torstai 14. lokakuuta 2021

Petteri Orpo avasi ensi vaalikauden hallituspelin

Kokoomus ryhtyi eilen pelaamaan ensi vaalikauden hallituspolitiikkaa. Sen puheenjohtaja Petteri Orpo nimittäin linjasi yksiselitteisesti, ettei puolue lähde hallitukseen, joka peruu Mariin kabinetin tekemiä ilmastopoliittisia päätöksiä. 

Näin se ilmoitti koko vihervasemmistolle, että siihen kuuluvat puolueet ovat Kokoomukselle ensisijaisia hallituskumppaneita. Ja samalla Perussuomalaisille, ettei sille ole tiedossa hallituspaikkaa, ellei se hyväksy Suomelle edelläkävijän asemaa EU:n pyrkiessä siirtymään hiilineutraaliintalouteen.

Tämä on tietenkin hankala paikka Riikka Purralle (ps), joka otti Jussi Halla-ahon (ps) jälkeen vetovastuun puolueestaan. Ja on linjannut, että Suomen olisi pysyttävä "vain" samassa tahdissa muiden Unionin jäsenmaiden kanssa. 

Nähtäväksi tietenkin jää, miten Orpon ja Purran linjaukset vaikuttavat heidän johtamiensa puolueiden kannatukseen. Seuraako siitä kenties Perussuomalaisten nousu uudelle tasolle vai tapahtuuko sen sijaan romahdus nykyiseen ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti ihmisten siirtyessä nukkuvien puolueeseen olettaessaan, ettei äänestämisellä kuitenkaan ole mitään käytännön merkitystä. 

Tämä olisi suuri vahinko, sillä vain äänestämällä voi edes yrittää vaikuttaa. Ja juuri nyt se olisi entistä tärkeämpää, koska maahanmuuttopolitiikkamme ruotsalaistyyppiset lieveilmiöt ovat konkretisoitumassa siihen mittaan, että jopa Yle on alkanut puhua niistä oikeilla nimillä. Eli liittänyt eskaloituvan nuorisorikollisuuden kakistelematta maahamme viime vuosikymmeninä kehitysmaista saapuneeseen väestöön.

Samaan aikaan meillä on hallitus, joka haaveilee ongelma-alueilta tulevien maahanmuuttajien määrän rajusta kasvattamisesta sekä kiintiöpakolais- että perheenyhdistämisjärjestelmän kautta. Ja kaavailee tulijoiksi erityisesti Suomeen aiemmin äärimmäisen huonosti sopeutuneita afgaaneja.

Perussuomalaisten - ja heidän potentiaalisten äänestäjiensä - ongelmaa korostaa vielä se, että Kokoomus on juuri osoittanut eduskunnan välikysymyksen yhteydessä vähät välittävänsä suomalaisen maahanmuuttopolitiikan ongelmista. Eikä puolue tule siitäkään syystä valitsemaan Perussuomalaisia ensisijaiseksi hallituskumppanikseen vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen, vaan tähyää ennen kaikkea joko sinipuna(multa)- tai sinivihreään hallituspohjaan. 

Tämän kehityksen ainoa mahdollinen este voisi käytännössä olla vain Perussuomalaisten nousu ylivoimaisesti maamme suurimmaksi puolueeksi. Ja juuri sitä puheenjohtaja Orpo pyrki todennäköisesti ehkäisemään Perussuomalaisten kannattajien äänestysmotivaatiota rapauttavalla ulostulollaan, koska hän tietää erittäin hyvin Perussuomalaisilla olevan nukkuvien äänestäjien joukossa ylivoimaisen suuri kannatus - eikä halua sen realisoituvan vaaleissa. 

22 kommenttia:

 1. Saattaa PS:n kannatus, tai pikemmin sen puute olla yllätys seuraavissa vaaleissa.
  Voipi olla ihan toinen puolue, joka tulee saamaan paljon kannatusta.

  VastaaPoista
 2. Kovaa peliä Orpo aikoo pelata, saa nähdä kuinka hyvin onnistuu?

  Tämä Ylen jengi- ja ampumisuutinen kertonee siitä, että tilanne on paha pääkaupunkiseudulla.
  Samalla se kertoi sen, että Yle on visusti salannut kaikki aikaisemmat ampumiset koska en ole aikaisemmin niistä uutista nähnyt.

  Suomessa pitäisi olla "oma Paavo" eli PT-median kaltainen, asiallinen informaatiokanava, joka julkaisisi näiden tulijoiden teot ja rikokset kun valtamedia niitä pimittää.

  Toivotan onnea ja menestystä elämällänne siellä pääkaupunkiseudulla. Elämä näiden jengien kanssa tulee olemaan varmaan yhtä "hauskaa" kuin Ruotsissa... :(
  Ja eikös se Helen nostanut lämmön hintojakin, että näillä mennään.

  https://www.helen.fi/lammitys-ja-jaahdytys/kaukolampo/hinnat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemisen arvoinen kirjoitus:

   Monikulttuurinen raportti Helsingin oikeustalolta

   https://pt-media.org/2021/10/05/monikulttuurinen-raportti-helsingin-oikeustalolta/

   Poista
  2. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-esti-vakavan-katujengitappelun-helsingissa-youtube-videoilla-uhoava-21-vuotias-mies-vangittu-torkeasta-rikoksesta-epailtyna/8263956

   Poista
 3. Tämä samainen orpohan julisti v. 2015 pakolaisten motiivien arvostelun olevan rasismia. https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3418828-petteri-orpon-mielipide-perussuomalaisten-rasismista-vaihtui-paivassa-pakolaisten-motiivien-arvostelu-on-rasismia

  No nyt syntilistaan lisätään sitten ilmastonmuutosrasismi, jonka määrittelee kokoomus ilmastolakienmuutosasiantuntijapuheenjohtajansa kautta.

  Voi aikoja, voi tapoja. Tämä ei hyvin pääty, Suomi-neito.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän persut ole jo näyttäneet mitä valtamedian lampaita ovat.
  Ei ole enää kun yksi ainoa suomen puolella oleva puolue, ja ei, se ei ole persut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joku turtiaisen jengi? Taitaa jäädä heikoksi anon kannatus. Vouhkaa vain rokotuksista. Ei mitään tulevaisuutta tuolla puolueella.

   Poista
 5. Surullinen tilanne semmoisille, jotka persuihin pesiytyneet rokotevastaiset hörhöt ovat karkoittaneet heidän äänestäjistään. Ei näköjään voi Kokoomustakaan harkita äänestävänsä. Ehdotuksia? Kristillisetkään ei oikein nappaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sinä kokeellisia litkuja itseesi pumppauttava koronahörhö pelkäät, jos kerran olet "suojattu"? Siitä vain äänestämään VKK:ta

   Poista
  2. Ei minua korona pelota ollenkaan, kun on nuo rokotukset. Pelottaa se, että muuten hyviä asioita ajava persupuolue näyttäytyy sekopäisten kulkutautimyönteisten puolueena, joka estää yhteiskunnan avautumista, ja nyt kokoomus on seonnut täysillä ilmastiouskontoon.

   Poista
  3. Luepas läpimiksesi tämän "sekopään" ajatukset. Sattuu olemaan mRna-tekniikan kehittäjä. Jotenkin luotan hänen sanaansa enemmän kuin täällä fiksuna esiintyvien besservissereiden.

   Poista
  4. Siis lukekaa tämä: https://mvlehti.net/2021/10/14/mrna-geenitekniikan-keksija-taysin-rokotetut-ovat-koronaviruksen-superlevittajia/

   Poista
  5. Kirjoitus kansanedustajille 14.10.2021 – KORONAPASSILLA KUOPPAAN JA PAREMPAAN MAAILMAAN”:
   https://mkrsuomi.fi/kirjoitus-kansanedustajille-14-10-2021-koronapassilla-kuoppaan-ja-parempaan-maailmaan/

   Poista
 6. Kohta alkaa kokoomuksen oikeistosiiven, Kaleva ym, vastaisku. Toivottavasti kok puoluevaltuusto opastaa Orpoa mikä on Suomelle hyväksi. Tietenkin jos haluavat kilpailla vihr kanssa samoista äänestäjistä, niin lienee oikealla vielä tilaa yhdelle isänmaallisia arvoja kunioittavalle puolueelle,Kanervalle, Kalevalle ja kumpp menestystä uuden puolueen perustamiselle!

  VastaaPoista
 7. Hämmästelen kokoomuksen kannatuslukuja. Onhan sinne toki pesiytynyt orpoja ja pietikäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jolla raha, sillä valta. Ja Kokoomuksen porukoiltahan sitä ei puutu.

   Poista
 8. Tuhka tuumii että jos perussuomalaiset haluavat lisää ääniä, he voisivat iskeä vihreitä vastaan ilmastontorjunnalla.

  PS voisi sanoa että ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan ydinvoimaa (ja suomalaisia pienydinvoimaa)

  Ilmastomuutoksen torjunnan vuoksi yritämme pienetää velanottoa ja elää tulojemme mukaan, rajoittaa kulutusyhteiskuntaa.

  Pyrimme saamaan saastuttavat tehtaat takaisin länsimaihin, pois Kiinasta ja muista maista etteivät ne saastuttaisi niin paljon.

  Tuhka tuumii että PS voisi sanoa että ilmastomuutoksen tojunnan vuoksi emme ota ulkomaalta ihmisiä, vaan koitamme auttaa heitä kotimaissaan.

  Rajoitamme kehitysapua ja vaadimme että kehitysmaat rajoittavat syntyvyttää ettei ympäristö rasistu.

  Tuhka tuumii että tällä tavalla PS pääsisi kalastelemaan ilmastomuutoksesta huolestunutta vaalikarjaa.

  VastaaPoista
 9. Eroaako kaupunkikokoomuslainen jotenkin kommunistista? Kokoomusta on harmittanut kuin pientä oravaa, kun ei sinipuna toteutunut viimeksi. Se on seuraava hallituspohja.

  VastaaPoista
 10. Eikö tuo seuraava hallituskausi ole poliittinen itsemurha mille tahansa puolueelle, joka vastuuseen joutuu/pääsee? Tämän nykyisen sekoilun korjaaminen kun väistämättä vaatii aika radikaaleja toimenpiteitä joilla tuskin kuitenkaan saavutetaan suosiota kansan syvissä riveissä.

  Tai sitten bileet jatkuu lainarahalla ja ongelmat siirretaään vielä yhden hallituskauden yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bileet jatkuvat lainarahalla. Sinipuna leikkaa toki pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Sellaisilla leikkauksilla ei ole talouteen positiivisia vaikutuksia, mutta ne ovat poliittisesti helppoja.

   Poista
 11. Hyvä otsikko. Se mikä unohtuu on, ettei politiikassa ainoastaan hallituspaikka ole pelailun panoksena. Koko politiikka on pelailua. Pelkkää pelailua.

  Eilen puhuttiin siitä, etteivät artistit ole mitään varsinaisia ajattelijoita. He eivät edes itse ymmärrä toimivansa poliitkkoina julistaessaan yleisesti hyväksyttyjä "arvojaan". Nyt pitäisi kysyä, miksi politiikan piiriin ei ole hakeutunut yhtään varsinaista ajattelijaa. Poliitikot saavat keskittyä peliensä pelailuun.

  Pääministeri pelaili kulttuuriväellä, ja mitä tapahtuikaan, kun kumpikaan osapuoli ei osaa ajatella? Nyt on kiire perua taas kaikki leikkauspuheet ja kerätä jämät irtopisteistä.

  Vaihtoehto politiikan rappiotilalle ei löydy mistään hyvästä päästä. Päinvastoin -- mennään ojasta allikkoon. Erilaiset ekstremistiset ääriryhmät uhoavat. Sitä poruukkaa riittää. Piirit pienet pyörivät katujengeistä väkivaltafantasioita elätteleviin "poliittisiin" ääriliikkeisiin. Pelkkää toivotonta meuhkaamista.

  Tilanne "yhteiskunnallisessa keskustelussa" on suunnilleen se, ettei kukaan ajatteleva ihminen enää voi muuta kuin väsyneesti haukotella siinä missä joku poliittinen orpo avaa oman propagandatuutti- tai tuttisuunsa.

  Ja jossain on varmaan jo se oman aggressiivisuutensa kierouttama juristeristo joka kuumeisena jo miettii, minkä lain ja rangaistuksen se voisi kehitellä niille, jotka eivät enää jaksa tekopyhästi ääneen ylistää "yleisesti hyväksyttyjä hyviä arvoja, kaikkien ihmisarvoa ja -oikeuksia..."

  VastaaPoista
 12. PS kannatus ens EK vaaleissa 15,4...jos suomalaiset haluu ampuu itteensä päähän ja äänestää suvakkeja,,, so be it

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!