perjantai 10. syyskuuta 2021

Etu-Töölön lukion rehtori Joanna Ovaskan vierasvalinnat ovat tunkkainen tuulahdus suomettumisen ajalta

Oman luonnehdintansa mukaan "Etu-Töölön lukion rehtori, päivystävä feministi, musailija ja ihmisystävä" Joanna Ovaska (vihr) kutsui johtamansa koulun vieraaksi punavihermilitantin Elokapina-järjestön edustajia. Asian nosti eilen esille perussuomalainen kansanedustaja Pia Kopra.

Toki Ovaska oli kutsunut koululleen myös muita vieraita, kuten yhteiskunnallista muutosta tekevän ajatushautomo Demosin sekä kirjailija Elina Hirvosen, joka tunnetaan myös entisenä Ylioppilaslehden ja Vihreän Langan kolumnistina sekä Tulvan päätoimittajana. Sen sijaan hän ei maininnut kutsuneensa yhtään kouluvierasta, jonka maailmankatsomus poikkeaisi selkeästi vihervasemmistolaisesta ajatusmaailmasta. 

Suomessa rehtori tekee koulussaan mitä tekee ja koulun johtokunta hyväksyy tai on hyväksymättä hänen tekemisensä. Nähtävästi Etu-Töölön lukion johtokunta on kuitenkin joko jättänyt havaitsematta rehtorin ilmiselvän poliittisen agendan tai vaihtoehtoisesti hyväksynyt sen. Selvää on kuitenkin, ettei se ole vaatinut rehtoria noudattamaan kouluvieraidensa valinnoissa sellaista tasapuolisuutta, jota suurin osa suomalaista epäilemättä odottaa koululaitokseltamme. 

Kouluissa käytävän yhteiskunnallisen keskustelun sekä lasten ja nuorten demokraattisen kasvatuksen tulisi joka tapauksessa olla poliittisesti neutraalia ja tasapuolista suhteessa eri poliittisiin liikkeisiin. Eikä sen tulisi missään tapauksessa suosia avoimesti laittoma keinoja käyttäviä ja sellaisiin yllyttäviä Elokapinan kaltaisia järjestöjä. 

Siksi olisi hyvä, jos Etu-Töölön lukion johtokunta aktivoituisi suhteessaan koulun rehtoriin. Tai ellei se sitä tee, Helsingin kaupungin kaupunginvaltuusto ja/tai virkamiehistö ottaisi kyseisen lukion opetuksen linjauksen omiin käsiinsä. Tai elleivät edes he, niin ainakin lastensa monipuolisesta kasvatuksesta kiinnostuneet vanhemmat voisivat nousta pohtimaan koulun sisällä - tai jopa julkisesti - onko rehtori Ovaska osoittanut poliittisluonteisilla toimillaan kykenemättömyytensä toimia suomalaisen lukion rehtorina.

Lieneehän selvää, ettei Suomessa ole syytä palata omiin poliittisesti yksipuolisiin lukioaikoihini, jolloin koulun tiloissa näytettiin vuosittain suomalais-neuvostoliittolainen propagandaelokuva "Luottamus", jota nykyinen Wikipedia luonnehtii sanoilla "edustaa vahvasti suomettumisen ajan henkeä". Ei edes siksi, että lukion rehtori tuntee vetoa suomettumisen tai jopa stalinismin ajan perintöön.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Teatterikoululaisten vahva usko totalitarismiin
Anna Rastas Stalinin jalanjäljillä
Laura Huhtasaari nosti esille mätäpaiseen, joka on selvitettävä ja korjattava

8 kommenttia:

 1. Koulu on paha paikka. Etu-Töölö on paha paikka. Helsinki on paha paikka. Ja, valitettavasti, kaikki nämä ovat pikemminkin muuttumassa koko ajan pahemmiksi -- ei ole näkyvissä mitään mikä pyäyttäisi yhteiskunnassamme vahvistuvan totalitarismin kierteen.

  Missään totalitarismissa ei ole koskaan totalitaristeja, on vain oikeassaolijoita. Oikeassa oleminen on kaikille totalitarismeille ominainen elämäntunto.

  Tunnustuksellinen ajattelu -- kaikki ihmistä pohjamutia myöten kouraisevat ideologiat, olivatpa ne minkä nimisiä tahansa -- on aina taantunutta ajattelua. Ajattelua joka sulkee symbioottiseen syleilyynsä koko maailman, muodostaa kaikkiallisuuden ja kaikkivoipaisuuden tuntoja. Ajattelua, jossa ihminen kokee samaistuvansa suureen totuuteen. "En valinnut tietä, tie valitsi minut."

  Ja kun on palattu symbioottisen perusnarsismin asteelle, ollaan enää vain vaikutusten ja vaikutteiden vastaanottajia, ja tarvitaan yhä enemmän ja vahvempia efektejä jotta elämä tuntuisi elämältä ja totuus todistaisi itsensä. Narsisti, joka kokee maailman "objektin" roolissa, samaistuu uhriajatteluun ja uhrirooleihin, ja uhrirooleihin samaistuminen johtaa omankädenoikeuteen.

  Aikamme kulttuurinen narsismi, aikamme "punavihreä" vallankumousideologia -- ja kaikki ne riemunkirjavat postmodernit ismit, joihin tämä taantunut sielunrakenne "tiedollisesti" verhoutuu. Kuka tätä kehitystä enää pystyisi vastustamaan?

  Koulu on tosiaan paha paikka. Siellä on kateederille nostettu tunnustuksellisen ideologian läpitunkemia opettajia, ja pulpettien puolella on kohta enää omaan eurooppalaiseen ajatteluperinteeseemme koskaan sopeutumattomia toiskulttuurisia. Paha paikka.

  VastaaPoista
 2. Kumma juttu, kun tuntuu, että naiset ovat kaikkein hulluimpia nykyään ja lähtevät mukaan älyttömimpiin virtauksiin, kuten intersektionaaliseen feminismiin ja järjettömään ilmastofanatismiin. Absurdilta tuntuu katsoa Ohisaloa ja muita hallituskumppaneita, jotka ajavat suomalaisia ahdinkoon älyttömillä vaatimuksillaan hiilineutraaliudesta ennätysajassa, kun todellisuus on,että suomalaisten osuus päästöistä on täysin mitätön. Fanaattista kiilusilmäistä hulluutta ja suomalaisten kiusaamista täysin tyhjän takia. Voiko enää järjettömämpiä olentoja kuvitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisko syynä olla se nykyään tabuksi muutettu ikivanha havainto, että naiset elää ja toimii enemmän tunteella ja vähemmän faktoilla. Syy lienee perua sukupuolten välisestä biologisesta työnjaosta.

   Poista
 3. Tämä tosiaan ihmetyttää että MIKSI nuo vihreät ovat niin suuruudenhulluja. Miksi ihmeessä Suomella täytyy olla kaikkein kunnianhimoisin tavoite hiilineutraaliudessa kaikista EU:n maista? Eivät suostu selittämään miksi. Odottavatko saavansa mainetta ja kunniaa kun ja jos ovat parhaita? Sitäkö siinä haetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillistä tyttönipotusta, hikipinkoilua.

   Poista
  2. Kympin tyttöjä. Niin hyvässä kuin pahassa. Nyt isoksi kasvettuaan enemmän pahassa.
   Huru-ukko

   Poista
  3. Ehkä Töölössä tehdään todellisia prinsessoja, siis muuallekin kuin satuihin tai juorulehtiin. Etu-töölöläisen rehtorin etunimeksi ainakin sopii Joanna. -jussi n

   Poista
 4. Olet selvästi saanut tietosi hyvin yksipuolisesta lähteestä kun olet kirjoittanut tämän tekstin. Et vissiin ole tietoinen että kyseessä oli Elokapina-liikkeen kolme aktiivia jotka puhuivat Teams-yhteyden kautta siitä miksi tekevät mitä tekevät, ja esitykselle oli laitettu säännöt etukäteen. Nyt moni luulee että kyseeessä oli joku suunniteltu rekrytointitilaisuus juhlasalissa. Jälkeenpäin käytiin sen lisäksi kriittinen keskustelu asiasta. Ehdotus tuli kaiken lisäksi oppilailta, eikä ollut rehtorin aloite.

  Ja ihmettelen tätä herneiden määrää mitä osa vetää sieraimiinsa kun joku harrastaa kansalaistottelemattomuutta yhdellä autoväylällä Helsingissä. "SE ON LAITONTA" kuuluu huuto. Kyllä, se on laitonta, mutta mitään väkivaltaa siellä ei nähdäkseni ole harrastettu. Ovat ainoastaan olleet hankalia, jotta saavat huomion. Suurin osa vasta-huutajista eivät edes ole olleet kyseisellä tiellä autonsa kanssa, mutta kaukonärkästyksen määrä on ennenkuulumaton.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!