perjantai 29. lokakuuta 2021

Kokoomuksen kahdet rattaat

Maahanmuuttajataustainen Seida Sohrabi (kok) nosti Ilta-Sanomissa esille Ruotsin karut rikostilastot. Hänen mukaansa viimeisen vajaan neljän vuoden aikana eri puolilla Ruotsia on räjähtänyt kranaatti, pommi tai vastaava reilusti yli 300 kertaa. Jos laskee yritykset ja valmistelut mukaan, kertoja on satoja lisää.

Karujen tilastojen syynä on Ruotsin viime vuosikymmenien maahanmuuttopolitiikka, joten asia ei tietenkään ole mikään uutinen tämän blogin lukijoille. Sen sijaan siihen liittyy mielenkiintoisia yleispoliittisia näkökulmia. Poimittakoon siksi pari näkemystä sosiaalisesta mediasta.

Heti ensimmäisenä kommentoinut nainen esitti, että "muistaako kukaan kuka alunperin keksi tämän vetävän sloganin ´Olla Ruotsin tiellä´. Hyvä iskulause, vaikka ei tietoon perustukaan. Mutta hyvin käyttökelpoinen politiikassa, jossa tärkeintä on luoda uhkakuvia. Niillä saa ääniä."

Mieheen viittaavalla nimimerkillä kirjoitellut henkilö huomautti Suomen estämisestä ajautumasta Ruotsin tielle, että "kirjoituksesta puuttuu disklaimeri, ´ei edusta kokoomuksen linjaa, saattaa järkyttää, kuulostaa muukalaisvihamieliseltä´. Miten kuvittelet, että tämä voisi olla yli puoluelinjojen toimiva ratkaisu, kun edes oma puolue ei ole kanssasi samaa mieltä?"

Myös Antti Häkkänen (kok) on kommentoinut Twitterissä Ruotsin tilannetta kertomalla, että "oikeusvaltio alkaa murtumaan siinä pisteessä, kun kansalainen ei saa riittävää turvaa lailliselta virkavallalta. Järjestäytynyt rikollisuus, jengit ja aseellinen väkivalta ottavat tilan, jos se annetaan. Naapurimaan oltava tarkkana." Myös Häkkäsen kirjoitus sai kommentteja.   

Niistä ensimmäisenä tunnettu nimimerkki Päivän Byrokraatti kirjoitti, että "seuraavan (porvari)hallituksen olisi tärkeää toteuttaa kolme uudistusta: poliisin organisaation palauttaminen kenttäpainotteiseksi ja riittävä resurssointi, oikeuslaitoksen lisäresurssointi, humanitaarisen / kolmansista maista tulevan maahanmuuton tuntuva rajoittaminen."

Myös Häkkänen sai kommentteja. Eräs mies kuittasi Häkkäselle sarkastisesti, että "onneksi Suomessa ei ole samaa riskiä ja onneksi osasimme kaikki nauraa USA:n silloisen presidentin tietämättömyydelle, kun hän käytti Ruotsia esimerkkinä vaarallisesta kehityksestä".

Tunnetun ex-jääkiekkoilijan nimeä kantavalta tilitä puolestaan kuitattiin, että "kolkuttaako omatunto, kun olet itse ollut ajamassa lisää haittamaahanmuuttoa Suomeen, ja niille jotka ovat uskaltaneet avata suunsa, olet syyttänyt vihapuheesta."

Nämä esimerkit riittänevät kertomaan, että Kokoomuksen maahanmuuttopoliittinen linja on tunnetusti kaksilla rattailla ajeleminen. Kuulemme puolueen piiristä ihan järkeviä maahanmuuttokriittisiä kommentteja, mutta hallitukseen päästyään se tekee kaikkensa ohjatakseen maamme samankaltaisen rikollisuuden pesäksi kuin nyky-Ruotsi. Joissain tapauksissa - esimerkkinä Häkkänen - jopa yksittäisen henkilön puheissa nähdään sama ilmiö.

On muistettava, että edellisten vaalien jälkeen Suomeen olisi vaalituloksen perusteella ollut luontevinta rakentaa hallitus Kokoomuksen ja Perussuomalaisten varaan. Näin ei kuitenkaan haluttu - ainakin osittain siksi, että ensin mainittu halusi mieluummin maahanmuuttomyönteisen kabinetin yhdessä demareiden kanssa kuin sitoutua halla-aholaisten kanssa Suomen pitämiseen taloudellisesti vahvana ja turvallisena, mutta pelin politiikan paras taitaja eli Keskusta veti välistä.  

Hintana siitä oli nykyisen vihervasemmistohallituksen nousu ajamaan entistä kritiikittömämpää maahanmuutto-, raha- ja talouspolitiikkaa. Lopputuloksena siitä on pahimmassa tapauksessa seuraavalle hallitukselle tekemätön paikka kaikilla kolmella mainitsemallani politiikan lohkolla - ellei sitten koronarajoitusten paluu ja muiden EU-maiden jämäkkä toiminta Unionin rajoilla pelasta meitä edes maahanmuuttokatastrofilta.

17 kommenttia:

 1. Oli kokoomuksella tuon syyn lisäksi monta painavaa syy miksi halusi sellaisen hallituksen, kaikki yliviikarit, suostumus jokaiseen yksityistämiseen(SDPeelä eduskunnan ennätys tässä), valtion rahojen(lähinnä valtion omistajuus&bisnekset) myöntäminen ---> helpompi koplaus.. Muu on silmänlumetta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Professorille Kokoomuksen tilanteen esilletuomisesta! Toivoisi tämän analyysin leviävän vaalikarjan keskuudessa.

  Toisenlaisen näkökulman Kokoomuksen todellisuuteen ja toimintaan tarjoaa heidän netissä ilmestyvä Verkkouutiset. Olen jo pidempään seurannut lehden viikoittaista uutistarjontaa. Sieltä nousee esille kaksi kestoaihetta: Venäjään liittyvät "uutiset" ja koronpistoksia ottamattomien demonisointi.

  Kumpaankin jutturyhmään alkaa kommentoida vakinimimerkit. Seuraa hämmästyttävä prosessi: muut, varsinkin eri mieltä olevat, kommentoijat jaotellaan ja "laputetaan" eri kategorioihin. Yleisin on "venäjän trolli". Alkaa asian vierestä huutaminen ja toisten leimaaminen. Eri mieltä oleva pyritään nujertamaan ja vaientamaan. Mieleen tulee historiallinen vertailu. Natsien katupartiot (SA-miehet) tavoittelivat samaa omana aikanaan: vastapuolen vaientamista.

  Kokoomuksen Verkkolehti on osaltaan surullinen esimerkki Kokoomuksen "arvoista" ja puolueen ajamisesta kaksilla rattailla.

  VastaaPoista
 3. Kokoomus on mukana täysillä ilmastohysteriassa. Siinä lienee syy siihen, että seuraavaa hallitusta taidetaan rakentaa sinipunaviher pohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se iso raha joka on tulossa "takaisin" eu:lta ja se kun käytetään kokoomuksen johtoportaan omistamiin/hallintaoikeudellisiin Green/clean/tech/tms. hankkeisiin niin pakkohan se on ola

   Poista
 4. Kokoomusjohdon selkeä pyrkimys hallitukseen äärimmäiseen vasemmistoon poteroituneen vihreät rp:n kanssa kertoo heidän arvoistaan kaiken tarpeellisen.
  Kannatusprosentti gallupeissa on käsittämätön.

  VastaaPoista
 5. Haittamaahanmuuttajat saapuvat Suomeen kuin Marinille aamiainen. Lähtevät pois kuin Manulle illallinen.

  VastaaPoista
 6. Maahanmuuttajataustaisen on helpompaa kommentoida tämän maan sisäistä tilannetta kuin tämän maan omien kansalaisten, jotka historiallisista syistä omaavat äärimmäisen antagonistiset asenteet, jotka jakavat kansan jokaisessa vaikeassa kysymyksessä peruuttamattomasti kahtia.

  Meillä on kahdeksan sadan vuoden alistushistoria takanamme, ja sieltä nuo alamais- ja alistamisasenteet on suomalaiseen sieluun syvälle istutettu. Kukaan täällä ei näe maailmaa oikein, vaikka maailmanparantajia on maailma täynnä.

  Ongelmamme varsinaisesti on tämä ainainen kahtiajakautumisemme. Se on meille ainoa tapa ottaa ja ratkaista suhde toinen toisiimme. Se toteutuu aina "kielteisestä käsin" -- otetaan etäisyyttä, äänestetään ennemmin jotakin vastaan kuin jonkin puolesta. Kun yhteiskuntailmapiiri kiristyy, niin kuin se nyt tulee monikulttuurisuuden aiheuttaman yhteiskunnallisen häiriön räjähtäessä kiristymään, leimaaminen, "identiteettipolitiikka", kiristyvä sensuuri ja näytösoikeudenkäynnit tulevat arkipäiväksi.

  Me emme hallitse asioita, vaan vain sen tavan, jolla on mahdollista saada etäisyyttä niihin kanssaihmisiin, joita aikamme narsisti syvällä sisimmässään vihaa. Sivistys on sitä, että vihalle kehitetään hyvät näennäisen älylliset perustelut, joihin myös normi "poliittisesta korrektiudesta" hyvin luontevasti kuuluu.

  Muistakaa, että Breivik ampui omiaan, ei maahanmuuttajia. Syyttäjä syyttää omiaan, ei toiskulttuurisia vihapuhujia. ”Vihreä siirtymä” vaatii taikatemppuja vain oman maan toimijoilta, vaikka näillä toimenpiteillä ei ole edes promillen merkitystä varsinaisten ongelmien mittaluokassa.

  Konfliktintutkijat tietävät, että sodissa ratkaisevimmat rintamalinjat syntyvät sotaa käyvien maiden sisälle, ei niiden välille. Kaikista sodista sisällissodat ovat raaimpia ja verisimpiä. Ihminen on kerta kaikkiaan niin olemuksellisesti sosiaalinen olento, että "omien" joukko on aina se "perhepiiri" jossa myös kitkerimmät vihat puretaan.

  Suomi ei vain seuraa ruotsalaisten tekemiä peruuttamattomia virheitä "maahanmuuttopolitiikassa" (eli ei edes osata nimittää tapahtumassa olevaa historiallista massamittaista kansainvaellusta kansainvaellukseksi), vaan ajaa Ruotsista kirkkaasti ohi. Se on meissä erilaista -- me olemme se alistettu kansa, joka ei pysty hallitsemaan asioita -- ainoastaan sättimään toinen toisiamme.

  VastaaPoista
 7. Häkkäsen kommentissa paistaa nykypoliitikoille niin tyypillinen tekopyhyys. Vai alkaa oikeusvaltion perusteet murtua, jos poliiseja ei ole riittävästi? Entäpä, jos niitä "turvapaikkaa" kinuavia tulee tänne vaikka 10 miljoonaa? Mistä Häkkänen repii tarvittavan virkavallan suojelemaan kansalaisia. Shariapoliiseistako?

  Kyllähän ne oikeusvaltion perusteet murrettiin silloin, kun Suomi vietiin perustuslainvastaisesti EU:hun rahoittamaan meitä rikkaampien maiden kansalaisten terassi-illallisia ja avoautoja. Pohjolan pihkalle haisevat metsäjuntit luulivat muuttuvansa jotenkin paremmiksi ihmisiksi, jos pääsevät kilistelemään shamppanjalaseja meren taskse oikeiden eurooppalaisten kanssa. Ehkä hienot kulttuurikansat vihdoin huomaisivat kääpiökansamme. Valitettavasti näiden vasalliherrojen huomion saa vain killottelemalla heidän lakerikenkiään.

  Kuinkahan säälittävinä eurooppalaiset vapaamuurarivaltiaat pitävätkään tämän Volgan mutkasta tänne suonsilmien keskelle eksyneen porukan johtajia. Presidentti leikkii isojen natopoikien kanssa ja piikatyttö pääministeri käy keräämässä taputteluja pyllylle. Mukan pelissä on erinäinen lauma meppejämme keräämässä hyvää eläketurvaa.
  Valitettavasti näiden harvojen hölmöjen suomalaisglobalistien egonnostattamiset Brysselin palatsien käytävillä ei auta meitä kansalaisia yhtään. Saamme vain yhä suurempia laskuja tuolta lämpimistä maista.

  Suomen on erottava EU:sta, jolloin voimme torjua tänne virtaavat roistolaumat ja poliisejakaan ei tarvita joka kadunkulmalle vahtimaan turvallisuuttamme. Sanotukaamme irti eurooppalaisista arvoista, jotka tarkoittavat meillä kantasuomalaisten riistoa ja orjuuttamista. Haistatetaan globalistelle pitkä paska.

  VastaaPoista
 8. Kokoomusta johtaa Orpo, jonka kyvystä realistiseen ajatteluun kuvaa kuuluisa lausunto, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia. Stubb taas ojensi Trumpia kertomalla, että Ruotsi on maailman turvallisimpia maita. Eivätkö nämä herrat ollenkaan seuraa, mitä maailmalla tapahtuu. Orpon kaudella on vain vahvistunut kritiikitön EU-ihannointi, ilmastovouhotus ja tolkuton maahanmuuttopolitiikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orpo on paniikissa. Kaikki takavuosien vanhat kaverit ovat jo elämänikäisissä hillotolppaputkissa, hän vaan ei.

   Poista
 9. Valtapuolueet ovat pääsemässä pikkuhiljaa tavoitteeseensa, kunhan vielä muutama satatuhatta haittamaahanmuuttajaa saadaan rekrytoitua.
  Rääkyvä työvoimapula on vain ikuinen tekosyy tuoda maahan psykopaattiainesta kehitysmaista. Jengiytyminen, mitä ei koskaan kuulemma pitänyt tapahtua tapahtui sittenkin vaikka me "natsit" siitä varoitimmekin jo vuosia sitten.
  Ampuma-aseet lisääntyvät impulssivajailla rispectin vaatijoilla ja länsinaapurin puolelta saa rautaa jos jonkinmoista jos vaan on maksukykyä.
  Huumeiden katukauppa suuremmissa kaupungeissa on jo kokonaan matujengien hallussa mutta hei Ruotsin kohtalo ei voi mitenkään toistua täällä, eihän?
  Tilanne johon olemme jo väkisin menossa oli kaikkien tiedossa ja silti sen vaan annettiin tapahtua.
  Joku tälläkin tienaa tai saa valtaa, muutkin kuin kriminaalit.

  VastaaPoista
 10. Maan elinkeinoelämä on täysillä mukana ilmastohypetyksessä ja antaa tuulensuojaa hallitukselle. Kuinka monta yritystä tosiasiallisesti tekee ilmastomuutosinnovaatioita vientiin ja kuinka monelle yritykselle on kilpailuhaittaa ylikireistä ilmastotoimista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi todella mielenkiintoista tietää noista ilmastonmuutosinnovaatioista. Helposti saattaa luiskahtaa toiveajattelun puolelle, kuten taisi käydä ilmastopaneelille, kun he laskivat kyseisten innovaatioiden nostavan bruttokansantuotetta 8 miljardia, mutta Vatt sitten korjasi, että oikea luku on vain sadasosa siitä. Eli siis aivan täydellistä potaskaa oli sekin ilmastopaneelin tieto.

   Poista
 11. Tässä kokoomuksellekin mietittävää:

  https://poliisi.fi/-/alaikainen-poika-pakotettiin-aseella-uhaten-autoon-poliisi-pyytaa-tunnistusapua

  VastaaPoista
 12. Kokoomuslaisuus on muuttunut jakkukalkkunoitten sosiaaliseksi statuskilpailuksi. Siinä ei ole mitään itsenäistä ideologista sisältöä. Kaikki, mikä kohottaa sosiaalista statusta kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soininvaaralla huomio jo kauan sitten ettei KOK ole puolue vaan vaaliorganisaatio. Sillä ei ollut niin paljon väliä silloin kun suomalaisilla meni paremmin. Nyt tällainen organisaatio varmistaa Suomen alamäen jatkumisen. Miten 80-luvun vaalimainoksessa sanottiinkaan? "Kansa vastaa: Sekoomus". -jussi n

   Poista
 13. Tuhoaminen, kuten yhteiskunnan, on aina 100 kertaa helpompaa kuin sen rakentaminen.

  Samoin velalla tuhlaaminen on helppoa, mutta se säästäminen ja takaisin maksu on sitten paljon vaikeampaa..

  Sen minkä v-pää hallitus pistää meneen 4 vuodessa, kestää selväjärkiseltä halllitukselta 20 vuot koota takaisin

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!