Marinin kabinetti päätti leikata Veikkauksen varoista rahoitettavien edunsaajien rahoitusta. Seurauksena oli odotetusti kulttuurialan itku ja hammastenkiristys.
Kulttuurialan kauhistus ja sitä seuraava kritiikki ovat tietenkin ymmärrettäviä, joskin paikoin myös yliampuvia. Erityisesti itseäni suorastaan huvitti se, kun eräs kulttuurialan toimija kertoi, että "on se meidän näkökulmastamme todella suuri leikkaus kirjallisuuden ja journalismin moniäänisyyteen".
Huvittavaksi kommentin teki se, että juuri moniäänisyyshän on jo pidempään ollut hakusessa tunnetusti pääosin politiikan vasemmalla laidalla elelevien kulttuurialan toimijoiden keskuudessa. Mutta siitä huolimatta ymmärrän kyllä, että alan toimijoiden kauhistelu nyt toteutumassa olevista rahoituksen leikkauksista on monella tavalla aiheellista.
Omalta osaltani kaipaisin kuitenkin kulttuurialalta - tai ainakin heitä edustavilta poliitikoilta - avauksia siitä, mistä jaettavien veikkausvarojen supistuminen korvattaisiin. Olisiko se sosiaaliturvasta, terveydenhuollosta, koulutuksesta vai turvallisuudesta?
Vai voisiko nopeasti velkaantuva Suomi sittenkin harkita maailmalle vuosittain vastikkeetta lahjoitettavan reilusti yli 1 000 miljoonan euron rahavirran kohtuullistamista? Tai humanitaarisen maahanmuuton miljardikulujen supistamista pienentämällä kiintiöpakolaisten määrää ja kiristämällä turvapaikan saamisen ehtoja?
Nähtäväksi siis jää, minkälaisia ehdotuksia kuulemme kulttuurialalta. Ja miten maan hallitus niihin suhtautuu.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Finlandia-voittaja Anni Kytömäki: metsätalous = orjatalous?
Edistyksellisiä kulttuuriuutisia
Poliittinen korrektius tuhoaa kansakunnan tietoisuuden
Saavutetuista eduista on näköjään todella vaikea luopua, varsinkin vastikkeettomista sellaisesta. Itseäni nauratti myös vaikerointi "moniäänisyyden" puolesta. Taitavat kuitenkin tarkoittaa samaa virttä veisaavien lukumäärää, eikä mielipiteiden kirjoa ja tasapuolisuutta. Realististahan on myös katsoa väestöpohjaa, kulttuuripalvelujen käyttäjämäärää ja pitääkö jokaisella yhdistyksellä olla veronmaksajien tai rahapeleihin koukkuun jääneiden pienituloisten rovoilla rahoitettua mielipidealustaa. Olisi syytä tehdä mediankin puolella toverien aikoinaan lanseeraama kriittinen itsetutkiskelu ja vetää tarvittavat johtopäätökset moniäänisyydestä ja sen sisällöstä. IL näyttää olevan nyt Suomen luetuin media jättäen punavihreän Erkkomedian taakseen. Lukijakunta on siis jo näköjään tehnyt oman arvionsa eri julkaisujen luotettavuudesta.
VastaaPoistaOlisiko mitään jos tämä "kulttuuriala" alkaisi tehdä jotain josta ihmiset maksaisivat jotain?
VastaaPoistaSinällään koko sanan kulttuuri käyttäminen kyseisessä yhteydessä, ja vain siinä yhteydessä, on huvittavan ja ärsyttävän rajamailla. Pitävät jotain viihdetoimintaa ja poliittista propagandaa kulttuurina, ja jättävät kokonaan huomiotta sen mitä se kulttuuri oikeasti on.
Jaettujen asenteiden, arvojen, tavoitteiden ja käytäntöjen kokoelma, joka on luonteenomainen instituutiolle, organisaatiolle, ihmisryhmälle, tai "yhteiskunnalle".
VastaaPoistaOpittujen ja opetettavien taitojen tai kykyjen summa.
Ne käytöksen piirteet, jotka vaihtelevat maantieteellisesti alueittain.
Kulttuuri tarkoittaa nykyään aivan muuta kuin aiemmin. Hesarissakin kulttuurisivut käsittelevät enimmäkseen jotain nuorisokulttuuria kuten räppiä tai vastaavia hyvin kaukana klassisesta kulttuurista olevia ilmiöitä. Yleisestä tasosta myös klassisella puolella antaa kuvan se, että Kaija Saariaho on arvioitu suurimmaksi elossa olevaksi säveltäjäksi, vaikka hänen erilaisista hälyäänistä koostuvia "teoksiaan" ei todellakaan musiikiksi voi kutsua. Tosi outoa rappiota.
VastaaPoistaKirjallisuudessa harrastetaan elämänkertoja, joissa oikeasti eläneiden ihmisten nimiin kirjoitetaan täysin fiktiivisiä juttuja! Tuohan alkaa olla jo lähinnä rikollista puuhastelua.
Mitä queerimpaa vihervasemmistolaista mielikuvitusjuttua, sitä parempi. Suomalaisen metsänhoidon ja elämänmenon parjaaminen ja "pakolaisten" myötäsukainen käsittely tuottaa varman kulttuuripalkinnon.
Ennen oli rillumareita josta kansa tykkäsi, kriitikot ei. Tänäpäivänä on ripräppiä jota suuri yleisö inhoaa, mutta HS:n kriitikot ylistävät. Odotan sitä päivää kun nais-ja mieskuorot ovat nais-tai miesoletettukuoroja tai sekakuoroista tulee LBGTQ+/-0 kuoroja.
PoistaNykykulttuuri on marksilaisuuden saastuttamaa. Ei tarvitse tukea, vaan keppiä.
VastaaPoistaTaloususkonnollinen, pohjimmiltaan uskonnollislaatuiseen kaikkivoipaisuuskuvitelmaan valtansa perustava ”raha” ratkaisee lopulta tiedollisen kulttuurin totaalisen romahtamisen. Lauluntekijätkin, sikäli kuin nykyisiä lauluja voi enää runoudeksi tunnistaa, ovat jo pitkään laulaneet niitä lauluja, jotka leipää ja turvaa ovat tuoneet.
VastaaPoistaAni harva artisti on varsinainen ajattelija. Musiikki vaikuttaa kuulijoiden alitajuntaan suoraan, sanoitusten tiedollinen sisältö on kuin käenpoikanen vietynä vieraaseen pesään. On hätkähdyttävää havaita, että kaikki totalitarismit ovat omineet tai omanneet nimenomaan jumalallisen vaikuttavan musiikin. Taiteilijat, haavasielut, jotka ovat hyvin syvästi sisäistäneet uhriajattelun ja hallitsevat keinot joilla uhrirooleihin samaistumista seuraava voimaantuminen välitetään yleisölle, ovat oikeastaan aika lailla kyvyttömiä itse valitsemaan puolensa ryhmäpaineiden vaikutuskentässä.
Totalitarismien tarvitsemat tyypilliset hypnoottiset yhteistunnot, joukkokokoontumiset ja -vahvistautuminen, toteutuvat nykymaailmassa rokkifestareilla, joissa ihmisiä innostetaan ja huudatetaan aivan samoilla suggestion metodeilla, joita esimerkiksi natsit käyttivät. Lavalla artistit esittävät julistuksiaan kaikkea maailman pahuutta vastaan. Juuri niin tapahtuu kaikissa totalitarismeissa.
Primitivismi palaa, pelaa ja pilaa. ”Äiti, tuu ikkunaan, täällä räppää kääkii!”
en kyllä ole huomannut viellä että rokkifestarin jälkeen lähtisivät tekeen vallankumousta ?
PoistaMarssipoljento musiikissa on huomattavasti hypnoottisempi ja vallakumouksellista tunnelmaa nostattava kuin rock. Ei ihme että NL julisti rockin kapitalistiseksi rappiomusiikiksi. Kuunteleppa vaikka Farewell slavianka höystettynä paraatikuvalla punaiselta torilta.
PoistaMinusta asia on varsin loogista ratkaista. Maahanmuuttohan lisää moniKULTTUURISUUTTA, joten maahanmuuton ja kulttuurin tuki voidaan laittaa yhteiselle momentille.
VastaaPoistajeps, onhan meillä
Poistaliik
enne
vir
asto
johon on tökätty liikenne ja tietoliikenne, kun kummassakin on sana liikenne :)
Liikennevirasto lakkasi olemasta 31.12.2018. Sen tehtäviä siirtyi uusille virastoille, joita olivat "Väylävirasto" ja "Liikenne- ja viestintävirasto". Viimemainittu käyttää nimeä Traficom.
PoistaLiikenneviraston päätoimipiste oli Pasilan virastotalossa. Nyt tiloissa toimii Väylävirasto. Jos oli töissä Liikennevirastossa, muutosta ei juuri huomannut. Sama palkka, samat tehtävät, sama työpiste. Vain organisaation nimi muuttui.
Kulttuuriala on vaaliuurnilla valintansa tehnyt ja joten voisi lopettaa ulinansa.
VastaaPoistaNs "kulttuurissa" on niin paljon pelkällä tukirahalla toteutettua silkkaa paskaa, että ihan hyvä jos se jää jatkossakin toteutumatta.
Eiköhän Sanna kuitenkin korjaa rahoituksen lupauksensa mukaisesti seuraavassa lisäbudjetissa. Vaarana on muutoin, että seuraavassa eduskuntavaalikampanjassa on tarjolla nirkoisesti artetisteja vaakkumassa sosialismin ihanuuden puolesta.
Rahat löytynevät esmes turvallisuuden puolelta tai kuten tähänkin asti lisävelkana.
Saas nähdä kuinka paljon tulee lisää hintalappua jos uusi tyttöministerimme saa läpi raakkumisen "ilmastohätätilan" julistamisesta.
Yhtä hallituspuoluettamme vie pieni ääriryhmä kuin litran mittaa.
Tulee aikanaan olemaan mielenkiintoista kun egoapinointia aletaan oikein kunnolla tutkimaan mitä,ketä ja miksi sieltä taustalta löytyykään.
Voi olla, että taustat ovat likipitäen samat kuin 70-80 luvun "rauhanliikkeillä" ja kätilöksi paljastuu tuttu kolmen kirjaimen yhdistelmä.
"Foliomedia" MV-lehti julkaisi vuoden 2018 Veikkauksen tukemat kohteet, jotka rahat olivat pois suomalaisilta. Siinäpä multikultihörhöt itkevät, kun ovat kusseet omiin muroihinsa äänestämällä maahanmuuttomyönteiset valtaan.
VastaaPoistaKatso ja ihastu:https://mvlehti.net/2018/03/15/katso-tuet-mamutusta-edistaville-jarjestoille-veikkausvaroista-vuonna-2018/
RAY: n rahoja jaetaan kymmenille eri somalijärjestöille, parhaat saavat jopa 300-400.000 euroa vuodessa.
VastaaPoistaRuotsissa tutkittiin erään somalijärjestön taustat. Tämä järjestö oli saanut vuosia valtion tutkia. Paljastui, että osoite oli erään somalipariskunnan koti ja vain näiden kahden nimet olivat aitoja, kaikki muut nimet olivat keksittyjä, siis sellaisia henkilöitä ei ollut olemassakaan.
Sama varmasti Suomessakin: samat nimet esiintyvät monissa järjestöissä ja "kuolleita sieluja" satoja.
Siitä saadaan heti raapaistua muutama miljoona vaikkapa vammaisten harrastustoimintaan ja tukiin.
Nils- Aslak
Tämä on yksi vihervasemmiston ironisimmista piirteistä: toisaalta vaaditaan degrowthia ja yksityisen sektorin toimintaedellytysten heikentämistä, toisaalta lisävelkaa (joka edellyttää voimakkaampaa talouskasvua tulevaisuudessa sen maksamiseksi) ja saavutettujen etujen säilyttämistä (joka edellyttää vähintään samansuuruista "jakovaraa" kuin ennenkin). Mutta tietenkään ei voi olettaa, että marxilaisesti tai marxoidisesti ajattelevilla olisi muutenkaan kovin realistinen käsitys taloudesta. Viedään vaan enemmän "rikkailta" ja annetaan "köyhille", sillähän ongelmat ratkaistaan!
VastaaPoistaHyvä ehdotus IL pääkirjoituksen lopussa:
VastaaPoistahttps://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/b967756f-dcaf-4698-98b1-69fb935d5a4b