maanantai 13. syyskuuta 2021

Itähelsinkiläisiä nuoria

MTV3 oli haastatellut itähelsinkiläisiä nuoria. Ja uutisoi heidän kertomansa ilmeisesti juuri siten, kuin asiat oli heille sanottu. 

Itse kiinnitin huomioni kolmeen asiaan. 

Ensinnäkin kantasuomalainen nuoriso oli hyvin tietoinen siitä, että yhteiskunta on muuttunut ja muuttumassa. He myös tietävät ketkä ovat vaarallisia tyyppejä ja osaavat pysyä heistä erossa. Toisaalta ainakin jotkut luulevat, että puukkoa kantamalla voisi suojella itseään väkivallalta, vaikka se tuskin auttaa, mikäli päälle tulee yhtä lailla puukkoa kantava porukka - pikemminkin päinvastoin.

Toiseksi useampikin kantasuomalainen on tiedostanut - ja sanoi MTV3:lle suoraan ja varsin selvästi - että ongelmat liittyvät vuoden 2015 tapahtumiin, eli uussuomalaisen väestön nopeaan kasvuun. Yksi haastatelluista totesi jopa suoraan uskovansa, "että vuonna 2025 olemme samassa tilanteessa kuin Ruotsissa. Silloin kytät tuskin enää menee Kontulaan." 

Haastateltujen joukossa oli myös uussuomalaista nuorisoa. Heidän kommenteistaan paistoi ongelmien vähättely ja muiden syyttely. Mielenkiintoinen oli yhden haastatellun maininta, jonka mukaan "täällä on koko ajan poliiseja ja vartijoita vahtimassa" - minulle jäi kuitenkin epäselväksi, oliko kommentti negatiivinen (kuten sen itse tulkitsin eli poliisi on hänen mielestään rasistinen) vai positiivinen (eli poliisi ehkäisee väkivaltaa läsnäolollaan).

Nähtäväksi jää, miten tilanne kehittyy tästä eteenpäin. Seuraava haaste tullee olemaan afgaanien maahanmuuttovyöry, mikäli EU ei saa rajavalvontaansa toimimaan sekä poistettua niitä houkutustekijöitä, joiden perässä erilaiset kehitysmaalaiset suuntaavat kulkunsa muuttamaan eurooppalaista yhteiskuntaa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jengirikollisuuden tilasta Suomessa ja Ruotsissa
Helsingin rautatieaseman henkirikoksen pitäisi herättää hallitus
Uusi askel kohti ruotsalaistyyppisiä maahanmuutto-ongelmia

8 kommenttia:

 1. Kehitysmaalaistaustaisilla ei keskimäärin ole jostain syystä tapana myöntää omia virheitä tai vikoja - päinvastoin, puolustelu ja muiden syyttely ovat yleistä etnisten parissa, enkä näe tässä mitään muutoksen tuulia.
  Tällainen tulee jatkossakin olemaan uutta suomalaista todellisuutta, ihan kuin 500 vuotta omien esimerkkien valossa ei vieläkään olisi opettanut suomalaisille yhtään mitään sinisilmäisyydestä.
  Hyvää matkaa tulevaisuuteen Suomi, onneksi en ole enää aikanaan näkemässä joskus vuosikymmenien päästä sitä mitä se tulee kaikki olemaan kun pahin on arkipäivää.

  VastaaPoista
 2. Turussakin on saatu kivoja pelihetkiä, kun sikäläinen ei-rasistinen jalkapallojoukkue alkoi agressiiviseksi, ja ottelun tuomari joutui keskeyttämään ottelun. Poliisit ja ambulanssi tarvittiin paikalle, ja yksi pelaaja vietiin sairaalaan saamaan hoitoa. Espoossa sattui vastaavantyyppinen välikohtaus koripallo-ottelussa, jossa samoin maahanmuuttajien joukkue kävi väkivaltaiseksi. Sama porukka on aiheuttanut muitakin ongelmia, muun muassa häiriköimällä 7-8 vuotiaiden tyttöjen harjoituksissa. Poliisi on jo varoittanut, että maahanmuuttajien rikollisjengejä on jo noin kymmenkunta. Tutkimukset kertovat karua kieltään siitä, että toisen polven maahanmuuttajat ovat vielä ongelmallisempi ryhmä kuin vanhempansa. Näitä varoituksia eivät vain päättäjät kuuntele, vaan Marinkin lässyttää televisiossa, että saadaan maahanmuuttajia pitämään huolta kansalaisista ja yhteiskunnasta! Uskomatonta sinisilmäisyyttä ja vieläpä suomalaisten halveksuntaa osoittava lausunto pääministeriltämme! Nämä hullut naiset olisi saatava pois vallasta mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin paljon on jo näitä vastaavia tilanteita. Yleensä ottaen mamut eivät kestä häviötä, ovat siinä lasten kaltaisia. Ja kun häviävät jonkun ottelun, niin eikun vastapelaajien kimppuun vaan.
   Tai jos he eivät saa syödä abien herkkuja (kielilukion tappelu), niin siinäkin on syy käydä muiden kimppuun. Heiltähän EI saa kieltää mitään.

   Poista
 3. Vihreät stalinistit ja muut punaiset fasistit on aika laittaa maksamaan Suomalaisvastaisesta,avoimen rasistisesta punaviherterroristaan.Kovin ottein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkäs ajattelit tehdä sen? Tai koska ajattelit ruveta tekemään jotain muuta kuin levittelemään väkivaltafantasioitasi, joiden takana ei ole voiman rippustakaan?

   Poista
  2. Meitin korsu on äänestyskoppi. Siellä suojatiepahoinpitely on akkain taputtelua.

   Poista
 4. Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.

  Aleksander Stubido

  VastaaPoista
 5. Valikoimaton monikulttuurisuus lienee sisäisen turvallisuuden kenties varmin uhka.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!