tiistai 14. syyskuuta 2021

Tarkoittaako vihreä verouudistus sitä, etteivät ohisalolaiset olisi sosialisteja?

Vaikka vihreiden kannabiskanta saikin henkilöasioiden lisäksi suurimman huomion puoluekokouksen annista, palaan vielä yhteen vähemmälle huomiolle jääneeseen seikkaan. Sen mukaan puolueen puheenjohtaja Maria Ohisalo on käynyt vastaiskuun niitä väitteitä kohtaan, joiden mukaan puolue olisi unohtanut talouspolitiikan ja siirtynyt kohti vasemmistoa. 

Ohisalon mukaan "Vihreiden poliittinen linja on se, että jos ympäristölle haitallista toimintaa päästään verottamaan enemmän, mikä olisi ympäristön ja ilmaston kannalta tärkeää, samaan aikaan voidaan laskea työn ja yrittämisen verotusta". Ei-vasemmistolaiseksi tämän tekisi puheenjohtajan mukaan se, että vihreät verottaisi samalla työntekoa ja yrittämistä nykyistä kevyemmin.

Hän vetoaa asiassa mm. siihen, että "Kokoomus on jossain vaiheessa ollut vihreän verouudistuksen kannattaja, mutta nyt en ole tällä hetkellä heidän linjoistaan ihan selvillä". Näin ollen tarkoituksena on osoittaa vihreiden hyvätuloisille kannattajille, ettei puolue ole sittenkään luisunut kohti himoverottavaa vasemmistoa, saati sosialismia.

Yksi asia Ohisalon logiikassa kuitenkin ontuu, ja sen mukana myös hänen sanomansa vesittyy. On nimittäin niin, ettei verotuksen rasitus määräydy sen mukaan, millä perusteilla julkisesti käytettävät varat kerätään, vaan sen mukaan kuinka suuri osa ihmisten tuloista otetaan yhteiskunnan eli poliitikkojen käytettäväksi: mitä enemmän, sitä sosialistisempi yhteiskunta on. 

Tämän mittarin mukaan Vihreät on kuin onkin vasemmistoa ja tunnustaa talouspoliittisensa aatteenaan sosialismia - vai onko joku kuullut puolueen suunnalta ehdotuksia siitä, mistä menoista valtio tai kunnat luopuisivat, jotta kansalaisten verorasitusta voitaisiin keventää? Ainakaan puolueen viimekeväinen kuntavaaliohjelma ei sisällä sellaisia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vasemmalla laidalla
Vihervasemmisto
Vihreät on luovien mielikuvien mestari

5 kommenttia:

 1. Sosialismia ei kestä selvin päin, mistä on osoituksena neuvostoajalta periytyvä venäläinen päihdeongelma. Siksi kai viherkomukat haluavatkin vapauttaa huumeet.

  VastaaPoista
 2. Se on ihan se ja sama, minkä ja miten määritellyn ideologian mukaan "talous" jaetaan "julkiseen" ja "yksityiseen" sektoriin.

  Se miten paljon yksityisautoilija maksaa bensalitrasta ei mitenkään muuta sitä tapaa, jolla poltettu bensalitra vaikuttaa ympäristöön. Jotkut uskovat tietävänsä nämä vaikutustavat, mutta sekään usko ei vaikuta siihen mitä todellisuudessa tapahtuu.

  Se miten paljon lääkäri ansaitsee ei vaikuta siihen miten sairaudet elimistössä jylläävät. Voidaan kuvitella, että tulonjaot vaikuttavat esimerkiksi siihen, miten hyvin tai huonosti pukeutuneita tai miten hyvin hygieniaansa hoitaneita potilaita lääkäreille tulee. Mutta sekin taitaa olla enemmän luuloa kuin tietoa.

  Politiikka kaiken kaikkiaan tänä aikana, jolloin "rahaan" kuuluva, pohjimmiltaan uskonnollislaatuinen kaikkivoipaisuuskuvitelma täydellistyy, ja toisaalta kaikki tiedollinen ajattelu romahtaa kun tiedolliset ja aatteelliset "ismit" sulavat yhteen ja politiikka muuttuu puhtaaksi "identiteettipolitiikaksi", on tragedia vailla vertaa. Melkein mitä tahansa voidaan sanoa melkein mistä tahansa, ja se voi tehdä "totuudellisen" vaikutuksen niihin jotka ovat jonkin poliittisen kodin itselleen valinneet.

  Ja tässä aikalailla mitään merkitsemättömän puheen maailmassa sitten toimii ylimpänä totuuden vartijana ja oikeaoppisuuden inkvisiitorina sensuuria kiristelevä syyttäjäviranomainen, jolla vasta epäselviä käsitteitä hämärässä tajunnassaan onkin.

  VastaaPoista
 3. Vihreiden stalinistien puoluekokouksen kommunistisessa manifestissa kaikkein vähimmälle huomiolle jäi kylläkin ilmastohätätilan vaatiminen yms. mielisairas hourailu joka kas kummaa on aivan kirjaimesta kirjaimeen sama kuin terroristijärjestö elokapinan vaatimukset.Vieläkö joku ihmettelee miksi polpo ei tee mitään kyseisille vihreiden stalinistien SA-joukoille jotka kaiken muun lisäksi esiintyvät hallinnon suojeluksessa "kapinallisina" ja joita verorahoillamme loisiva valtiollinen pravdamediammekin palvoo?

  VastaaPoista
 4. Kun pitää löytää verotuskohteita, jotka ovat haitallisia, vihreät vatipäät ovat keksineet, että vapautetaan huumeet, jolloin valtio rikastuu todella haitallisen toiminnan ansiosta. Lisäksi työllisyys paranee, kun maajussit voivat alkaa viljellä huumeita nuorison käyttöön. Nämä lienevät niitä työllisyystoimia, joita hallitus aikoo ehdottaa sitten joskus, kunhan nyt siihen on valmis. Ei vielä aivan lähiaikoina kuitenkaan, herran jestas sentään. Nyt pelastetaan ensin maailma Suomen sankarillisilla ja esimerkillisillä ilmastoteoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Atte- poika on aina niin iloisella päällä, että liekö itse hiukan pössytellyt ennen tv-esiintymisiä. Aika harvinainen poliitikko, kun ei pysty virnuilematta sanomaan yhtäkään repliikkiä.

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!