lauantai 22. syyskuuta 2018

Italiassa hallitusvastuu kannattaa, mutta miksi?

Italiassa viime vaaleissa hallitukseen nousseen La Lega -puolueen (entinen Pohjoisen liitto) kannatus on hallitusvastuun myötä noussut räjähdysmäisesti. Sitä kannattaa nykyisin vaaleissa nähdyn 17 prosentin sijasta peräti 31 prosenttia äänestäjistä.

Ylen asiasta julkaisemassa uutisessa kerrottiin, että yleisesti uskotaan populistipuolueiden kannatuksen hiipuvan hallitusvastuussa. Ja mainitsee yhtenä esimerkkinä Timo Soinin johtamat Perussuomalaiset.

Asiaa on syytä tarkastella ja sen jälkeen ottaa siitä oppia. Perussuomalaisethan saivat vuoden 2015 jatkojytkyn erityisesti maahanmuuttolinjaustensa seurauksena. Hallituksessa he joutuivat kuitenkin huomaamaan, ettei linjauksia huomioitu käytännössä juuri lainkaan, vaikka ne olikin kirjattu hallitusohjelmaan ja niillä oli kansan syvien rivien kannatus. Sen seurauksena puolueen suosio romahti nopeasti.

La Legan erottaa suomalaiskokemuksista juuri se, että he ovat vallassa ollessaan noudattaneet vaalilupauksiaan. Eli kiristäneet Italian suhtautumista laittomaan maahantuloon esimerkiksi kieltäytymällä ottamasta vastaan ihmissalakuljettajien lähetyksiä Pohjois-Afrikasta.

Perussuomalaisten ja italialaisten välisestä vertailusta on helppo vetää johtopäätös. Eli mikäli halla-aholaiset onnistuvat palauttamaan ihmisten Soinin tärvelemän luottamuksen puolueeseensa, ei heidän kannata myydä periaatteitaan hallituspaikan hinnalla. Ei ainakaan, mikäli ajatuksissa on Suomen pitäminen suomalaisena.

Samalla voidaan todeta, että Timo Soinin hallituskipeys tuhosi hänen perustamansa puolueen ensimmäisen vaiheen. Nyt Perussuomalaisia johtavat eri ihmiset ja nähtäväksi jää osoittautuvatko he Soinin kaltaisiksi hillotolpan tavoittelijoiksi vai suomalaisten asianajajiksi. Itse luotan puolueen nykyiseen puheenjohtajaan, jonka en ole havainnut lipsuvan periaatteistaan suomalaisen kulttuurin puolustajana.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Italian vaalit osoittivat demokraattisen vallan vastuun
Lepsu maahanmuuttopolitiikka tuhosi Perussuomalaisten kannatuksen
Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkavaatimukset vastaavat suomalaisten näkemyksiä

6 kommenttia:

 1. Ihmettelen sitä, että suurin osa kansanedustajista, jotka on valittu 'kansan' edustajiksi, ovat kaikkien kansojen tai paremminkin ihmiskunnan edustajia. Ilmeisesti he katsovat ettei Suomi ole enää kansakunta, vaan heillä on OIKEUS ajaa kaikkien kansojen etua Suomen eduskunnassa.

  Jos näin on niin nimitys 'kansanedustaja' tulee poistaa, tai sitten eduskunnassa tulee pitää koulutus mitkä ovat 'kansan'edustajan tehtävät ja keille he ovat vastuussa (suomalaisille Suomen 'kansallisuuden' omaaville äänestäjille). Tuo suomalaisuus pitää sisällään kaikki ihonvärit vaaleat, kellertävät, tummat ja niiden sekoitukset...

  Setarkos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brysselin korruptoimia KANSATTOMAN Kokoomuksen punaliberaaleja punaporvari-ministereitä ilmeisesti kiinnostaa vain kerätä pisteitä mahdollista politrukin virkaa varten Bysselissä – mitäpäs väliä suomalaisista veronmaksajista vaikka he tosiasiallisesti ovat myös mm. näille suomalaisille ministerinvalansakin vannoneet:

   ”Perussuomalaisten Immonen ja Savio: Suomella on Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka, miljardiluokan säästöt mahdollisia”,
   https://www.kansalainen.fi/perussuomalaisten-immonen-ja-savio-suomella-on-pohjoismaiden-loysin-turvapaikkapolitiikka-miljardiluokan-saastot-mahdollisia/

   Brysselin politrukki J.Käteinen on tyypillinen esimerkki tuosta nykyisen KANSATTOMAN Kokoomuksen "vastuullisesta" ja "me tienataan sillä"-politiikasta: hän paisutti hallituskausinaan valtionvelkaamme yhteensä melkein 50 miljardilla eurolla ja repäisi p-aukiseksi velkaannuttamansa Suomen veronmaksajien selkänahasta yhdessä J.Urpolaisen kanssa pelastuspaketin konkurssikypsäksi tietämäänsa Kreikkaa rahoittaneiden ulkomaisten pankkigangstereiden keinotteluvoittojen pelastamiseksi.
   J.Käteinen lisäksi väläytti parin miljoonan kehitysmaalaisen pakolOisen ottamiseksi Suomeen - "kestävyysvajettamme" paikkaamaan!!
   Somalit ovat parhaita esimerkkejä näistä kestävyysvajeemme korjaajista. - Itse "kestävyysvajeesta" on seuraavassa erinomainen artikkeli: "Kestävyysvajeena" kerrotun valeen ainoa tarkoitus", http://ebolakani.blogspot.com/2013/11/kestavyysvajeena-kerrotun-valheen-ainoa.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Pisteiden keruu Brysseliä varten tuntuu todellakin hyvin todennäköiseltä syyltä monien keskustan ja kokoomuksen poliitikkojen toiminnalle. Muuten on vaikea ymmärtää sitä suomalaisille tuhoisaa politiikkaa, mitä he ajavat. Pää- tai sisäministeriltäkään on turhaa odottaa mitään järkeviä linjauksia maahanmuuttoasioissa. Kaikki realismi unohtuu kun ehdotellaan kiintiöpakolaisten määrän nostoa, ikäänkuin sillä estettäisiin spontaanien maahantunkeutujien tulo. Tai tällä Irakin passien myöntämisellä, jolla pyritään pitämään nämä "työperäiset" irakilaiset maassa. Mitähän kaarnalaivan veistäjiä hekin mahtavat olla.
   Vasemmiston ja vihreiden kohdallahan kysymys on typerästä aatteellisesta maailmanhalauksesta, mutta muilta odottaisi edes hiukan järkeäkin, kun sentään on käytettävissä tilastoja tiettyjen tulijaryhmien työllisyydestä (tai paremminkin työn vieroksunnasta) ja rikollisuudesta.

   Poista
  3. Kun poliitikon homma muuttui ammatiksi syntyi samalla poliitikon uraputki. Tämä tekee monet poliittiset manööverit ymmärrettäväksi: uralla pyritään eteenpäin ja juuri siitä on kyse kun siirrytään Suomen tasolta EU:n tasolle.

   Poista
 2. Cosa Nostran (EU:n) ylin johto on vuosikausia yrittänyt kiristää ja eliminoida paikallisten capo di tutti capien järjestöjen (valtioiden) valtaa omiin päätöksiinsä Cosa Nostran sisällä. Tsekki, Unkari, Puola ja Italia ovat nousseet kapinaan Cosa Nostran tiukkaa ryhmäkuria vastaan. Jussi Suomessa olisi ollut halukas toimimaan kirjoitetun kontrahdin mukaan, mutta suomalaiset donit halusivat eliminoida Jussin, koska kontrahti ei miellyttänyt Cosa Nostran ylimpiä capoja. Suomalaiset donit ja asemiehet Cosa Nostran pääkallopaikalla, Brysselissä, pelkäävät hillon ja kermavaahdon vaihtuvan leiväksi ilman lisukkeita ja kulkuneuvon muuttuvan itse ohjattavaksi mopoksi, jos Team Jussi pääsee vaikuttamaan Italian + muiden maiden kanssa vallitsevaan hegemoniaan. Hillotolppadonit Suomessa ja Ruotsissa puhuvat ja tekevät sen mukaan miten heidät on käsketty puhumaan ja tekemään. Kun Ruotsin Steffe tuli äskettäin kotiin Cosa Nostran kokouksesta, niin hän oli sitä mieltä että kyllä niistä pakolaisista sittenkin on osa lähtenyt pakoon köyhyyttä eikä vainoa ja eikös myös Suomen Juha ole samoilla linjoilla Steffen kanssa ja nämä ulostulot johtuvat tietysti siitä että heille on kerrottu että nyt voitte sanoa näin.

  VastaaPoista
 3. Perinteisille poliitikoille ja heidän ryyppykaveritoimittelijoilleen on koittanut tilanne uus. Ihan sellainen, että vanha pelikirja on mennyt uusiksi, koska esimerkiksi Trump on mahdollisuuksien mukaan pitänyt vaalilupauksiaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!