tiistai 19. lokakuuta 2021

Musta germaanityttö ja Afrikan tähti

Eilinen uutinen oli mielenkiintoinen tapaus. Siis se, kun tummaihoinen saksalainen maantiedon opiskelijatyttö raivostui nähdessään tovereidensa leikkivän jossain opiskelijariennossa Afrikan tähti-pelin rosvoja. 

Tästä suomalainen rasismitutkija Anna Rastas (stalkomm) loihe lausumaan, että "tämä tapaus ja opiskelijoiden toiminta Helsingin yliopistossa ihmetyttää ja huolestuttaa. Ikään kuin he olisivat täysin tietämättömiä näistä keskusteluista. Paitsi opiskelijajärjestöjen, myös yliopiston pitäisi, johtoa myöten, pohtia miten tällaiset tapaukset vältetään jatkossa".

Ja tottahan maantieteen opiskelijat ottivat ja pyysivät anteeksi. Ja koko yliopiston ylioppilaskunta (vihvasfem) aneli armahdusta siitä, ettei sen toiminta ole ollut tarpeeksi antirasistista.

Vielä omituisemmaksi tarina muuttui, kun Iltalehden alkuperäisen jutun jälkeen opiskelijat olivat keskustelleet sosiaalisessa mediassa siitä, ettei saksalainen vaihto-oppilas ollut itse edes paikalla tapahtumassa, eikä kuva ollut hänen ottamansa, eivätkä opiskelijat esiintyneet orjina ja orjanomistajina tapahtumassa. 

Kaiken kukkuraksi ja huipennukseksi saksanafrikkalainen keksi ehdottaa suomalaisille, että Afrikan tähden valmistaminen, myynti ja pelaaminen pitäisi lopettaa. Näin voisimme osoittaa, miten suuri asia rasismi on Suomessakin. Valkoinen etuoikeus tulee pienistä asioista, kuten peleistä, elokuvista, kirjoista ja kartoista.

Koko tarina kuulostaa Keijo Kaarisateen kehittelemältä, elleivät IL:n jutut olisi toimittajan kirjoittamia. Ja ellei kyseinen toimittaja olisi jo ennen tätä kirjoittanut suurta määrää juttuja samaan lehteen. 

Niinpä vaihtoehdoksi jää vain se, että elämme jonkinlaisessa absurdistanissa. Siis syvällä jonkinlaisessa oudossa maailmassa, jossa suuri on muuttunut pieneksi, uteliaisuus uskonkappaleeksi, hyödyllinen hyödyttömäksi, tyhmät viisaiksi ja viisaat idiooteiksi.  

Ellei sitten joku suomalainen voukki tai känseli ole käynyt kuiskuttamassa saksanafrikkalaisen korviin omaa omituista harhauntaan, jota tämä hyväuskoisena toisteli toimittajalle ymmärtämättä puheensa herättävän tavallisten suomalaisten parissa ikäviä tunteita häntä ja hänen kaltaisiaan kohtaan. Mutta jotka - hänen onnekseen - eivät tässä suomalaisessa yhteiskunnassa regoi siten kuin on totuttu näkemään hänen omassa viiteryhmässään

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ville Tavio ja afrikkalainen kulttuuri
Kulttuurisia eroja
Anna Rastas Stalinin jalanjäljillä

27 kommenttia:

 1. Pitäisi kai olla vain tyytyväinen, kun media tuo kerta toisensa jälkeen näitä ääliöylilyöntejä näkyville, muttakun reaktio on näin ikämiehen näkökulmasta odottamattoman nurinkurinen.
  HS teki sunnuntain lehteen kolmen sivun jutun Johanna "tamponinnaru" Vehkoosta, koska tällä ei ole erityisoikeutta hänen kanssaan eri mieltä olevien karkeaan herjaamiseen (kirja menee tämän ilmaisen mainoksen avulla toki paremmin kaupaksi).
  Puolestapöyristyjät ovat yhteiskunnan syöpä.
  Kommunisteilla oli vastapuolesta osuva nimitys: Kansan vihollinen. Jokohan tuon voisi ottaa uudelleen käyttöön totuudenmukaisena ilmaisuna?

  VastaaPoista
 2. Barbarian paluu. Kummasti ne tunnustukselliset julistukset irtoavat todellisuudesta. Historian silpomisen ei pitäisi olla yhtään kunniallisempaa kuin sukuelinten silpomisen.

  Kaadetaan patsaita, poltetaan painotuotteita. Outo juttu että niin sanottu sivistyneistö tuppaa olemaan totalitarismien ensimmäinen ja innokkain nuoleskelija.

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleeni Radio Jerevan -vitsi: Kuuntelijamme kysyy, onko totta, että Moskovan Punaisella torilla lahjoitettiin eilen kansalaisille ilmaisia autoja. Me vastaamme, että uutinen on totta. Tosin paikka oli Odessan Leninin aukio. Eikä kyseessä olleet autot vaan polkupyörät. Eikä niitä lahjoitettu, vaan ne varastettiin.

  Punavihertoimittelijoiden pitäisi hankkia oikeita töitä, jolloin jalat voisivat ehkä koskettaa joskus maanpintaa.

  VastaaPoista
 4. Saksalaiset saisivat ihan keskenään setviä kolonialisminsa seuraukset Afrikassa, eikä yrittää sotkea siihen suomalaisia mukaan. Aina tuntuu löytyvän yliopistoistä noita päivystäviä idiootteja, harvemmin enää hyödyllisiä. Tärkeintä heille lienee saada oma äänensä kuuluviin. Jos jotain hyvää haluaa löytää tapauksesta, niin näiden idioottien ja mielensäpahoittajien sairaalloinen itsensä esilletuonti jos minkin "toksisuuden" varjolla tulee selväksi.

  VastaaPoista
 5. Miten taas voidaan olla niin nöyristeleviä, ihan anteeksi pyydellään ja ollaan pahoillaan ja katuvaisia! Se tässä erityisesti ärsyttää. Löisivät vain nyrkkiä pöytään (nuo syyllistetyt), ja sanoisivat tuolle opiskelijalle kuten myös tuolle räksyttäjä-rastaalle, että se rasismi on omassa päässänne! Ja yhden (1) ulkomaalaisen mielipide ei vaikuta pennin vertaa, me täällä omassa maassamme saamme edelleen pelata Afrikan Tähteä,siihen ei ole nokan koputtamista kellään rasismivouhottajalla. Nyt tuli raja vastaan tällaisen hulluuden sietämiselle.

  Polttoroviota kai nyt haluavat tälle suositulle lautapelille Fahrenheit 421 -kirjan mallin mukaan.. mikähän tuomitaan seuraavaksi sinne roviolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tuota Bradburyn kirjan "Fahrenheit 451" pohjalta tehtyä elokuvaa on kaksikin kappaletta, ja noiden elokuvien ero ehkä kuvastaa juuri sitä surkeaa kulttuurikehitystä, josta nämä tämän päivän puheenaiheetkin antavat yhteiskuntailmastossa lisääntyvään tekopyhyyden löyhkään omat yhä kitkerämmät rikinkatkunsa.

   Ranskalaisohjaaja Truffaut'n filmiversio on vuodelta 1966 ja edustaa silloisen uuden aallon parasta tuotantoa -- suuri yleisinhimillinen aihe ja aiheenkäsittely, kohtaukset täynnä merkitseviä ja metaforisia yksityiskohtia, eräänlaisia goethelaisia "alkuilmiöitä", joiden näkeminen "läheltä ja tarkasti" antaa katsojalle oivalluksia jostain aivan uudesta. Vaikka elokuva on nimenomaan visuaalinen mestarityö, se on sisällöllisesti hyvin uskollinen Bradburyn varsinaiselle sanomalle.

   Sen sijaan tekopyhän "kulttuurikanavan" HBO:n vuonna 2018 tuottamassa versiossa varsinainen sanoma on onnistuttu häivyttämään toissijaisten todistelutarpeiden alle. Sankarin täytyy nyt olla musta ja konnan roolia esittää valkoinen. Kirjallisuus pelastetaan rovioilta koodaamalla koko maailman kirjat geneettisesti lintuun, joka lopussa lentää vapauteen kuin rauhankyyhky ainakin. Puistattavaa.

   Poista
 6. Ylioppilaskunta näyttää tavoittelevan rähmällään olon ennätystä ja siinä myös onnistuu. Joskus 70-luvulla oltiin rähmällään Neuvostoliiton suuntaan mutta se sentään oli silloin Suuri ja Mahtava. Nykyisin näyttää kelpaavan kuka tahansa vaihto-oppilas, joka hakee huomiota tyhjänpäiväisillä ja paikkansa pitämättömillä perusteilla esitetyllä polemiikilla. No, lakeijamentaliteetin sisäistäneet eivät koskaan kykene olemaan riittävän rähmällään.

  Yliopisto näköjään tarjoaa tämän mitättömistä mitättömimmän asian hoitamiseen jopa kriisiapua. Suosittelen psykiatrin palveluita.

  VastaaPoista
 7. Aina kun jotain uutta/vastaavaa ilmaantuu, tuntuu että eipä tästä voi jutut tai maailma enää hullumaksi mennä. Tämäkö oli tässä? Mutta odotas vaan!

  Jatkuvalla syötöllä ja aina vaan tämä puolesta loukkaantumisen ja ihmisten hulluus-/parodiahorisontti ylittyy toinen toistaan seuraavalla järjettömyydellä heti seuraavana päivänä/viikkona.

  Nyt pitää lopettaa ja siirtyä kevyempiin jutusteluaiheisiin, ettei olisi liikaa verenpaineen nousua liikkeellä.

  VastaaPoista
 8. Maailma on täynnä huumorintajuttomia tosikkoja, jotka loukkaantuvat pienimmästäkin mikroaggressiosta.

  Niille pitää vain sanoa:

  "Nirunarunoru, moni turha poru
  ratkiriidaksi muuttuu;
  Höpölöpölöpö, se on ihan höpö
  joka leikistä suuttuu"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Maailma on täynnä huumorintajuttomia tosikkoja, jotka loukkaantuvat pienimmästäkin mikroaggressiosta". Mikroaggressiotaso on sivuutettu ajat sitten. Nyt pöyristytään jo nanoaggressioista ja pyyhälletään täyttä vauhtia kohti pikoaggressioista järkyttymistä.

   Poista
 9. Lienette lukeneet uutisista sen, että suomalainen kuuden naisen purjevene joutui pari viikkoa sitten miekkavalaiden hyökkäyksen kohteeksi Espanjan rannikolla.

  Ruukinmatruuna oli mukana veneessä.

  Siinä oli kaksi tuntia silkkaa kauhua simpanssin älykkyydellä varustettujen valaiden höykyteltävänä. Lopulta jouduimme tekemään MAYDAY-kutsun. Vene oli vaurioitunut pahoin.

  Meidät hinattiin Finisterreen, ja siellä me ja veneemme toivuimme tuhoista. Vene on saatu korjattua ja se on päässyt jatkamaan matkaa.

  Missä on meidän kriisiapumme? Toki siitä uutisoitiin lehdissä ja netissä, ja siitä seurannut keskustelu oli suoraan sanoen törkeää - seksististä, loukkaavaa ja pilkallista.

  Kuka loukkaantuisi puolestamme?

  Vai onko niin, että tuollaiset törkeydet tulee sallia sananvapauden nimissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta saa sen käsityksen, että kesti kaksi tuntia, ennenkuin hätäviesti lähetettiin. Miksi kesti niin kauan ?

   Poista
  2. Ruukinmatruuna komennettiin radioon. Ensin lähti noin viisi minuuttia tapahtuneen jälkeen PAN PAN -viesti, jossa ilmoitettiin veneen nimi, sijainti, naisiston määrä ja että olemme joutuneet miekkavalaiden hyökkäyksen kohteeksi ja että peräsin on mennyttä. PAN PAN tarkoittaa pikatilannetta eli että on vaaratilanne, mutta ei välitöntä hengenvaaraa.

   Maa-asema sanoi, että he lähettävät pelastusaluksen. Pelastusaluksen tulemiseen kesti noin puolitoista tuntia. (Edes meripelastus ei tule paikalle silmänräpäyksessä.)

   Tuona aikana olimme valaiden höykyteltävänä, ja havaitsimme vettä tulevan vannasputkesta. Koska Espanjan rannikko oli näköetäisyydellä, tuulta oli 7 m/s ja hyökkäykset jatkuivat, ruukinmatruuna lähetti MAYDAY-viestin.

   Pelastusalus saapui puoli tuntia tämän viestin jälkeen ja hinasi meidät Finisterreen. Kello oli noin 0300 kun saavuimme sinne. Miekkavalaiden hyökkäykset jatkuivat koko ajan, kunnes pääsimme matalaan veteen.

   Lopulta kävi ilmi, että veden tulo vannasputkesta johtui akselitiivisteestä, ei valaiden hyökkäyksistä. Mutta koska rannikko oli lähellä, olimme ohjauskyvyttömiä ja tuo osa Espanjan rannikkoa tunnetaan nimellä Costa de la Muerte eli "Kuoleman rannikko", niin MAYDAY oli perusteltu.

   Poista
 10. Tuhkaa mietityttää miten eri tahojen vastaukset tulevat näkymään. TUhkalle tulee mieleen että tämä on ensimmäisen maailman ongelmia.
  Maailmassa on maita joiden hallitsijat tekevät tekoja jotka loukkaavat ihmisoikeuksia karuilla tavoilla.
  Tuhkaa suututtaa se etteivät länsimaiden hallitajat tee paljoa asialle. Sitten ihmiset suuttuvat ja loukkaantuvat Afrikan tähdestä. Kertoo kai jotain yhteiskunnasta.

  p.s. Hyvä että Ruukinmatruuna ja hänen ystävänsä ovat kunnossa. Luonto muistutti kuolevaisuudesta.

  VastaaPoista
 11. Ruukinmatruuna itse uskoo vakaasti Kennedyn mottoon: "Don't get mad, get even" eli "Älä suutu. Anna takaisin". Niinpä ruukinmatruuna tyytyi vain toteamaan eräässä keskustelussa "Kyllä maalla osataan taas jälleen kerran olla h*lvetin viisaita kun merellä rytisee". Koska sananvapauden hinta on törkeyksien sietäminen, kannattaa opetella antamaan samalla mitalla takaisin loukkaantumisen sijaan.

  On luultavaa, että petoeläinten hyökkäys on huomattavasti sekä vaarallisempaa että traumaattisempi kokemus kuin iankaikkisen vanha lasten lautapeli. Ja todettakoon, että ilman Afrikan tähteä ruukinmatruunakaan ei tietäisi, missä Darfur, Ocomba ja Suakin sijaitsevat.

  VastaaPoista
 12. Masentavan pellemaailman uutisia:
  http://ylewatch.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. Somaliasta Suomeen pakolaisena tullut Jama Jama ei ymmärrä Afrikan tähti -keskustelua: ”Ihan älytöntä” vihreä kunnallisvaltuutettu Treelta ihmettelee tämänpvän IS suvakkien oletettua ajatuksen kulkua,,,,

  VastaaPoista
 14. Samaan aikaan Ruotsissa: Lawfare

  https://swebbtv.se/w/rG75kwWQzsjfy1y3gKRjtz

  VastaaPoista
 15. Tänne tuleminen on vapaaehtoista, ja kukaan ei pakota täällä olemaan. Täältä myös pääsee pois heti, jos alkaa ahdistaa. Vai voisiko olla niin, että täällä saa niin suuret etuisuudet, että poislähtö ei kiinnosta. Silti syytellään suomalaisia rasisteiksi, vaikka elellään veronmaksajien tuella. On hiukan pistänyt vihaksi, kun jossain BLM- mielenosoituksissakin nämä mustat ja ruskeat tulivat Senaatintorille puimaan nyrkkiä suomalaisille, joilla ei ollut mitään tekemistä Amerikassa kuolleen mustan rikollisen ja huumemiehen kuoleman kanssa.
  Voi poistua maasta, jos ei täkäläinen meno kelpaa. Kovin moni ei jää kaipaamaan.

  VastaaPoista
 16. En usko alkuunkaan, että joku savannisaksalainen olisi ihan omasta päästään tätä keissiä keittänyt. Esmes rosvojahan ei ko pelin uudemmissa versioissa ole ollenkaan ja en usko kyseisen sudettisaksmannin muutoin ikinä koko peliä nähneenkään.
  Nyt kun on nähty reaktiot niin taitaapa olla ihan vaan jo perinteinen cancel-kulttuurinen hyökkäys jotain mahdollisimman perinteistä kohtaan ja mikäs parempi kuin umpikoloanistinen lautapeli.
  Tarvitsen kriisiapua, tuskin tässä ainakaan kuukauteen pääsee töihin. Olen ympäripöyristynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheen kanssa ollaan silloin tällöin pelattu vanhaa versiota, joka jo sekin on turhan kaunisteltu versio ko. maanosasta. Rosvon ryöstämäksi saattaa joutua vain kolmessa paikassa. Todellisuudessa tuskin selviäisi moisesta seikkailusta edes hengissä.

   Poista
 17. Ei tarvitse enää lukea Kafkan kirjoja...

  VastaaPoista
 18. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja20. lokakuuta 2021 klo 13.35

  Kukaan ei liene vielä pahoittanut mieltään keilailusta?

  Siinähän yksi iso musta jyrää 10 pienempää valkoista ihan jatkuvalla syötöllä?

  Mutta ehkä se on sitä "positiivista syrjintää(tm)"? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biljardilajit ovat täten vaaravyöhykkeessä. Niissähän hakataan kepillä mustaa pussiin ja snookerissa vieläpä jatkuvalla syötöllä.
   Nyt odotellaan kunnes joku keksii triggeröityä.

   Poista
 19. No nythän tämä on paljastunut Keijotukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta-Sanomissa oli uutinen, jonka mukaan Yliopisto on vahvistanut opiskelijan olemassaolon. Siis ei ollut keijotus.

   Opiskelija syyllistyi fuksien kunnian loukkaamiseen kertomalla perättömiä. Vaatiko hän peräti uhrien erottamista yliopistosta?

   Kunpa nyt uhrit älyäisivät tehdä tutkintapyynnön. Silloin opiskelija voitaisiin haastaa oikeuteen vastaamaan teostaan.

   Acc

   Poista
 20. Asiahan menee myös hulluksi siksi, että tämä loukkaantunut vaihto-oppilas ei osoittanut alkujaankaan mitään halua dialogiin, asian ymmärtämiseen tai taustojen selvittämiseen. Hänen sanomansa oli: että näin minä asian koen ja vaadin tekoja, en puheita. Sitten kun hänelle henkilökunnan toimesta koetettiin asiaa avata, niin sehän toki näyttää juuri siltä selittelyltä ja ongelman kieltämiseltä, mitä hän ei halua kuulla.

  Ego ja älyllinen epärehellisyys ei ole hyvä yhdistelmä, mutta ei myöskään nöyrtyminen ja kaikikkien kumartelu. Tämänkin asian olisi voinut haudata sarjassamme "sattuuhan näitä" ja pyrkiä puolin ymmärtämään, miksi asia nostattaa moisen kohun. Mutta ei, some vaatii someraivoa, eikä tyhmyydelle ole rajaa tässä surkuteltavassa ajankuvassamme.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!