassa Suomen lakien, sopimusten ja demokraattisten periaatteiden kanssa ja heidän on sen vuoksi vaikea sopeutua demokraattiseen yhteiskuntaan ja jos he toistuvasti toimivat omien (lakivastaisten) normiensa mukaan, niin silloin heidät voi lähettää takaisin samoilla kurpitsavankkureilla millä he tulivat Suomeen ja jos mikään maa ei ota vastaan heitä, niin silloin heidät tulee eristää yhteiskunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet tietenkin oikeassa. Mutta tarkoitin juuri tuota. Eli sellaisten tapojen pitämistä, jotka ehkäisevät sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Esimerkkini eli musliminaisten huntu on juuri sellainen. Samoin naisten kanssa kättelystä kieltäytyminen, johon siihenkin olen törmännyt.

   Poista
 6. Mihinkähän tässä nyt tunnetilassaan sitten pitäisi itsensä sijoittaa, Afganistaniin, Iraniin vai Turkkiin? Kun niiden kylmien uutisten ja tilastojen mukaan suuri osa ainakin Suomeen tulleista afganistanilaisista on tullut jostain ihan muualta kuin Afganistanista.
  tira+

  VastaaPoista
 7. "Tšekin pääministeri ei hyväksy Unkaria uhkaavia EU:n sanktioita ja sanoo Viktor Orbánia liittolaiseksi

  Monet hallitukset vastustavat Euroopan parlamentin päätöstä puoltaa Unkarille asetettavia sanktioita. Puolan ja Italian joukkoon astuu nyt Tšekki, jonka johtaja sanoo, että Viktor Orbánin hallintoa vastaan asetettavat sanktiot eivät ole oikeutettuja.

  Tšekin pääministeri Andrej Babiš sanoi torstaina, että Euroopan parlamentti on väärässä pyrkimyksissään käynnistää rangaistustoimenpiteet Unkaria vastaan, kertoo Radio Praha. Babiš myös painotti, että hänen hallituksensa tukee Viktor Orbánia, jota hän kutsuu liittolaiseksi.

  Unkaria on syytetty ihmisoikeusrikkomuksista koska se suojelee omaa kansaansa, kulttuuriaan ja demografiaa kieltäytymällä ottamasta vastaan siirtolaisia kolmansista maista.

  Babiš sanoi myös ottavansa asian puheeksi niiden puolueensa (ANO) jäsenten kanssa, jotka äänestivät artikla 7 – ydinaseartiklan – liipaisemisen puolesta Unkaria vastaan. ANO-puolueen 4 europarlamenttiedustajaa äänesti rangaistustoimenpiteiden puolesta. Näistä europarlamenttiedustajista kaksi ei ole enää puolueen jäseniä.

  Tšekin pääministeri Babiš kertoi myös, että europarlamentin päätös jakaa Eurooppaa entisestään. Hänen mielestään europarlamenttiedustajien tulisi keskittyä oleellisiin asioihin kuten Brexitiin.",
  https://www.kansalainen.fi/tsekin-paaministeri-ei-hyvaksy-unkaria-uhkaavia-eun-sanktioita-ja-sanoo-viktor-orbania-liittolaiseksi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tuota Tšekin pääministeri Babiš'in mainitseman jakautuneen Euroopan toista puoliskoa edustavassa Macronin johtamassa Ranskassa:

   ”Valkoihoiset isät katoavat ranskalaisista oppikirjoista
   Euroopan väestön vaihtaminen nälyy oppikirjoissakin.

   Ranskan johtava oppikirjojen valmistaja, ja yksi niistä harvoista kustantamoista joilla on opetusministeriön sertifikointi, näyttää alakoululaisille suunnatussa, ja jo kouluihin jaetussa oppikirjassa arabi-ranskalaisen perheen, jossa äiti on ranskalainen. Toisinpäinhän se ei voisi olla, sillä muslimit vahtivat tyttöjään.

   Editions Nathanin sivulle.
   Samantyyppistä, rodullisesti suuntautunutta materiaalia, jaetaan koululaisille useissa EU-maissa, mm. Ruotsissa.”

   https://mvlehti.net/2018/09/15/valkoihoiset-isat-katoavat-ranskalaisista-oppikirjoista/


   Euroopan valkoisessa, Kalergi-suunnitelman mukaisessa kansanmurhassa Merkelin aisaparina toimiva Rotschild-agentti Macron lupaa 200 miljoonaa afrikkalaista ”siirtolaista” Eurooppaan seuraavien 30 vuoden aikana:

   ”Pres. Macron: EurAfrica is Our Future – with 200 Mio. African Immigrants within the Next 30 Years. Europe´s (Illuminati-Masonic) Destiny Bound with Africa”. Germany opens up for Airbridge for Fleeing ISIS /Al Kaida Warriors.””,
   https://new.euro-med.dk/20180420-pres-macron-eurafrica-is-our-future-with-200-mio-african-immigrants-within-the-next-30-years-europes-illuminati-masonic-destiny-bound-with-africa-germany-opens-up-for-airbridge-for.php

   Macron esitti Rotschildin NWO-ohjelman, johon kuuluu osana Merkelin ja Macronin johtama EU – hyvästi demokratia:

   ”French Pres. and Rothschild Banker Macron Presenting Program of NWO-One-World-State. Good-bye, Democracy. EU Rules – Merkel/Macron Rule the EU”,
   https://new.euro-med.dk/20170908-french-pres-and-rothschild-banker-macron-presenting-program-of-nwo-one-world-state-good-bye-democracy-eu-rules-merkelmacron-rule-the-eu.php
   (NWO, New World Order eli Uusi maailmanjärjestys)

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. https://m.youtube.com/watch?v=vsJ_9Tz4oVk

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!