keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Ensin oli alpakka, seuraako tulevaisuudessa huonekärpänen?

Iso-Britanniassa nähty alpakkafarssi kertoi jotain oleellista nykyisen maailman vinksahtaneisuudesta. Siellä nimittäin havaittiin eräällä alpakalla nautatuberkuloosia, joka vahvistettiin uusintatestillä. Ja sen jälkeen tehtiin eläimen lopettamispäätös. 

Tämä herätti valtavan vastustuksen. Ensinnäkään itse alpakan omistaja ei olisi hyväksynyt muille eläimille vaarallisen lemmikkinsä lopettamista. Lisäksi hän sai maatilalleen mielenosoittajia, jotka yrittivät vaikuttaa asiaan. 

Hänelle satoi myös tukea maailmalta: peräti 140 000 ihmistä ympäri maailmaa allekirjoitti pääministeri Boris Johnsonille osoitetun vetoomuksen alpakan lopettamisen estämiseksi. Ja kaiken huipuksi pääministerin kanslia ja tiedottaja välittivät alpakan lopettamisen jälkeen myötätuntonsa elukan omistajalle. 

Aika vähissä näyttäisivät siis olevan joidenkin ihmisten ongelmat tässä maailmassa, kun alpakan hyvin perusteltu lopettaminenkin saa aikaan tällaisen kansaliikkeen. Lapsuudessani paljon aikaa maalla viettäneenä, entisenä koiranomistajana - ja kotieläinten lopettamiseen niiden kautta tottuneena - jäin vain ihmettelemään, että minkähänlaisiin mittoihin tämän maailman elävästä elämästä vieraantuminen mahtaakaan kasvaa omien lastenlasteni elämän aikana. Lähetteleeköhän joku silloin adresseja tai järjestää mielenosoituksia huonekärpästenkin säästämisen puolesta? 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi niin monet virukset tarttuvat lepakoista ja jyrsijöistä ihmisiin?
Mitä sikarutto opettaa?
Norjassa lahdataan 2000 poroa

10 kommenttia:

  1. Tuttu eläinten suuri ystävä kertoi, että hän pelastaisi tulipalosta ensin lemmikkikoiransa ja sen jälkeen ihmiset.

    Tämä suuri luonnon ystävä ei ollut (kerran käydessämme maastossa) kertaakaan käynyt metsässä niin syvällä, että tielle olisi matkaa enemmän kuin 250 m.

    VastaaPoista
  2. Vähän samantapainen jupakka oli Suomessa, karhu sai käpäläänsä pienpetoraudan, niin kaikenlaisia pelastusopraatioita suunniteltiin.
    Samanaikaisesti ammuttiin luvallisesti 166 muuta karhua viikossa, missä logiikka?

    VastaaPoista
  3. Metsästävät tuttuni kertoilevat juttuja huonojen jahtikoirien kohtaloista. Jos koira ei aja, kirjaimellisesti saunan taakse ja nappi ohtaan. Eräs alamaiseni hoidatti kissaansa ja velkaantui pahasti. Miettisin kyllä pari kertaa, kannattaako kissan syöpähoitoihin ottaa pikavippejä, joista näyttää tulleen iso taakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klo 1031 mainituille "metsästäjille", siis metsästäjien irvikuville, oikea ratkaisu olisi Wilbur Smithin seikkailuromaanista tuttu. Siinä voisivat suolla käsillään liikehtiessään paarmojen armoilla pohtia syntyjä syviä. Jos minun metsästävät tuttuni rehentelisivät moisella, ne olisivat saman tien entisiä tuttuja.

      T. Metsästyskortillinen.

      Poista
    2. Ne on varmaan natseja.

      Poista
  4. Kärpästen suuntaanhan ne samaistumiset eivät etene. Sensijaan ruskeasilmäiset mammaalit saavat yhä enemmän sympatiaa, ja läntisten yhteiskuntien taantuessa sellaisiin eläimiin todella aletaan suhtautua kuin ne olisivat täysiarvoisia ja täydivaltaisia ihmisiä.

    Mustetahratestissä lapset hahmottavat esineitä, nuoret eläimiä, ja vasta hyvin pitkälle aikuisuutreen kehittyneet ihmisiä. Tämä on kääntäen se järjestys, jossa kiintymystemme kohteet taantuvat, kun yhteiskunnat ympärillämme esimerkiksi monikultturistumisen myötä hajoavat.

    VastaaPoista
  5. Siitähän se alkaa ihmisoikeuksien siirto,,ensiksi koirille, kissoille ja hamstereille, sitten oikeudet laajennetaan ns älylaitteisiin, sykemittareihin, autonomisiin autoihin,,,,huoh,,,wtf,,,,

    VastaaPoista
  6. Eräs alpakka luovutti taistelun.

    Mutta kerrankin on maksumuuri oikeassa paikassa. :D

    https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008163020.html?share=7cf5c5c3a0309453b10bf9a2c26a6884

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä.

      "Hän on 3-vuotiaan lapsen itsellinen äiti eli perustanut perheen suunnitellusti yksin."

      Ehkäpä näemme vielä senkin, että feministiset äidit kuristavat vastasyntyneet poikalapsensa.

      Kukavaan

      Poista
  7. Ja väite, jonka mukaan jenkit olisivat hyljänneet palveluskoiransa koiria vihaavien talebaanitappien armoille, ei Pentagonin mukaan pidä paikkaansa. Olisihan se outoa jos näin olisi, onhan Joe-setä koirien ystävä ja erityisen mieltynyt pentuihin.
    Onneksi meitin Osku on turvassa.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!