perjantai 3. syyskuuta 2021

Terroristijärjestö iski jälleen Helsingissä

Suomen valtiota ja erityisesti sitä johtavaa punavihreää hallitusta ympäristöasioissa painostava Elokapina järjesti eilen mielenosoituksen, josta se ei ilmoittanut etukäteen poliisille. Mielenosoittaminenhan on sinänsä laissa turvattu oikeus, mutta sellaisena sille on olemassa myös pelisäännöt. 

Noiden pelisääntöjen mukaan "järjestäjän on tehtävä ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä yleisestä kokouksesta suullisesti tai kirjallisesti ilmoitus kokouspaikan poliisille vähintään 24 tuntia ennen kokouksen alkamista. Myöhemminkin tehtyä ilmoitusta voidaan pitää pätevänä, jos kokouksen järjestämisestä ei aiheudu kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle".

Lisäksi on säädetty, että "jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan".

Elokapina on useampaan kertaan järjestänyt mielenosoituksia, joten niihin liittyvien pelisääntöjen täytyy olla sille tuttuja. Siten eilen nähdyssä tilanteessa ei ollut kysymys viattomasta virheestä, vaan tarkoituksellisesta lain noudattamatta jättämisestä, jotta järjestö saisi aiheutettua sivullisille mahdollisimman paljon haittaa ja siten myös maksimaalisen medianäkyvyyden. 

Siitä huolimatta poliisi kohteli mielenosoittajia yksityishenkilöinä, joille kirjoitettiin sakot vain siinä tapauksessa, että he niskoittelivat poliisia vastaan. Tämä on nähdäkseni väärä ja tehoton tapa toimia, sillä on ilmeistä, ettei kyse ole yksittäisten henkilöiden toiminnasta, vaan järjestötasolla tapahtuvasta tarkoituksellisesta lain rikkomisesta - toisin sanoen ekoterrorismista.

Siten Elokapina tulisi rinnastaa muihin järjestäytyneen rikollisuuden järjestöihin, vaikka sen aiheuttamat haitat toki ovat vähäisiä ja siihen kuuluvien henkilöiden tarkoitusperät ovat ehkäpä epäitsekkäitä. Näin tulisi tehdä myös kaikissa vastuullisissa mediataloissa, jotka tähän asti ovat lähinnä tukeneet järjestön toimintaa antaen sille mm. julkista näkyvyyttä ilman journalistista kritiikkiä (esimerkki ja toinen).

Näin siksi, että Suomi on länsimainen oikeusvaltio, jossa jokaisella ihmisellä on mahdollisuus ja oikeus viedä tärkeiksi kokemiaan asioita eteenpäin laillisin keinoin. Siten elokapinallisilta nyt ja aiemmin nähdyt laittomat keinot ovat muun yhteiskunnan kannalta sekä haitallisia että oikeusvaltiovastaisia. Ja sellaisina yksiselitteisesti tuomittavia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yle johti kuulijoitaan harhaan
Onko Elokapina menossa kohti poliittista väkivaltaa?
Aino Pennanen ruotsalaisnaisen jalanjäljillä

6 kommenttia:

 1. Kulttuurisen narsismin maailmassa, jossa niin sanotut tavantallaajatkin ovat vaikutteiden ja vaikutelmien vastaanottajia, elämyksenmetsästäjiä ja vastavuoroisesti itsensä näytteillepanijoita, tuskin kukaan näkee vaarallisina rikollisina näitä mielenosoitusekstreemikkoja, jotka ovat samaistuneet uhrirooleihin ja kokevat toimivansa viattomien kärsijöiden -- "tulevat sukupolvet tulevat kärsimään ilmastomuuksen seuraukset" -- antamalla oikeutuksella, johon sisältyy myös se että he muitta mutkitta ottavat oikeuden omiin käsiinsä.

  Eipä noista toistaiseksi ole ollut paljoa haittaakaan, noin niinkuin jos verrataan vaikkapa Ruotsissa yleistyvään maahanmuuttajajengien aseelliseen väkivaltaan. Voihan se tietysti olla että tuo omankädenoikeus on omiaan eskaloitumaan, ja jossain vaiheessa näillekin tulee tarpeelliseksi todistaa raaempia otteita käyttämällä itselleen ja muille että ollaan "oikeasti oikeassa" ja ihan tosissaan.

  Lähinnä sääliähän nuo toistaiseksi ovat onnistuneet herättämään, ymmärtääkseni.

  VastaaPoista
 2. Ei näitä kuriin saada, koska meillä on poliisiministerinä henkilö, jonka tavoitteita nämä huligaanit tukevat. Silloin lait menettävät merkityksensä, ja poliisi varoo loukkaamasta ministerin tunteita. Muuten voi tulla selvityksiä poliisin väkivallasta näitä kiusankappaleita kohtaan. Paljon hullummaksi ei voi mennä, mutta sekin mahdollisuus on olemassa, kun Ohisalon tuuraajaksi odotellaan Iiristä tai Fatimaa.

  VastaaPoista
 3. Suomen poliisi ja valtakunnansyyttäjä muodostavat ohranan, joka valoo enemmän oikeaoppisuutta kuin lakien noudattamista.

  VastaaPoista
 4. "Suomen valtiota ja erityisesti sitä johtavaa punavihreää hallitusta ympäristöasioissa painostava Elokapina "

  Mitä helvettiä oikein hourailet??
  Maanpetoksellisessa hallinnossa ilveilevät punaiset fasistihuorathan yksiselitteisesti TUKEVAT toimillaan tuota punaviherterroria.Jos maassa olisi rahtusenkaan vertaa tutkivaa journalismia todettaisiin noin nanosekunnissa että he aivan suoraan rahoittavatkin toimintaa jakamalla rahaa kaikille epämääräisille punaisten fasistihuorien harrastekerhoille - Ihmisoikeuksien ja vihreän siirtymän nimissä tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minun tulkintani on se, että Elokapina tavoitteena on painostaa erityisesti vihreitä ja Vasemmistoliiton ministereitä, jotta nämä olisivat vaatimuksissaan taipumattomia väännöissä erityisesti kepulaisten mutta myös demareiden kanssa.

   Poista
  2. No sepä jännää.
   Kuinkas tulkintaasi sopii se että ohisalo lässytteli edelliselläkin kerralla ihmisoikeuksista punaviherterroristien kohdalla - ja de facto esti poliisia toimimasta niin kauan...kunnes tavalliset suomalaiset alkoivat leiriytymään kadulle.Toiminnan alkaessa polpo saapui paikalle sekunneissa poistamaan kaikki.Kuinkas sattuikin.
   Et varmaan lukenut helsingin pravdasta mutta niinhän tuossa kävi.

   Kummassa siis on ongelma - tulkinnassasi vai todellisuudessa?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!