lauantai 15. syyskuuta 2018

Eteläpohjalainen ratkaisu maahanmuuttajille

Suomessa alkaa monin paikoin olla työvoimapula. Mutta monilla maahanmuuttajaryhmillä on kuitenkin edelleen vaikeuksia työllistyä. Kysymys kuuluukin, että miksi asia on näin.

Yksi vinkki löytyi tämän päivän Helsingin Sanomista.  Siinä kerrottiin eteläpohjalaisesta ratkaisusta sikäläiseen työvoimapulaan.

Etelä-Pohjanmaalle on nimittäin haettu apua Venäjän Karjalasta rekrytoiduista opiskelijoista, joita Järviseudun ammatti-opisto ohjaa työvoimapulasta kärsivien alojen opintolinjoille. Rehtorin mukaan "he työllistyvät 90–100-prosenttisesti ja paljolti lähialueille".

Siis jotain aivan muuta kuin maassamme vuodesta 1990 alkaen enimmäkseen veronmaksajien varoilla eläneillä somaleilla. Tai vuoden 2015 muuttoaallossa saapuneilla irakilaisilla, joista työllistyneelle pienelle joukolle ministeri Kai Mykkänen (kok) on hankkimassa passeja, jotta he voisivat jäädä Suomeen työperäisinä maahanmuuttajina.

On siis syytä katsoa, mitä mieltä eteläpohjalaiset ovat onnistumisensa syistä, joten keräsin HS:n artikkelista seuraavan listan mahdollisista selityksistä.


 1. Venäläisopiskelijat ovat motivoituneita.
 2. Heillä on hyvä pohjakoulutus kotimaastaan.
 3. He osaavat Suomea.
 4. Ammattiopinnot ovat suomeksi.
 5. Heidän tavoitteenaan on parempi elintaso kuin kotimaassa.
 6. He rahoittavat opiskelunsa tekemällä töitä iltaisin ja lomillaan.
 7. He ovat kiitollisia koulutuksesta.
 8. He kunnioittavat opettajia.
 9. He ovat tunnollisia.

Seuraavaksi pitäisi siis miettiä, minkälaisen listan voisi tehdä somali- tai irakilaisopiskelijoista. Sekä niistä, jotka eivät edes opiskele.

Yllä olevaa listaa kannattaisi lukea erityisesti niiden, jotka päättävät maahanmuuttajien kotouttamisesta ja miksei myös niiden, jotka vastaavat yleisesti suomalaisen työjärjestelmän toimivuudesta. Venäläisiä työllistävä pohjalaisyrittäjä nimittäin totesi jutussa, että "tällä alueella ei ole ollut sopivaa työvoimaa tarjolla. Kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa. Muualta Suomesta on vaikea saada työntekijöitä muuttamaan tänne."

Ja lukemisen jälkeen he voisivat tehdä johtopäätökset ja toimintasuunnitelman, jonka seurauksena humanitaarisestakin maahanmuutosta tulisi meille suomalaisille rikkaus ja voimavara sen sijaan, että se on nykyisin lähinnä kustannus ja turvallisuusuhka.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Grahn-Laasonen antaisi samaa lääkettä sekä sitä tarvitseville että meille muille?
Afrikkalaista koneinsinööriä odotellessa
Haiti on köyhä ja siksi jää

7 kommenttia:

 1. Näin KANSATTOMAN kokoomuksen Brysseliä kumartava punaliberaali punaporvariministeri:

  "PS: Sisäministeri Mykkänen keksi takaportin halpatyövoimalle -”Vastuutonta antaa jakaa passeja paperittomille irakilaisille”",
  https://www.suomenuutiset.fi/ps-sisaministeri-mykkanen-keksi-takaportin-halpatyovoimalle-vastuutonta-antaa-jakaa-passeja-paperittomille-irakilaisille/


  EU-diktatuuri kiristää sensuuria:

  ”EU:n uudella tekijänoikeusdirektiivillä halutaan filtröidä kriittisen äänet”
  http://ylewatch.blogspot.com/2018/09/eun-uudella-tekijanoikeusdirektiivilla.html

  Ks. myös britti-patriootti David Noakes: ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://eutruth.org.uk/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diktatuurille tyypillistä salaamista:

   "EU-komission vuosittaisesta seminaarista ei laadittu minkäänlaisia muistioita",
   https://www.kansalainen.fi/eu-komission-vuosittaisesta-seminaarista-ei-laadittu-minkaanlaisia-muistioita/

   Vastakohtana useimpien Euroopan maiden Brysselin korruptoimille maanpetturi-ministereille:

   "Viktor Orbán: Unkari ei luovuta pois oikeutta hallita rajojaan",
   https://www.kansalainen.fi/viktor-orban-unkari-ei-luovuta-pois-oikeutta-hallita-rajojaan/


   "Italian Salvini ja Itävallan Strache aikovat ajaa sosialistit ulos Euroopan hallinnosta yhdessä liittolaismaiden kanssaItalian sisäministeri sanoi Wienissä EU-ministerien tapaamisessa olevansa vakuuttunut, että tulemme muuttamaan Euroopan poliittisen kentän yhdessä Unkarin pääministerin ja muiden KANSALLISMIELISTEN hallintojen ja puolueiden kanssa...

   Molemmat kansallismieliset johtajat antoivat täyden tukensa Unkarin pääministerille Viktor Orbánille, jonka hallintoa Euroopan unionin liberaali johto on uhannut rangaistustoimilla maan väitettyjen ihmisoikeusrikkomusten vuoksi...",
   Koko artikkeli: www.kansalainen.fi/italian-salvini-ja-itavallan-strache-aikovat-ajaa-sosialistit-ulos-euroopan-hallinnosta-yhdessa-liittolaismaiden-kanssa/


   "Puola sanoo vastustavansa kaikkia EU:n Unkarin vastaisia toimia",
   https://www.nykysuomi.com/2018/09/14/puola-sanoo-vastustavansa-kaikkia-eun-unkarin-vastaisia-toimia/

   Poista
  2. Varsin lukemisen arvoinen artikkeli:

   "Hallitus hämärähommissa? Passeja irakilaisille oleskelulupaa varten

   Sunniva Drake hommasi viime vuonna passeja afgaaneille. Nyt hallitus siunaa saman tempun irakilaisten kohdalla. Moni ihmetteli viime vuoden kesällä, miten on mahdollista, että Espoon Sello-kauppakeskuksessa oli Afganistanin suurlähetystön henkilökuntaa Ruotsista ottamassa vastaan asiakirjapyyntöjä Suomessa olevilta paperittomilta afgaaneilta. Nyt hallitus tehtailee vastaavaa operaatiota.

   Kansalaisaktivisti Pekka Korkenkorva kysyi viime vuonna Ulkoministeriöltä, mitä tietoa heillä Sellon tapahtumasta on. Koskenkorva sai vastauksen, ettei Ulkoministeriöllä ollut mitään tekemistä asian kanssa, eikä tapahtumalla ollut Ulkoministeriön lupaa tai hyväksyntää. Koskenkorva teki tapahtuman järjestäneestä Espoon kaupunginkirjaston aluejohtajasta Sunniva Drakesta valtionpetosrikostutkintapyynnön.

   MV-lehti kirjoitti viime vuonna tapauksesta. Lainaus Pekka Koskenkorvan tutkimuspyynnöstä:..."

   Koko artikkeli: https://www.nykysuomi.com/2018/09/15/hallitus-hamarahommissa-passeja-irakilaisille-oleskelulupaa-varten/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Tuhka mielestä yksi asia unohtui. Tekijät jotka vaikuttavat menestykseen työelämässä, korkea älykkyys ja tunnollisuus töissä vaikuttivat myös miten hyvin yksilö pärjää työelämässä. Tästä ei vain uskalleta puhua koska se on epäkorrektia. Tuhkakin yllättyi kun törmäsi näihin tietoihin eka kertaa.

  "Oikeisto" sanoo että töitä vain pitää tehdä kovemmin.
  "Vasemmisto" sanoo että kaikki voidaan kouluttaa töihin.

  Kumpikaan ei pidä paikkaansa. Professori Jordan Peterson kommetoi tätä asiaa. Kannattaa vilkaists sen tyypin ajatuksia.

  VastaaPoista
 3. Vaan entä mitä tehdään niille jotka ei halua tehdä töitä ja niille, jotka eivät halua kouluttautua töihin? No niille maksetaan tekemättömästä työlstä ja käymättömästä kolutuksesta aivan kuin nytkin tehdään
  sanoo Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heille kehitetään näitä kaarnalaiva projekteja.Tosin siinä tienaavat vain nämä tunnat ja rikut ja sekin veronmaksajien rahaa.Taisi budjetti olla 150 donaa tai jotain...

   Poista
 4. " 3. He osaavat Suomea."
  pitää olla: He osaavat suomea. Kielten nimet pienellä ja maiden nimet isolla alkukirjaimella.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!